2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen öyle başparmağının üstünü alıyo ağzına cok cok emiyor kameraya çektim ordan bile duyuluyor sesi :}

bak bak annesini beğenmiyor elini emiyor diyorum kızar gibi yandan yandan gülüyor anlıyor gibi :}

ama buraya yazıyorum bu çocuklar büyüdüğünde bişeyleri anlamaya başladığında parmaklarında oynatcaklar bizi şimdiden çok zekice kullaıyorlar bizi :}

slm canlarım nasılsınız ne zamandır giriyorum okuyup çıkıyorum yazamadım bi türlü özlüyorum sohbet etmeyi sizinle ama işte çok fazla vakit olmuyo

yarın anneler günü ve çok şükür artık bizimde bebeişlerimiz var bizlerde anne olduk minik melekerimiz yanımızda

sedacım paradise bnm oğlumda cok cok cok emiyo elini bide parmağını sokuyo bazen damağına değdiriyo sonra midesini bulandırıyo çıkarıyo sabahlarıda opkdar keyifkliki hele altını açınca gülücükelr savuruyo etrafa az açık kalsın altı diye biraz bekletiyorum üstüne penye battaniye örtüp ama nerdee battaniye falan kalmıyo üsütnde öyle güçlü tekmeliyoki yine cıbıl cıbıl kalıyo:) Allahım nasıl bi güzellikmiş bu ya derlerdi annelik çok başka bişi diye ama gerçekten anne olmadan anlaşılmıyomuş acayip bi duyguymuş yatarken bile özlüyorum kokusu hep burnumda oğlumun Allahım hepsine sağlık versin uzun ömürler versin

cnm bnmkide öleee bi gr kilo kalmadı hamişlkten yine sdüşücem 45lere gibi geliyo yakındır valla ben pek siteimiyorum açıkcası seda ya o kiloya dönmeyi 50 ii ama bu emişleee:):)çok güçlü çekiyo saolsun emdikten sonra karnım resmen kazıyıo ama işte kim kalcakta yemek yapcakta gece 3 kere emiyo bizim Eymen Bey her seferinde bişi yesem aslında korucam kilomu ama göbiş cidden hoş durmuyo onun hareketle falan erimesi gerek sanırım kilo vermekle gitmiyo pek

selam kızlar
sonunda yaz geldi galiba çok güzel ist.da hava.
tam gezmelik, birazdan emreyi babasına bırakıp alıverişe çıkıcam. uyansın emzireyim diye bekliyorum.
bu sabah dr.a gittik 3. ay kontrolü. sağlığı iyi çok şükür boyuda iyi uzuyor ama kilo alımı yavaş. son zamanlarda sütümü sağıp veriyorum ne kadar içtiğini görmek için onu bile bitirmiyor en fazla 50 ml içip bırakıyor tabi böyle olunca fazla kilo alamış bu ay. dr. anne sütüne devam dedi bir de pharmaton kiddi diye birşurup verdi vitamin takviyesi iştah açsın diye. bilen ya da kullanan var mı?
inş. işe yarar kızlar bu çocuk karnımda da böyleydi zayıf uzun olacaka galiba ben de ailenin en şişkosu olarak kalıcam böyle giderse

slm cnm maşallah emire boyu uzuyomuş kilosuda olsun cnm mamaya başlatmadığına göre yetrlidir bidahaki aya daha ii alır inş
cnm pharmaton ben üniversite sınavından hazırlanırken kullanmıştım:):)iştah konsantre artıyo falan ii bi vitamindi ya çikolata gibiydi valla bak canım çekti şimdi:) sana yazdığıda bebkler için olanı demekki takviye olması güzel bence inş şifa olsun miniğime

inş. yarar canım bu bebiş versiyonu daha açmadım ama içinde portakal aroması falan var sanırım

çağlayan hüma nın anlamıyla umayın anlamı aynı biliyomusun hatta bazı sitelerde umay yazınca farsçası hüma diyo

bilmiyordum canım çok güzel bir tesadüf o zaman bu çok sevindim :))

Ben halime şükrediyim canım o zaman sizinkilerin yanında bizimkiler melek kalıyor ama apartman hayatı çok zor annemin evini özlemiyor değilim müstekil ev istediğin kadar gürültü yap koştur coş kimse birşey diyemezdi burda herşeye dikkat etmek zorundasın ama herkes öyle özenli değil maaleseff

Ben sana kurtuluşu söylüyorum canım telefonuna kaydet elektriik süpürge sesini bak çok rahat ediceksin bir iki derken gerek bile kalmayacak artık.Test edip onaylanmıştır :))

Ya kızlar bu has odaya girme işinde bende hiç istek yok Eski halimden eser yok, canım hiiiç istemiyo. sırf kocacımla aram soğumasın diye yapıyorum valla :26: Sizde böyle misiniz?

ilk başlarda öyleydim ama şimdi geçti

yalnız bende hala kanama oluyo her defasında ilkmiş gibi kanama oluyo yaa geçmedi hala.böyle uzun ara verince ilk seferinde olurdu ama bu sefer uzun sürdü.

