Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gözdecim iyiyim çok şükür kızıma isim arıyorum erva duru demiştim ama annem ben söyleyemem ervayı aklıma gelmez diyo şimdi ona bakıyorum yağmur nasıl acaba onu düşünüyorum
Allah sezeryan olmuş biri düştü elimize yakalayııınnnnnn
bitanede normal yapmış biri düşsesoralım öğrenelimmm
sezeryanı genel anestezi ilemi olmuştun?
sonradan ağrın sızın oldumu?
ayy öyle gibi görünüyor ama ben lohusa döneminde çok alıyorum
kızımda emzirirken 1.5 yılda 15 kilo almıştım
bu sefer daha dikkatli olacağım
kızlar benden size abla ve tecrübeli anne tavsiyesi
sütüm olmuyor diye sakın tatlı tuzlu vs vs şeyler yemeyin
anneler kaynanalar hatta komşular bile yapıp yapıp yedirmeye çalışacak yatağınıza kadar hoşaflar helvalar getiren olacak
SAKIN HA YEMEYİN
bol bol su
ahhh ben cok geç öğrendim ama siz yanmayın bari
bu sefer akıllandım bol ılık su içeceğim şişe şişe
evet ilk 3 ay 3 kilo verdim onlarla beraber toplamda 7 oluyor ama hamile kaldığım kilodan hesaplıyorum ben doğal olarak :)
ben toplam 11 kilo almışım dr um hesapladı bana 1 kilo kalıomuş bebeği vs düştükten sonra aynen dediğin gibi çok gördüm ye ye bebeğe süt olsun diyenleri inşallah düşmicem bu hataya :))banada ye bebek zayıf doğmasın diolar ama takmıyorum abartmıyorum yemeğimi abur cubur yok hatta eskiye göre yüzüm zayıflamış bile
ya ben önce spinal iğnesi oldum..ama neden bilmem uyuşmadım.iki kere denediler uyuşmadım..sonra genele döndüm.zaten spinal de hiç düşünmemiştim o an ameliyathanede doktorların gazına geldim..
hiç ağrım sızım yok derdim herkes şaşırırdı nasıl diye...çünkü çok rahat girdim ameliyata ve rahat ayıldım narkozdan..
haa ööle tamam şimdi bende dedim noluyoz ama olsun tabi sen başlangıcı saymalısın sonuçta :))
aa süpermiş bende 10 kiloya yakın aldım demek bana bişiş kalmıyo :)))
39+3 de doğum yaptım..o zamana kadar ne sancım ne kasılmam vardı..herşey normal gidiyordu.sezeryanı gittim doktora kendim istedim.tek rahatsızlığım oturamıyordum artık..çok batıyordu bıçak gibi..gittim yarın alalım dedim ben duramıyorum o da yarın izinliyim yemek yemediysen şimdi alalım demesin mi??yemiştim tabi..neyse 2 saat bekletti lağman yaptı ve girdim çıktım kızımı kucağıma aldımm..
girerken stresli olmamak çok önemli.zaten ameliyathanede şarkı da çalıyordu şu an hatırlamasam da...çok keyifliydim yani heyecanımın yanısıra...
bana sormak istediğiniz bişi olursa cevaplayabilirimm...
hatta size bizim topikten normal yapan birini de gönderebilirim moral olsun diyee...
39+3 de doğum yaptım..o zamana kadar ne sancım ne kasılmam vardı..herşey normal gidiyordu.sezeryanı gittim doktora kendim istedim.tek rahatsızlığım oturamıyordum artık..çok batıyordu bıçak gibi..gittim yarın alalım dedim ben duramıyorum o da yarın izinliyim yemek yemediysen şimdi alalım demesin mi??yemiştim tabi..neyse 2 saat bekletti lağman yaptı ve girdim çıktım kızımı kucağıma aldımm..
girerken stresli olmamak çok önemli.zaten ameliyathanede şarkı da çalıyordu şu an hatırlamasam da...çok keyifliydim yani heyecanımın yanısıra...
hatta size bizim topikten normal yapan birini de gönderebilirim moral olsun diyee...
ayyy kızlar bugün çok mutluyum
uzun süredir tartılmıyordum
sabah bi tartılayım dedim çok kilo almışım gibi geliyordu amaaaaa
Hamile kaldığım kilo 94 kg
Şükürler olsunki 9. aya girdiğimde kilom 97,9
yani hamileliğim boyunca 3,9 kg almışım sadece:)
yaşasınnnnnnnnnnnnn
sanırım bende sezeryan olucam gibi...sonrasında bebeğinizle ilgilenmeniz zor oldu mu?sütünüz hemen geldi mi?
ama yinede normal doğum diyorum!!!!
