Oğluma Aldığımız Cicileri Hiç Yıkamadım Annem ve Anneannem de Yıkama Yeni Gibi Durmuyor Yıkayınca Dizelim Odasına Giydikçe Yıkarız Dedi Siz Ne Dersiniz iz Ne Yaptınız?
Bir de Loğusa Şerbeti Loğusa Bardak Seti ve Hoşgeldin Bebek Şekerleri ve Sepetini Hastaneye mi Götürürsünüz Evde Durur Eve Gelenlere mi Verirsiniz?
Cnm hepsini yıka bence, nasılsa yıkamadan kullanamıcan
selam arkadaşlarr
herkes iyidir umarım sudenur geçmişolsun arkadaşım bende saglık ocagında idrar tahlili yaptırmıştım bakter, ve enfeksiyon cıktı inananamadım çünkü hiçbi sıkıntım yoktu. doktorm gittim hastanede yeniden yaptırdım tahlili sadece kum çıktı onuda ilaç vermedi doktoorum.
gerçektende iki yere gitmek en iyisi bence.
burcuuu bende çok yorgunum yaa dün günüm vardı felaket yprgunum gece dogurabilirim diyodum ama oğlum uslu demekki

bide işe geldim offf offf
Cnm idrar tahlili vermeden önce yıkamak gerekiyor aklında bulunsun,buda hatalı sonuca neden olabiliyor, bende idrar kültürü vereceğim zaman öğrenmiştim
günaydın kızlar nasılsınız? benm hafta sonum baya yoğun geçti arada geçmişi okuma fırsatı buldm ama yine de:) c.tesi 2.dr.umuza gittik kurtlu oğlum yine durmadı doğru dürüst bu seferde kafayı ölçtürmedi:) bi de dr kafasını çevirsin die pobla hafifçe uyarıyo yok bizimki sanki olmaz der gbi kafayı iki yana salladı hepimizi güldürdü walla,dr.da işiniz var sizin çok inatçı olcak bu dio:) bidaki gittiğimde nstye bağlıcakmış,doğuma hazırlık gibi olur kan idrar vs testlerini yaparız ddi. çatı muayenesi doğumu tetikleyebilio o yüzden son haftalarda yaparız ddi. baş gelişmiş pozisyonu,artık tekrar dönmez ddi. şu an için normal doğuma bi engel yok gbi çok şükür:)
dün de ales sınavı vardı 3 saat sırada belim koptu çok yorulmuşum,zaten bi önceki akşamda misafirimiz vardı biraz yorgundum,geç yatmıştım fln..
sınavada sinir oldum sistemi değişmiş sözel2 yapmıycakmışım ben haberim yoktu,ösymnin sitesine bktm oradada bi duyuru fln yoktu,bende kendimi paraladım snawda hepsni yapcam die

sizler nasılsınız?herkes ii mi?
bu arada sanki bu ara pek sakin burası..
Maş kuzuya, sınavı atlatmışsın gözün aydın cnm
tünaydın kızlarrrr
bizde bugün erken uyandık babamızla birlikte.ama kalkmadım napacam bu saatte dedim azcık yatakta keyif yapayım dinleneyim dedim biraz müzik dinledim haliyle uyumuşumm.anca uyandım.nurun dediği gibi sizi görmeden ayılamıyorum.kahvaltı edicez birazdan
exex bence yıkamalısın.yeni kıyafetlerde ne kadar da olsa bir koku oluyor.herkesin eli değiyor konfeksiyonlarda yerlerde dolanıyor.zaten düşük derecede kısa programda yıkanıyor üstünün tozu kiri gitsin diye.hiçte bişi olmuyo mis oluyo aksinee
yaa kızlar size bişi sorcam.şimdi bu park yatakların içine uyku setleri varya.onlar şartmı.benim almadığım bi o kaldı. annemle konuştum bir kaç tane nevresim takımı almış.kayınvalidemde yapmış..şimdi dedim uyku setini napsam alsammıki.yada nevresim takımlarınımı kullansam.bana bi fikir verirmisiniz?onun yeri ayrı onun yeri ayrımı yoksa yorganı var yastığı var nevresim takıp kullansammı.uyku setlerinde tek ekstra yan korumalar galiba?
Cnm park yatak kullanan biri olarak hiç gerek yok diyorum, nevresim takımı al 3 tane fln değiştirip onları kullanırsın
günaydın kızlarr...bende dr dan gldim kızım 2.200 gr olmuşş...idrar enfksynum hala geçmemiş yine ilaç verdi

