Hayirli olsun canim! 4 haftalikken nasil ogrendin? Genelde adet gecikince ogrenilir ya, en az 5 haftalik olursun.. Bende neredeyse 6 haftaligim.
Turkiye'de hamile oldugunu ogrenince ne yapilir? Hollanda'da doktor/hastane yerine bir ebeye basvurulur. Yani dogum kontrol uzmani degil, onun gibi egitim almis ebeler var.. Burolari var oraya gidiyorsun, kontrollerini yapiyorlar, bilgilendiriyorlar ve bisey oldugunda onlari arayabiliyorsun. Ben bugun kaydimi yaptim 8 haftalik olunca randevum var ona gidecegim. 10 haftalik felan olunca da ultrason icin hastaneden randevu aliyorlar.. Gebelik boyunca yonlendiriyorlar bu sekilde.. Iyimi kotumu boyle anlamadim. Merak ediyorum TR'de nasil oluyor bu isler?
okutt ve nurcan arkadaşım hoşgeldiniz aramıza
hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın
Hayirli olsun canim! 4 haftalikken nasil ogrendin? Genelde adet gecikince ogrenilir ya, en az 5 haftalik olursun.. Bende neredeyse 6 haftaligim.
Turkiye'de hamile oldugunu ogrenince ne yapilir? Hollanda'da doktor/hastane yerine bir ebeye basvurulur. Yani dogum kontrol uzmani degil, onun gibi egitim almis ebeler var.. Burolari var oraya gidiyorsun, kontrollerini yapiyorlar, bilgilendiriyorlar ve bisey oldugunda onlari arayabiliyorsun. Ben bugun kaydimi yaptim 8 haftalik olunca randevum var ona gidecegim. 10 haftalik felan olunca da ultrason icin hastaneden randevu aliyorlar.. Gebelik boyunca yonlendiriyorlar bu sekilde.. Iyimi kotumu boyle anlamadim. Merak ediyorum TR'de nasil oluyor bu isler?
kızlar muayenelerde keseyi gördü mü doktor.1 cm olmuş dedi benimkine sizlerde durum nasıl
kızlar muayenelerde keseyi gördü mü doktor.1 cm olmuş dedi benimkine sizlerde durum nasıl
kızlar çatlaklar için önlem olması açısından birşeyler kullanmaya başladınız mı?banyodan sonra nemlendirici falan kullanmak gerekiyormuş?
canım doktorda öğrendikten sonra da sağlık ocağına gidip hemşireye kayıt yaptırıyorsun ve aile hekiminin de bundan haberi oluyr hemşire gereken bilgileri veriyor kan tahlili sonuçlarına bakıyor. ve her ay kontrollerinden sonra sağlık cağındaki hemşirene de haber veriyorsun herşeyi kullandığın ilaçlar v.s. ayrıca her gittiğinde tansiyon ve kilo ölçümü de yapılıyr.
canımm
demişsin ya adet gecikmesi olunca anlaşılıyor diye, ben adetime 2 gün kala öğrendim, illa gecikmesi gerekmiyor, adetine 5 gün kala da idrar testinde silik de olsa görülebiliyor
türkiye'de de doktordan randevu alıp gidebiliyorsun, kan testi istiyor, eğer lüzum görüyorsa doktor ultrasona da sokuyor
Yaaaa ne guzelburda (Hollanda) o kadar erken ultrasona sokmuyorlar. Hem oyle ertesi gun arayip gidemiyorsun, keske Turkiye'de olsaydim
canım benim geçen hafta cmt günü gördü henüz çok küçük dedi.Benim hesaplarıma göre 4 haftalıktı.Ama sat.a göre 5 haftalık olması lazım.Doktor keseyi gördü bu ancak dört haftalık dedi.ve 4mm civarında dedi.senin kaç haftalık
kese göreli çok oldu canım 2 hafta oluyor 12.6mm idi kısmetse cuma kalp atışlarını duymaya gitçem.
canım benim sat 15 ocak.hesaplarıma göre 5 hafta 4 günlük.bana 1 cm dedi kese için.geçen cuma gitmiştim.
Sağlık sistemi nasıl bir düzen kurduysa öyledir herhalde orada da. Belki de sizinki daha iyidir. Sağlık masraflarını kontrol altına alıp gereksiz giderleri önlemiş oluyorlardır belki.
günayddınn kızlar bende bün kanda hamıle olduğumu öğrendim
çoookk mutluyum bende pko var
10 şubatta yumurtlama tarıhım çatlatma iğneside oldum yumurtlama üzerıne 14 gün geçtii
13. günde beta hcg 62 çıktı
kızlar sizin kaç çıktıı
gözün aydın, bende yumurtlamanın üzerinden 14 gün geçince 66,3 çıkmıştı. 5 gün sonra doktora gittim moralimi çok bozdu, çok düşük bu filan dedi, hemen bir kan testi daha yaptık 618e yükselmiş. o zaman rahatladık.. diyeceğim o ki düşük diyenler olursa takma kafanı rahat ol, şu an için gayet iyi sonuç. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?