2011 Şubat Anneleri

hepiniz proflaramı muayene oluyosunuz,normal doktorlar iş yapamayacak:) benimki normal kadın doğumcu,muayeneye gittiğim tıp merkezide kendisine ait, o yüzden muayenede 50 tl alıyor,yoksa diğer özellerde ssk sız muayenelerde 38 yada 32 tl alıyolar,diğer özeller daha uygun yani

maviii çok rahatım dimi hiç bir hazırlığım yok:)

çok rahatsın yaa bu kadar rahat olma :)) sen başla zaten fazla sürmüyor ki şimdiden kendin için hazır olanları koy çantana

seda bizim çamaşırları yıkamaktan bebeğinkine sıra gelmiyoki:)bugün renklileri yıkadım astım,yarın beyazları,öteki gün yatak çarşaflarımı,diğer günde kanepenin üstüne serdiğim polarları yıkicam sonra bebeğinkileri,tabi bu sırada tekrar çamaşır birikmezse:)1 haftayı bulur hepsinin yıkanıp kuraması

çanta için eksik sadece göğüs pedi alıcam bide bebek bezi,zaten abartmadan bir çanta hazırlicam,yengelerim doğum yaptı ortamıda gerekenleride iyi biliyorum,gereksiz bişeyleri doldurup yük etmicem kendime,millet bavul yapıyor sezeryanda bile 2 gece tutuyolar,gerek yok ufak bi çanta hazırlicam ben kendim için.bebek içinde ayrı bir ufak çanta yapıcam.

canım sen bunları beklersen tabi sıra gelmezz.onları zaten kısa programda yıkıyosun 20 dk bilemedin yarım saat sürüyo at işte arada niye erteliyosunn..

bende çok ayrıntı koymadım ama benimkide küçük valiz oldu.bebeğin çantası küçük oldu ama benimki büyük oldu.ee pijama gecelik terlik çıkarken giyecek pantolon kazak derken bizimkiler büyük ya yer kaplıyoo.

canım sen bunları beklersen tabi sıra gelmezz.onları zaten kısa programda yıkıyosun 20 dk bilemedin yarım saat sürüyo at işte arada niye erteliyosunn..

bende çok ayrıntı koymadım ama benimkide küçük valiz oldu.bebeğin çantası küçük oldu ama benimki büyük oldu.ee pijama gecelik terlik çıkarken giyecek pantolon kazak derken bizimkiler büyük ya yer kaplıyoo.

bencede bekleme 30 dk yıka kurtul hem hava iyi degil ancak kurur mapuci

bizim kıyafetler ihtiyaçlar daha cok yer kaplıyor bebeginki neki azıcık bişey :34:

evet ya önceliği bebeğe ve kendime verim,birazdan açim ben makineyi çıksın aradan

spor bi çantam var büyük değil ama küçükde değil yeterli bana,terlik,1 takım pijama 1 adet gecelik 3 adet büyük beden külot 2 adet atlet,çorap patik,ıslak mendil,ped,falan yerleşecek,ben geldiğim kıyafetlerle geri çıkıcam:)hastaneye giderken üstümü değişip gidicem,ev halimle zaten gidemem,mecbur dolaptan temiz bişeyler giyinip gidicem,orada tekrar çıkartılacak,dolaba koyarlar çıkarken giyer giderim:) ohh bundan kurtuldum yer kaplamaz,evim yakın acil bişey lazım olsa her yerden buluruz.ama yeterli bunlar ya tatilemi gidiyorum sanki

kızlar ben port bebe ve malzeme çantası aldım 2 li set,kokladım bi kokusu var kendine has,ama ben sevmedim kokuyu,havalandırmayla gidermi acaba siz hiç kokladınızmı

kızlar ben port bebe ve malzeme çantası aldım 2 li set,kokladım bi kokusu var kendine has,ama ben sevmedim kokuyu,havalandırmayla gidermi acaba siz hiç kokladınızmı

