2011 Şubat Anneleri

canım ya üzülme, bebişler defalarca altlarını kirletecekler kusacaklar o uyku setleri yıkana yıkana kendilerinden gececek. sadece sen biraz fazla uğraşmış oluyorsun şimdi ama olsun iyice icine sinsin yeterki. ben dalinin sıvı deterjanını kullanmıştım, hiç sorun yaşamadım, bir dahaki sefer onu dene istersen.
kıyafetlerde sorun olmadı ama uyku setine yapıştı resmen sabunlarr...sıvı deterjanını bulamadım diye bunu almıştım bi kaç gün sonra her tarafta dalin sıvı deterjan vardıı bana inat mı yapıyooo marketler anlamadım valla...nesee yarın hemen sıvısını alayım yoksa bu beni deli ederr:37:

selam kızlar:)
uzun uzun geçmişi okudum..hastalık oldu burası bende..genelde yazmaya fırsat bulaıyorum ama..
yasin okunacakmışş bende okuyabilirim..beni de listeye ekleyin..neye niyet edip okuycam??

bende bugun ilk defa bebeişim için alışverişe çıktım..ancak fırsat bulupta çıkabildim..hastane çıkışını, kendim için lohusa geçeliği ve bebişime battaniye aldımm..bakıp bakıp duruyorumm..serdim şöyle koltuğun üstüne...çok şirinlerr..minicikler:)

hastane çantasını hazırlıycam en kısa zanmanda..

güzel,sağlıklı günlerde kullanırsın inş. cnm,ben de hazırlamadım daha:(

ya aslında herşeyi hazır,kıyafetlerini de yıkayıp ütüledim ama bi türlü çantaya yerleştiremedim,ne koyacağımı da şaşırdım,tekrar şu hastane çantalarına bi göz atayım bari de eksik bişey kalmasın...kendine ped mi koydun,hasta bezi mi?

doğum konusunda deneyimli değilim ama yengeme refakat etmiştim..ilk 1-2 saat kanama çok yoğun olduğu için hasta bezi kullandı..zaten ebeler de doğumhaneye girerken hasta bezi istiyolardı..kanama azalınca pede geçti..ben yanıma 3-4 tane hasta bezi almayı düşünüyorumm

kızlar bide aklıma takıldı..bugun alışverişe çıkarken ne alsak ki diye çıktık ama mağazada nekadar çok alınacak şey varmışş dedik..beşli setler var..ana kucağı, bebek taşıma çantası, bebeğin malzemeleri için çanta, kanguru, alt değiştirme filan..set halinde daha uyguna geliyo dediler ama..
bana ordakiler çok gerekli değil diye düşündüm..ana kucağı evde çok kullanışlı ama diğerleri çok da kullanışlı değil gibi..ben ana kucağını, kocişimin özel isteğiyle kanguruyu almayı düşünüyoum(kendisi kullanacakmışş:))..malzeme çantaları görüntü olarak çok hoşuma gitmedi..kimler böyle set alıcakk??

ben de ilk başta öyle almayı düşünüyordum setlerden ama bana çok dandik geldi,ben de çantası ve taşıma çantası olan ikili set vardı ondan aldım...alt değiştirmeyi kendi zevkime göre cicili bicili olanlardan aldım,ayrıca başka bi çanta aldım bebğin malzemelrini koymak için,ana kucağını da ayrı aldım daha güzel tek olanlar...

teşekkürler cnm,ben arkadaşlık isteği gönderdim ama bakalım ne zaman kabul edilecek?kim kabul ediyo?

yasese nickli arkadaş kabul eder canım, o hafta içi daha çok ilgileniyor sayfayla. yarın ekler herhalde

kızlar bide aklıma takıldı..bugun alışverişe çıkarken ne alsak ki diye çıktık ama mağazada nekadar çok alınacak şey varmışş dedik..beşli setler var..ana kucağı, bebek taşıma çantası, bebeğin malzemeleri için çanta, kanguru, alt değiştirme filan..set halinde daha uyguna geliyo dediler ama..
bana ordakiler çok gerekli değil diye düşündüm..ana kucağı evde çok kullanışlı ama diğerleri çok da kullanışlı değil gibi..ben ana kucağını, kocişimin özel isteğiyle kanguruyu almayı düşünüyoum(kendisi kullanacakmışş:))..malzeme çantaları görüntü olarak çok hoşuma gitmedi..kimler böyle set alıcakk??

