kızlar doktorunuza hediye almayı düşünüyormusunuz?
ben güzel bi hediye almak istiyorum ama ne alacağıma bi türlü karar verebilmiş değilimm:26:
kızlar şu an çok gerginim ve sinirliyim.. bugün her türlü aksilik üst üste geldi..yemek yaptım..zamanı unutmuşum suyunu çekti dibine tuttu..eşimde dalga geçti tabi.. sonra yemeği döktüm..başka yemek yapma vaktim de yok..karnım da aç..neyse kurabiye türü birşey yapayım dedim sonra 200 derecede pişmesi gerkiyormuş tarife göre... tabi benim fırın sağ olsun haşladı hepsini..beyaz olması gerekirken kahverengi oldular..şu an ne yiyeceğimi de bilmiyorum..offf.. sinirlerim tepemde..ayyyyyyyy çok acıktım...ne yesem ki...
Cnm benimde yanaklarım ve burnum şişiyor sanki yüzümde, ellerim parmaklarım şişmeye başladı, kağandada 36. haftada şişmiştim bundada aynı şekilde oluyor, inş su şişliğidir,çok tuzlu flnda yemiyorum ama vücut yapıyor demekki.. evt artık doğumdan sonra biraz zorlada olsa halledicez
ancak gelebildim kızlar..
okuldan sonra günümüz vardı okuldakilerle saat 5 de eve geldim banyo yaptım 6 da özel ders öğrencim geldi,çok yakınımız artık gelme diyemiyorum parada almıyorum zaten ama onlarda gelmesin demiyor yani
haftaya gelme diyeceğim ama
eşimin notları analizleri vardı onları girdik e okula derken bu saat oldu ancak yazabiliyorum
yeni bir bebiş daha gelmiş çok sevindim,bir de kızlara aceleci derler bu yılın oğanları daha aceleci bence
Darisi insallah bizlere canimm.. ne guzel anlatmissin valla dogurasim geldi..Rabbim hayirli evlat etsin insallahhhh
Kizlar icimden hep sancim gelsede dogursam artik diyorum ya. ben gerçékten çok sabirsizlaniyorum pffff.. Kizim ne zaman gelmeyi dusunuyor acaba..
Bu arada kizlar yarin minik a$kim mertimin yanina gidecegim kaç gündür göremiyorum çok özledim pasami.
çok keyifszm ben bgn yineee
artk yormya bşladı bni hamilelk sanrm:S
Eski halimi özledm,saatlerce temzlk yapmyı özledm...
temzlik yapmyı özliceksn deseler gülmekten yarılırdm heralde
gelsn artk şu şubatttt,oğlumu istiorum bennn
selam hanımlar.... Gececiler baya fazla...
Bugün 2. detaylı ultrasona girdik. Ne yazıkki kızımı çok fazla göremedim çünkü benim utangaç kızım iki kolunu da yüzüne kapatmıştı
Kızımın tüm organları çok şükür iyi durumda.Hiçbir sorun gözükmüyor. Fakat baş ve gövde çevresi haftasına göre yine ileride.Normalde 35 hafta olan gebelik ultrasona göre 37. hafta çıkıyor. Doktorum bu durumda sezeryan olmam gerekebileceğini söyledi... 27sinde tekrar randevumuz var eğer yine aynı şekilde devam ederse sanızım sezeryan için konuşacağız.
Özelde doğum yapmaktan vazgeçtiğim için sanırım yarın bu sonuçlarla Zekai Tahir'in polikliniğinde de kontrole gideceğim.Bakalım oradaki doktor ne diyecek.Eğer onlar da sezeryanda hem fikir olurlarsa ona göre hareket edeceğim. Bu arada kızım 2826gr olmuş :)
hoşgeldin canım.sona doğru herkes sezeryana doğru yol alıyor gibime geldi.bebeklermi doktorlarmı yapıo bilemedim.ahh bende bi bilsem nasıl olacağını.valla hiçç tasa etmiyom ikiside farketmez doğurayım oğlum gelsinde amaaannn yemişim normalinide sezeryanınıdafarketmez
SEDACcım hoşgeldin metehan doğsun bir takım tel kırma da ben isteyeceğim senden
yaa benim internettenmi sitedenmi neden msj yazamıyoruuuuuuuuuuummmmmmmmm
Her ne kadar korksamda aslında normal olmasını isterdim fakat bebeğimin baş ve karın çevresi geniş... Normal doğumda ya beni çok zorlar yada boğulma,sıkışma v.s. gibi riskler olabilir.Bakalım Zekai Tahirde ne diyecekler.Eğer orda da aynı şey söylenirse ona göre doğum için hastane ve doktor arayışına girceğim.
