2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

aynı durumdayıs kusacak diye korkuyorum o kadar sokuyor elini

aa bakın ben o otri bebe yi bilmiyorum nerden alcam nası bişi o. ne bileyim ben eczanede göstermişlerdi ihtiyaçlarını alırken aspiratörü bende aldım habire onu kullanıorum olduğu kadar ...

ayyy ben onlarınn o küçücükk yumak yumakk ellerini yerimmmmmmm benimkide yapıo aynı şeyi ama emziğe alıştırdığım için hemen emziğini veriyorum ben ...

için elverse gidersin sen dinlenirken onlar bakar dicem ama eminim sende benim gibi gık dese yanından ayrılamazsın.. :}

inşallah 12. hafta sendromumuz sadece 1 hafta sürer ve geçer daha da olmaz valla yoruldum :}

ayy havalar düzeliyormuş nasıl mutlu oldum anlatamam bugünde çok güzel güneş var, eşimde işyerinden erken çıkcakmış bugün biraz güneşli havada yürümek istiyorum inşllah çıkabiliriz..

inşallah heryerde düzelir hava da herkes rahatlar biraz.. kendimize gelmemiz lazım.. ;}

canım beşiktemi sallıyorsun.....

eft park beşigınde sallıom ama ne sallama bı saatı buluo dalması 10 dk uyudu arkasındann veeeeeeee gozunu acmış faltaşı gıbı gulucuk atıo ay hıç kıyamam bende guluom valla sabahtan berı nat nat çokanatı soluyom bayılıyo ah benım cokanat m uyusan olmazmı

mama veren arkadaşlar bişi sorucam

bu mamanın suyunu nerde ısıtıyosunuz.ketılda ısıtmanın bir sakıncası varmıkii.kutunun üstünde en az 10 dk kaynatın falan yazıyo ya merak ettim

cnm ya bnmkide 13.haftada ama sanki buhafta daha bideğişti kusmalar çok arttı emdiğini kusuyo ya napıcam sanki hiç içine gitmeden geri çıkarıyo ink kilo alımı norma devam eder böle giderse doktora gtrcem bu beşlerin büyüme atakları her hafta var bence:)

yapma canım yaa kendimi teselli ediyorum ben de bityor az kaldı die.. off offf Allah Sabır Versin Bizlere

bu mamanın suyunu nerde ısıtıyosunuz.ketılda ısıtmanın bir sakıncası varmıkii.kutunun üstünde en az 10 dk kaynatın falan yazıyo ya merak ettim

canım valla ben ketılda ısıtıyorum ama doğru mu yapıorum yanlış mı bilmiyorum. kaynatma derecesi çok yüksek olduğu için iyi oluyor. tv de bile mama ısıtma makinelerinin reklamını yapıolar demekki kullanılıo ...

Benim epeyce büyük bir süt cezvem var onda kaynatıyorum sonra cam kavanoza koyuyorum.Mama yapacağımda içinden döküp yine cezvede ısıtıyorum cnm

Evimizdeki eşyaları kendimize göre organize ettiğimiz için, sonradan aramıza katılan çocuklar evde ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor.

Yapılan istatistiklere göre; çocuklarımızın başına gelen kazaların yüzde 70-75’i ev ve yakın çevresinde meydana geliyor. Çocuk acile yapılan başvurular içerisinde kazalar her zaman ilk üç sırada yer alıyor.

Bu nedenle evde alınacak önlemler çok önemli. Bilinçli hareket edersek, basit önlemleri sürekli uygulrsak pek çok kazanın önüne geçebiliriz. Çocuklarımızı tehlikelerden korumak için yapabileceklerimiz;

Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü doktorlarından Doç. Dr. Nurettin Onur Kutlu, evde çocukların başına gelebilecek kazaları ve alınabilecek önlemleri anlatıyor:

■ Yabancı cisim yutma ve hava yoluna kaçırma için önlemler:

• Çocuk 3 yaşını geçinceye kadar katı gıda, fındık, fıstık, çekirdek vermeyin.
• Yerde ve çocukların ulaşabileceği yerlerde 3 cm den küçük her şeyi kaldırın.
• Emziklerin plastik kısımlarının sabit olduğunu kontrol edin.
• Küçük yada parçalanabilir oyuncaklar almayın.
• Bebeğinizde iğne, çengelli iğne kullanmayın.

