2011 şubat anneleri şeker yüklemsi yaptıranlar

bi de hergün mutlaka alınması gerekenler var bu herkes için gerekli

2-3 bardak süt ya da yoğurt
3 meyve
8-10 bardak su
4 köfte kadar et tavuk ya da balık

her hemile mutlaka almalıymış

bi de haftada 1sütlü tatlı yenebilir
ama yediğin gün 1 dilim ekmek ve 1 bardak süt içilmeyecek

haftada 1 de çikolata çok canın çekerse yenecek

aaayyyyy yoruldum

dilerim ihtiyacı olmaz kimsenin
çok değil sürdürmek 3 gün oldu daha bozmadım:))))ilerisi için söz veremiyorum:)))))
karışık yazmışsam kusura bakmayın
zaten şeker çıkmasın kimsede de ihtiyacınız olmasın:))))))))))))

kızlar bişey sorcam şu şekerli suyu içtikten sonra bişeyler yediniz mi?

Son düzenleme:
Kızlar yaa benimde detaylı ultrasonda amniyotik sıvım fazla çıktı. 3 sebebi olabilir dedi doktor.
1.'si bebekte yutma yada bağırsak anomalisi (bu şıkkı detaylı ultrasonda eledik)
2.'si Annede şeker hastalığı,insülin direnci yada gebelik şekeri olması
3.'sü sebepsiz ve zararsız bir artış

Doktorum 27'si yada 28'inde şeker yüklemeni yaptır dedi. Çünkü benim hamile kalmadan önce de polikistikoverden dolayı insülin direncim çıkmıştı ve ilaç kullanmaya başlamıştım.
Şimdi 27'sini bekliyorum yüklemeyi yaptırmak için.Umarım bişey çıkmaz.

Son düzenleme:
canım pko varsa büyük ihtimal gebelik şekeri çıkacak
bende de var çünkü(((
doktor pko ve gebelik şekerinin bağlantılı olduğunu söyledi
ama benim sıvım normaldi
yüklemen yapılsın bakarsın çaresine

hadi bakalım öyle olsun önceden çok korkuyordum ya yazdıklarınızı okudum artık daha az korkuyorum inşallah bebeğim sağlıklı doğsun da ben onun için herşeyi yapmaya hazırım siz de öylesiniz biliyorum

listeni kopyaladim ama gözüme carpan bi kac seyi söylemek istedim,
1. bal/pekmez kesinlikle yasak dedi diyetisyenim bana
2. sebze yemegi suyu ile 2 tabakta yiyebilirsin dedi
3. güney meyveleri yani portakal mandalina mango kiwi vs dikkalti ol bunlari yeme en iyisi dedi yok istersen bi ufak muz yiyebilirsin günde dedi
4. üzümün yasida kurusuda kesinlikle yasak üzüm %100 meyve sekerinden olusuyo dedi
5. beyaz pilav makarna yasak, tam tahilli pilav makarna ye dedi
6. meyve olarak en iyisi nar ve elma dedi onlari tüketiyorum ben

simdi ceviz bademin icinde bol miktarda karbonhidrat var ve bunlar seker hastalarina yasak doktora sormayi unuttum hic yemedim son günlerde yesem mi acaba hicbi fikrim yok.....
hamileyken canimin cektigi herseyi yiyecem diyodum aahh ahhh esimde sen herseyi depoladin hic merak etme diyo
bi soru daha corba derken yani hazir corba iciyo musunuz yoks ahep kendiniz mi yapiyosnuz? maglum calisan biriyim eve gelince yemekle cok ugrasamiyorumda alternatif ariyorum

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim hemen hemen aynı şeyleri yiyordum zaten ama ara öğünlere vaktim olmuyo bir de tuzsuz yemek çok zor geliyo bana...

pekmezi ve üzümü kansızlık olduğu için az da olsa yiyorum meyve olarak da en çok mandalina yiyorum şimdi senin yazdıklarını okuyunca korktum yani şeker çıkacak diye. bir de hazır çorba daha çok yapıyorum ben mecburen daha pratik ve yorgunluktan bayılıyorum zaten yemek yapacak halim kalmıyo ki.

Bende çarşamba günü 50 gr yükleme için gittim. 167 çıktı yarın 100 gr yükleme için gidicem inşallah. 3 saat hadtanede beklemem gerekmiş. ay inşallah bunun sonucu iyi çıkarda rahatlarım..fakat bazıları 100 gr yükleme öncesi karbonhidrat diyetine giriyor ve öyle gidiyormuş teste. bana doktorum hiç öyle birşey demedi.100 gr yükleme yaptıran var mı?

kızlar pekmez ve bal doğalsa alınacak 2 tatlı kaşığı
bebeğin ihtiyacı olacak dedi
meyveyi de ayırmadı armut üzüm kavun bunlara dikkat et dedi
hatta 1 orta boy elma ya da 2 mandalina ye dedi
bence mandalina kesinlikle yenmeli hem c vitamini hem lifli
benim listem böyle
badem de var ama 6-7 tane ve sabah
gün boyu hareket ediliyo zaten
bence senin diyet biraz sıkı:)))
dur bakıym 3 ünde bi daha gidicem sorarım

hazır çorba içmiyorum ben
ben de çalışıyorum ama öğlen üniv.yemekhanesinde yiyorum çorba oluyo mutlaka
şanslıyım bu sene

100 gr yaptırmadım ben
dikkat et sonra yapalım dedi
ben de o arada diyetisyene gidiym de garantiliym dedim:)))

ayşebetül ben de ogluma hamileyken şekerim yüksek çıkmıştı ve 1 hafta diyetten sonra tekrar 100mg şeker yüklemesi yapıldı. diyet sonucunda da normal çıkmıştı.

Şimdi de Allah'a şükür çıkmadı bir şey.

ben de bugun gittim şeker yüklemesi için,25. haftadayım. 171 çıktı tokluk şekerim 50 mg yüklemeden sonra ben de pko'luyum ona mı bağlı acaba?
doktorum salı gunu tekrar gel 100 mg yapalım dedı,çünkü 50 mg ile "gebelik şekeri vardır" demek mümkün değilmiş kesin sonucu 100 mg verirmiş.
o şekerli suyu çok zor içmiştim şimdi onun 100 mg olanını nasıl içicem bakalım!

evet kızlar pko ve şeker çok bağlantılı malesef(((((((((

ama azcık dikkatle hallolacak :)))))))))))))))
diyet hiç zor değil :)))))))))

kafama takılan bi soru var ben biraz kilolu hamile kaldım kilolu hamile kalanlarda gebelik şekeri çıkma ihtimali daha çok diye duydum bilen varsa cevaplayabilir mi?

ayyy ben yandım ozman 94 kilo ile hamile kaldım ve herşeyi yiyorum hemde fazla fazlasempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…