2011 Şubat Anneleri

slm arkadaşlar sizin kaldığınız kilo nedirki ben 10 kilo aldım 69 dum şimdi 79 um ama bnmki tüp bebek ve riskli bi gebelik olduğu için sürekli yatıorum.bu arada listeyi yenilerken bnm bilgilerimide yazarmısınız yaş 29 hamiş kaldığım kilo 69,ayrıca dün ayrıntılı usg yaptırdım çok şükür bebeğim çok sağlıklı kız bebek 27 cm ve 527 grm.

ayrıca çatlak kremi kullanan varmı ben vazelin kullanıyorum şiddetle öneririm karnım kocaman oldu ama çatlak yok fakat bacaklarımın çatlıycanı düşünmemiştim oralara sürmedim çatlaklar oluştu bacaklarımada sürüorum sizde deneyin hem ucuz hemde nemli kalma süresi daha uzun

sefan olsun ebrar ben de zor kavuştum yavruma tüp bebek değil ama tedaviler ameliyatlar vs vs.
o yaşananların yanında kilo ne ki??????
kavuşalım da verilir kilolar
hem de biz yani ben kendimi öyle düşünüyorum belki de bi daha olmıcak bebeğim bu tek olacak o yüzden bu günleri de kilo kilo diye zehretmemek lazım

ben bebeyağı kullanıyorum göğüslere ve kalçayada sürüyorum
sanki karnımda bi tane kırmızı çizgi gördüm gibi
ama bazen görmüyorum
aslında ne denesek boş çatlaklar iç deriden oluyomuş ama vazelini de bi deniym
bi gün bebe yağı bi gün vazelin
bebe yağı kolay oluyo sprey gibi şişesi vazelin daha zahmetli olacak ama denicem

bu arada kızımın hareketleri artık kıyafetimin dışından bile belli, tekmeleri dışardan gözle görünüo çok güzel bi duygu Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu,ayrıca çikolata yiyince bebek hareketlerinin hızladığını duymuştum buda çok doğru yiyorum çikolatayı hemen tekmelemeye başlıo galiba bnm gibi oda çikolatayı çok sevecek:))

evet haklısın çok zor aşamalar bebeğimiz için nelere katlandık malesefki bide ben ilk bebeğimi kaybettim bu ikinci tüp bebek bidahada düşünmüyorum bnm kızımda evimizin bitanesi olcak,ayrıca vazeline gelince evet kullanması daha zor çok yağlı fakat amaç zaten deriyi nemli tutmak deilmi ben akşam yatarken sürüyorum ertesi akşam sürmüyorum ogünde nemli kalıyo zaten2-3 günde bi sürüyorum bi arkadaşım önerdi banada onun hiç çatlağı olmamış vazelin kullanmış aslında çatlak olsada boşverdim zaten herşeyi yeterki kızıma sağsağlim kavuşayımda.Rabbim hepimizi kavuştursun...

he bide bende ilk bebeğimde bebe yağı kullanmıştım ama 3 tane çatlağım olmuştu 4. ayda o yüzden şimdi onu deilde vazelini kullanıyorum öneririm yani:)

maviumut bebeğinin cinsiyeti ne?Rabbim kucağınada almayıda nasip etsin neseki tüp bebek aşamasına gelmeden yavruna kavuşmuşsun hiç ümidini yitirme ilki tedaviyle olmuş ikinci belki kendiliğinden gelir inş.

canım hiç sıkma canını; ben de 2-3 gündür hafif kıpırtılar hissediyorum ama dışarıdan anlaşılmıyor hatta eşim bile anlayamıyor. çok güzelmişşşşşş.
gün içinde birkaç defa hissediyorum ben de çok değil yani. zaten bebkler günün %95ini uyuyarak geçirirlermiş, uyurken hafif refleks hareketleri olsa da daha erken haftalarımız onları hissedemeyiz sanırım. bak 21haftayı deviren arkadaşlar dışarıdan bile anlaşıldığını söylüyor. birkaç hafta sonra hiç durmayacaklar minişler, şimdi heyecan yaptırıyorlar bize)

canım diğer msjlarında da sen en doğruyu yazmışsın, sonuçlar süper çıkacak ve boşuna endişelenmişiz diyeceksin. hatta sen taratıp buraya da koy sonucunu; sıkıntı yaşayanlara umut olsun.

