2011 Şubatta Hamile Olduğunu öğrenenler buraya :)

Erken Gebelik 5 25 arası
Gebelik 3-4.hafta 9 130
Gebelik 4-5. hafta 75 2600
Gebelik 5-6. hafta 850 20800
Gebelikte 6-7. hafta 4000 100200
Gebelikte 7-12. hafta 11500 289000
Gebelikte 12-16 hafta 18300 137000
Gebelikte 16-29. hafta 1400 53000
Gebelikte 29-41. hafta 940 60000

Beta Hcg sonuç değerlendirmesi aralıkları

merhaba fasülye boyutlu bebiş anneleri.:) insan gelişiminde kritik dönemler vardır yani çevredeki etkilere en açık olunan dönemler bunlardan birincisi ilk üç aylık dönem;bebeklerimizin tüm organları bu dönemde oluşuyor ve sonraki aylarda sadece büyüme gerçekleşiyor ve varsa küçük eksikler onarılıyor.bebeklerimizin sağlığı için cep telefonu mikro dalga fırın ve genetiğiyle oynanmış gıdalar zararlı olabiliyor ayrıca tabiki sigara alkol ve kahve ..bunlardan uzak durur ve bolca dua edersek inşallah sağlıkla gelir yavrularımız...

Son düzenleme:

Amin inşallah evet ben de dün Acıbadem'in verdiği hamilelik günlüğünde okudum. ilk 52 gün çok önemliymiş. bu akşam minik notlar çıkarır, sizinle de paylaşırım neler yazdığını.

ne güzel bak inşallah beraber bebişlerimizi kucağımıza alacağız

inşallahh

selam kızlar.bugun doktora gıttık.vee bebegımın kalp atıslarını duydum.oyle guzel bısey kı anlatamam.aglamamak ıcın kendımı zor tuttum.darısı tum ısteyenlerın basına.allah hepımıze bebıslerımızı saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ınsss......

amin canım bizim sat lar yanıydı benle öyle hatırlıyorum bende yarın gitçem kısmetse ama çok korkuyorum ya duyamazsam diye (

benım de 14 ocak tarıhım. yarın 6. hafta doluyor 7+0 olacak ve dr.a gıdıyorum yarın kalp atıslarını duyar mıyım kı acaba?

ilk 52 gün çok önemliyse ben çok şanssızım kızlar.Ben ertesi gün hapına rağman mucize olarak hamile kaldım.ve hiç birşeyden şüphelenmediğim için sigara içtim.ateşelendim antibiyotik kullandım.Hamile olduğumu öğrendiğimde zaten dört haftalıktı yani 28 gün böyle geçti öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım ama o dönem içtiklerim ve düzensiz olan beslenmeme bebeğimi çok kötü etkiler mi?

Kızlar ben sata göre altı haftalığım ama doktor dört haftalık falan dedi.Kese 8mm çok mu küçük

Eve geldiğimde tekrar baktım günlüğe, ABD'li bayan bir doktorun hazırladığı bir günlük bu (Pregnancy Journal) ve Türkçe'ye çevrilmiş. Bu günlükte hamilelik 40 hafta değil 38 hafta olarak hesaplanıyor. Yani ilk hafta döllenme ile başlıyor. Öyle olunca da ilk 56 (52 değilmiş yanlış hatırlamışım) güne 14 gün daha eklememiz gerektiği anlamına geliyor. 56+14=70 gün yapar.

şunu alıntılayabilirim hatta:
" 17. (bizde 31.) gün ile 56. (bizde 70.) gün arası bebeğinizin beyni ve omuriliğinin gelişimi için kritik bir döneme işaret eder. Hamilelik sırasında düşük kalorili ya da düşük karbonhidratlı diyetler kısa süreli uygulansa bile, bebeğinizin gelişimi için ihtiyaç duyduğu glikoz miktarını azaltabilir. Bunlara "kritik dönemler" dememizin nedeni bebeğin organlarının ve sistemlerinin en hızlı geliştiği sistemler olmalarıdır. Sağlık konusunda bilinçli davranışlarınızla bu yoğun gelişim dönemlerini destekleyebilirsiniz."

"24. (bizde 38.) ve 56. (bizde 70.) günler arası uzuvların gelişimi açısından önemli bir döneme işaret eder. Bu noktada bebeğinizin gözle görülür bir bacağı ya da kolu yoktur ancak birkaç saat içinde kolları oluşturacak minik kabartılar birden ortaya çıkıverir."

20.(bizde 34.) ile 50.(bizde 64.) gün arası kalbin gelişimi açısından kritik dönemmiş ayrıca.

Kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor tüketmek gerektiğini yazıyor bir de.

bu arada Türkiye'deki bir doktorun internet sitesinde gebelik belirtisinin anneye bir uyarı olduğu, daha öncesindeki yaşantısının gebeliği riske atmayacağı gibi birşeyler okumuştum (internet sitesini bulamadım şimdi )

Sözün özü içinizi ferah tutun arkadaşım. Bebişlerimiz herşeyden önce Allah'a, sonra da biz bilinçli annelerine emanet

sağol canım paylaşımların için.dün sen bahsedince ben de internette biraz araştırdım acaba bulabilirmiyim bu günlüğü diye ama bulamadım.okumayı çok istemiştim.olmadı.sen bizimle yeni ne öğrenirsen mutlaka paylaş canım olur mu.sevgilerimle...

kızlar siz kaç hafta hamile olduğunuzu nasıl hesap ediyosunuz benim baya kafam karıştıda biraz araştırınca :44: benim en son adet tarihim 5 ocaktı hamile olduğumu öğrendiğimde sat değerim 1000 çıktı şimdi kaç ahaftalık hamiş oluyomm

Kızlar merhaba inş.Bebişlerinizi sağ salim alırsınız kucağınızaben komşu topikten geliyorumMart ayında hamilr kalmak isteyenlerdenim...Adetime 4 gün var sizce kan testi yaptırsam sonuç çıkarmı siz tecrübelsinizzzz

çok düşük te olsa çıkar ama bekle bence bende adete 1 gün kala yaptırdım ve 62 çıktı biraz düşük yanii yumurtlamamda geç oldu onun için daha düşük

Merhaba.
Aşağıdaki linkte var galiba. Baktım benim yazdıklarım var, sonraki haftaları kontrol edemedim yalnız.

» HAMİLELİK GÜNLÜĞÜ-DR. A. CHRISTINE HARRIS-ACIBADEM İSİMLİ KİTAPTAN ALINMIŞTIR. www.perizade.com

öncelikle hamile olan arkadaşları yürekden kutluyorum ve sağlıklı ve sorunsuz şekilde kucaklarınıza almanızı diliyorum allah yardımcınız olsun . sizden ricam belirtileriniz nelerdi nasıl hamile olduğunuzu anladınız ? bizimle paylaşırmısınız ?

aslında adet olma beirtileriyle aynı göğüsterde hassasiyet kasıklarda ağrı yani pek belli başlı farklı belrti yok ilkinde kokulara çok duyarlı olmuştum bunda yok heee bide acayip duygusal oluyorsun herşeye ağlama potansiyelin oluyor :)

bende adetim gecikene kadar pek bi belirti olmadı.tek farkettiğim şey ise yumurtlama dönemimde başlayan vajinal akıntımın hiç olmadığı kadar çok olması ve kesilmeden devam etmesiydi.nitekim hala sürekli iç çamaşırı değiştirmek zorunda kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…