benim aldıgım portbebe de kokuyordu paketinden cıkarınca koklamıstım actım şimdi odada duruyor havalansın diye kokusu gidiyor gibi ama sende ole yap istersen

bende senin cevaplarına yazaym canım tkrar geçmiş molsun
Valla sezeryan olacaksa özel oda tutar orada olurum ama normal doğum ASLA!!! epiduralli doğum yok zaten çatır çatır tarla doğumu :)Artık çok dikkat lazım... Çünkü biz hissetmeden bir sürü kasılma yaşıyormuşuz aslında.Ağrısız kasılmalar.Rahim bebeği doğuma hazırlıyormuş.Bu süreçte diyetimiz,hafif yürüyüş ve dinlenme çok önemli.
Canım acele etsen iyi olur bence... Çünkü ben aniden yatınca çok zor durumda kaldım... bebeğin kıyafetlerini yıkamış ütülemiştik ama çantam hazır değildi... alelacele eşime geceliğin,kıyafetlerin falan yerlerini tarif ettim.Poşetlere doldurup getirdi :1:. Bence kesinlikle hazır olmalı çantalar.
Acil yatsan bile birisi gidip hemen çantayı alıp gelmeli.Çünkü o anda insanın aklına hiç bişi gelmiyor.
Valla bende su gelmesi var ama bebeğin suyunda azalma gözlenmedi.Şeker ölçümleri de iyi gitti. Nst'de 1 kez sancı gözüktü ama muayene ettiler açılma yoktu.En son bugün servikal uzunluk denilen şeyi de ölçtüler o da normal gözüktüğü için taburcu ettiler.
13 ocakta kendi doktorumla 2. detaylı randevum var.Sanırım bunları onunla konuşacağız.

bugün özel hastanedeki ebe beni epudralin gereksizliğine inadırmaya çalıştı ama ene onlar açısından doğumu uzatyor diye :)
benim randevmda 13 ocakta.bende heryimi hazırladım senin gibi çantaya koymadım demekki koymalıyım :))

benim aldıgım portbebe de kokuyordu paketinden cıkarınca koklamıstım actım şimdi odada duruyor havalansın diye kokusu gidiyor gibi ama sende ole yap istersen

hmm paketinden çıkarmadım bile,mavi ben balkona asıcam kokusu çıkana kadar hergün asayım,odada durmakla gidermiki kokusu,mevzusunu etmişken hemen çıkarim paketten açıkta dursun,yarın balkona koyarım

valla benimde hazır diildi çantam burda doğumlar çoğaldıkça geceleri rahat yatamıyodum neyse bugun bitirdim yıkama ütülemeyi çantaya koycam dediğiniz gibi kızmın eşyaları pek bi yer tutmadı benim tek çanta oldu yaa chicconun bebe çantasını almıştım ona hazırladım ben kıyafet koymadım giderken giydiklerimi giyerim diye düşünüyorum olmadı arabaya de bi poşet koycam yedek hırka,ped,bebek bezi falan lazım olursa eşim bagajdan alır. bişi sorcam bebek için 2 hastane çıkışı yeter dimi bi de tulum koydum kadife? bide kayınvalidem lizöz örmüştü onu götürmeyim dimi hastanede mahvolur evde giyerim?

kılzar acaba port bebe olmasa olmaz mı?yani battaniyeyle ana kucağına falan koysak aynı işi yapmaz mıki?
ben aşağıdakinden aldım arkadaşımdan da port bebe alıcam gerçide.yani bu olmaz mı sizce $Kraft-Ana-Kucagi__33108130_0.webp

valla benimde hazır diildi çantam burda doğumlar çoğaldıkça geceleri rahat yatamıyodum neyse bugun bitirdim yıkama ütülemeyi çantaya koycam dediğiniz gibi kızmın eşyaları pek bi yer tutmadı benim tek çanta oldu yaa chicconun bebe çantasını almıştım ona hazırladım ben kıyafet koymadım giderken giydiklerimi giyerim diye düşünüyorum olmadı arabaya de bi poşet koycam yedek hırka,ped,bebek bezi falan lazım olursa eşim bagajdan alır. bişi sorcam bebek için 2 hastane çıkışı yeter dimi bi de tulum koydum kadife? bide kayınvalidem lizöz örmüştü onu götürmeyim dimi hastanede mahvolur evde giyerim?