kızlar bebeğimi gördüm..bu sefer yüzünü göstermedi bize..307 gr olmuş meleğim..dr herşey yolunda dedi..ama beni biraz zayıf buldu. daha çok yemek ye dedi....zorla da olsa fazla yemem lazım:)))))

yemek canın istemezse bol bol meyve yemeye çalış canım. ben okula giderken bile yanımda götürüyorum meyve, süt, ceviz vs. beslenme cantası oldu çantam) sen de öğretmenmişsin.tenefüsleri boş geçirmemek lazım di mi ama)

he he he ....benim kilo hikayemi duysanız...90 kilo ile ilk bebeğimi kaybettim sonra 65 e kadar düştüm ...70 ile hamilekaldım 5.ay şu anda 78 kiloyum

canım maşallah 90'dan 65'e inmişsin. doğum sonrası zayıflama topiği açınca sen bizim koçumuz ol en iyisi.

selam
banada dr kalsiyum ve demir hapı verdi...

merhaba sudenur göremedim seni ne zamandır. nasılsın, yavrun nasıl?
ben sadece elevit kullanıyorum hala, tekrar kan tahlili yaptırıp mı verdi dr. demir hapını?

aç ölç canım aç) moral olsun. ben sabah uyanınca tuvalete gidip bi de pijamalarımı çıkarıp öyle tartılıyorum.5 ay sonra işe yarar mı bilmem ama şimdilik rahatlatıyor

he bide bende ilk bebeğimde bebe yağı kullanmıştım ama 3 tane çatlağım olmuştu 4. ayda o yüzden şimdi onu deilde vazelini kullanıyorum öneririm yani:)

ben de tatlı badem yağı almıştım ama tembellikten sürmüyorum.

selam kızlar şu gece yatış pozisyonunu sormuştum aama kimse cvp yazmamış:çok üzgünüm: geceleri hep sağ yada sol tarafınızamı yatıyorsunuz sırt üstü yatma zararlı diyorlar dr. sormayı unuttm ben aranızda dr konuşan varmı bu konuyuu

sol yanına yatmak en idealiymiş çünkü sağ tarafta bebeği besleyen bir damar var ve ona baskı yapmamak gerekirmiş. özellikle son 3 ay sol tarafa yatmak gerekiyormuş. ben de yatarken sola yatmaya çalışıyorum ama bazen uyanınca sırt üstü yattığımı farkedip düzeltiyorum tekrar. yüz üstü yatmadığın sürece çok sakınca olmazmış canım

canım doktorlar sol tarafa yatın diyolar bende mümkün oldukça sol tarafıma yatıyorum bacaklarımın arasına yatış fan koyarak alıştım sol tarafa yatmaya yastıklar iyi geliyo rahat oluyo kaydirigubbakcemile2

cnm bnm bebeğim sol tarafta dokununca poposunu bile hissediyorum dktorumda doğrulamıştı ultrasonda orası poposu die oyüzden ben sağıma yatıyorum sola yattığım zamen sanki o tarafım batıo yani bebeğide rahatsız etmek istemem ama ben biyerde duymuştum anne adayları sol tarafına yattığında daha rahat nefes alırlarmış bebekde rahat edermiş die ama ben sağımda rahatım çünkü bebeğim solda sırtüstüde hiç rahat deilim yani cnm sen nasıl rahatsan bebekde öle rahattır sağ yada sol farketmez bence.. biraz uzun ve karışık oldu ama idare et artıkın:ecrin_bebek::)))

ben hep sırt üstü yatıyorum yaaa
yan yatınca sırtım ağrıyo benim
15.haftadan beri sırt ağrısı başladı özellikle çok oturunca((
ben de yaz-stık deniym bari

ebrar bebişim erkek
tedaviyle olmadı
bi aşılama yaptırmıştık geçen yıl olmadı
sonra kendiliğinden oldu kaybettim
bu da kendiliğinden oldu kavuşucaz inşallah
hemen yarın vazelin alıym bari