■ Yangın, haşlanma ve yanık kazalarına alınacak tedbirler:

• Kombide sıcak su ısısının ayarını 49 dereceye ayarlayın.
• Bebeğiniz ve sıcak sıvıları aynı anda taşımayın.
• Çakmak, kibrit kullanmayın.
• Evde sigara içmeyin, başkalarının içmesine de izin vermeyin.
• Mama ve sıvıları mikro dalgada ısıtmayın.
• Çocuğunuza sıvı gıdaları vermeden önce sıcaklığına bakın.
• Fırındaki tava ve tencere kulplarını duvardan tarafa çevirin.
• Elektrikli ısıtıcıların kablolarını çocukların ulaşamayacağı şekilde saklayın.
• Banyo ve mutfakta çocuğunuzu yanlız bırakmayın.
• Çay ikramını termos ile yapın, mümkünse çayları tepsi ile taşımayın.
• Elektrik fişlerini yüksek konumda ve kapalı tutun.
• Yangın söndürücüyü evinizde hazır bulundurun.
• Masa örtüsü kullanmayın.
• Ateşli silah ve kesici aletleri kilitli dolaplarda ya da evin dışında muhafaza edin.

■ Suda boğulmalara alınacak önlemler:

• Üç yaşından sonra çocuğunuza yüzme öğretin.
• 6 yaşına kadar çocuğunuzu banyoda/küvette kardeşleriyle veya yanlız kesinlikle bırakmayın.

■ Düşme ve ezilmelere alınacak önlemler:

• Altı yaşından önce çocuğunuzu üst ranzada yatırmayın.
• 5 yaşından önce çocuğu gözetimsiz korkuluğu olmayan yataklarda ve koltuklarda yatırmayın.
• Telefon çaldığında açmaya çocuğunuzla birlikte gidin.
• Yürüteç kullanmayın.
• Pencere ve merdiven başlarına koruyucu kullanın.
• Televizyon ve onun gibi büyük cihazları emniyetli ve devrilemeyecek şekilde yerleştirin.
• Sandalyeleriniz dengeli ve geriye düşmeyecek şekilde tasarlanmalı.

■ Zehirlenmelere alınacak tedbirler:

• Zehir ve toksik maddelerin güvenli paketlerde ve muhafazalı olmasına dikkat edin.
• Tüm kimyevi ve temizlik malzemelerini mümkün olduğunca ev dışında ya da emniyetli dolaplarda saklayın.
• Zehir Danışma Merkezinin numarası her zaman aklınızda olsun. (114)
• Her ilacın potansiyel bir zehir olduğunu bilin ve mutlaka özel kapalı yüksek bir dolapta muhafaza edin.

■ Zehirli gaz solumaya alınacak önlemler:

• Her türlü gaz spreyler (deodorantlar dahil) ve uçucu sıvıları emniyetli yerlerde muhafaza edin.
• Evinizin baca temizliğine periyodik olarak dikkat edin.
• Isıtıcınızın bulunduğu odalarda karbonmonoksit dedektörü bulundurun.
• Soba kullanıyorsanız gece yatarken sobaya kömür atmayın, havalanma deliklerini kapatın.

■ İp-kordon vs ile boğulmadan korunma:

• Uzun ip, boyun bağı, lastik, gibi boğucu olabilecek nesneleri çocuğun üzerinde ve ulaşabileceği yerlerde bulundurmayın.
• Plastik torbaları ayrı bir yerde saklayın.
• Bebeğimin boynuna emzik asmayın, kolye takmayın.
• Bebeğinizin karyola parmaklıkları sağlam ve baş geçemeyecek genişlikte olmalı.
• 1 yaşına kadar yastık kullanmayın.

