2011 şubat anneleri şeker yüklemsi yaptıranlar

kafama takılan bi soru var ben biraz kilolu hamile kaldım kilolu hamile kalanlarda gebelik şekeri çıkma ihtimali daha çok diye duydum bilen varsa cevaplayabilir mi?

canım bende kilolu hamile kaldım daha önceden bir tetkik yaptırmışmıydın bende zaten kiloya bağlı şeker vardı akannehir
3 kasımdada benim şeker yüklemem var bakalım ne çıkacak korkuyorym vallaeyvahedigeldismile

benim de 3 kasımda şeker yüklemem var daha önceden yoktu şeker ama kilodan dolayı şimdi çıkar mı bilmiyorum aslında çok dikkat ediyorum diyet yapıyorum hiçkilo almadım hamile kaldığım kilodan 1 kilo da olsa eksik gidiyorum çok şükür ama yine de korkuyorum. bir de kendimden emin değilim açken çok bulantım oluyor o halde hastaneye nasıl giderim o şekerli suyu nasıl içerim şimdiden korkuyorum inşallah ikimizde de bi sorun çıkmaz...

evet kızlar pko ve şeker çok bağlantılı malesef(((((((((

ama azcık dikkatle hallolacak :)))))))))))))))
diyet hiç zor değil :)))))))))

Offf bu pco her illetin başı !!! Umarım gebelik şekeri çıkmaz bende çünkü diyet yapmam çok zor.heleki tatlıyı hayatımdan çıkartmak kabus gibi geliyor bana.
Ayrıca çok düzenli bir hayatımız yok.Bigün eve 7:30 gidiyorsak ertesi gün 9'u bulabiliyor.O saatten sonra akşam yemeği yiyebiliyorum.
Offff Offff Rabbim hayırlısıyla bebişlerimize kavuşmamızı nasip eder inşallah.

inşallah çıkmaz
ama çıksa bile diyetisyen senin yaşam şekline göre bi liste hazırlar
ama en güzeli çıkmaması tabi

Arkadaşlar ben bugün sabah erkenden gittim ve 100 gr yüklemeyi yaptırdım. berbat bir şey 3 saat öyle hastanede sürünmek ve sonuçlarım hep 200 ün üstünde yani direk gebelik diyabeti (((( bana doktorum 100 gr öncesi hiç perhiz vermedi 50 gr yüklemesinden 2 gün sonra gittim yaptırdım 100 gr.ı..çok moralim bozuk yaaa..

hiç bozma moralini bi diyetisyene gidip
diyete başlıcaksın
50 likten sonra gebelik diyabeti konmazmış
ama sana 100 lükten sonra demişler
benim tanıdığım çok kişi var diyetle halloldu ilk gün üzülüyo insan ama düşününce dikkat etmek lazım sadece korkulacak bişi yok

ayşebetül keşke çıkmasa idi ama Allah daha beterinden korusun. Bununla kalsın inşallah.

Beslenmene dikkat edersen sorun olmayacaktır. Sıkma canını.

Son düzenleme:
çok teşekkürler arkadaşlar moral verdiniz..bebeğime zarar gelmesin o beslensinde ben her türlü diyete uyarım böylece kilomda sağlıkla ilerler heralde. Allah kimseye vermesin diyeyim yine de.

kızlar bende şeker yüklememi yaptım sonucu pazartesi alcam amaaa
7 kilo aldığım için dr yüksek çıkabilir dedi.bende de pko var malesef çok bağlantılıymış gulukofen içerek hamile kalabilmiştim zaten..karbonhidratı hemen azaltman lazım dedi.doğuma kadar 2.5 kilodan başka alma dedi nasıl başarıcam bilemiyorum.zaten kilonun çoğu son aylarda alınıyo(((

sor banada haber ver vitamin c konusunu söyledim diyetisyene bebegin her besini alir hic merak etme korkma fln gibi seyler söyledi pek tatmin olmadim
hazır çorba içmiyorum ben
ben de çalışıyorum ama öğlen üniv.yemekhanesinde yiyorum çorba oluyo mutlaka
şanslıyım bu sene

her doktor baska bisey söylüyo, cuma günü diyetisyende randevum var su mandalina ve hazir corba meselesini ona danisayim bakalim...
ayyy ben yandım ozman 94 kilo ile hamile kaldım ve herşeyi yiyorum hemde fazla fazlasempatiksalakcinni

bende kilolu kaldim ve 12 kilo almistim bastan belliydi bazen günde kac tane baklava yedigimi hatirlamiyordum--lmaz:

üzülme cnm yani zor ama napalim dayanacaz ben gecen resmen komaya girdim ciko istedi cnm hatta doktorum cok yüksek degil sekerin istersen bi parca ye dedi ama ciksss agzima vurmadim alismak zorunda insan

halledersin ben 12 kilo aldim ama diyete basladigimdan beri 2 kilo verdim..insallah bebegim iyi gelisiyodur tedirgin oldugum tek konu bu eyvahedigeldismile

evet canım bebek her gerekeni alırmış ama c vitamini bize lazım soğuklarda
sen mandalina portakal ye boşver
ayın 3 ünde gidicem ben
ananas falan tamam da mandalina dan kaçma ye bol bol yarasın bebişe

ben de 64 le hamile kaldım ve 6 kilo aldım çok değil diyodum ama çıktı işte şeker aslında kesin değil çünkü 100 lük yapılmadı 1 ay sonra tekrar yapılacak
sanki ben de 1 kilo verdim
ben de korkuyorum bebeğim beslenir mi diye ama
süt yoğurt sebze balık eksik etmiyorum
ona yetsin de ben zayıflıym:)))))))))))))

valla dün esimle bi mandalinayi paylastim cumaya kadar dikkatli yiyecem =)
bana 75lik yapildi sekerin varda denilmedi cünkü 1 saat sonraki degerim yüksek cikti beslenmene dikkat et dedi simdi evde kendim ölyüorum gecen gün biraz beyaz ekmek yedim mesela yine normal cikti sekerim.

Gözünüz aydin kizlar sevindim normal cikmasina sekerinizin.
Ben 1 haftada 3 kilo verdim ac kalsam anlarimda neden kilo veriyorum acaba ya???

bana 24. haftamda 50 gr yukleme yaptırdı doktorum,171 çıktı.
25. haftada tekrar gel bu sürede yedıklerıne dıkkat et testı tekrarlayıp 100 gr yukleme yapıcaz dedı.
bugun 100 gr yuklemem yapıldı,1'er saat arayla 4 kez kan alınıp bakıldı,1. saat değerım normalden 10 puan yuksek çıktı sadece diğerlerı normaldi.
doktor gebelik diyabeti teşhisi için bu 4 değerden 2sinin yuksek çıkması gerekır ama sen yıne de yedıklerıne dikkat et deyıp bnı dahılıye uzmanına yönlendirdi.
işte böyle kızlar ama şekere çok dikkat edilmeli,çünkü gebelik şekerinin anneye bır zararı yok ama bebeğin kalp,akciğer gelişimi gibi bi çok şeyını etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…