bence yeter ben bebek için 1 takım 10 lu hastane çıkışı 1 adet kadife tulum çorap,patik,bide kadifeden tulum gibi battaniyeye var onu koyucam yeterli

kılzar acaba port bebe olmasa olmaz mı?yani battaniyeyle ana kucağına falan koysak aynı işi yapmaz mıki?
ben aşağıdakinden aldım arkadaşımdan da port bebe alıcam gerçide.yani bu olmaz mı sizceEki Görüntüle 122458

canım anakucağın yatar pozisyonda oluyosa olur ama oturma durumundaysa sağlıklı dğilmiş ben almadım portbebe etrafımdakiler gerek yok dedi hiö kullanılmıyoımuş polar battaniyeye sarcam ben etrafından bulabilirsen alırsın hastaneden sonra verirsin

ben aşağıdakinden aldım arkadaşımdan da port bebe alıcam gerçide.yani bu olmaz mı sizceEki Görüntüle 122458

melocum bu oto koltuğu değilmi?oto koltuğuna benziyo,bu yatar hale geliyomu? valla arkadaşından port bebe al derim daha çok işene yarar görüntü olarakda port bebe daha uygun olur hastane çıkışı minik kızını içine rahatca koyarsın,port bebeyi bir kaç ay rahatlıkla kullanırsın iyiki aldım,belki daha sonra oto koltuğu yada ana kucağını düşünebilirim,ama oto koltuğu şart.

Son düzenleme:

kraftın ana kucağı/oto koltuğu modelleri biraz dik oluyor o yüzden ben başka marka aldım ama bunu aldıysan port bebeye gerek yok canım.İlk zmanlar dışarı çıkarken battniyeyle çıkarırsın yada buna battaniye koyup daha düz hale getirip kullanırsın.Port bebe taşıması o kadar zor ve kullanım süresi o kadar kısa ki bence almaya değmez parasından değil ben evde kapladığı yere sinir olurum onun.Bu oto koltukları için hep yok beli yok oturur pozisyonu deniyor ama bence boşuna pimpiriklenme.Sonuçta sabahtan akşama kadar çocuk bunun içinde kalacak değil.Üstelik benim aldığım modelde bebek için kafa ve bel destek minderleri de var bir sorun olcağını sanmıyorum.Eski bebeklerin duvara kurulan salıncaklarını hatırlıyorumda resmen bebeklerin beli U şeklini alıyordu sakatmı oldular hayır.Bence herşeyi çok fazla inceliyoruz.

canım anakucağın yatar pozisyonda oluyosa olur ama oturma durumundaysa sağlıklı dğilmiş ben almadım portbebe etrafımdakiler gerek yok dedi hiö kullanılmıyoımuş polar battaniyeye sarcam ben etrafından bulabilirsen alırsın hastaneden sonra verirsin
zaten alıcam arkadaştan da,dimi polar battaniyeye bile sarsan olur
melocum bu oto koltuğu değilmi?oto koltuğuna benziyo,bu yatar hale geliyomu? valla arkadaşından port bebe al derim daha çok işene yarar görüntü olarakda port bebe daha uygun olur hastane çıkışı minik kızını içine rahatca koyarsın,port bebeyi bir kaç ay rahatlıkla kullanırsın iyiki aldım,belki daha sonra oto koltuğu yada ana kucağını düşünebilirim,ama oto koltuğu şart.
yatar konumda kalabilir canım ayarlanıyorda zaten
kraftın ana kucağı/oto koltuğu modelleri biraz dik oluyor o yüzden ben başka marka aldım ama bunu aldıysan port bebeye gerek yok canım.İlk zmanlar dışarı çıkarken battniyeyle çıkarırsın yada buna battaniye koyup daha düz hale getirip kullanırsın.Port bebe taşıması o kadar zor ve kullanım süresi o kadar kısa ki bence almaya değmez parasından değil ben evde kapladığı yere sinir olurum onun.Bu oto koltukları için hep yok beli yok oturur pozisyonu deniyor ama bence boşuna pimpiriklenme.Sonuçta sabahtan akşama kadar çocuk bunun içinde kalacak değil.Üstelik benim aldığım modelde bebek için kafa ve bel destek minderleri de var bir sorun olcağını sanmıyorum.Eski bebeklerin duvara kurulan salıncaklarını hatırlıyorumda resmen bebeklerin beli U şeklini alıyordu sakatmı oldular hayır.Bence herşeyi çok fazla inceliyoruz.