aldıklarını güzel günlerde kullan canım, bence de o 5li setler gereksiz içlerinden ihtiyacımız olanı almak daha mantıklı. ben ayrıca çanta almadım chicconun kozmetiklerin çantası var çok kullanışlı bir şey, taşımak için hem anakucağı hem oto koltuğu olandan aldım evde de kullanıma uygun bir de kanguru aldım. kullanılır mı bilemem ama o da çok şirin hevesimiz kalmasın dedik. alt açmalar çeşit çeşit bir tane süslü birşey aldım, gerisini de dışarıdayken falan canbebenin hazır alt açmalarından kullanmayı düşünüyorum. kullan at olduğu için daha sağlıklı hem de.

doğum konusunda deneyimli değilim ama yengeme refakat etmiştim..ilk 1-2 saat kanama çok yoğun olduğu için hasta bezi kullandı..zaten ebeler de doğumhaneye girerken hasta bezi istiyolardı..kanama azalınca pede geçti..ben yanıma 3-4 tane hasta bezi almayı düşünüyorumm

saol cnm,bence de alsam yanıma ii olur nolur nolmaz yanımda bulunsun eksik olacağına...

hepinize iyi akşamlar kızlarrr...inş hepiniz iyisinizdir...offf bebişin uyku setini yıkayayım dedim ama sonuç hüsran ben granül sabun almıştım dalinin uyku setine hep yapışmışş kaç defa durulattım naptıysam leke gibii kaldıı sinir oldum resmen ne dandik bişii buu...şimdi yeniden yıkıyorum hepsiniii daha kullanamadan eskidiii
ayy canım sıkma canını ben aslında uyku setini makinya atmadım küvete su doldurup eşime şööle bi bastırttım sadece tozu gitsin diye ama benimde deterjan granüllü bende atsaymışım aynı şey başıma gelcekmiş meğer

gözdecim 35. haftada 8. ay bitip 9 a giriyosun yanılmıyosam...bu hamilelik hesapları çok karışık yaaa şimdi diyelim ki 33+2sin 34. hafta mı oluyoo buu
evet canım 33 bitmiş 34. haftanın günlerini yiyoruz ya 34 üncü hafta diye geçiyo

slm gözdecim,36-40.hafta arası 9.ay gösteriyo bu sayfanın en başında ama ben de bilmiyorum yaa...bana kaç aylıksın die sorduklarında ben hafta olarak söylüyorum ama artık 8.ayın içindeyim heralde:))

ya işte o bana biraz tuhaf geliyo çünkü 40 hafta 9 ay 10 güne tekabül ediyo 36-40 9 ay olursa nerde bizim 10 günler dimi ama:) o yüzden ben düşündüm ki her ayı 30 gün almışlar ortalama 9 ay 270 gün oluyo +10 gün 280 gün yani bildiğimiz 9ay 10 gün veya 40 hafta o zaman 240 gün doluncada dolu dolu 8 olmalı :66:
yuppi o zaman ben 8 gün sonra 9. aya gircem korkmama gerek kalmıycak sanırım ondan sonra

ne güzel canım yaa ben eşime diyorum sana kanguru alırız diye o olmaz diyo :))

ben de ilk başta öyle almayı düşünüyordum setlerden ama bana çok dandik geldi,ben de çantası ve taşıma çantası olan ikili set vardı ondan aldım...alt değiştirmeyi kendi zevkime göre cicili bicili olanlardan aldım,ayrıca başka bi çanta aldım bebğin malzemelrini koymak için,ana kucağını da ayrı aldım daha güzel tek olanlar...

tek tek almak daha mantıklı doğru diyosun..bugun alt değiştirmeleri gördüm..yastığı ayıcıklı filan çok güzeldi..

tek tek almak daha mantıklı doğru diyosun..bugun alt değiştirmeleri gördüm..yastığı ayıcıklı filan çok güzeldi..

ilk başlarda taşıma çantasına illaki ihtiyaç olacak,çantanı zevkine göre alırsın çok kaliteli şeyler var,80 tl ye aldım ben çantamı,içinde alt açması kirli torbası ve termos gibi bişey var biberonu koymak için..kanguruyu zaten kullanamyız ilk aylarda kış aylarında olucaz...o taaaa sonra alınacak bişi bence,ilk başta gereksiz gibime geldi..evet ben tavşanlı bi alt açma aldım üstü yumuş yumuş altı muşamba diyolar galiba öyle bişey,bebk altına kaçırsa da halıya falan geçmez,makinaya da atılabiliyo:))

yasese nickli arkadaş kabul eder canım, o hafta içi daha çok ilgileniyor sayfayla. yarın ekler herhalde

ben de ekledimm..bebişin resimlerini görmek için ama hala onay gelmedi..sabırsızlıkla bekliyorum

