Dilerim lal_ Nur_45 Nurberra gözdeati
canlarım Çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için
sanırım forumda 3 kg ları ilk gören ben oldum,bende şaşırdım,hatta dün eşimle şakalaştım,bide doktor diyomuşki 3 kg olmuş bebek,düşer bayılırım heralde demiştimki dediğim gibide çıktı,doktorda affallıyo habire,dudağını ısırıp başını sallayınca korktum valla,doğana kadar 4kg ya yakın olur dedi,doğumuda zorlaştırırmış,ölçümleri tekrar tekrar yaptı,ultrason kağıdı şuan elimde oranlar şöyle
FL 38W 3D-84.8
BDP 35W 3D-84.8
AC 38W 6D 348
KG 3.41
BOY 50CM
15 gün önce bebeğin kilosu 2,400 dü,bugün 3,400 200 gr yanılma payı, boy 47cmdi bugün 50 cm
göbekli tombalak bi bebekmiş,geçenlerdede yazmıştım ben 9 ay boyunca sürekli günde 1 litre meyve suyu tükettim,meyvede aşırı tüketiyorum,hiç bişeydende kısıtlamadım kendimi,kızartmada yiyorum herşeyide:) ama sanki benim kız ağzını açmış benim yuttuğumu havada kapıyo:)
haftaya perşembe çatı muayenesi yapıcam dedi yaaa :S
doğumdan bahsetti ciddi ciddi,hangi durumlarda hemen aramalıyım doktorumu anlattı uzunca,vitamin alma dedi,ben zaten 9 ay boyunca hiç vitamin kullanmadım,bakalım haftaya doğum şeklim 5 aşağı 5 yukarı belli olacak,başını sokmuş kanala,yüzünü net göremedik
maşallah oğluşuna...gözünaydın...ilk başlarda ayları sayıyorduk artık haftaları sayar olduk....
güle güle kullanın canım...nasıl bişi aldın...bizimde bi tek halımız kaldı....evden pek çıkmayınca dolaşamıyorum....karşıma ilk çıkan halıyıda almak istemiyorum....bizim mobilyalarımız beyaz....kırmızı bi çekyat aldık odamıza...halımızda cıvıl cıvıl olsun istiyoz ama bakalım...biran önce tamammlansa rahatlıcamm
süper baya karlı olmuş...fotoğrafını koy bakalım canım,güle güle kullansın minişimm
kızlar bakın doğuranlar bir bir kayboluyor....
hadi onların aniydi erkendi
bundan sonra doğum yapanlar toiğie girip sorularımızı cevaplasın bebişleri anlatsın tııııımammm mm?:95:
insan merak ediyor yahu :95:hangi aşamalar oluyor neler oluyor
Cnm genel anestezi oldum, acımıyor desem yalan olur ilk 3 ay baya baya ağrım vardı, ilk 2 hafta ağrılar yoğun oluyor zaten dr da ağrıkesici veriyor paroldu yanlış hatırlamıyorsam , düzenli alıyosun, oturup kalkarken hatta sağından soluna dönerken ağlarken gülerken karnınıla yaptığın her harekette ağrın oluyor hatta yanma oluyor desem daha doğru ifade etmiş olurum, bide antibyotik kullanıyosun enfeksiyon riskine karşı bana augmentine vermişti, ama tabi aradan zaman geçince dikiş yerlerinin soğukta sızlaması dışında pek bi şikayetin olmuyormaşaallah maşallahhhgözü açık bi bebiş olcak annesi kendine ii bakmış orda baksana :)
ilk doğumun nasıl olmuştu canım.. sezeryanın sıkıntı yarattımı çabuk toparlandın mı? genel mi epidural mi oldun?
sedacım hadi gözün aydın sonuclar tertemiz cıkmıs.
burcucum çantana neler koydun nette cok var örnekler ama tecrübeli bi anne olarak paylaşırmısın yada cantasını hazırlayanlar varsa paylaşabılır mı? ben daha ciciklerimizi yıkamadım bile neyı bekliosam :)
nurcum boşversene acırsan acınacak hale geliosun.. benim kayganada iki aydır bende ama o kadar vıcık vıcık olmucaksın ben onu bunu bilmem ağzının tadıyla gel ağzının tadıyla git işte ama yoookk olur mu? artık bende öle böle cadı olmadım.. resmen masum yüzümün altında melek görünümlü şeytan varmış babam bile öle dio benim melek kızım meğer bi şeytanmış dio insanı çığırından çıkartıolar yani
doğumla uykusuz geceler gececek mi sanıosun tatlım.. asıl uykusuz geceler o zaman başlıcak.. ama meleler için herşeye değerrr dimi
manikkcim güle güle kullanın halınızıı karlı alışverişşş....mapuciiii maşallahhtosuncukk olmuşş resmen...bu haftalarda herkesee dr lar bişi söylüyo plesanta yaşlanması suyun azalmasıı....vs gibii...hiç kafanıza takmayın banada demişlerdi erken doğum suyun az sancı çıkmıştıı ama şimdi herşeyim normal...senaysn o ilacı bende kullandım iğnede vuruldum bebeğin ciğerleri için şimdi çok şükür bi sıkıntımız kalmadı.bugn kontrole gittim 2.700 gr olmuş....doğum tarihleride belli olmaya başladı yavaş yavaşş...