Bizim dr.daha izin vermedi sanrım ki eşim pek üstüme gelmiyor bu has oda için benimde canım hiç istemiyor açıkçası zamanında bebiş için yaptık işte daha ne olsun dimi...Azıcık bizide rahat bıraksınlar :))

,

Sevil Hümada çok güzel elinin emiyor...Ama tam olarak hepsini ağzına sokmayı beceremiyor bir yakalasa kesin hepsini sokacak birde onu öyle gördüğümde gülüşü yokmu onu gene içime sokasım geliyor sıkı sıkı sarıp hiç bırakmak istemiyorum onu.Büyüdükçe etrafındakileri tanıdıkça daha da güzel tepkiler veriyor konuşuyor mest oluyorum resmen eriyorum karşısında kızımın

Maşallah canım emreye bozu uzun olucak galiba.Bu hafta sevil hümanında iştahı pek kapalı nedense daha az yemek yer oldu.Önümüzdeki hafta kontrolü var bakalım dr.amcası ne diycek..
Şurubuda ilk defa duydum canım.İnş.faydasını görür küçük emrede annesini üzmez artık yemek konusunda

pöfff oku oku anca bitti geçmiş kızlar ne kadar çok konuşmussunuz gene :))

Kızım bu sabah saat 7'de kalktı babası onunla oyun oynamak için pek uykusunu dağıtmaya çalıştı ama kızım o gittikten hemen sonra uyudu..Tabi baştan uyumak istemedi bana oyun yapıyor konuşuyor gülmeye çalışıyor falan döndüm arkamı bende bakmadım ona hiç sonra bir baktım uyuya kalmış bende uyumuşum onunla 11'e kadar ama çok iyi gelmiş vucudum dinlenmiş :))
Sonra kalktık kahvaltı ettik kızımla tam dışarı çıkıcaz hava güzel babasını aradık gitmeyin esiyor sonra çıkarsınız bende gelirim dedi.Tamam dedik o zaman kızımı yıkıyımm dedim...Ama teyzeleri görmeniz lazımdı bir konuşuyor benimle bir gülüyor yıkarken anlatamam o kadar rahat ve kolay bir yıkama olduki ikimizde çok zevk aldık şimdi onu yatırdım hala uyuyor bende size bakıyım dedim...

arkadaşlar bişey sorucam acıl cevap verirseniz sevininrim.benım kızım 73 günlük oldu geçen annem onu severken kafasının üstünde ceviz büyüklüğü kadar yumuşaklık hissetti bende yeni farkettim tam alnının üzerindeki tepede.bazı sorduklarım her bebekte olur diyor sizlerinkindede varmi farkettinizmi beyin kısmı diyolar büyüdükçe setleşirmiş.merak ediyorum doktoramı göstersem...

annem bana hep sevil hümayı severken kafa kısmını çok bastırma onların beyin kısmı yumuşak olur bastırma der...ama için rahat etsin diyorsan dr.sor istersen

canım bıngıldağı o her bebekte vardır yumuşaktır.18. ayına kadar yavaş yavaş kapanır sertleşir.hassastır.normal hiç doktorlar kontrol ederken dikkatini çekmedimi elleriyle kafanına bakarlar.işte oraya bakıyorlar.doktora götürmene gerek yok.zamanla kapanacak sertleşecek

Yenidoğan bebekte anne-babalar bebeğin başına dokunmaktan korkarlar. Çünkü bebeğin kafasının üzerinde bıngıldak adı verilen yumuşak kısımlar vardır ve dokunulduğunda hafifçe içeri çöker. Aslında bıngıldaklar dokunmaya karşı oldukça dayanıklıdır.

Bıngıldağın iki önemli görevi vardır:

1.Doğumu kolaylaştırmak

2.Bebeğin beyninin dışarıya doğru rahatça büyüyebilmesini temin etmek.

Bebeğin kafasında altı tane bıngıldak vardır. Elle dokunduğumuzda ancak iki bıngıldağı fark edebiliyoruz.

Bebeğin fark edemediğimiz bıngıldakları doğumdan sonraki 2 ile 3 ay arasında kapanır.

Öndeki bıngıldak, alnın hemen üzerinden başlar ve genişliği beş santimetreye kadar varabilir. Şekli baklava dilimine benzer. Bu bıngıldak bebek altı aylıkken kapanmaya başlar, 18 aylık olduğunda tamamen kapanır. Ön bıngıldağın dört aydan erken kapanması beyin gelişimini, büyümesini engelleyebileceği için dikkatli olunmalıdır. Arkadaki bıngıldak ise, kafanın arkasında küçük ve üçgen bir şekil olarak görülür. Öndeki bıngıldağa göre daha az farkedilen bu bıngıldak, üçüncü ayda kapanır. Bıngıldakların geç kapanması, bir hastalık belirtisi olabilir. Tiroit hormonu eksikliği ya da D vitamini yetersizliğinde bıngıldaklar geç kapanabilir.