sağol canım ya,bende senin gibiymi o kadar şey aldım port bebeyi de almak mesele değil ama kalabalığı bende sevmiyorum.
ya ne kadar haklısın o direklere kurulan salıncakları hatırlattın bana kabaca eski divan örtüleriyle :49:

olur cnm niye olmasin kac saatlik yolculuk yapacaksin sanki
bende onunla cikaracagim

Son düzenleme:
kızlarrr işim çokkk biraz geçmişi okudumm.ama teker teker yazamıcamm. inşallahh iyisinizdir hepinizz.
kasılmalar başlıyo artıkk.benim tam eklem yerim ağrıyoo kemiklerim genişliyor sanırımm.vajinayla bacaklarımın birleştiği yer.sizdede öyle olan varmı :26:

iyi akşamlar bende de aşağıda ağrı var ve gece yataktan kalkması gündüz yürümesi zor artık ama biliyorum ki bu ağrılar azalmayacak artacak
Kasılma bende yok veya farketmiyorum sertleşme oluyo ama ağrılı değil
Şunu anladım ki anne olmak kolay değil doğumdan öncesidesonrasıda :49:

bence bunlada çıkar.yabancı ülkelerde bu olmadan hastaneden çıkarmıyorlar.niye onlar bebek değilmi demekki yatıyor içinee.bende aldım gerçi port bebede var ablamındı çocuk tam dik oturmuyorki bunun içinde battaniyeye falan sarınca zaten pozisyonunu alıyor.ya kucağımızda tutarken bile yatık tutmuyoruzkii biraz dik tutuyoruz ee aynı hesap.saatlerce yolculuk yapacak değilya.

MKT lizöz mahvolmaz ya hastanede nasıl bir ortam varki mahvolsun:37: ama giyermisin giymezmisin ne kadar kalırız hastaneede 1 gün 2 gün giyilirmi bilmiyorum.bide hastaneye gelen giden olacakmı olmayacaksa öyle çok boşuna götürme evde güzel güzel süslü lohusa yatağında giyersinn.

herkese iyi gecelerrrrr,bel ağrım geçti fakat sabahtan beri kasılmaktan patlar hale geldim,karnım taş gibi,birde aşağı doğru baskı hissi varki dayanılmaz,sanki karnımın içi yara olmuş gibi rahatsızlık var sürekli tuvalete gidip geliyorum,son ayda her türlü pürüz çıkar oldu iyice

demin kötü bi haber aldım,bi tanıdığım 6 aylık hamileydi,meğerse bebeğin göbek kordonu plesentasından kopmuş bebek ölmüş,sezeryan doğum ile bebeği almışlar çok üzüldüm,hayatımdada ilk defa böyle bişey duydum tüylerim ürperdi,böyle bişey duyanınız varmı,kadın için çok ama çok yıpratıcı bir durum ve süreç,Allah sabır versin
çok geçmiş olsun arkadaşına
bi arkdaşım 5.5 aylıkken hem de sebebsiz kaybetti bebeğini.
ve en kötüsü suni sancı ile normal şekilde doğurtturmuş doktoru..
allah kimsenin başına vermesin..

Back
X