2011 Şubat Anneleri

maşallah bebişler kocaman olmusss acaba benimki ne kadar oldu.. canım Ankaradasın sanırım.. hangi hastaneye gidiodun ki zekai tahire döndün?

ben yazana kadar sen yazmıssın bile canım.. ben de gazi hastanesinde doğum yapıcam inşallah.. drumu tavsiye ederim ama özel.. Özel den vazgeçmişssin sanırım.

Canım ben Lina kadın sağlığı merkezinde Dr.Sema Yıldırım'a gidiyorum... Sema hanım özel hastanede doğum yaptırabiliyor fakat eşim tam teşekküllü bir yer olmasından yana.Hele ki yılbaşında bir hastane macerası yaşadıktan sonra iyice özelden soğudu.Şimdi benim doktorum sezeryan diyor fakat Zekai Tahirdekiler ne derler bilemem diyor.Yeni yasadan dolayı normali zorlayabilirler falan diyor.O nedenle ben yarın Zekai Tahir'e gidip muayene olacağım. bakalım orası ne diyecek.Fakat Zekai Tahirde uzman doktorların doğuma girmeleri yasak.Asistanlar giriyorlar doğuma.Ben doktor girsin istiyorum.Bu nedenle ayarlayabilirsem Gazi'nin doktorlarından birini ayarlayıp doğumu onunla yapmayı düşünmeye başladım.
Sen Gazi'de kime gidiyorsun? muayenehanesine mi gidiyorsun?

kızlar bana bişeyler oluyo yaa boğuluyorum sanki, nefesim daralıyo, sıcak basıyo ama elim ayağım buz gibi yatsam daha kötü oluyorum. noluyo banaaaa

bi arkadaşa bakıp çıktım şekerimm.zaman çabuk geçsin diye oyalanmıyorum koşa koşa sonuca doğru gitmeye çalışıyorum naparsın

en iyisini yapmışsın valla bende 80 günde türkiye turu yaptım az kaldı yoruldum ama belki yarıda keserim :))

evet devlet hastaneleri normal doğumu zorluyorlar.zekai tahir burak için bişi duymadım ama zübeyde hanımda bir akrabamız yaptı çatısı darmış aslında ama ebe normal doğuma zorlamış karnına falan epey bastırmışlar zorlamışlar yani.hatta bebek doğduğunda tomografi falan çekilmişti.

ama tabi onun görünürde normal doğuma engel birşeyi yokmuştur heralde yoksa niye zorlasınlar.
aslında doğrusunu yapıyolar.bizim iyiliğimize

evet fiyatı baya tuzlu hemde özel muayenehaneye geçince bi hayli tuzlandı da ama yapcak bişi yok yüzdüm yüzdüm bu saatten sonra bırakamam.. hem işinin ehli aslında hakedio.

aydan Biri canım benım drum.. cok memnunum.. önceden hastaneye gidiodum kontrollere ama hoca yenı muayenehane actı daha bır kez gıttım gecen ay bıde ctesi kontrolum var bakalım.. hem özel bı hastanede doğum yaptırıo hemde gazi de.. ama özel hastane henuz cok yeni oldugu için tedirginim o yüzden gazide yapcam doğumumu inşallah.

kızlar bana bişeyler oluyo yaa boğuluyorum sanki, nefesim daralıyo, sıcak basıyo ama elim ayağım buz gibi yatsam daha kötü oluyorum. noluyo banaaaa

içerden baskı yapıyo senin kuzu galiba.bende akşam öyleydimm.elim ayağım buz gibiydi ama ev sıcaktı içim böle bi tuhaftı.bi duş aldım falan geçtii.heyecanlanma dahada daralırsın.ferahlamaya çalış biraz

Kızlar yi akşamlar döktürmüşsünüz yine sayfalarca:)

yaw bişey sorcam,kafam çok karışık,söyleyeceklerimi istişare edelim hep beraber,herkes fikrini söylesin lütfen,şimdi haftaya perşembe doktorum beni çatı muayenesi için çağırdı,ben şuan 35+5 günlüğüm,haftaya perşembe 36+3 mü olucam? çatı muayenesi için erken değilmi?

2.sorum,gelişimi haftaca önde giden bebekler zamanından erkenmi doğar? mesela 35 haftalık olan bebek ölçümlerde 37,38 haftalık gibi çıktığında,bu o bebeğin daha erken doğacağını gösterir?

benim adet sata göre doğum 14 şubat,doktor gelişim iyi şubatın ilk haftası doğar dedi,salı günü kontroldede ocağın son haftası doğabilir şubatı beklemez dedi,hiç bişey anlamadım bu işten

35 haftalık bebek 38 haftalık çıkıyorsa gelişiminin iyi olmasından dolayı,ozaman ben 2 hafta sonramı doğurucam doktorun mantığıda sanki bu yönde,siz ne diyosunuz? biraz karışık dimi :S

Son düzenleme:

canım bende aynı senin durumundayım ama elim ayağım buz değilde sanki haşlanıyor,hatta rahimden beynime doğru bir sıcak afakan çıkıp iniyor acaip bişey

valla canım bu soru benimde kafamı karıştırıyo benimde 1 hafta geri çıkıyo 1 hafta geçmi doğurcam diyorum kendi kendime ama dra sordum 1 hafta geri dedi ölçüm yaparken haftaya geldiğinde 37+4 de tarihe bakalım 38-39 gibi alırız dedi sanırım o irilik ve minyonlukla alakalı bişi olsa gerek
en başından beri ne çıkıyosa o bence önemli olan