Bebek doğarken kafatası kemikleri henüz tam gelişmemiştir ve son şeklini almamıştır. Zaten böyle olması gerekir. Çünkü bebek, dış dünya ile tanışmadan önce, doğum kanalından geçmesi gerekir. Sert kafatasıyla geçemeyeceği bu kanalı, ayrık kafatası kemikleri ve arasındaki esnek doku sayesinde zarar görmeden geçer. Bıngıldak adı verilen bu boşluklar sayesinde kafatası kemikleri birbirine yaklaşır; hatta üst üste bile binebilir. Böylece bebeğin kafası, doğum kanalının şeklini alır ve doğum bu sayede gerçekleşir. Ayrıca bebeğin beyni de, bu sıkışmadan dolayı zarar görmez.

Ayrıca kafa kemiklerinin, ayrık ve yumuşak olması, beynin büyümesine imkan sağlar. Beyin büyümesi sürdükçe kafa kemiklerindeki eklem yerleri ve bıngıldak yumuşak olduğu için kafatası büyümesi mümkün olmaktadır. Oysa bıngıldaklar olmasa, kafatası kemikleri büyüyemeyeceği için beyin de küçük kalır. Kafatasının büyümesi sadece beynin büyümesiyle olur.

İshalli bir bebekte içine doğru çökmüş bıngıldak, bebeğin su ihtiyacı olduğunu gösterir. Acilen bebeğe yeterli miktarda su verilmesi gerekir. Bu durumda çocuk doktorunuzu arayınız. Bıngıldağın olduğundan fazla çıkıntılı durması da , kafa içi basıncının arttığına işaret eder ve doktor kontrolü gerekir.

aa bu arada inanamadım ama hiç birşey yapmamama ve homini gırtlak yememe rağmen göbeğim küçülmüşş ümit var galiba yaaa

Ya ne guzel bende oyle demek istiyorumben normal dogum yaptim emziriyorym,hamisliktede 10kg aldim 7si gitti ama gobegim hala 5aylik gibi.esimde moralimi bozuyor masallah masaaaallllahhhh diye nasi olcek cok da yemege basladim bu aralar hamilelikte yemedigimi mi yiyorum ne anlamadim cok moralim bozuk

tam ben iş yapıcam kızım uyanıyor işler bugünde kaldı.ne zaman yanından ayrılsam uyanıyor bu kız...
akşama yemekleri babamız yapacak galiba :))

selam kızlar....bugun bır ılke daha adım attım:)
ıkı gundur benım hanım cok mızmız durmuyor aglıyor konuusyorum oyalıyorum ama uyku yok uyuyo tam dalamıyor ve tas catlasın yarım saat uyuyor...aksamda burnu tıkalıydı damlasını verdım rahat uyudu gece....bu sabah da oyle okadar uykusuz ve yorgunum kı kucagıma alacak halım yoktu...veeeeeee aklıma daha once gelen ve yapmadıgım seyı yaptım bebek arabasını cıkardım ve gezdırıyorum hemde evın ıcınde:) ve hosuna gıttıkı gıkı cıkmadı sultanın...hatta uyudu bıle.....kafayı mı yedım sızce:)annelerde careler tukenmez dıyorummmmmm......
bu ılk anneler gunumuz...zoruyla kolayı ıle bugune kadar geldık....bebıslerımızı bızım herseyımız allahım bu duyguyu tattırdıgı ıcın sukurler olsun dıyorum hepınızın anneler gununu kutluyorum kızlarrrrr cocuklarımızla saglıklı ve mutlu gunler bızım olsun dıyorum.....hoscakalın....

nerelerdesin güzelim sen ya konu sahibi ya
herkeste ayrı bir sorun bebek emince süt olmaz sende süt var emmiyor.aslında boyu iyiyise kilo önemli değil derler ama yine de killolu olsa daha iyi 13:
seda açıklamış zaten de sen yine de bir göster için rahatlasın .
beni anlatmışsın güzelim yaa...benim eşimde yediriyor habire kızı içinmiş (
üzülme canım ilk değilsin bir çok anne kullanyor bu yöntemi :))

ay canım uyumam 7 yi buldu saat 8 buçukta ayaktaydım:)

canım bıngıldak o hiç duymadınmı
her bebekte olur:)

ay ben daha yemek yapacagım kocam gelecek yarım saate ya bugün felaket geçti
bizimkide sigarayı bırakıyor bugün ilaç almıştı 10 gündür kullanıyordu bugün tam kesmesi gerekliymiş
yazık nasıl olmuştur adamcağız o halde akşama kadar ders verdi.stres sinirde vardır şimdi çok iyi bilirim bende 10 yıl içip eylüle hamileyken bırakmıştım

bu arada kızlar sigara içen varmı aranızda şuan?

hamileyken bırakmıştım canım kaynanatör saolsun onun yüzünden tekrar başladım hırsımı sigaradan çıkarıyodum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…