- 13 Kasım 2008
- 992
- 424
- 323
cnm önceden bu gaz olayını çok dert ediyodum ama baktım yesemde yemesemde gaz oluyo bide maranki dedmiştiki ne güzel işte gaz yapıyo yani gaz çıkarıyolar gaz çıkarabilmek çok ii sonuçta ama tabi biraz dene inş sıkıntı vermezse ye bu tarif kayınvaldemin:)süt arttırıcı tarifi:)mercimek bulgur :)cnm hafif sulu bi pilav oluyo sonuç olarak ama bence çok lezzetli içine birazda kimyon at cnm inş gazı alır o şekilde
günaydın kızlar bugün benm doğum günüm
cnm bnmkide çok kusuyo emzirdikten sonra mutlak çıkarıyo hiç içinde kalmıyo yaa bi kaç gündürde daha çoka rttı bazen peynir gibi bazen direk süt kusuyo hele dün akşam ben bile şaşırdım oakdar sütü nerden çıakrdı die bide öyle bi fışkırttı ki sütü attı resmen bende doktora gidince sorucam allah korusun bebek reflüsü falan olmasında özellikle kakasının 3gündür yapmadı böyle gecikme olunca daha çok kusuyo farkettim kabız olmuyo çok şükür sade anne sütü alıyo ama 2 3 gün yapmıyo bağırssakları bu şekilde alıştı sanırım
dün ablam aradı gideceğimiz için pek mutlu ayy metede mete diyip duruyolar valla beni sallayan yokkk.4 günlüğüne gidicez ablam benim orda 10 gün kalma hayalleri kuruyo.valla eşime teklif etmedim pek bırkır gibi diil oğlunu özler oda hem napıcak 1 hafta tek başına.pöff keşke aynı şehirde olsaydık
gurbetlik çok zor
45 gunluk heyet raporu aldım yaşasın kızımla bol bol emışcezz.. oh uyudu
ayy sorma yaa bise sağ altta habire dans zımbırtısı çıkıyoo
kızlar sizde emzirirken susuyomusunuz.ben yeni su içmiş bile olsam metehan mememi çektiği an içim bi tuhaf oluyo susuyorumm.
yok yaa arkadaşlar yazmıştı çıngırağını tutuyor felan diye ama benim kızımın elleri hep açık...ya kızlar sizin bebikler ellerinde bişiler tutuyomuubenimki parmaklarımı kumaşı falan tutuyo ama bi oyuncağı falan tutamıyo düşüyo elinden .gerçi biraz kalın tutma yerleri hani elinde uzun süre tutup sallamıyoo..
tek düzenl saatimiz gece 12 de uyuması :))arkadaşlar bişi sorucam, Bebeklerinizin gece uykusuyla ilgili bi düzen oluşturdunuzmu? yani şu saatte yatırıyorum, yada hep bu saatte uyur diye. benim oğlum iki gece 20:30 da yattı, sevindim oluşuyo galiba diye. fakat dün gece sapıttı. 12 oldu uyumuyo, gözünün içine bakıyoruz uyusada bizde uyusak. 12:30 da artık sızdı.Bi de şu var dün gündüz doğduğundan beri ilk defa 3 saat kesintisiz uyudu, onunla ilgili olabilirmi.
ben başlamıştım gazı çok fazlaydı kızımın vermiştim.hepsindenmerhaba tecrübeli anneler.bebeğim 2 haftalık rezene ,kimyon falan verebilirmiyim?siz ne zaman vermeye başladınız.
ıhlamur veriyorum hem soğık algınlığına daiyi gelir ..ya şimdi bu rezene falan muhabbeti geçince bende sorayım bari. yani biz artık böle bitki çayları verebilir miyiz bebeğimize. siz veriyor musunuz. benim bilgim olmadığı için sadece mama yiyor şuan emmeyide bıraktı zaten bide su da vermeli miyim acaba daha aktif olarak su da vermiyorum???
benim kızım daha iyi ama aynı durumda olan arkadaşlar var ggelişimini geri kabul edebilmek iiçin boyunu kriter alıyorlar ...Mrb arkadaşlar
Benim oğluşum 3 aylık.3300 doğdu,2900 düştü, ilk ay güzel kg aldı iki aydır çok çok az alıyor,üstelik dr un önerisiyle mamayla desteklemimize rağmen.Şu anda 5000
Götürmediğimiz dr kalmadı çok çaresiziz.
