yarabimmm nedir bu kaynanalar ya sanki kendi çocuklarısoda deinde aklıma geldi.. kaynanam bu sefer şeye taktıı.. karar vermiş bebeğe ilk doğduğu gün asiti gitmiş soda içirecekmiş gazı olmazmışş.. kendisi sık sık bişeylere karar veriyor bu ara delirtecek beni.. dünde bebeğin kıyafetlerini yıkama makinede,elde yumuşatıcılı suya bas die tutturduu
Selam bayanlar, nasılsınız iyisiniz inşallah.
Ben sevgili kayınvalidemin suratını görerek güne çok berbat başladım. Sağolsun beni uyuz edip gitti
Gelmiş diyo ki "bugün bana yardım edicen.(?)" dedim hayırdır ne oldu? "Benim elim kolum tutmuyo uyuşuyo, buz dolabının içini boşaltıcan silicen, baban gelin yapsın dedi" dedim ben bel ağrısından akşama yemeği zor yapıyorum ne dolabı? "Benimde ağrıyo bişey olmaz gel gel." dedi ve gitti. Ben o sinirle ararsın herifi. Baban ordan durup bana gelsin iş yapsın diyemi buyuracak dedim. Adamda neye ugradıgını şaşırdı zavallım. Dedi gitme sen niye umursuyosun, halit gitmeyeceksin dedi dersin gelirsede de. Oturdum bekliyorum az sonra gelir, nerde kaldın diye. Bu konuların aramızda geçmesine dahi çok sinirleniyorum.
Olmasam gebe tamam yapayım ki zaten yapıyorum işlerini de, şu halimle benden beklemesi? Bıktım.
Evet ben salı gunu yaptırdım kolum hala biraz ağrıyor az kullandığın koluna yaptır...3 Hafta sonra bi daha bi daha arayıp çağıracaklarmış bu ilk aşı için haftaladır arıyorlarrmış nerden biliyorlarsa hamile olduğumu ..Yaparlar ilk aşı sen korumak için sonraki bebiş çin daha geç kalma
Kızlarrr Togla_efe arkadaşımız ne zamandır girmiyo yaa
yoksa ben mi göremiyorum :44:
Amin canım sagolasın, allah düşmanıma vermesin. Çok zor bi kaynanam var.canım Allah kolaylık versin seninki tam kaynanaymış ya gitme tabi
Kayınpederimin insanlara saygısı yok, sadece kendisini bilen bencil bi adam. Kayınvalidemde ondan bi merhamet görmediginden iyice merhametsiz bi insan olmuş. Kaynanam kayınpederim yok diye sakın üzülme, annen seni kadir gecesi dogurmuş heraldeKayınpederin kendi yapsın bak bak karnın burnunda sen den iş bekliyorlar.Yap bi meyve çayı uzat bacaklarını hiiç umursama kaynanan gelince sende ister misin çay de yayıl...Kaynana vs kimsem yok diye boşuna üzülüyorum galiba ben
Beni sagolsun eşim destekliyoda ben bu tür şeylerle muhattab olunca çok geriliyorum. 3 sene oldu kadın huyumu bile bile bu davranışlarından vazgeçmiyo. Geçende rüyamda eşimle boşanıyoduk bu sebeple. Buda bi işaretmiydi acaba:44:ayyy güzelimn benim, allahtan eşin destekliyor, hiç üzülme, gercekten de gebesin yani, öyle sey mi olur yaaa, üstelik emri vaki yani, oalcak iş deil, işte yakın oturmanın da dezavantajı. hiiç takılma, eşin yanında ya, gerisi önemli deil. madem bel agrıyarak yapılıyorsa bu iş, kendi yapıverir işte
O ve temizlikçi tutmak? Niye tutsun ben varım yayuhh
bu kadın niye illa sana yaptırmaya çalışıyoki
ben olsam bir daha lafını ettiğinde temizlikçi tutalım anne benim bu göbekle yapıcak durumum yok der keser atardım
ben bile sinir oldum burdan yüzsüze bak yaa, insanlarda hiç utanma kalmamış nasıl böle bişeyi talep edebiliyo senden...Allahtan kocan anlayışlı sende mesefa koy canım biraz bunları sana teklif etmeye cesaret edemesin
kızlaaaar herkeze merhaba herkez bebişleriyle iyidir inşallah.
benim kafam çok karışık napacağımı bilemiyorum sizler ne yapacaksını bu konuda merak ettim sorayım dedim.
