2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

saglık ocagının hemsiresi ilk 6 ay sadece anne sütü diyor doktor 4. ayda ek gıda diyor.etrafımdakilerde vermeye baslarsan ilerde rahat edersin diyo bende anlamadım bu işi:95:

Al benden de o kdr.
Oglan uyandi da emme faslindan oturu ara verdim kusura bakmayin kizlar.

Demir kan icin cnm. 4. Aydan itibarem baslaniyo ona.
Senin dedigin d vitamini, kemik damlasi. Ben 15. Gunden beri her gun 3 damla veriyorum. Bingildagi normal, hala acik yani cnm.
Sen de ver. D vitamini anme sutunden gecmiyo gecmiyo cunku.

Demir kan icin cnm. 4. Aydan itibarem baslaniyo ona.
Senin dedigin d vitamini, kemik damlasi. Ben 15. Gunden beri her gun 3 damla veriyorum. Bingildagi normal, hala acik yani cnm.
Sen de ver. D vitamini anme sutunden gecmiyo gecmiyo cunku.

evet evet d vitamini cok önemliymiş dediğin gibi 15.günden beri kullanıyoruz onu hatta burda bazı arkadaslar yazmıslardı bazı sağlık ocakları annelerede başlatmıs o damladan bana bişey diyen olmadı ben kullanmıyorum ama bebişime düzenli devam ediyorum

Ben de sadece oglana veriyorum.

slm canlarim biliyorsunu bende 2012 subat annesiyim fakat tablo yapicam nasil olmuyor birturlu kafâyii yiycem yardim edermisinizz

öncelikle hoş geldin cnnm
benimki de önceki ay 500 gr almıştı ama dr normal demişti
şimdi kuzun kaç kilo daha önceki aylar kaç gr almıştı

saglık ocagının hemsiresi ilk 6 ay sadece anne sütü diyor doktor 4. ayda ek gıda diyor.etrafımdakilerde vermeye baslarsan ilerde rahat edersin diyo bende anlamadım bu işi:95:

cnm kilo alımı iyi ise bence 6.ayı bekle ama ufak ufak tattır herşeyden
nacizane tavsiyem
bu benim 3.anneliğim

cnm demir takviyesi 5.ayda başlıyor diye biliyorum
bngldağın erken kapanmasına neden olanın demir olduğundan emin misin
bilddiğim kadarıyla fazla D VİTAMİNİ TAKVİYESİ bıngıldağın erken kapanmasına neden oluyor

slm kızlar uzun zamandan sonra yenıden aranıza dondum gecmısı okuyamadım ınsallah hepınız ve tum yavrucuklarımız ıyıdırler

doğru.yani her bebeğin demir vitaminine ihtiyacı yoktur canım ben dr a sordum kendi çocuğunda bile 6.aydan sonra başlamış öyle dedi.anne sütünde az miktarda demir var ilk aylarda yetebilir ama ben 4.aydan sonra başlamayı düşünüyorum

öncelikle hoş geldin cnnm
benimki de önceki ay 500 gr almıştı ama dr normal demişti
şimdi kuzun kaç kilo daha önceki aylar kaç gr almıştı

bugün tekrar kontrole gidicez 6 kiloydu. ilk iki ay 1er kilo aldı ücüncü ay 500gr aldı ondan heralde sütün yetmio dedi dr. yaa Allah bağışlasın 3 taneeeeeeeeeeeee ben bi daha düşünmüyorumm hemde çalışıosun zor olmuyomu kim bakıo bebişlere benim kızım çok arsız hiç uyumuyo zorla emiyo sürekli kucağımda bi kas yaptımki:)) enobo geceleri 8 10 saat uyyo dediya imrendim bizim cadı nerdeee gündüzde uyumuyo toplasan 8 saat eder hepsi

Gunaydin kizlaaarrr, bebislerinizi opuyorum tek tek izninizle

Biz bugun tamamen yazlik takima gectik. Tisort ve sort giydirdim bugun oglana. Ama altinda hala kisa kollu badi ve ayakta corap var.
Disari cikarken de hepsiburada dan aldigim kot sandalet ayakkabilarimizi giyiyoruz. Oglum havada yururken lazim oluyo

Bu arada yakinda donucek benim oglan. Yandiiimmmm ! Yere minder ayarlamam laziimmm.

