- 13 Ocak 2010
- 1.305
- 17
- 158
- 39
1-)Köşe başındaki süpermarkete gidin. Hiçbirşey satın almadan kasaya yönelin ve cebinizdeki bütün parayı kasiyere verin. Daha sonrada yandaki eczaneye gidin kredi kartınız ile ilaçlar alın.
2-) Akşam saat 17:00 ile 22:00 arasında elinizde yaklaşık 4 kg. Ağırlık taşıyarak sürekli ev içinde yürüyün. Saat 22:00'de ağırlığı yatağa bırakın, saati 24:00'e kurun ve yatın uyuyun. Saat tam 24:00'de kalkın 4 kg. ağırlığı tekrar elinize alın ve saat 01:00'e kadar evin içinde dolaşın. Ağırlığı tekrar yatağa koyun. Saatin alarmını da 03:00'e kurun. Yatın. Uyuyamayacağınız için tekrar kalkın ve bu kez elinizde ağırlık olmadan evin içinde dolanıp durun. Saat 02:45'de koltukta kendinizden geçin. 03:00'te çalan alarm ile fırlayın, 15 dakikalık uyku sersemliği ile yatağa yönelin ve ağırlığı elinize alın. Saat 04:00'e kadar karanlıkta elinizde ağırlık varken dolanın ve bu arada yüksek sesle de şarkılar söyleyin. Kendi kendinize konuşun. Saati 05:00'e kurun ve kendinizden geçerek bir süre daha uyuyun. Böylece toplam uyku miktarınız 45 dakikaya yükseltin. Kahvaltıyı hazırlayın. Güleryüzlü olun ve bu dediklerimi 5 yıl boyunca her gece tekrarlayın.
3-) Eve bir ahtapot getirin... Ve 5 yıl boyunca onu her sabah düzenli bir şekilde giydirmeğe çalışın. Ayrıca ahtapotu bir çuvala, hiçbir kolu dışarda kalmıyacak şekilde, en kısa zamanda sokmanın provasını yapın. (Bu prova sonunda çocuğunuzu her sabah minimum hasarla giydirmeyi öğreneceksiniz.)
4-) Bir kavun satın alın. Kavunun bir bölümüne küçük bir delik açın. Sonra kavunu uzunca bir iple duvardan aşşağıya sallandırın. Ve kavunu iki yana sallayın. Kavun sağdan sola durmadan sallanırken, bir kaşık sıcak suyu alın. Durmadan sağdan sola sallanan kavunun üstünde daha önce açmış olduğunuz deliğe, bir tek damla yere dökmeden sokmağa çalışın. (Bunu başardığınızda o mini minnacık, sevimli mi sevimli yavrunuza en az hasarla yemek yedirmeyi öğrenmiş olacaksınız.)
5-) Ağzınızdan çıkan her cümleyi en az beş kere daha tekrarlıyarak konuşmaya alışın. Bunu bir yaşam biçimi haline getirin.
6-) Dışarıya çıkmak için giyinin. Banyonun kapısı önünde tam t***** yarım saat bekleyin. Aşağıya inin. Kapının önünde beş dakika bekleyin. Sonra tekrar eve dönün. Tekrar dışarıya çıkın. Evin önündeki yolda yürümeye başlayın. Çok ama çok yavaş yürüyün. Yürürken de yerde gördüğünüz her sigara izmaritini, cikleti, kirli kağıt ve mendili ve ölü karıncayı dikkatle ve uzun uzun seyredin. Aniden yeter artık senden çektiğim diye avazınız çıktığı kadar bağırın. Eve geri dönün. ( Bu provayı yaptığınız zaman da küçük çocuğunuzla yürüyüşe çıkmaya hazır hale geleceksiniz.)
7-) Süpermarkete gidin ve yanınıza da orta büyüklükte bir keçi alın. Süpermarkete girince keçiyi serbest bırakın. Daha sonrada keçinin içerde kırdığı, tahrip ettiği herşeyin parasını sorgusuz sualsiz ödeyin. (Evet, bununla da çocuk ile birlikte alışverişe hazır duruma gelmiş bulunuyorsunuz.)