benim bugün kontorlüm vardı artık 31. haftamıza giriyoruz ve doğumu konuşmanın vakti geldi diyerek doktorumla görüştüm veee doktorum kıymetli bebek diyor başka bişey demiyor normal doğuma sıcak bakmadı illa sezeryan dedi yaaa bende normali denemek istiyorum dedi bana olabileceklerden bahsetti
normalde doktordan memnunum işini çok iyi biliyor referansları kuvvetli senelerce devlet hastanelerinde çalışmış falan falan ve sezeryan konusunda çok başarılı olduğunu biliyorum fakat ben normal doğumu denemek istiyordum riske atmayalım diyor doktor şimdi bi yandan hastaneyi değiştirsem gittiğim hastanede de normal doğuramayıp sezeryan olmak zorunda kalırsam ki bu çok sık yaşanan bir durum boşu boşuna doktorumu değiştirmiş olucam kafam karışık.
sizlere sezeryan için herhangibir tarih verildimi kaçıncı haftada sezeryana alıyorlar 38. haftamı 39. haftamı sizler napacaksınız. ben şuan kara kara düşünüyorum.
sen karnındakini düşün relax ol kafana takma kaynanan geldiğinde kocam izin vermiyo benim buzdolabımıda kocam silecek seninkinide senin kocan silsin de yada boşver hiç bişey deme halit aradı annen çağırdı diyince izin vermedi anne kocamla tartışamam şimdi de kusura kalmasınlar neden böyle davranıyorlar acaba çok garip onun sana gelip bana ihtiyacın varmı demesi lazım tuhaf.
Ahh canım boşveremiyorum artık yoruldummu nedir, yada hormonların mı etkisidir. Çok cabuk elim ayagım buz tutuyo, fena oluveriyorumallamm yaaa düşüncesizliğee bakkkYani bu durumunda öle bişey demesi bile saçma demişki bide sen belim ağrıyor yapamam demişin hala gell diyorr allahtan eşin yanında canım onun için takma boşver
tatlım benim.. şükür ki eşin arkanda ezdirmiyor senii.. kaynanandan geçtim kayınpederinde olay senin.. sıkma kendini.. çok düşünüp üzme hem kendini hem bebeğini.. benimde ağrıyor bişey olmaz demişya ona çok güldüm ee bişey olmuyorsa sen yap ozaman.. akıllı bunlar ya valla..
Genelde bu tür kadınların stratejisi budur. ben demiyorum kayınpederin diyoadamın başka işi yok dolap silincek gelin yapsın mı diyecek saçmalık. yapma tabi kocişin destek veriyor hazır... benim kayınvalidem dese yaparım. çünkü bilirimki çok zor durumda olmasa bana bu halde bişey demez... ama seninki sorunluydu zaten diye biliyorum. o yüzden eşini dinle, zaten ağrıların oluyor yorma kendini.
ofofof kaynanalar of
ay canım seninde bu kaynanadan nedir cektigin nasıl bi ruh nasıl bi düşünce anlamıyorum.. allah kocan bu konuda ters düşünen degil.... sen kocana bak o diyorsa öle sende öle cvbla
Benden temiz siler vallahibak şimdi nasıl tepeme çıktı cinlerim..Valla yakın olsak gelip döverdim.. Silinmeyiversin canım dolabı da eksik kalsın, yada kayınpederin silsin çok gerekliyse..Yani bir de söyleme tarzı çok rahatsız edici, bari biraz usturuplu söyle..
Aynen arkadaşların dediği gibi canım, madem eşin arkanda, hiç de gitme canım, hatta uzat ayağını yat..
Kızlar normal mi sezeryan mi gibi bi konu geçiyor bende bi atlıyım konuya dedim tecrübeli bi anne olarak. Ben iki doğumumu da normal yaptım bir tanesi komple normal diğeri epidural özelde hemde. Bunu neden belirtiyorum özelde kolay kolay normal doğum yapmıyorlar doktorum o kadar mükemmel bir doktor ki başımdan ayrılmadı sancılar süresincede doğum sürecindede. Herşeyi kendi yaptı. Sadece ilk muayenemi ebe yaptı haber verdi kaç cm açıklık diye geldikten sonra herşeyi kendi kontrol etti doktorum. Geçen başka bir şehirde bir doktora gittim bu sancılar yüzünden adamın anlaşmalı olduğu hastane tam karşıdda telefon geldi doktor bey 10 cm açık diye gitti beş dk sonra geldi. Sadece bebeği çekip kordonunu kesip gelmiş bunada doğum yaptırdım diyor. Doktorunuzla mutlaka konuşun doğumun her aşamasında yanımda olacak mısınız diye çünkü bu çok önemli.