Iste bu yuzden bazi bebekler d vitamini damlasini 9 damla kullanirken, bazisi 3 damla kullaniyor.

kıskandım enobo burda havalar soğuk tıkıldık eveeeee

Günaydınnnn arkadaşlar.
Kaç dakikadır topikteyim ama yazamadım Uras biraz fazla uyusun diye ısrarla uğraştım,salladım ama küçük beyimiz her zaman ki inatçılığı ile 40 dk ancak uyudu bıraktımşimdi öffff

Okuduğum paylaşımlarınıza aklımda kaldığı kadarı ile cvp veriyim.(İsimleri tek tek hatırlayamayacağım özür)

1-Bir arkadamız bebeğinin az kg aldığından dr un mama takviyesi yapalım dediğinden bu yüzden de kendini kötü anne hissettiğinden söz etmiş.Çok ama çok yalnış düşünüyorsun arkadaşım MAMA VEREN BİZ ANNELER KÖTÜ MÜYÜZ YANİ?Bu süt işi resmen kısmet işi ,olmayınca olmuyor benim bebeğimin doğduğu ilk günde o kadar çok sütüm vardı ve oğlum öyle bir emiyordu ki tüm hemşireler şok olmuştu.Sonrasında yaklaşık 1.ay sonunda sütüm çokkkk azaldı,onca şey yiyip içmeme rağmen sütüm yeterli değil .Sonuç oğlum 1.ay sonundan bu yana anne sütü+mamayla besleniyor.Hiç sütü olmayan annelerimizde var onlar ne yapsınlar o zaman halimize şükretmeliyiz.Not:Oğlumu mamayla desteklememe rağmen çokkk zayıf yapacak bişey yok

2-Özel dr lar hemen mama verin diyorlar demiş yine bir arkadaş ; oğlumu 2 özel dr takip ediyor hiçbirisi hemen mamaya geçelim demedi tersine sütümün yetmediğini ben farkedip onlardan habersiz az az da olsa mama vermeye başlamıştım.Halen amannn önce anne sütü sonra mama diyorlar ki anne sütünü bırakmasın diye mamayı kaşıkla yediriyorum ne zor bir düşünün.

3-D vitaminini her sabah üç damla veriyorum.Yarın dr konrolümüz var bir değişiklik olursa paylaşırım.

4.Demire bende 5.ayda başlanıyor diye biliyorum bende ki demir oranına bağlıysa şayet oğluma belki de bir süre hiç vermezler,çünkü bebdeki demir çok yüksek.

5-Günlük uyku sürelerinden söz etmişsiniz .Oğluş gündüz pek uyumuyor yarım saat-40 dk-1 saat akşam 8 e kadar bugüne değin uyuduğu en fazla süre 3 saat falandır.Akşam 8 de uyumuş olmasını sağlıyorum böyle bir düzen oturttum gece 12 -1 gibi kalkıyor meme+mama+bez değişimi yapıyorum ,kalkış süresinden ortalama 45 dk sonra tekrar uyutuyorum gece 4 ila 5 arası kalkıyor aynı şeyleri tekrarlıyorum sabah 7 de kesin uyanmış oluyor.Genel olarak 1,5-2saat sonra uykusu geliyor tabi uyursa :)))

6-Ek gıda işine tam manasıyla başlamadım ancak ne yapacak acaba diye merak edip mama kavonozu olarak kullanmak için aldığım elma+şeftalili mamadan çay kaşığının ucunda tattırdım önce yüzünü buruşturdu sonrada devamını istedi ama vermedim.Yarın dr a soracağım oğlum zayıf olduğu için muhtemelen yakın birzamanda ek gıdalara başlayalım diyecek.

7-Antalya da yaşamamıza rağmen biz henüz yazlık kıyafetlerimize geçmedik.İki kat giydiriyordum oğlumu şimdi tek kat giydiriyorum bu kadar.

8-KG konusu:ben 65 kg ile hamile kaldım 78 kg ile doğuma girdim ilk hafta direkt 68 e düştüm,15 gün sonra 67 idim.Ohhh ne güzel dedim ,buna güvenip çokkk tatlı yedim şu süt yapar bu süt yapardediler bir de onları yedim şimdi göbişim çıktı tartılmadım ama sanırım 70 kg oldum ((
Şimdi tehlikeli yiyecekleri azaltmaya başladım işe başlayınce diyet yapacağım bir de şayet dr uygun görürse pilatese gitmek istiyorum.

Başkaaaa ne konuşmuştunuz hatırlayamadım hepinizi öpüyorummmm :))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…