Belki Gazi hastanesinde de doktor ayarlayabilirim sezeryan olursa.
slm annişler nasılsınız
benim arkadaşım gelcekti bugün sabah kalktım tam bikaç hazırlık yatım msj geldi grip olmuş sanada bulaştırmıyım dedi bende güp yatağa tekrar henüz kaynanacım da kalkmamıştı karşılaşmadan hemen kaçtım :))
bu arada annemi bugün taburcu ediyolar çok mutlu oldum :))
kızlar neler aldık topiğine sepetimizi ekledim bakın bakalım beğencekmisiniz
Selam annişler ve tatlı bebişler :)
Karamel'e bakmak için girmiştim sonra gözüm sizin mesajlarınıza takıldı,eski günleri yaadetmek adına biaraz okudum anında gözlerim doldu valla.
Kızlar belki bu yazacaklarımı çok duymuşsunuzdur ama birde ben yazayım dedim.
1.Vakit varken uyuyu uyuyun uyuyun...sonra hiç fırsatınız olmaya bilir.
2.Vakit varken tembellik etmeyin gezin gezin gezin...sonra çok zorlanacaksınız.
l3.canınız ne istiyorsa yemeye çalışın çünkü bebiş doğduktan sonra,o gaz yapar yiyemem bu kabız yapar yiyemem diyecek ve yiyecek bir şey bulamıyacaksınız belli bi süre.
4.Hastane çantanızda olması gereken tek şey rahat kıyafetler ve rahat bir terlik.
5.Bebeğiniz için fazla bir şey almanıza gerek yok zaten çoğu çantadan hiç çıkmadan eve geliyor.
6.Evet sezeryanda süt geç iniyor (istisnalar hariç.) humana ve milupanın süt çayları işe yarıyor.Ayrıca bu çayları daha sonrada içebilirsiniz sütü arttırmak için.
7.Gögüs pedi şimdiden alınacak bir ihtiyaç değil,herkesin sütü çamaşırını ıslatacak kadar çok olmuyor maalesef.
8.Sezeryandan sonra gaz çıkartmak ve kabızlık şikayatlerini en aza indirebilmek için kayısı hoşafı bir numaralı yardımcınız olacak sakın ihmal etmeyin.
9.Emzirirken göğüs uçlarınız yara olabilir lansinoh çok işe yarıyor yaralarnın iyileşmesnde.
10.Karın bölgesindeki çatlaklar tamamen yapıyla alakalı kullanmadığım krem kalmadı ama son 3 haftada çatlayaverdim haberiniz olsun.
Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Doğuranlar hamişlere öğüt verir ama hamişler pek kulak asmaz bu öğütlere ne zamanki bebişlerini kucaklarına alırlar işte o zaman akılları başlarına gelir.Bu bi kısır döngü heralde hep böyle olacak zannımca.Bizede demişlerdi bizde hı hı deyip geçmiştik ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kazın
ayağa öyle değilmiş anlıyorsunuz.
Kızlar inşallah güzel bir doğum sonrası yavrularınızı sağsalim kucağınıza alırsınız.Allah yardımcınız olsun.
Son olarak diyorum ki:
Dünyanın en muhteşem duygsuna hazır olun annelik tarif edilmez yaşanır...