...minişim nasıl tepikliyoduuu yaa çok tatlıydıı

Maş kuzuya, inş kısa zamanda enf geçer cnm
artık çarş günü iyice sıkıştırcam benim dru sezeryan tarihi versin diye daha ne bekliyosa anlamadım gitti valla.kimsesiz kimsesiz doğurmak istemiyorum ben burda.annem doğumdan 1 hafta 10 gün önce gelmeyi planlıyo.ama tarih yokm ortada sanrım 20 ocaktan sonra çok beklemez dr amcamız
Cnm bencede artık sana bi tarih versin sende ona göre kendini ayarlarsın,
seLam şubat anneleri :) ben mart annesi olucaktım ama bebeğimin gelişimi 1 hafta önde gidiyor doktorum normal doğumun 23 şubat dedi sezeryan içinde 10 gun öncesinden alınabilir vs dedi ama erken doğum riskim çok yuksek rahim ağzım incelmiş en son 30mm di 1 ayda 15mm incelmişti yerimden kalkmıyorum ayakta durmam yasak inşallah şubat annesi olabilirim bebeğim o kadar bekler..
Hoşgeldin cnm, inş erken gelmez kuzucuk
slm kızlarr geçmişi okuyım dedim ama çoook birikmiş biraz okudum geldim
bugun dişçiye gittim dr çekmekten vazgeçti kanal yapalım dedi

başladık bugun çrşmba tekrar gitcem
dün alese girdim 3 saat kızım bi durmadı döndü tekmeledi kalçam belim ağrıdı oturmaktan sözel2den de son 10 soruyu yetiştiremedim sinirlerim bozuldu çoook soru var yaa 200 soru çöz çöz bitmedi bi türlü
dün eşim nöbetten gelcekti sabah kayınpeder bıraktı dönüşte ben dönerim dedim telefon yok bişi yok beklemesin oralarda die sınavdan çıktım bi kalabalık vardı 5 dolmuş 3 otobüs geldi hiçbirine binemedim kalabalıktan kızımda kasığıma vururyo kasığıma kramplar girdi başladım ağlamya

sinirlerim boşaldı evde 2 araba var ben burda saatlerdir bu halimle bekliyom die neyse eve geldim 3 falandı saat eşim merak etmiş yazık arayacak yerde yok neyse ilk sancımı bende yaşamış oldum böylece
biraz öncede eşimi yolcu ettim