Herkese merhaba
bugün sırtımın 2 tarafıda ağrıyıp duruyor,magnezyum hapını almayınca ağrılar tekrardan başlar oldu,birde büyük abdestimi sancılı yapar oldum,rahimim patlayacak gibi oluyor
doğum şekillerinden konuşmuşsunuz,çoğunluk sezeryan olmak istiyor anlaşılan,fakat şöylede bişey var,sezeryande kat kat kesi yapılırken uterusa yani rahimede kesik atılıyor
Sezaryen operasyonunda kesilen tabakalar
1. Cilt
2. Cilt altı yağ dokusu
3. Fasya (kas kılıfı)
4. Karın ön duvarı kası (Rektus kası) *
5. Pariyetal periton (Karın zarı) *
6. Visseral periton (Rahimi çevreleyen zar) *
7. Myometrium (Rahimi oluşturan kas)
8. Amniyon kesesi (Bebeğin çevreleyen zar) **
sonra o katlar tek tek dikiliyormuş,hatta bazıları açıkta bırakılabiliyomuş,,rahimdeki kesikde dikiliyor fakat rahim artık eskisi gibi olmuyomuş,sonuç itibariyle o bölgeye bi müdahale söz konusu,anlayamadığım nokta şu,iyileşme süreci daha uzun olmuş olmuyormu? herkes dikiş alta atılacağına karnımıza atılsın demiş, ama öyle olmuyoki,rahime atılan dikişi göz ardı ediyonuz heralde,40 günlük lohusa halimiz bitince ilişki esnasında çok kötü ağrı yapar gibime geliyor,iyileşme süreci nedir sezeryanda ben bunu merak ediyorum kaç ay çekiyor acaba o dikişlerin iyileşmesi? özelliklede rahimdeki dikişler? keşke sezeryan olmuş biri bilgilendirdirse bizi yaa.
kızlar dua edin 34 haftayı geçsin cocugunuz.ciğer gelişimi için.bizim ıyıydı allaha şükür.bıde suyun bıtınce bişe yapamıyolar hemen alıyolar cocugu dikkat edin.bebişim 2kilo 300 gr doğdu.kedi gibi küçücük ama cok güzel.
kızlar dogum hıkayeme gelecek olursak,suyum az oldugunu 1 gun once bır hastanede öğrendım,tutuşdum,bana hemen riskli hamilelik bölümü olan hastaneye gidin dedi.saat geç olmuştu.ertesi günde görümcem beni yemeğe davet etmişti.bende eşime dedim ki canım başka hastaneye daha gidelim suyum az dıye bir serum takarlar sonrada ablana yemeğe gideriz dedım.yemek aksamdı.geldıgım hastanede dr suyum yok denecek kadar az dedı.baska dr a yonlendırdı oda aynısını soyledi.ayrıntılı ultrasyana gırdım ordada suyun bitmiş nerdeyse dediler.buarada saat 3 felan oldu.benı nst ye bağladılar.nst de hafıf sancı gorunuyodu ben sadece kasılma gıbı hıssettım.ben hala serum bıtınce gıdecem sanıyorum.dr geldı ve bebeği mecbur alacaz dedi.suyun yok gibi nerdeyse.bebek ve ben tehlıkeye gırmeden almak ıstedıler.suyun olsaydı sancını geçirirdik ama su olmayınca bebek tehlıkeye gırer dedı.yanı almak zorundayız dedı.eşimde aşağıdaydı.geldığinde ona dr un söylediklerini söyledim.hadi canım dedi bana inanmadı.eee nasıl ınanabılır kı.muaneye geldık ama bugun anne ve baba olacaktık.şoktaydık.taki ciğer gelişimi iğnesi yapana kadar inanamadık.iğneyi yaptıktan 6 saat sonra benı ameliyat almak için geldiler.6 saat beklediler iğne etkisini göstersın dıye.ben ağlıyodum.bebeğime yada bana bişe olcak gibi geldi.hatta sezaryanda uyanamıcam gibi geldi.ağlaya ağlaya ameliyata girdim.dr a uyanırmıyım dıye sordugumu hatırlıyorum sonrası yok.bebişim 15 dk sonra doğmuş.babası benden önce gördü.zaten ilk kucağına da babası alsın istemiştim.görümcem bızı yemeğe beklerken kendısı hastaneye gelmişti.bebeğe hemen atlamış kucağına almak için ama kocacım ben alacam ılk oğlumu demiş.ben ise bebeğimden yarım saat sonra çıkmışım.ben narkozun etkisiyle hatırlamıyorum ama,hep bebeğimi ve ciğerini soruyomuşum.fotolarda gördüm narkozlu halimle bebeğim yanımda fotografım var.saolsun kocacım cekmiş.yani böyle kızlar.cok guzel bir duygu.hatta bebeğini herkesten kıskanıyosun nerdeyse.