selam kızlar
geçmişi hiç okumadan girdim merhaba diyeyim dedim
sadece son sayfayı okudum bende sezeryanı seçtim vallahi sizlerle aynı fikirdeyim öle de böle de kesiliyoruz normal de çok kolay değil aynen orayı da kesip dikiyorlar
alt taraftan sa karınddan kesilmek en güzeli bence de:)))
ayyy kızlar bugün çok mutluyum
uzun süredir tartılmıyordum
sabah bi tartılayım dedim çok kilo almışım gibi geliyordu amaaaaa
Hamile kaldığım kilo 94 kg
Şükürler olsunki 9. aya girdiğimde kilom 97,9
yani hamileliğim boyunca 3,9 kg almışım sadece:)
yaşasınnnnnnnnnnnnn
ayy öyle gibi görünüyor ama ben lohusa döneminde çok alıyorum
kızımda emzirirken 1.5 yılda 15 kilo almıştım
bu sefer daha dikkatli olacağım
kızlar benden size abla ve tecrübeli anne tavsiyesi
sütüm olmuyor diye sakın tatlı tuzlu vs vs şeyler yemeyin
anneler kaynanalar hatta komşular bile yapıp yapıp yedirmeye çalışacak yatağınıza kadar hoşaflar helvalar getiren olacak
SAKIN HA YEMEYİN
bol bol su
ahhh ben cok geç öğrendim ama siz yanmayın bari
bu sefer akıllandım bol ılık su içeceğim şişe şişe)
höönnkkk4 kilomuuuu nassıı becerdin kızzz
ben 2 günde 2 kilo almışımmoohhh 1 göbemeeeee 1 popomaaaa 2 belimeeeee ohhh ohhh
taamm 14.5 kilo almışımmm ohh yandan yandannn :86:
pişman değilim bidaha olsa bidaha alırım
yedim yiyorum yiceeemmmm
Herkese merhaba
bugün sırtımın 2 tarafıda ağrıyıp duruyor,magnezyum hapını almayınca ağrılar tekrardan başlar oldu,birde büyük abdestimi sancılı yapar oldum,rahimim patlayacak gibi oluyor
doğum şekillerinden konuşmuşsunuz,çoğunluk sezeryan olmak istiyor anlaşılan,fakat şöylede bişey var,sezeryande kat kat kesi yapılırken uterusa yani rahimede kesik atılıyor
Sezaryen operasyonunda kesilen tabakalar
1. Cilt
2. Cilt altı yağ dokusu
3. Fasya (kas kılıfı)
4. Karın ön duvarı kası (Rektus kası) *
5. Pariyetal periton (Karın zarı) *
6. Visseral periton (Rahimi çevreleyen zar) *
7. Myometrium (Rahimi oluşturan kas)
8. Amniyon kesesi (Bebeğin çevreleyen zar) **
sonra o katlar tek tek dikiliyormuş,hatta bazıları açıkta bırakılabiliyomuş,,rahimdeki kesikde dikiliyor fakat rahim artık eskisi gibi olmuyomuş,sonuç itibariyle o bölgeye bi müdahale söz konusu,anlayamadığım nokta şu,iyileşme süreci daha uzun olmuş olmuyormu? herkes dikiş alta atılacağına karnımıza atılsın demiş, ama öyle olmuyoki,rahime atılan dikişi göz ardı ediyonuz heralde,40 günlük lohusa halimiz bitince ilişki esnasında çok kötü ağrı yapar gibime geliyor,iyileşme süreci nedir sezeryanda ben bunu merak ediyorum kaç ay çekiyor acaba o dikişlerin iyileşmesi? özelliklede rahimdeki dikişler? keşke sezeryan olmuş biri bilgilendirdirse bizi yaa.
39+3 de doğum yaptım..o zamana kadar ne sancım ne kasılmam vardı..herşey normal gidiyordu.sezeryanı gittim doktora kendim istedim.tek rahatsızlığım oturamıyordum artık..çok batıyordu bıçak gibi..gittim yarın alalım dedim ben duramıyorum o da yarın izinliyim yemek yemediysen şimdi alalım demesin mi??yemiştim tabi..neyse 2 saat bekletti lağman yaptı ve girdim çıktım kızımı kucağıma aldımm..
girerken stresli olmamak çok önemli.zaten ameliyathanede şarkı da çalıyordu şu an hatırlamasam da...çok keyifliydim yani heyecanımın yanısıra...
bana sormak istediğiniz bişi olursa cevaplayabilirimm...
hatta size bizim topikten normal yapan birini de gönderebilirim moral olsun diyee...
hayır olmadı..çok garip içinizde o kadar alışıyorsunuz ki ona sanki kızım yıllardır var gibi hissediyordum..emzirmekten korkuyordum ben de.nasıl olucak nasıl yapıcam diye...sütüm geldi evet ama göğsümde uç oluşmamıştı hiç kızım bu yüzden çok zorlandı...hemşirelerin çekiştirmesiyle başardık.kızım çektikçe de uç oluştu...muhteşem bir duygu...bütün gece uyumayıp hastanede onu seyrettim...hatta doğduğu günün fotosu var profilimde,isteyen bakabilir...