göreve gitti çrşamba gelcek ii kızım var valla
Sınavı atlatmışsın gözün aydın cnm,inş kanal tedavisini kolay atlatırsın
ayyy kızlar rüya dedinizde dün gördüğüm rüyaların içinde (malum bin tane rüya görüyoruz) bir tanesi çok ilginçti
yeni doğmuş minik bir bebek var kucağımda.ama ben daha doğum yapmamışım hamileyim.annesii var ama nerde bilmiyorum bebeği biryere götürüyoruz galiba.yakası açık bişi giymişim.bebekte okadar güzelki seviyorum göğsüme bastırıyorum falan minicik bişi.kucağımda sımsıkı tutuyorum bebek aranıyor memeyi.yazık diyorum yaa keşke doğum yapmış olsaydımda emzirseydim diyorum aç bu nasıl aranıyor.
sonra çocuk kafasını falan sallarken göğzümü yakalıyo iki çekiyo hemen farkediyorum.ayy diyorum bu emdi diyorum sonra bakıyorum göğsümden bişiler akıyo eyvah diyorum aklıma geliyo hani göğüs uyarılınca erken doığuma neden olur süt çekilmezse kesilir falan diye okumuştum.eyvah diyorum nolcak şimdi diyorum.ama bebeğe de çok üzülüyorum .ilginç bir rüyaydı
Hayırdır inşallah
elsi hoşgeldin aramıza canım sağlıkla doğar bebeğin inş
ben de çarşamba görcem prensesimi inş kilo almıştır yaa karnım bu 2 haftada çok büyüdü
bu arada kızlar ben toplam 8 kilo aldım drum beni diyetistyene gönderdi bugun gittim bildiğim şeylerden bahsetti o da ama ben anlamadım şekerde yok ödemde yok sizde giden var mı diyetistyene?
Kız 8 kilo az bile, niye dr a gönderdiki seni anlayamadım
canım rüyalar bile tozuttu bende bugün benim olmayan bi bebeği emziriyodum ama sonra korkuyorum hemen hemen aynı rüya yaniii anlatınca sen affalladım vallahi
Hayır olsun inş cnm aynı rüyayı görmüşsünüz
22. haftada 4 boyutlu ultrasonu dr istiyor zaten organlarını kontrol için ama ben 8 ay dolunca da istiyorum gidip kendim çektircem oğlumu merak ediyorum çünkü
Cnm çok değişiyo bebek ilk hali ile alakası bile olmuyo, ben olsam doğuma kadar beklerdim görmek için
merhaba şubat anneleri elsi gibi bende mart annesi adayıyken artık şubat annesi adayı oldum aynı sorun bende de var dr um 3 hafta önce gittiğimde sertleşmelerim olduğunu öğrenince rahim ağzı uzunluğumu ölçmüştü 3.5 cm çıkmıştı bu sefer gittiğimizde 3cm düşmüş yani giderek kısalıyor sertleşmelerde hala devam edince sezonu kapattın gözde dedi valla ben 37. haftaya kadar çalışmayı planlarken 20 gün rapor verdi raporum bittiğinde de zaten 32. haftada olucam iznim başlıcak ne yapalım sağlık olsun bizim oğluşlar erkenden gelemeye pek hazırlar ama inşallah gelmezler benim eşimde 10 şubat doğumlu oğluşla sürekli konuşup diyorum ki bari babanın doğum tarihine kadar bekle diyorum umarım bizim yaramazlar söz dinlerler.......zaten sık sık sizin sayfanızı okur takip ederdim ...hatta muhabbetlerinizin,hediyeleşmelerinizin ve birbirinize olan bağlılığınıza hayrandım ....mart anneleri olarak sizi kıskanırdık ...bizde sayfalar pek kolay ilerlemiyor ama sizde 1 -2 gün bakmazsam geçmişi okumak saatler alıyor....benide aranıza kabul ederseniz artık bende sizlerleyim....
bu arada kızlar kasılmalarınız çok oluyorsa ihmal etmeyin bir saatin içinde 3-4 kez karnınız taş gibi oluyorsa dr a söyleyin ve kontrole gittiğinizde rahim ağzınınzın uzunluğunu ölçtürün alttan muayeneye gerek olmadan bebişe bakarken ölçebiliyor sadece çok su içip sıkışıp gitmeniz yeterli aklınızda olsun ...
oğluşum1350gr ve 39cm olmuş maaşallah ama teyzeleri sizde söyleyin oğluşuma acele etmesin orda kalabildiği kadar kalsın ....37. haftaları bi görsem çok rahatlayacağım valla allahım inşallah sağlıcakla o günleride gösterir...artık evdeyim bu da demek oluyo ki bol bol netteyim beni, yalnız bırakmayın gelin bol bol kaynatalım
Hoşgeldin cnm , inş erken gelmez kuzucuk

selam kızlar nasılsınız ?
cumartesi doktora randevumuz vardı
2 kg olmus oğlum 44 cm boyunda