şükürler olsun ki bebeğim sağlıklı ve şuan 18 günlük.herkes umarım sağlıklı bi sekılde kucagına alır bebeklerini.herkese ıyı geceler
senay canım geçmiş olsun ya okudum yazını i,nşaşalh hayırlı sağlıklı bi şekilde gelir bebklerimiz
senle bebişlerimiz aynı gidiyo kilo olarak sanırım biraz minikler ya boy iide kilo az geliyo banada diğer arkadaşların kilolarını okuyunca sağlıklı olsunlarda oda öenmli değil tabiki
az önce ocak annerlinden birini doğumunu okudum okadar güzelki artık sabırsızlanıyorum bende kucağımıza alıp koklayalım inşallah sağlıkla buarada benm minğimde 33+2de 1906gr çıktı(
deniz1984,tombii; zug
Kızlar doğum tarihi belirlemişsiniz gözünüz aydın
Cnm bende nidilat kullandım kağanda, merak etme kağanda hiç zararını görmedim, inş zamanında gelir kuzucuk sen stres yapma ama, ciğer iğneside aldırtmış onları vurulunca doğsada problem olmaz cnm Allahın izniyle içini ferah tut,belli olmaz belki zamanınıda bekleyebilir ilaçlarla geçmiş olsun
Hiç korkma, benim de 32 haftalıkken çıktı kasılmalar, ben de hissetmiyordum. Nidilata başladım, migrenimi azdırdı, doktor da ilacımı değiştirdi adalat kullanıyorum. 33 haftada kasılma yoktu. üstelik çalışmaya devam ettim. yarın da gidicem, bakalım ne olucak. Senin kasılmalarını da inşallah kontrol eder ilaç.
Rahimde açılma varmıymış, doktor baktı mı?
inş herşey yolunda gider şenaycım rahat olmaya çalış stres en büyük düşmen doğum sancılarını başlatmaya birebir.
manikkcim güle güle kullanın halınızıı karlı alışverişşş....mapuciiii maşallahhtosuncukk olmuşş resmen...bu haftalarda herkesee dr lar bişi söylüyo plesanta yaşlanması suyun azalmasıı....vs gibii...hiç kafanıza takmayın banada demişlerdi erken doğum suyun az sancı çıkmıştıı ama şimdi herşeyim normal...senaysn o ilacı bende kullandım iğnede vuruldum bebeğin ciğerleri için şimdi çok şükür bi sıkıntımız kalmadı.bugn kontrole gittim 2.700 gr olmuş....doğum tarihleride belli olmaya başladı yavaş yavaşş...
r
şenaycım sanada çok geçmiş olsun canım inşallah oğluşun biraz daha bekler canım
Şenay nasıl oldu acaba? Merak ediyorum...
kızlar bu arada o derdimin arasında şenaycığım aklıma geldi onu aradım sancılarının sıklığı ve düzeni azalmış ama 75 e falan çıkmış,iyiymiş ilaçlarını kullanıp dinleniyormuş
teşekkür ederim canımbugün benimde aklıma geldi sana SORUCAKTIM HABERİN VARmı diye inş hakkında hayırlısı olur
teşekkürler sevinççim.şenaycımm kaç gündür diyemedim canım çok geçmiş olsunn yazamadım yaaa.ama melocum yazmış iyimişsinn inşallallh gününü bekler paşan.
hönk :S sadece o kadar mı? peki bebek ne kadar ki sen 4 kilo almışsın :}
benimde merak ettiğim bişi var.ablamdan hatırlıyorum 11 yıl önce sezeryan olmuştıu.ben tabi küçüktüm ama dikiş yerlerine kum torbası koyduklarını hatırlıyorum artık öyle bişi varmı sanada yaptılarmı?