Canım bende zaten Aydan hanımı yada ikizlerden birini düşünmüştüm... Eşimin kuzeni de Aydan hanım'ı önderdi.Onların bir bebeği özürlü doğmuştu ve ne yazıkki kaybettiler.Geçen yıl 2. bebekleri oldu ve Aydan hanım doğurtmuş.Bakalım yarınki duruma göre karar vericez.

canım ben bugün SAT'a göre 34+6 idim fakat USG'de 35 hafta çıkıyor.Ama baş ve gövde çevresi 37 hafta ile uyumlu yani önde gidiyor.Detaylı ultrasonun sonucunda bir rapor veriyorlar ya ilk detaylıda doğum tarihi 16 şubat gözüküyordu (sat'a göre 18 şubat) Bugün ölçümlere göre tahmini doğum tarihi 8 Şubat yazıyordu.

canım bende aynı senin durumundayım ama elim ayağım buz değilde sanki haşlanıyor,hatta rahimden beynime doğru bir sıcak afakan çıkıp iniyor acaip bişey

nabzımda 120 bu arada. bebişlerin yapmadığı bi bu kaldıydı ben bi duşa gireyim sonrada uzanmaya çalışayım bari geçecek gibi değil..

canım catı muayenesini 36. haftadan sonra yapmaya başlıolarmıs zamanı bıraz da dr tercihi.. kimileri doğumu tetiklio dio ama benim bi arkadasım 41. haftasını geçmişti doğum yaptı o zamana kadar cok yaptılar dedı demek ki tetiklemio doğumu..

doğum bebeğin gelişimi ile alakalımı o konuda pek bi bilgim yok ama bence sat dikkate alınmalı.. döllenmeyle alakalıdır bide bebeğin keyfi gerek tabi doğum için.. benimki bi bakıorum bi ay önce gidio bi bakıorum bi sonraki ay geriden gelio eee ben neyi dikkate alcam yaa..

şimdi ben kaç haftalığım çizelgedeki gibi 35+5 miyim 36 haftalıkmıyım? çatı muayenesi için erkenmi?

bide benim bebeğin başı haftasında çıkıyor sadece gün olarak biraz önde,ama karın bölgesi 38 hafta bacaklar 38 hafta olarak çıkıyor,zaten yazmıştım kilosu 3,200,bu bebeğin daha erken doğacağı anlamınamı gelir,yoksa geç gelme ihtimalide varmıdır,anlatırken bile karışıyor zihnim yahu

canım şimdi yazdıklarını yardımcı olmak amaçlı eşime sordumda cevapları şöyle
çatı muaynesi için kesinlikle erken şimdi olmasın dedi.sakın yaptırmasın dedi.gelişimi önde gidiyorsa bebek önce doğmaz önemli olan senin son adet tarihinle beraber gebeliğinin ilk 3 ayındaki ultrason sonucuna göre ne zaman doğacağıdır.
benimde son adet tarihime göre şubatın 6 sında görünüyor doğum benim bebeğinde gelişimi 2 hafta önce çıkıyor sonuçlara göre yani önde çıkması erken doğuracağın anlamına gelmiyor canım.umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada kızlar hepinize iyi akşamalr.ben geçmişi okuyordum kusura kalmayın konuya biraz bodoslama dalar gibi oldumda

bu arada kızlar hepinize iyi akşamalr.ben geçmişi okuyordum kusura kalmayın konuya biraz bodoslama dalar gibi oldumda

hızır gibisin canım valla.. eşinde sende iyiki varsın en azından merakımızı gideriosun..
sende epidural normal düşünüodun dimi? eşindne dolayı bilgin vardır.. gercekten sakin bi doğum mu oluo yani ağrısızz..

hmm teşekkür ederim,peki doktorum nasıl 14 şubatta beklenen doğum için şubata kalmaz ocağın son haftasında gelebilir diyebiliyor,zaten aklımı karıştıranda buydu,birde doktoruma nasıl söyleyebilirim çatı muayenesi olmak istemiyorum diye? çatı ve nst yapacaktı perşembe günü,nasıl yapmam gerekiyor ya,olmazsa yarın bi ariyim konuşim ben

ne demek canım sağol sizlerde iyiki varsınız şurda birbirimize yardımcı oluyoruz beraber sıkıntılarımızı paylaşıyoruz lafımı olur.zaten eşimde benden dolayı ne kadar sıkıntıda olduğumuzun farkında oda hiç sıkılmadan cvblıyor sorduklarımı sağolsun.
yok canım ben ağrılı normal çatır çatır doğurmayı düşünüyorum eşim epidural taraftarı değil çıkımda zorluk oluyormuş ıkınamadığından dolayı biraz zamna uzuyormuş zaten o ağrıyı çekiyorsun öylede böylede diyor,bende yoksa epidural olmak istiyıordum.bebeğin baş çevresi haftasına göre büyük benimde belki normal bile olamayabilirim ama daha belli değil tabi birazda iri benim oğlum 4 falan olursa sezeryan olabilrim yani.

slm kızlar yazmaya bile mecalim yok grip olup yatmamak için direniyorum.o nedenle sadece okuyorum sizi.benimde ilk aylardan beri merak konumdu bu önde gitme olayı teşekkürler hafu:))benim bir arkadaşımın bir ahfta öndeydi ve bebiş bir hafta önceden gelmeye kalktı ve rahim ağzı açılmadı baya bir zorlandı suni sancı verdiler.tesadüfmü değilmi bilmiyorum artık.ben de aynı durum var şekerli anne olduğum için olabilir belki ama 3.aydan sonra ileri çıktı ultrasonlarda ..bu da beni korkutuyor mapucci gibi (özellikle normal doğumda ısrarlı olduğum için olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…