Unutmayalım; hayatımızın neşesi ve gözümüzün bebeği çocuklarımız her an tehlikelerle karşı karşıyadır. Evin içinde ses kesilmişse çocuğumuz ya uyuyor ya da bir muzurluk peşindedir. Çocuğumuzun en tehlikede olduğu zamanlar bizim en çok meşgul olduğumuz anlardır. Hemen hemen tüm kazaların önlenmesinde en önemli ilke, çocuğunuzu yakından gözlemektir. Önlemlerimizi alalım, çocuklarımızı çok iyi gözleyelim ve ev kazalarını önleyelim...
·

Son düzenleme:
kızlar aklınıza getirmeyin öyle şeyleri tesadüf oldu felan diyin değilse herkes iyi veya kötü bir şey diyor çocuklarımız hepsinden etkilense vay halimize ...

ben törpülüyordum cnaım ilk başlarda ...alışması lazım ben oyuncak tutmuyor diye üzülüyorum ama elini her türlü kullanıyor ..bazen burnuna getiriyor kaşıorum burnunu :))bana dokunuyo emerken .....dokunmayı değişik şeylerin yapısını incelemeyi öğrenmeli ...
yok canım hiçte uzaktan hoş gelmiyor yakından da gelliyor ..bizim evde alt değiştirme zamanı kavga çıkıyordu kim değiştirecek diye ben diyordum ne meraklısınız b.k temizlemeye ..

oğluşumm uyandı karnını doyurayımda dükkana babasının yanına inelim hava çok güzel. çarşı içinde oturuyoruz biz dükkanda bizim apt hemen karşısı bi kaldırımda dükkanların üstünde biizm apt karşı kaldırımda da bizim dükkan. camdan bakışıyoruz akşama kadar :)) inmeside kolay oluyo bi ev bi dükkan kocişte gelip gidio heheh öpüommmm sizii gelince görüşürüz ama belli olmaz fırsatım olusa dükkandanda girer yazarımm muccckk ...

Mrb arkadaşlar
Bugün epeyce ev temizliği yaptım.Oğluşu sabah annemlere götürmüştüm 1 saat bakıverin diye,oğluş hemen uyumuş ablamın kızı anneanneye oğluşla paylaşamadığı için başlamış rahatsız etmeye annemde buraya getirdi.Şimdi anneannede oğluşta uyuyor ben de size bir bakayım dedim.

Burada hava (Antalya) sabahtan pek güneşliydi şimdi ditti

ben çaydanlıkta kaynatıyorum
çok acilse ketılda kaynatıp devamında yine çaydanlıkta kaynatıyorum

çekmecede Ayşegül kitabı buldum.

kızım olsaydı adını ayşegül koyacaktık bu ayşegğl kitaplarını da küçükken çoookk severdim onlardan alıp saklıcaktım bitane varmış evde buldıum oğluma okuyayım dedim

okudum oda ne güzel dinledi bana cevap verdi güldü falan resimlerini gösterdim bak bu ayşegül bu kuzeni falan diyee.çok sevdi kitap okuma işini.benim çenem yoruldu ama en azından mantıklı şeyler anlattım.hemen bir kaç kitap alayım ben

kıslar oğlum kaka yaptı ohh ya çok şükür

valla kulak çöpünü aldım zeytinyağıan batırdım poposuna soktum az oynattım veeeeeeeeee gerisi malum:)ama üstümden nasıl bi yük kalktı anlarsınız siz:)kusmasını ona bağlıyodum ama yine kusuyo ya napıcam onca süt geri çıkıyo ya kilo alımı yavaşlarsa geçer bu döenmde dimi kızlar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…