doğum pozisyonu almış ama daha değişir dedi doktorum
herşey yolunda
bebeğimin kafası die poposunu seviyormusum günlerdir
buarada doğum iznine çıkmıyorum kocamı ikna ettim sonunda
ocak başı izne cıkıcam çok mutlu oldummmmm
Maş kuzuya annesi
Merhaba kızlar,
ayy ne cok konuşmussunuz oku oku bitiremedim üfff :))
elsi ve bersuuu aramıza hoşgeldiniz ...
benim bacaklarımın arası açılıyor gibi oluyor kızlar sanki birşey var gibi yoksa bebegimin kafası mı?
dün çok ağrı çektim yine gece bile uyandım belim ve kasıklarım ağrıdı gaz sancısı galiba :)))
bi zaman geçsede dr gitsem kızımı merak ediyorum artıkın özledim
Cnm aynı olayı yaşıyorum bende
bende dr brown aldım.hatta aldığım mağazda diğer bütün markalar vardı.ben bu markayı almayı kafaya koymuştum bişi demeden kadın bunu gösterdi en çok sattığımız ürün bu dedi.
hangi markayı seçeceksin bilmiyorum ama gaz önleme sistemi olanlardan al bence.rahat edersin
hoşgeldin canımm.ooo şubat anneleri ailesi olarak kalabalıklaşıyoruz ne kadar güzell..bakalım bizim kuzucuklarda aceleci olmasınlarda zamanında gelsin hepsi.öff okasılmalar bendede var hatta bazen canımı yakıyo.bu kontrolde söliim bari unutuyorum hep.not alıcam bu sefer yaa doktorun karşısında salaklaşıyorum ben
nihayet totomu kaldırabildimde ortalığı topladım.işim yoktu temizliğimizi dün yapmıştık zaten mutfak dağınıktı topladım makineyi çalıştırdım yatak odamı toparladım camı açtım hava alsınb
akşamada kayınvalidemdeyiz balık günümüz sağolsun çağırdı yine.yemek derdide yok ohhh
annemler gelecek yarın inşallah ablamla.çok heyecanlıyım.ablamında şu hastane işi bi hayırlısıyla sonuçlansa.bişi çıkmaz inşallah.ben inanıyorum.oda temiz olsada tam rahatlasam.
ya ben size bişi sorcaktım heh dur hatırladım.
bebikleriniz için banyo havlusunu kaç tane hazırladınız.bende bitane var başlıklı banyo havlusu.acaba yetermi ikinciyi almak gereklimi diye soracaktım
ayyhhh yine amma konuştum dimi:26:
Gözün aydın cnm annenlr geliyormuş, üçgen havlulardan 1 tane yeter, çok çabuk büyüyor bebek çünkü
slm kızlar naasılsınız..bende okuldan geldim hemen forumu açtım..geçmişi okurken belime bir ağrı girdi..tamamını okuyamaycağım..umarım herkes ve bebişler iidir. yarın memleketten annemler geliyor..biraz heyecan yaptım..bebeğimin duruşu sürekli değişiyor sanırım çünkü kafasının olduğu yerde ayaklarına dokundum.ben karnıma bastırdıkça ayaklarını çekiyor..onu hissetmek güzeldi. babası da dokundu o da hissetti..yerim onun ayaklarını:))))
neyse ben gidip uzanayım yoksa bu bel ağrısından çekeceğim var..
hepinizi öptüm
Cnm Allah kavuştursun, bel ağrısı dönem dönem bendede oluyor
kızlar peki 40 gün annede mi çıkmaz dışarı yoksa sadece bebek mi?
Kız inanma öyle şeylere, korkarsan ayetelkürsi oku dahada düşünme, Allaha emanetiz hepimiz, eskiden hastalıklara bu kadar hakim olunamadığı için doğumdan sonra ölen çok oluyormuş kan kaybı enfeksiyon vs... ama artık tıp bilgisi ve teknoloji ilerledi ,olası komplikasyonlar farkedilip engellenebiliyor, hem illaki çıkıcaksın dışarı bebişin aşıları senin kontrollerin var
kızlar azönce bi arkadaşıkmla konuştum oda hamile ocak başlarında doğum olucaktı ama bebişin suyu azmış çarşamba sezeryana alıcaklar iyice heyecan bastı benii o normal diye diretiyordu benim sezeryan olucak diye işte normali iste bi dene falan filan diyordu şimdi demekkiş bazen hayırlısı neyse o olsun demek lazımmış diyo inş kolay bi şekilde kucağına alır prensesimizi
Rabbim hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin cnm, hayırlısı ne ise o olsun
kızlar bende kızımın şekerlerini yapmaya başladım ev buram buram lavanta kokuyoo:)
hoşgeldin esra bu arada geldimi kargon
Kolay gelsin cnm
ayy rezene yazmısım ya sinameki yazacaktım :44:
Cnm hiç fikrim yok, internettten bi araştır istersen
kızlar bu hastane setlerinin içinden çıkan zıbınlar varya hani düğmesiz filan bunlar giydiriliyomu hastanede bebeğe 3 takım oldu elimde çantaya koysammı koymasammı bilemedim ne dersiniz?
Cnm kağan mayıs ayında marmariste doğmuştu gerek yok hava sıcak mevsim ılık diye götürmedim gerekte olmadı,ama şubat bebeği için gerekebilir, gerçi hastanenin içide sıcaktır muhtemelen yinede al sen
selam kızlar 4 te okuldan geldiğimden beri geçmişi okumaya çalışıyorum, gene ne çok konuşmuşsunuz zor yetişiyorum hızınıza.
oğlumun hareketlerini direk aşağıdan hissediyorum artık, tecrübeli anneler sizce normal mi? daha 30. hafta yeni bitti. ne güzel karnımda tepişirken iyiydi ama aşağıdan olunca hem can yakıyor hem de korkutuyor. çıkış kapısını bulabilir her an