çok teşşkrler arkadaşlar sol tarafın sağlıklı olduğunu duydım ama sırt üstü çook raahat geliyor bana diğerinde sırtım çok ağrıyor bnm de sırt üstü yatınca gergin oluyoruz yaaa bebeğin beslendiği kordonu çıkar falan diyor atrafdakiler emzikten düşer tabirini kullanıyorlar dr bahsettimi diye ondan sordum saoluunnnnnnnnnnn

melocum ne kadarlıkken kaybettin bebeğini ben de geçen kasım da kaybetmiştim 8 haftalıkken (
Allah kimseye yaşatmasın
o zaman 60 kiloydum kürtajdan sonra 4-5 kilo aldım 6 ayda
canım 12 haftalıkken normal doğum yaptırdılar bana
bacaklarıma sürmemiştim önerini dinleyeceğim
sola yatmaya çaılışyorum
canım maşallah 90'dan 65'e inmişsin. doğum sonrası zayıflama topiği açınca sen bizim koçumuz ol en iyisi.
.

olurum tabi canım benim okuldakileri 10 ar kilo zayıflatmışlığım var:lepi:

Selam kızlar
Bugün hiç uğrayamadım umarım hepiniz iyisinizdir
Çok güzel bir gün geçirdik ; kızım baleye başladı bugün.
Ondan daha çok heyecanlıydık biz
Sonrada pikniğe gittik.
Yarında anasınıfına başlıyor.Zaman nede çabuk geçiyor.Kıymetini bilmek gerek her dakikanın...
Öptüm hepinizii....

bende sırt üstü yatmayınca dinlenemiyorum gibime geliyor.sırtım belim ağrıyo sırt üstü yatınca rahatlıyorum

sola yatmayada çalışıyorum ama fazla yan dönüyorum galiba karnımın üstüne düşüyorum biraz kaydirigubbakcemile3

Merhaba.

Dillerim lal inşallah güzel haber vereceksin bizlere ben inanıyorum canım.

inşallah canım inşallah güzel haberlerle geleceğiz

canım Allah yardımcın olsun daha önce de yazdım müdür yardımcımın 43 de 1 çıktı olasılık ama çocuk şu an cin gibi ve sapasağlam dün doktorum benden de üçlü istemedi

Allah ın takdiri.o istedikten sonra hiçbir test karışamaz :) inşallah bizede öyle güzel bir bebek nasip eder

dillerim lal
bence çok mantıklı bi düşünce
yakındır güzel haber inşallahh

büyük konuşmayayım ama bir sonraki hamileliğimde(Allah nasip ederse) ikili yaptırıp birşey çıkmazsa üçlü yaptırmayacağım yada ikisini de yaptırmayıp direk amniyosentez yaptırcam hatta bu daha mantıklı malum yaş 30 u geçer ozaman boşa strese girmeye gerek yok

dillerim lal bnm kardeşimin 3 lü testi 53e 1 trizomi 18 çıktı günlerce ağladı oda zor bebek sahibi oldu amniosentez istedi doktoru o yaptırmadı rabbim böle verirse boynum kıldan ince dedi trizomi 18 de bebek ya anne karnında yada doğunca ölüomuş oda Rabbim vermicekse ölücekse zaten nie aldırıyım günaha gireyim dedi amniosentezi istemedi dua etti hep ayrıntılı ultrasona girdi 300 tl verdi sadece doğrumu deilmi öğrenmek istedi usg yapan doktor bu test bu bebekte nasıl çıkar hiç bişi yok çok sağlıklı dedi ve şimdi 10 aylık gerçektende çok sağlıklı maşallah bende kendi doktoruma sordum o test sadece bi ihtimal dedi yani bi ihtimal uğruna ne canlar ağlıyo üzülüo yanıo sadece bi ihtimal cnm o ihtimalde sana denk gelmez hiç merak etme bu testler ihtimal üstüne olmasaydıda keşke kesin kararı verseydi daha iyi olcakdı boşuna okadar annneleri strese sokuyolar cnm sende sadece dua et görüceksin hiç bişi çıkmıycak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…