aldıklarını güzel günlerde kullan canım, bence de o 5li setler gereksiz içlerinden ihtiyacımız olanı almak daha mantıklı. ben ayrıca çanta almadım chicconun kozmetiklerin çantası var çok kullanışlı bir şey, taşımak için hem anakucağı hem oto koltuğu olandan aldım evde de kullanıma uygun bir de kanguru aldım. kullanılır mı bilemem ama o da çok şirin hevesimiz kalmasın dedik. alt açmalar çeşit çeşit bir tane süslü birşey aldım, gerisini de dışarıdayken falan canbebenin hazır alt açmalarından kullanmayı düşünüyorum. kullan at olduğu için daha sağlıklı hem de.

canbebenin hazır alt açmalarından haberim yoktu benim..saol canım ya pratik olacağını düşünüyorum..bende taşıma çantası yerine oto koltuğu olandan almak isityorum..hem evde hem arabada hem gezmede kullanılabilir diye..hangisinden aldın..bikaç tane baktım ama sadece kafamın karışmasına sebep oldu bu:)

ayy canım sıkma canını ben aslında uyku setini makinya atmadım küvete su doldurup eşime şööle bi bastırttım sadece tozu gitsin diye ama benimde deterjan granüllü bende atsaymışım aynı şey başıma gelcekmiş meğer

evet canım 33 bitmiş 34. haftanın günlerini yiyoruz ya 34 üncü hafta diye geçiyo

ya işte o bana biraz tuhaf geliyo çünkü 40 hafta 9 ay 10 güne tekabül ediyo 36-40 9 ay olursa nerde bizim 10 günler dimi ama:) o yüzden ben düşündüm ki her ayı 30 gün almışlar ortalama 9 ay 270 gün oluyo +10 gün 280 gün yani bildiğimiz 9ay 10 gün veya 40 hafta o zaman 240 gün doluncada dolu dolu 8 olmalı :66:
yuppi o zaman ben 8 gün sonra 9. aya gircem korkmama gerek kalmıycak sanırım ondan sonra

ne güzel canım yaa ben eşime diyorum sana kanguru alırız diye o olmaz diyo :))

bence sende görünce bebişle seni kıskanıp direkt elinden alıcak ve kendisi takıcak:)

ilk başlarda taşıma çantasına illaki ihtiyaç olacak,çantanı zevkine göre alırsın çok kaliteli şeyler var,80 tl ye aldım ben çantamı,içinde alt açması kirli torbası ve termos gibi bişey var biberonu koymak için..kanguruyu zaten kullanamyız ilk aylarda kış aylarında olucaz...o taaaa sonra alınacak bişi bence,ilk başta gereksiz gibime geldi..evet ben tavşanlı bi alt açma aldım üstü yumuş yumuş altı muşamba diyolar galiba öyle bişey,bebk altına kaçırsa da halıya falan geçmez,makinaya da atılabiliyo:))

taşıma çantasına çok ihtiyaç olurmu ya..ne bileyim çocuğu çantaya koyma fikri komik geliyo bana:))ablam aşıya götürürken iyi oluyo demişti ama ona karar veremedimm..araba koltuğu gibi biey alsam diyorum ama o onun görevini görür mü??yani set almıycam ama ne alacağıma da karar veremedim..ben de e-bebek te çantalar gördüm aynı senin anlattığın gibi içindekiler..ama çanta çok şık ve kaliteli 120ye sormuştum ben..dudağım uçuklamıştı..kampanyaya girer die ümit ediyorum..:))

canbebenin hazır alt açmalarından haberim yoktu benim..saol canım ya pratik olacağını düşünüyorum..bende taşıma çantası yerine oto koltuğu olandan almak isityorum..hem evde hem arabada hem gezmede kullanılabilir diye..hangisinden aldın..bikaç tane baktım ama sadece kafamın karışmasına sebep oldu bu:)

bence sende görünce bebişle seni kıskanıp direkt elinden alıcak ve kendisi takıcak:)

ben kraftınkini aldım canım, bebeişlerimize neler aldık topiğine eklemiştim ama burayada koyayım bir daha
$oto koltuğu.webp$oto koltuğu.webp

bugun eşim beni çok güldürdü..beraber tartılıyoruz hep vee ben kaç kilo almışsam oda aynı oranda kilo alıyo..bugun de aynı sonucu görünce rejime başladı beyefendi..yarından itibarende spor yapıcakmışş sen birden 7-8 kilo vercen ben ne yapıcam diyo..bide hayatı boyunca reflü veya mide bulantısı çekmemiş olan koçişim rennineyi benden çok içiyo..ya yeter artık nasıl hissettiğini bana söyleme diyo..oğluşun tekmelerini söylemeye çekinir oldumm:))