Benzer durumda olan var mı acaba?
benim kızım 23 gün erken doğdu...öyle bir bağlantı yoktur sanırımgeçmiş olsunslm kızlar sizleri hamilelikten beri takip ediyorum
fakat yazmak pek fırsat olmuyordu sizlerden çok şey öğrendim çok faydası oldu inş. bundan sonra daha sık uğramaya çalışıcam
size bişey sormak istiyorum bugün kızımın 2. kez kalça usgsi çekildi sonuç yine aynı tip 2a fizyolojik immatür kalça rutin kontrol isteniyor.
bebeğinde aynı sorun olan varmı acaba intte gelişim geriliği diyor. benim kızım 15 gün erken doğdu acaba ondan olabilirmi?
bgun zorlu bır gun gecirdim çocuklarımla beraber dun yediğimiz birşeyden dolayı ben ve buyu kızım zehırlendık :2:ıkımızde tum gun hastanedeydık çok kötü birgun gecirdim bebeğimi emzıremedım emdığı zaman oda kusmaya başlıyodu ...şimdi daha ıyızama hala mıdem bulanıyo
iyi dileklerin için sağol canım yaa..katılıyorum süt konusunda kkilolarınhiçbir önemi yok süt oalcaksa yemek gerekiyor..Okurken sizi kız uyanıcak diye ödüp koptu gülmekten karnım ağrıdı ohh sabah sabah çok iyi geldi sizleri okumak..Keyfim yerine geldi ama çok güldüm yaaa süpersiniz siz süper :90:
Dün hiç giremedim ne face nede buraya burasını zaten faceteki kızlar yazarsa görüyorum artık.Unutmadım ama nedense face daha kolay sanki.
Dün giremedim çünkü ayacaklarım iflas etti.Bütün gün sevil hümayla yatakta yattık durduk.pcde salonda kalmıştı onu bile alıp gelmek çok zor geldi.Sadece sevil hümaya mama yapmak için kalktım yatakten.Kaç gündür sürekli koşturmaca halindeyim.Annemlerede diretiyorum iyiyim gelmeyin hallediyorum ben herşey yolunda diye ama pestilim çıkıyor onlar gelmeyincede bugün arıycam gelsin gelsinde bende güzelce bir dinleniyim yorgunluk atıyım.Bir duş yapıyım geçenlerde tek başıma sevil uyurken yıkanabildim ama nazar değdirdim galiba şimdi adım atamıyorum.Sedanın yazdığı gibi...Otokoltuğunu wc kapısının önüne koyuyorum ama içeri almıyorum çünkü çok dar bizim wc
Bu akşamda bebek görmeye gidicez inş.ben kendimi iyi hissedersem daha doğalı 11 gün oldu minnacık tam bir süt kuzusu..Annesine benim için hastaneden verilen milupa çayları vermiştim.Sütüne çok iyi gelmiş allah razı olsun senden diyor.Çok sevindim..Bol bol emzir ben sana çay alır getiririm dedim.Kendi kızım anne sütü alamıyor ya çok istiyorum onun kızı alsın emsin annesini diye..
sizlerde emzirdiklerinizi yazıyorsunuz ya içim gidiyor ama içimdende size hep dua ediyorum.Sütleri gitmesin bol bol sütleri olsunda kuzucuklar emzin diye...
Seda bu arada sana sitemim var...Sen yemezsen metehan'a süt olmaz dimi sen yeki sütün olsun...Sen böyle emiştik oynaştık sonrada uyudu diye yazınca ben çok seviniyorum yemeği ihmal etme lütfen.Tüm emziren anneler lütfen kuzucuklarınız için yiyiin ihmal etmeyin (bu konuda çok dertliyim ya kızlar sitemlerimi mazur görün hep emzirmek istemiştim ama olmadı ya çok üzülüyorum bunun için )
bende kamburum ya annem suna pekuysal gibi olacaksın diyor.