bebeğini görenlerin gözü aydın.
doğum tarihleri belli olalara da hayırlısı olsun.
kızlar sakın aman kontrollerinizi ihmal etmeyin geciktirmeyin; ben herşey yolunda diye düşünüyordum. meğer doğum sancıları kasılmalar başlamış. nadir de olsa hissedilmeyebilirmiş, o da bana denk geldi. dünkü 75lik sancıları bile hiç anlayamadım. nts de görünce şaştım.
bugün de bebeğim çok hareketsizleşti; dün 4 tane iğne olduk 2 sabah 2 akşam ciğerleri gelişsin diye. bir de sancı ve kasılmaları önlemek için günde 3 tane ilaç alıyorum galiba bebeği de uyuşturdu ilaçlar.
ne zormuş hamileliğin son zamanları, hepimize kolay gelsin kızlar
ara ara haberdar etmeye çalışırım sizi, sevgiler
Herkese merhaba
geçen hafta cuma sabahı bebeğim dünyaya geldi. 35+6 haftalıktı. Perşembe sabahı suyum geldi bir gece tuttular cuma sabahı sancım başlayınca doğuma aldılar.Sabah 6:30 da sancım başladı 07:10 da da bebeğim dünyaya geldi. Doğumum normal oldu ve rahattı. Bebeğim premature olduğu ve kan grubu uyuşmazlığı olduğu için sarılığı ağır geçiriyor. 3. günden sonra hastaneye yatırdılar dün akşam taburcu oldu. uzun zamandır giremedim malum hastane koşturmacısı umarım herkes iyidir. Başka doğum yapanlar oldumu. Bende ocak annesi oldum ama sizlerle başladım sizlerle devam edeceğim inşaallah
Sezeryanı soran arkadaşlar. Ben genel anestezi ile oldum. Seçme şansım olmadı. Çünkü kasık fıtıgından da ameliyat olmam gerekiyordu. Bu defa da öyle olacak. Aynı anda iki ameliyat.
Ben iki ameliyat oldugumdan mıdır bilmem ama dogumdan sonra hiç yürüyemeyecekmişim sanki hep yatalak bir hasta olarak kalacakmışım gibi hissettim. Çünkü ameliyathanede 2.5 saat kalmıştım. Normalde yarım saatte bitiyor ve sizi çıkarıyorlar. Narkozun etkisi geçemediği için kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Ama ben gözlerimi açmak için ugraştıgımda, uzaktan insanların sesini ayırt etmeye çalıştıgımda, eşimin neden bu kadar titriyor diye alnımı okşadıgını hissetiğimde aklımdan tek geçen şey bıçak yarası buymuş demek oldu
Beni asansörle odaya indirdiklerinde oglumun sesini duyuyordum. İçimden allahım gözlerimi açayım da yüzünü bir göreyim diyordum ama gözlerimi açamıyordum. Konuşmak istiyordum konuşamıyordum. Yataga koyarlarken sarsıntıyla dikişlerin sancısından çıglık atmak istiyordum ama atamıyordum. sonra birisinin gögüsümü açtıgını, oglumu gögsüme dayanıgını hissettim. Sinek ısırıgı gibi bir acıyla irkildim ve nihayet gözlerimi açabildim. Melegim emiyordu.
Ayyyyyyyy neyse sulugözün tekiyim zaten. Daha fazla yazamayacagım.
Ama aynı şeyleri yaşama korkusu beni bitiriyor. Biliyorum çünkü yaşayacagım malesef
selam hanımlar.... Gececiler baya fazla...
Bugün 2. detaylı ultrasona girdik. Ne yazıkki kızımı çok fazla göremedim çünkü benim utangaç kızım iki kolunu da yüzüne kapatmıştı
Kızımın tüm organları çok şükür iyi durumda.Hiçbir sorun gözükmüyor. Fakat baş ve gövde çevresi haftasına göre yine ileride.Normalde 35 hafta olan gebelik ultrasona göre 37. hafta çıkıyor. Doktorum bu durumda sezeryan olmam gerekebileceğini söyledi... 27sinde tekrar randevumuz var eğer yine aynı şekilde devam ederse sanızım sezeryan için konuşacağız.