bazı erkekler eşleriyle beraber hamilelik sendromuna girebiliyomuş canım.senin eşinde ööle olmuş.bizde tuhaf olan eşim annem kardeşlerim herkes hamilelik psikolojiisnde bi ben diilm :1:

kızlar size bişi sorcam şimdi hamilelik 280 gün ya normal şartlarda yani.bunun için de 9 ay 10 gün olarak hesap ediyolar ya demekki 1 ayı 30 gün olarak kabul edersek o zaman ben 8 gün sonra 9. ayamı giriyorum????

evet canım aynen 9.aya giriyosun...

kızlar buarada herkese selam birden daldım:7:

bazı erkekler eşleriyle beraber hamilelik sendromuna girebiliyomuş canım.senin eşinde ööle olmuş.bizde tuhaf olan eşim annem kardeşlerim herkes hamilelik psikolojiisnde bi ben diilm :1:

biz her iki taraftan da çok uzağız..ama senin durumun benden daha da komikmiş canım..sana bol malzeme çıkar:)))

biz her iki taraftan da çok uzağız..ama senin durumun benden daha da komikmiş canım..sana bol malzeme çıkar:)))

işin garibi bizde uzağız ama kardeşlerim taa ordan yaşıyolar valla.aşermeler mide bulantıları uyku halleri valla komikler:))

Kızlar iyi geceler:71:
Dün akşam eşim geldiğinde kağanın yüzündeki mutluluğu bir görmenizi isterdim, benim için bir tarifi yok :)) onlar oynadıkça ben mutlu oldum :)) akşamı sohbet muhabbet geçirdik, bugünde hepimiz 12 buçuğa kadar uyumuşuz, kağan uyanınca yataktan çıkıp annemin yanına gitmiş onlar beraber oturmuşlar, bizim kalktığımızda kahvaltı hazırdı , kahvaltıydı çay faslıydı derken öğlen oldu kağan uyudu, uyanınca gezmeye gittik tekirdağa,
Bana gömlek ve şapka aldık, belki garip gelecek fakat şapka o kadar hoşuma gittiki resmen çıkartmak istemedim :)) evde bile bir süre şapkayla oturdum :)) bayramlığını almış çocuk gibi hissettim kendimi,ah bu hormonlar hamilelik nasıl etkiliyor insanı :))
Sonra busemin mesajını gördüm ve hemen Altuğ paşamın resimlerine baktım, Allahım sen ne kadar büyüksün...maşallah diyim tekrardan, İnş kısa zamanda bebiş yeterli şartları sağlar ve yuvalarına dönerler, oralarda evden uzakta hastaneye git gel ne kadar olmasada yıparanır insan,
Tabi bizim gezmek yine en çok kağana yaradı :)) oyuncaklara bindi makinalarla oynadı, koştu durdu, bide kayu maskesi aldı babası, onu gelene kadar elinden bırakmadı, yavrum benim :))
MAŞALLAH KAĞANCIĞIMA .....kardeşiyle de oynayacaklar annesi
bu arada günaydın kızlar nasılsınız
ben bu ara geceleri de çok rahat uyuyorum :nazar: inanırmısınız bugün hiç tuvalete kalkmadım.ama artık kızımda benimle uyuyup benimle uyanıyo ondan olabilrmiki.
sizlerde ne var ne yok ayy az kaldı çrş görüş günü:)
ben uyuyamıyorum artık sabah uyanmakta zor oluyor özellikle okul zamanı
selam kızlar, nasılsınız? minik prensler prensesler nasıl?
umarım herkesin keyfi yerindedir.
bugün biraz tembellik ve kahvaltının ardından temizliğe giriştim.
aslında giriştim dediysem sadece süpürdüm
banyo tuvalet temizleyip bıraktım toz bile alamadım.
çok yoruldum dinlenip devam ederim diyodum ama yalan oldu.
o da kalsın artık napalım.
okulla ilgili yazılacak tutanaklarım var,
izine ayrılmadan bitirmem lazım ama hiç içimden gelmiyor.
onları yapayım diye oturdum pc başına ama kendimi burda buldum;))
alışkanlık yaptınız bende kızlar:49::49:

gülşahcım kanamayı ihmal etme bence,
daha önce de riskli bir durumun olmuştu galiba yanlış hatırlamıyorsam.
en azından dr. ara sor da içimiz rahat etsin. bizi de habersiz bırakma