ayy osıkıntı bendede var resmen kambur gibi duruyorum hele doğumdan sonraki haftalar resmen iki büklümdüm.o dert bende hep vardı zatende şimdi daha çok oldu.dik durunca sanki belim ağrıyo yoruluyorum vücut kamburluğa alışmış
ayy bide ben plates milates yapamam yaa g.tüm yemez kim uğraşcak onula tembelliğe alışmışım zaten
sana ailenle mutlu bir ömür diliyorum canımgünaydın kızlar bugün benm doğum günüm
ben sallamıyorum canım ..üç gece üst üste uyumadı kızım inat ettim yine sallamadım.şimdi uyumadan önce ağlıyor.ama emzikle ve müzikle sakinleştiriyorum..bağıra bağıra uyuyor..doktor demişti ağlamak bebekler için ihtiyactır uyumadan önce ağlamak sakinleştirir diyeArkadaşlar gündüz uyumayan bir bebeğim var ve beşikte sallıyoruz onu sizler nasıl uyutuyorsunuz benim gibi bebişini sallayarak uyutan varmı bazıları hiç sallaamadım diyo acaba bizdemi bir acayiplik var diyorum sevgiler ..
başarılar cavnım 2 yıl sürünmüş ve zorla atanmış fen bilgisi öğremteni olarak sana içten başarı diliyorumkızlar kpss ye gircek olan varmı atanamamış bi öğretmen adayı olarak ya nasıl olcak bilmiyom çok çalışamyıroum ve puanlar çok yüksekkkkkkkk
bedep 3 numarada öyle olmuştu ekonomik diye depo yaptım sonra bitsin diye saat başı bez değiştirdimPARADİSE canım çok avantajlı gibi ama biz şuan 4 numara kullanıyoruz.onu aldığımızda 5 numaraya geçersek elimde kalır.çünkü bayağı çokmuş
yaşasın bence de darısı bizim başımıza inşallah biz de alabiliriz :))45 gunluk heyet raporu aldım yaşasın kızımla bol bol emışcezz.. oh uyudu
bende susuyorum ama iyi bir şey su..ben mecbur kalmassam su içmezdim iyi oldu..ayy sorma yaa bise sağ altta habire dans zımbırtısı çıkıyoo
kızlar sizde emzirirken susuyomusunuz.ben yeni su içmiş bile olsam metehan mememi çektiği an içim bi tuhaf oluyo susuyorumm.
ilaçla hafiliyor diye biliyorum geçmiş olsun ((mrb benim bebeğimde çok kusuyor ve doktorumuza gittik sonuç bebek reflüsü kusan bebek çok zor her bakımdan bebeğim çok kilo alamıyor sürekli kustuğu için günde 5 kez kıyafet değişiyoruz çamaşır makinam ve ütüm sürekli çalışıyor inşallah senin bebeğin reflü diildir canım
belim ağrımak değl koğuyor kalkarken iki büklümüm .zaten bel fıtığı ve tutulmalarım vardı şimdi iyice kaskatı kesildim..kızlar sizinde eğilince beliniz ağrıyo mu?kızıma banyo yaptırırken uzun süreli eğiliyorum ya kalkarken dik konuma gelirken cok agrıyo belim acaba spinal anezteziyle ilgisi var mı yoksa yaşlanıyormu yuz ne
siz daha çıkarmadınız mı eldivenleri..biz çoktan attık bence öıkar canım yaa öğrensin ellerini kullanmayı...kızımda çok çizdi yüzünü gözünü ama artık çizmiyorgerçi tırnakalrını kesip törpülüyorum ama ..Ayyy İçim Sızlıyor Oğlumun Eldivenini Çıkarmıştım Oyun Oynuyorduk Mutfağa Gittim Elini Gözüne Sokmuş Çok Ağladı Neyse Olur Öyle Dedim Şimdi de Burnunun Üstünü Çizmiş Off Ya Nasıl Ağladı Kuzum Çok Canı Yanı Demekki.. Off Yaa O Yüzden Eldiven Çıkaramıyorum İşte Napcam Yaaa
bizim hep öyle geçen 5-6 dan çok fazla yapıyor ilk zamanlar doktorumuz daha ne istiyorsunuz demişti.sonra bir daha sormadım..kızlar herkese merhabalar!
bebeğim hala günde beş altı kez kaka yapıyor doktor normal olmadığını söyledi.şurup verdi.kullanmak istemiyorum .bizim gibi olan var mı acaba ...?