Evdeki koltukların üzerine tereyağı sürün. Perdelere reçel bulaştırın. Mutfakta pişmekte olan bir adet balığı çalın ve onu misafir odasında bir yere saklayın. Balığın odada 5 ay kimse tarafından bulunmadan kalmasını sağlayın. Evdeki yeni sulanmış çiçeklere elinizi sokun ve aldığınız çamurlar ile temiz duvarlar üzerine figürler yaratın. (Evet, artık ev de çocuk için provalı hale geldi.)
Tamam mı ? Tamamsa, bütün bunları yaptıysanız, artık çocuklu yaşama hazırsınız demektir.
mrb arkadaşlar aranızda kanguru kullananınız varmı rahatmı kullanışlımı acaba hep başkasında gorduğumde bebklerin hiç rahat olmadığını duşunurdum.dışarı çıkmak istiorum kucakta zor oluo arabamız var ama en ust katta evim hem bebek hem arabasını nasıl inircem zor olur
senin nickin ne orda?
ay nekadar çok isteyen var elbiseler bana düşermi bilmem:)
geçmiş olsun canım
kız kardeşim bebeği 2 aylıkken safra kesesi ameliyatı olmuştu 2 gün emzirememişti
normal canım bendede oluyor rahim toplanıyor düzene giriyor vücut
canım benim yaaa
amin canım sağol
ben haftada 2 kez falan 1 çay kaşığı veriyorum dr söyledi
biri torpilli gerçekten
açma ben açmıyorum bebeğin yanında uyuyakalmışım diyorum
bşirde ödev getirenleri evden geri yolluyorum kapıdan
ben ödev versem ve başkasına yaptırsa çok kızarım onun için bende yapmam dedim
ben matematikciyimya birgün üst komşunun liseye giden birgün yazılısı varmış ders calıştırmam için gelmiş neyse bişey demedim anlattım tam giderken kapıdan dedimki "aslında bu özel derse girer.birdahaki sefer özel ders sayarım ona göre"
2 gün sonra eline 50tl almış getirmiş almadım tabiki ama birdahada gelmedi:)))
çok geçmiş olsun Fadimecim, hiç bilmiyorum. inş. önemli bir şeyi yokturkızlar çok üzgünüm dün egemen burun tıkanıklığı ve sol gözünde yaşarma olmuştu birazda öksürmeye başlamıştı dr götürdük sabah dr muayene etti ve kalbinden üfürüm duyduğunu söyledi valla çok üzüldüm açıklama yaptı biraz hemen hemen her çocukta olurmuş o yüzden takmayın dedi 15 gün sonra tekrar muayene edecek devaam ederse ç. kardiyakloğuna göndercekmiş bu konuda bilgisi olan varmııı
benimki genelde tutuyor, çok uykuluyken kaykılıyor ama onu saymıyorumya kızlar sizin bebişler kafasını dık tutabılıyomu bıde sankı boynu çok kısa ya...
o ne diycem şimdi olmayacak... ay pek bi cahil gördüm kendimicontratubex kullanan var mı kızlar aranızda faydasını gördünüz mü?
mrb arkadaşlar aranızda kanguru kullananınız varmı rahatmı kullanışlımı acaba hep başkasında gorduğumde bebklerin hiç rahat olmadığını duşunurdum.dışarı çıkmak istiorum kucakta zor oluo arabamız var ama en ust katta evim hem bebek hem arabasını nasıl inircem zor olur
2 hafta önce falan Eflin de öyle su gibi kusuyordu ama ben önemsememiştim 2 3 defa oldu öyle anne sütünün su olan kısmıdır diye düşünmüştüm bende korktum şimdi ama sonra olmadı bidahaKızlar acele cevap verin lutfennn
Oğlumun altını değiştirmek için yatağından kaldırdım
Kaldırır kaldırmaz su attı ağzından
Mama veya sut değil bildigimiz su
Kıyafetleri Islandi yani o kadar fazla
Değiştirmek zorunda kaldım
Dr aradım ma öğle yemeğindeymis suan
Neden olabilir
Sizinkilerde de var mı su kusmalar?
curebal:))senin nickin ne orda?