selam gözdecim, çarşamba günü ben de dr.a gidiyorum. hadi bakalım ikimiz de iyi haberlerle geliriz inş.
ne güzel rahat uyuyorsun, ben akşam 4 defa kalktım aslında artık uyanık olduğum zamanları değil uyuyabildiğim zamanları hesaplıycam o daha kolay olacak :25:
aynen canım bilgisayarın başına oturunca buraya girmeyince işimiz bitmiyor.biz de az sonra eşimin soru analizlerini yapacağızçarşamba haberlleri bekliyoruz
bu arada hayırlı pazarlar

sanırım midemi bulandırdım,2 gündür sabah sabah aç karına sigara böreği kızartıp yiyorum ve midemi bulandırıyorum,aman töbe bi daha yemicem

bidee çok sıkıcı bir gün,hava çok kapalı ev karanlık içim daraldı yaww,birde sabah kalkmayla akşamın olması bir oluyor,günün nasıl geçtiğini anlayamadığım gibi hızınada yetişemiyorum,bitsin artık şu kışşşş
ağır gelmiştir kızartma dikkat et canım
hepinize iyi akşamlar kızlarrr...inş hepiniz iyisinizdir...offf bebişin uyku setini yıkayayım dedim ama sonuç hüsran ben granül sabun almıştım dalinin uyku setine hep yapışmışş kaç defa durulattım naptıysam leke gibii kaldıı sinir oldum resmen ne dandik bişii buu...şimdi yeniden yıkıyorum hepsiniii daha kullanamadan eskidiii
aaaa..kötü olmuş ya durulama değil de onu çözecek bişey olmalı..bikaç limon tuzunu makine gözüne koysan ,sabun baz limon tuzu asit etkisini yoketmesi lazım
selam kızlar:)
uzun uzun geçmişi okudum..hastalık oldu burası bende..genelde yazmaya fırsat bulaıyorum ama..
yasin okunacakmışş bende okuyabilirim..beni de listeye ekleyin..neye niyet edip okuycam??

bende bugun ilk defa bebeişim için alışverişe çıktım..ancak fırsat bulupta çıkabildim..hastane çıkışını, kendim için lohusa geçeliği ve bebişime battaniye aldımm..bakıp bakıp duruyorumm..serdim şöyle koltuğun üstüne...çok şirinlerr..minicikler:)

hastane çantasını hazırlıycam en kısa zanmanda..
canım hepsini güle güle kullan
ben kraftınkini aldım canım, bebeişlerimize neler aldık topiğine eklemiştim ama burayada koyayım bir daha
Eki Görüntüle 116647 Eki Görüntüle 116647
şenaycım aynısının kırmızısını aldık bizde
evet canım aynen 9.aya giriyosun...

kızlar buarada herkese selam birden daldım:7:
hoşgeldin canım
işin garibi bizde uzağız ama kardeşlerim taa ordan yaşıyolar valla.aşermeler mide bulantıları uyku halleri valla komikler:))

benim de kociş ne yersem ucundan koparıyor,bi yerişişmesin diye herhalde:9:

taşıma çantasına çok ihtiyaç olurmu ya..ne bileyim çocuğu çantaya koyma fikri komik geliyo bana:))ablam aşıya götürürken iyi oluyo demişti ama ona karar veremedimm..araba koltuğu gibi biey alsam diyorum ama o onun görevini görür mü??yani set almıycam ama ne alacağıma da karar veremedim..ben de e-bebek te çantalar gördüm aynı senin anlattığın gibi içindekiler..ama çanta çok şık ve kaliteli 120ye sormuştum ben..dudağım uçuklamıştı..kampanyaya girer die ümit ediyorum..:))

cnm doğduktan sonra hastaneye gider gelirken ,yada sağlık ocağına falan çağırıyolar kontroller için,arabaya gidene kadar yada hastanenin içinde taşıma açısından taşıma çantası daha kullanışlı olur die düşündüm,diğerlerinin elde taşıması çok zor, ağır bi kere, bi de 8-9 ay sonra oto koltuğu alman gerekecek tekrar...ben bir de chicconun 0-18 kg için olan oto koltuğunu aldım,bebek ilk günden itibaren yatabilio içine yatırılan bi oto koltuğu ,ben çok araştırdım en güzel o geldi bana,diğerlerinden alırsan 9-10 ay sonra tekrar oto koltuğu almak zorunda kalacaksın..tekrar tekrar masrafa gerke yok die dşünüyorum,taşıma çantası hem daha ucuz hem daha kullanışlı...

Back
X