Özelde doğum yapmaktan vazgeçtiğim için sanırım yarın bu sonuçlarla Zekai Tahir'in polikliniğinde de kontrole gideceğim.Bakalım oradaki doktor ne diyecek.Eğer onlar da sezeryanda hem fikir olurlarsa ona göre hareket edeceğim. Bu arada kızım 2826gr olmuş :)
canım ben düşünüyorum
hatta benim eşim erzincanlı doktorum da elazığlı o tarafların bakırı meşhur ya eşim erzincandan doktorumun ismi yazılı masa için levha getirtecek kardeşine inş beğenir
Cnm bebişine maşallah, ama bencede en azından bilmiyodum bastırdım bi kaç sefer deseydin muhtemelen dr da kızmazdı
Cnm en büyük derdin bu olsun, kır 3 yumurta peynir zeytin kahvaltı yapın ohh çok severim :)
yaaa niye ben gelince herkeş sus pus oluyo
çok konuşup kaçırıyomuyum sizi napıyorum ben yauu:26:
Her ne kadar korksamda aslında normal olmasını isterdim fakat bebeğimin baş ve karın çevresi geniş... Normal doğumda ya beni çok zorlar yada boğulma,sıkışma v.s. gibi riskler olabilir.Bakalım Zekai Tahirde ne diyecekler.Eğer orda da aynı şey söylenirse ona göre doğum için hastane ve doktor arayışına girceğim.
Belki Gazi hastanesinde de doktor ayarlayabilirim sezeryan olursa.
ya kızlar ben evde yalnız olmayı özledim
tam 3 hafta oldu bizde kayananam aslında görünüşte bişi yok ama ben artık iyice gıcık oluyorum sürekli bakışları üsttümde beni izliyo önceden de bööleydi ama artık kıl oluyorum
canım erzincan yazdığını görünce dayanamadım..ben üniversiteyi erzincanda okudum..muhteşem bir 4 yıl geçirdim orda ve orayı çok seviyorum..eşin oralı sanırım..
anılarım canlandı bir an..güzel bir yer..
valla Allah seni inandırsın sırf evde yalnız kalma süremi daha uzun tutmak için kendi anneme bile ısrar etmiyorum gel diye.eşim habire soruyo anneni çağıralım yoksa dyim benimkine o gelsin yemek yapsın sen ayakta kalınca yoruluyon falan diye.yaa 1 ay var daha eee doğumdan sonrada artık Allah ne verdiyse.kendi annem bile olsa yalnızlık gibi olmuyoo.
ya kızlar ben evde yalnız olmayı özledim
tam 3 hafta oldu bizde kayananam aslında görünüşte bişi yok ama ben artık iyice gıcık oluyorum sürekli bakışları üsttümde beni izliyo önceden de bööleydi ama artık kıl oluyorum
hayırlısı olsun.gazide güzel hastane.ablamın gittiği doktor vardı kadın doğumcu ablam çok memnun kalmıştı.birde bayan var aydan biri diye ama o bayan olduğu için çok kalabalık oluyo işte kadınlar onu tercih ediyo ya bayan diye.
gözdecim seni cok ama cook ii anlıorum.. ya ben ne yapayım benim ki tam 2 aydır bende.. artık bağırasım varrr.. sıkıldım gidecem gidecem dio anca lafta karı kazık caktı.. bide sürekli başını beklicenn çişe kalksam nereye dio karı yaaa
Evet evet.. işte oo benim drumda Aydan Hoca.. sedacım tercih edilmesinin tek sebebi bayan olması deil.. çok güler yüzlü sıcacık birisi.. başka bayan dr da var ama gayet sakin.. çok kalabalıktı evet ama 1 ay oldu muayenehanesi var önceden hastanede en az 2 saat rötarlı girerdim randevuma ama gecen dakikasında girdim.
ben şimdi 35. haftayamı giriyorum kızlar :26: ayyy zaman ilerledikçe benim beynim durmaya başladı yaaaa.bi salaklaştım ben sankii
bide habire bişi yiyesim geliyooo.
bu oğlan şimdiden beni dengesiz yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?