Ve bana sorarsanız mutlaka normal doğum derim. Kesinlikle ne bi esneme oluyor ne de gevşek kalıyor ( ki en büyük endişedir genelde). Ama mutlaka epiduralli normal diye de belirteyim ki ben ikisinide bilen biri olarak kızışımıda öyle doğurmak istiyorummmm...................
aynen bende senin gibi düşünüyorum ama doktor hiç benim gibi düşünmüyorkıymetli bebk e iyi güzelde, normal doğumda noluyormuş onu anlamadımm.. bebeğe bi zarar mı geliyormuşş.. hani herşey normal gider, sancıların başlar, bi sorun olur allah göstermesin, alır sezeryana.. ama daha hiçbişey yok ortada direk sezeryan demesi saçma değil mi?? sezeryan olsan bıle sancılarının gelmesını bekle bence tatlım :26:
çok beğendim güle güle kullanın bizde bubun kremini aldık ama sonradan sfonyeri aldığıma pişman oldum çünkü odaya sığmayacak göz kararı sığar diye diye düşündük şimdi mecburen peteğin önüne koyucaz cumartesi geliyor mobilyalar Allah kısmet ederse çok heyecanlıyım.Eki Görüntüle 190371 Eki Görüntüle 190373
canım ben karışık renkli olmasın die bunu tecih ettim
pembe tonları olsun istedim
küçük durmuo canımm
çok güzel olmuş aynı internetteki gördüklerime benziyor bunu süs olarakmı kullanıcaksın canım odasına koyacaksın dimi?Eki Görüntüle 190375
kızlar bebek bezi pastasını bitirdim şimdi taze taze ekleyim dedim nasıl olmuş???
Valla ben bu aralar normal doğuma acayip sıcak bakmaya başladım yine, arkadaşın komşusu hastane de ebeymiş, onunla yakın ilişki kurma planlarım da var hatta..
e malum normal olursa büyük ihtimal ebeler yaptıracak doğumu ama ben geçen gün buraya linkler eklemiştim, evde kendi kendine doğuran bi kadının.. onu görünce acayip güvenim geldi kendime yapabileceğime dair..Ama tabi son anda sezeryan da olabilir, bur da epidural de yok, genel anestezi yada spinal olacak mecburen..
sen şanslıymışsın canım.ben de özele gidiyorum ve normal istiyorum kesinlikle doktorum da destekliyor allahtan normal doğumu ama doğum esnasında sürekli yanımda olacağını hiç sanmıyorum.özelde olduğu için bi sürü hastası var nasıl olacak bilmem.:44:ben hiç müdahale yapılsın istemiyorum.ama epidural konusunda hala kararsızım.:97:şeyy bi de benim iğne fobim var aslında o yüzden biraz tırsıyorum epiduralden.:18:ama epiduralli doğuma prenses doğumu diyorlar demek ki doğruymuş?
aybamu izmirde oturuyosun sanırım..ben de bodrumda yaşıyorum.bütün tanıdıklarım doğum için izmire geliyor ama ben burda bodrum özelde doğum yapmayı planlıyorum.senn doğumun hangi hastenede olucak canım?pat die atladım ama profiline baktım da ordan sorayım dedim
Selam bayanlar, nasılsınız iyisiniz inşallah.
Ben sevgili kayınvalidemin suratını görerek güne çok berbat başladım. Sağolsun beni uyuz edip gitti
Gelmiş diyo ki "bugün bana yardım edicen.(?)" dedim hayırdır ne oldu? "Benim elim kolum tutmuyo uyuşuyo, buz dolabının içini boşaltıcan silicen, baban gelin yapsın dedi" dedim ben bel ağrısından akşama yemeği zor yapıyorum ne dolabı? "Benimde ağrıyo bişey olmaz gel gel." dedi ve gitti. Ben o sinirle ararsın herifi. Baban ordan durup bana gelsin iş yapsın diyemi buyuracak dedim. Adamda neye ugradıgını şaşırdı zavallım. Dedi gitme sen niye umursuyosun, halit gitmeyeceksin dedi dersin gelirsede de. Oturdum bekliyorum az sonra gelir, nerde kaldın diye. Bu konuların aramızda geçmesine dahi çok sinirleniyorum.
Olmasam gebe tamam yapayım ki zaten yapıyorum işlerini de, şu halimle benden beklemesi? Bıktım.
Bende eşime benimle doğuma girersin dedim...Senen soğurum dedi ne kadar romantik değil mi...Bi de kordonuda onun kesmesini istiyordum offf ormantik bu adam hamilelikten mi gözüm mü açıldı asıl ben soğudum ondan....
off benim iğne fobim var zaten:18: ama mecbur yaptırcam yarın artık napalımmsol koluma yaptırayım ben o zaman:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?