ay nekadar çok isteyen var elbiseler bana düşermi bilmem:
i:)))
birde orayı keşfedelim ekle beni ben daha yen,yim ben orda (curebal)kızlar nurtıradakı nıcklerınız neler bırbırımızı eklesek benım nıck mltmdrk
her yeni doğan çocuk kalbi delik olarak doğarmış ))kızlar çok üzgünüm dün egemen burun tıkanıklığı ve sol gözünde yaşarma olmuştu birazda öksürmeye başlamıştı dr götürdük sabah dr muayene etti ve kalbinden üfürüm duyduğunu söyledi valla çok üzüldüm açıklama yaptı biraz hemen hemen her çocukta olurmuş o yüzden takmayın dedi 15 gün sonra tekrar muayene edecek devaam ederse ç. kardiyakloğuna göndercekmiş bu konuda bilgisi olan varmııı
yinede bir sormak lazım o zaman doktora ((Kızlar sağolun cevaplarınız için
Bidaha olmadı çok şükür
Baby_s tükrük değil bu canım bildigin şeffaf su gibi ,kusma diyorum çünkü miktarı fazla salya falan değil yani.
İmp mamaya baslayali bir hafta oldu.
yat uyu canım :)) boşveryaaa kızlar canım hiç bişi yapmakistemiyo ev dandini zeynep nihayet uyudu ama benim kolumu kaldırcak gücüm kalmadı ev süpürülcek,ütü dag gibi,banyo temizlencek,bulaşık mak boşaltılcakk ama ben yatıp uymak istiyorum saaaaattttlerceeee gece de yarım saatte 1 uyandı zeynep uykusuzlugum ordan kalma eşim gelince yine bakcak hiçbişi yapılmamış utanıyom eşimden artık yaaa
kız 50 tlye veriyosan ben de gelicem) benim mat pek iyi değil de
çok geçmiş olsun Fadimecim, hiç bilmiyorum. inş. önemli bir şeyi yoktur
benimki genelde tutuyor, çok uykuluyken kaykılıyor ama onu saymıyorum)
o ne diycem şimdi olmayacak... ay pek bi cahil gördüm kendimi
kız 50 tlye veriyosan ben de gelicem) benim mat pek iyi değil de
çok geçmiş olsun Fadimecim, hiç bilmiyorum. inş. önemli bir şeyi yoktur
benimki genelde tutuyor, çok uykuluyken kaykılıyor ama onu saymıyorum)
o ne diycem şimdi olmayacak... ay pek bi cahil gördüm kendimi
kızlar çok üzgünüm dün egemen burun tıkanıklığı ve sol gözünde yaşarma olmuştu birazda öksürmeye başlamıştı dr götürdük sabah dr muayene etti ve kalbinden üfürüm duyduğunu söyledi valla çok üzüldüm açıklama yaptı biraz hemen hemen her çocukta olurmuş o yüzden takmayın dedi 15 gün sonra tekrar muayene edecek devaam ederse ç. kardiyakloğuna göndercekmiş bu konuda bilgisi olan varmııı
kızlar nurtıradakı nıcklerınız neler bırbırımızı eklesek benım nıck mltmdrk
Kizlar anneler gunu yaklsiyor ne almayi dusunuyosunuz annenize ve kv ye?
Kizlar anneler gunu yaklsiyor ne almayi dusunuyosunuz annenize ve kv ye?
selam kzılar çok canım sıkkınsizinle de paylaşmak istedim
aşırı pimpirikli bir anne olmama rağmen(,hatta afedersiniz ama tuvalete giderken bile,oğlumu anakucağıyla hole koyup,kapıyı aralayarak gözetlerim)oğlum düştü:S
nasıl mı oldu?
oğlumun odasındaydık,küçük bir odası var.uyuya kalmıştı.ben de onu köşeli kanepeye yatırdım.(ama dönme riski var diye koltuğun ortasına ve de dikey yatırdım).
ben de aynı odada 2 adım ötede yerde oğluma kumaş kitap yapıyordum.
(kesinlikle tedbir almış olsam bile o vaziyette yalnız bırakmam)
ve sıksık da oğlumu gözlüyordum.
1 dakika önce baktığım halde tekrar dönüp bktım ve aman Allahım oğlum poposunu kaydırarak!!!! (tamam çok hareketli ama bunu hiç yapmamıştı önceden)koltuğun kenarına gelmiş bacaklar aşağı sallanıyor!!