Gözün aydın bebişini görmüşsün cnm, uyku için eğer uykun gelmiyorsa ılık bir duş alıp bir bardak süt içebilirsin, eğer wc ye kalkmaktan uyuyamıyorsan ona yapıcak bişi yok maalesef bende baya uyanıyorum wc yeSelamlar Herkeslereee
Bizimde bugün kontrol günümüzdü arkadaşlar. Oğlumu yine göremedim göstermedi yüzünüüü kilosu 3200 gr olmuş doğum en erken 3 hafta sonra dedi uykusuz gecelerrrrr hemen geçsin istiyorum zaten 2 haftadır hiç uyuyamıyorum dr sordum melisa çayı içebilirmiyim diye hayır dedi ne yapıcam ben bu uykusuzluğu ne olur önerisi olanlar söylesin lütfen çok zorrrrr
Güle güle kullanın cnm çok karlı bir alışveriş olmuşKızlar bugün bebeğimin halısı geldi internetten sipariş etmiştim buradaki mağazalarda 300 dedikleri halıyı ben internetten 190 a aldım.Çok karlı ve güzel bi alışveriş oldu. Serdim gelip gidip bakıyorum.Şiimdi iş bi anneme diktirdiğim kapitonleri serip battaniye ve uyku setini yıkamasına kaldı.Hafta sonu genel temizlik var.Şu işler bi bitsin çok rahatlıycam ya...
hadi kolayladın burcum iyi yapmışsın hazırlıklı olmak gerek
10cm olmalı diye duymuştum ama sendeki ne kadar burcu
FAYGEN beni unutmayın ben de konaktayım senin doktorum kimdi
selam kızlarrr,ben geldm yine
gittik kontrolümüzü olduk
sıpa yine korkuttu yaa,dr bakıo bakıo çok incelmiş rahimağzı heralde gelio bu fln yaptı böyle:26:
ama emin olaalım haydeee yine çatala burcu hanım:S E alıştım da artık oraya her kontrolde bişi çıkıo açıoz bacakları yani
ayy çıbığı soktu yine:S
Neyse ki yanlış sinyalmişşş,3.6 cm çıktı
anlamıorum neden böle oluo karından bakılınca herkes her an doğurcamı sanıo yaw:44:
neyse... nst ye de bağlandık,o daiiydi allaha şükür,yarn sbh da kan idrar fln vericem.
33+3 teyz ama 34 35 haftalık gbi görünüo ddi,aslında kilosu da çok diil 2,160 ama nie öle ddi anlamadım:44:
2 hafta snra bida gtcz,hee açmışken çatıma da bak ddmyok ddi tetikler doğumu şimdi rahimağzına dokunmak ddi. bende baktrm da kurtulym diodum
anacm 3 kiloları görmüşsünüz maşallah bebişlereeee annelerine de kolay gelsn
Melocum ölçtüm 15 santim kesi yeri ya %50 daha fazla, dr haklı sanırım..
unuturmuyuz hiççççksısrlar benden:)))
Cnm gözün aydın maşallah bebişineselam kızlarrr,ben geldm yine
gittik kontrolümüzü olduk
sıpa yine korkuttu yaa,dr bakıo bakıo çok incelmiş rahimağzı heralde gelio bu fln yaptı böyle:26:
ama emin olaalım haydeee yine çatala burcu hanım:S E alıştım da artık oraya her kontrolde bişi çıkıo açıoz bacakları yani
ayy çıbığı soktu yine:S
Neyse ki yanlış sinyalmişşş,3.6 cm çıktı
anlamıorum neden böle oluo karından bakılınca herkes her an doğurcamı sanıo yaw:44:
neyse... nst ye de bağlandık,o daiiydi allaha şükür,yarn sbh da kan idrar fln vericem.
33+3 teyz ama 34 35 haftalık gbi görünüo ddi,aslında kilosu da çok diil 2,160 ama nie öle ddi anlamadım:44:
2 hafta snra bida gtcz,hee açmışken çatıma da bak ddmyok ddi tetikler doğumu şimdi rahimağzına dokunmak ddi. bende baktrm da kurtulym diodum
anacm 3 kiloları görmüşsünüz maşallah bebişlereeee annelerine de kolay gelsn
slmm kızlarr nasılsınızz ayy benn cok kötüyümmm hasta oldumm evde oturdugum yerdeee yaaa boğazım başım kulaklarımın arkası sızım sızım sızlıyorr sağlık ocağına gittim ama ilaç yazdı antibiyotikk onuda kullanmka istemiyorum zaten iki şişe 1000 mg antibiyotiği yeni bitirrdim ama dayanamıcam sanırımmm saolsun kayınalidemm bakıyorr elimi sıcaksudan soğuk suya sokmuyorr o olmasa napardımm bilmem
burcu sezeryan yerin nasıl kapatıldı yapıştırmamı ? dikişmi?
benim dr yapıştırma yapıcam dedi iyimidir acaba yapıştırma fıkrı olan varmı
evet dedim ya ben öyle okumuştum seninkinn eli bolmuş birazMelocum ölçtüm 15 santim kesi yeri ya %50 daha fazla, dr haklı sanırım..
tamam 20sinde ordayım benunuturmuyuz hiççççksısrlar benden:)))
Cnm estetik dikiş benimki, ipi kendiliğinden düğüm yerlerinden eriyip koptu dikiş aldırmadım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?