biz teşekkür ederiz..haklısınilk günden beri çok güzel şeyler paylaşıldı burdaKızlar merhaba
Benim kızım 31 Ocak doğumlu
2011 Mart ayından beri sizleri takip adiyorum
Daha önce de (hamileyken) haberim olsaydı aranıza katılırdım
Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler
Beni de aranıza alır mısınız
paradise gözün aydın canımm hadi gelmiş kaka
ayy bende sözde kahvaltı ettim saat 1de ne yedimm tam buğday ekmeği üzerine tereyağı sürdüm ve humana çay içtimm ahaha kahvaltıya bak hizaya gell
havada bi kapalı bi kasvetli sorma gitsin biz kalan doğal gazla çıkarırız diyoduk ama yokk yeni almamız gerekecek galibaa.kapatamıyorumda oğlan hemen üşüyüveriyo.
bencede zor( benim ailemde Zonguldak merkez de, ben taa manisa soma ya gelin geldimm off çok özlüyorumm ama kocamı çokkk seviyorumm mutluyummm napalımm kader kısmet. bende temmuzu bekliyorum temmuzun 20 sinden sonra gidicez üçümüz.
kesinlikle canım.Ben Van da annemler ankaradalar.onları çok özlüyor ve arıyorum Ailelerine yakın oturanlar çok şanslı.Kıymetini bilsinler.
ağlamak istiyorum yaaa benm oğlan 3 gündür yapmıyo ve çok gerginiz ne güzel cnm yapması ii ama tabi iki kere üst üste ya aslında doktorlar günde 3 kere normal diyolar uf ya bizimki kabızlıktan değil yapınca cıvık sulu kaka ama işte 3 gün ara veriyo mutlaka bağırsaklar eskiden ne güzeldi hergün yapıyodu büyüdükçe huyu değişiyo bu oğlanın ishal değildir inş emelcim bi bak bakalım daha fazla yapmazsa telaş etme bence
Cnm kaka sulu,köpüğümsü ise ishaldir yalnız rengide önemli yeşilimsi ise hemen dr a götür.
mrb benim bebeğimde çok kusuyor ve doktorumuza gittik sonuç bebek reflüsü kusan bebek çok zor her bakımdan bebeğim çok kilo alamıyor sürekli kustuğu için günde 5 kez kıyafet değişiyoruz çamaşır makinam ve ütüm sürekli çalışıyor inşallah senin bebeğin reflü diildir canım
çok şükür ii her ay ortalama 1 kilo alıyo ama bu bikaç gündür çok kusuyo ben kaka yapamamasına bağlıyorum ama bilmiyorum azda emiyo uff napıcam ya çok canım sıkıldı bu durum çok kısa sürer hatta yarına böle bişi kalmaz inş bi aypsa şu kakayı şimdilik sadece anne sütü veriyorum cnmcanım peki bebişinin kilo alımı nasıl şimdi kaç kilo
benim kızım da çok kusuyordu.kilo alımı da az olduğu için 2.ay tribudat isimli bi ilaç verdi.faydası olmadı.3.ay gavıscon ve motılıum verdi.bunlarında tam etkisi olmadıg.bu ay da aptamil ar mamasını kullanmamız gerektiğini söyledi.mamayı vermeye başladıktan sonra kusması nerdeyse tamamen kesildi
valla gaz kısmına takılmıom artık herşeyden yıyom yesemde aynı yemesemde denedım degışmedı en ıyısı yavru ac kalmasın onemlı olan o sut olsun bolcana tarıfı denıycem de ben yeşil mercımek katıodum kırmızyladamı yapılıo ne kadar atıosun kırmızı mercımekten
çok şükür ii her ay ortalama 1 kilo alıyo ama bu bikaç gündür çok kusuyo ben kaka yapamamasına bağlıyorum ama bilmiyorum azda emiyo uff napıcam ya çok canım sıkıldı bu durum çok kısa sürer hatta yarına böle bişi kalmaz inş bi aypsa şu kakayı şimdilik sadece anne sütü veriyorum cnm
evt aynen takıldımda başta noldu işte yine gaz oluyodu bende yemedğğimle kaldım şimdi soğanı valla epey katıyorum bişi yaparken cnm yeşilmercimekte olur ne güzel kırmızıda işte göz kararı biraz bulgur biraz ondan yaptığın miktara göre ikisinden de yarıyarıya olur Allah sütlerimizi bol bol versin hepimize bebeişlerde emsin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?