2 adımlık mesafe! hemen fırladım.1.adımı attım ama ben 2.yi atana kadar 1 saniye yaa 1 saniyede dengeyi tutamadı ve bacaklar aşağı çökünce kafa üstü alın üstü yani parke!ye düştü(((((((((((((((((
inanılmaz korktum:S çok zor bir normal doğum yapmış olduğum halde hayatımda böyle büyük bir acı,böyle bir korku hiç yaşamamıştım.
bebeğimi kucağıma alıp apartman kapısını açıp yardım edin diye bağırdım.
yüzüne sular sürdüm(ilk anda buz koymak risklşymiş)
kayınvalidmle aynı sitedeyiz komşularla ona haber yolladım.taksiye atlayıp hastaneye gittik.
aslına bakarsanız ilk anda ağladı,çünkü düşerek uyandı ve ben çok panikledyip,bağır çağır bir haldeydim:S
ama gayet iyi gözüküyordu takside falan:S acil dr u muayene etti çok şükür riskli bir durum gözlenmiyor dedi yapılabilecek tek şey 24 saat gözlemlemek.
aşırı kusma tepkisizlik olmamalı dedi.
normalde emdikten sonra çok kusmaz ara sıra kusar. o akşam da o şekilde kustu.ama ben tüm geceyi nöbette geçirdim diyebilir.
hareketleri normaldi.
şuanda (5 gün oldu) gayet normal hareketleri elh.
ama sanki daha fazla uyuyor gündüzleri.
ya da ben ona yoruyorum.
böyle bir olay yaşayan oldu mu?
ne yapabilirim.
acaba fazla uyumasına sebeb olabilir mi?
rabbim kimseye böyle bir korku yaşatmasın inş
aşırı pimpirikli bir anne olmama rağmen(,hatta afedersiniz ama tuvalete giderken bile,oğlumu anakucağıyla hole koyup,kapıyı aralayarak gözetlerim)oğlum düştü:S
nasıl mı oldu?
oğlumun odasındaydık,küçük bir odası var.uyuya kalmıştı.ben de onu köşeli kanepeye yatırdım.(ama dönme riski var diye koltuğun ortasına ve de dikey yatırdım).
1 dakika önce baktığım halde tekrar dönüp bktım ve aman Allahım oğlum poposunu kaydırarak!!!! (tamam çok hareketli ama bunu hiç yapmamıştı önceden)koltuğun kenarına gelmiş bacaklar aşağı sallanıyor!!
2 adımlık mesafe! hemen fırladım.1.adımı attım ama ben 2.yi atana kadar 1 saniye yaa 1 saniyede dengeyi tutamadı ve bacaklar aşağı çökünce kafa üstü alın üstü yani parke!ye düştü(((((((((((((((((
inanılmaz korktum:S çok zor bir normal doğum yapmış olduğum halde hayatımda böyle büyük bir acı,böyle bir korku hiç yaşamamıştım.
kayınvalidmle aynı sitedeyiz komşularla ona haber yolladım.taksiye atlayıp hastaneye gittik.
aslına bakarsanız ilk anda ağladı,çünkü düşerek uyandı ve ben çok panikledyip,bağır çağır bir haldeydim:S
ama gayet iyi gözüküyordu takside falan:S acil dr u muayene etti çok şükür riskli bir durum gözlenmiyor dedi yapılabilecek tek şey 24 saat gözlemlemek.
normalde emdikten sonra çok kusmaz ara sıra kusar. o akşam da o şekilde kustu.ama ben tüm geceyi nöbette geçirdim diyebilir.
hareketleri normaldi.
ya da ben ona yoruyorum.
ne yapabilirim.
kızlar çok üzgünüm dün egemen burun tıkanıklığı ve sol gözünde yaşarma olmuştu birazda öksürmeye başlamıştı dr götürdük sabah dr muayene etti ve kalbinden üfürüm duyduğunu söyledi valla çok üzüldüm açıklama yaptı biraz hemen hemen her çocukta olurmuş o yüzden takmayın dedi 15 gün sonra tekrar muayene edecek devaam ederse ç. kardiyakloğuna göndercekmiş bu konuda bilgisi olan varmııı
yaaa kızlar canım hiç bişi yapmakistemiyo ev dandini zeynep nihayet uyudu ama benim kolumu kaldırcak gücüm kalmadı ev süpürülcek,ütü dag gibi,banyo temizlencek,bulaşık mak boşaltılcakk ama ben yatıp uymak istiyorum saaaaattttlerceeee gece de yarım saatte 1 uyandı zeynep uykusuzlugum ordan kalma eşim gelince yine bakcak hiçbişi yapılmamış utanıyom eşimden artık yaaa
nasıl mı oldu?
hareketleri normaldi.
ya da ben ona yoruyorum.
ne yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?