))
bir de unutmadan söyleyeyim, 15 gün önce arkadaşım doğum yaptı hastane çantasını sordum. o normal doğurup 1 günde çıktı hastaneden. sadece 1 gecelik kullanmış, o da doğumdan sonra. sancısını beklerken (12-13 saat boyu sürdü bu arada doğumu) ameliyat önlüğü giydirmişler o yüzden başka ihtiyacı olmamış. yedek al ama kullanmazsın dedi. bir de hem doğum sonrası hem de eve gelince çok yoğun kanaması olmuş. hasta bezi şart, gece pedleri falan hikaye kesinlikle tutmadı diyor. hep hasta bezi kullanmış,
evde bile 2 gün kullanmış.
ayrıca göğüs pedi fazla koyma zaten ilk başta öyle akacak kadar süt yok bir iki tane koy çantaya yeter dedi.
kızının sesi geliyordu arkadan omzuna yatırmış bi yandan konuştuk, içim gitti zaten minik uyuya kaldı sonra. nasıl güzel bir şey, darısı başımıza kızlar
Cnm göğüs pedi hijyen tutsun diyede kullanılıyor, hastanede her emzirmeden önce gögüsleri yıkayıp kurulamak yerine göğüs pedi kullanmak rahat oluyor, ilk haftalar geçince süt oldukça artıyor pedsiz olmaz o zaman,cnm bu arada şikayetin bendede var normal diye düşünüyorum bebekler aşağı iniyor
Kızlar bu benim ikinci hamileliğim biliyosunuz ama size bişey sorucam 3-4 saatte bir iç çamaşırım bayaa bayaa su gibi bi sıvıyla oldukça ıslanıyo. sizin de bu kadar vajinal akıntınız var mı yoksa başka bir problem mi var anlayamadım?
Cnm olmuyor bende, oğlumdada 1 sefer erken doğum tehlikem başlarken(23.haftada ) öyle su gelmişti, akıntı ise enfeksiyondandır , inş bebeğin suyu değildir