2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar aldım 32.hafta yazı mı
cok sevindim ya istedigim zaman
cıkabilirmisim artık ben bu raporu
aldıkdan sonra diyelim 35 de cıkmak
istedim yanıyor die biliyordum ama
diyelim ben 35+0 da pes ettim raporu,
kapatabiliyormusum

canım çok geçmiş olsun kendini kötü hissediyosan izin al git eve bence, en azından yatar dinlenirsin, sıcak bi duş alır uyursun, iyi gelir... dikkat et canım kendine

burcucum çok sağol canım midem çok fena boğazımdan beridir yanıyo..midem boş bişey kalmadı ne yediysem çıkardım sabahtan beri..

bide kızlar dün doğum yapacağım hast.ebesi tanış çıktı sağolsun herşeyi anlattı..bebeği yıkamadan verrceklermiş..vücüt ısısı düşüyormuş.bebek için tam herşeyini al ağır bişey alma dedi..senin içinde gecelik takımı al alt.2,3 tane felan al dedi..hasta bezine flan gerek yok özel hast.hepsi veriyormuş..topuktan kan alma olayını sordum 2 defa alınıyormuş..nasıl bilmiyorum ama 2.sinde de doğuım yaptığım hast.alacakmış sağlık ocağına gitmene gerek yok dedi..şimdiden haızırla kalsın dedi..sancın sıklaştığı zaman gir hafif duş al öyle gel rahatlatır.dedi[/QUOTE]

ay evet minicik topuklarından kan alıyorlar canım yaa kuzucukalrımızn

bu arada bebekler yıkanmaz zaten hastane de artık eve gelip yıkarız bebişlerimizi havalar ısınacak zaten kıs değil ki
göbegi de en gec 15 gune dusuyor bakımı iyi yapılırsa 8 10 gune düser
sen gecelik al ve pijama takımı al 2 3 adet aynen dedği gibi
tac aldınız mı ben bir tane begendim onu alcan yandan kocaman kat kat kırmızı fiyonklu kurdeladan bir tac defne de takmamısım bunda takcam insallah

ooooooohhh süper pelincim cok sevindim adına canım gl keyfim gel :)))

nasılmış?
ayrıntılı anlat pelincim yaa...

bu arada bebekler yıkanmaz zaten hastane de artık eve gelip yıkarız bebişlerimizi havalar ısınacak zaten kıs değil ki
tac aldınız mı ben bir tane begendim onu alcan yandan kocaman kat kat kırmızı fiyonklu kurdeladan bir tac defne de takmamısım bunda takcam insallah[/QUOTE]

taç alıcam canım kırmızı kırmızı takıcam ..loğusalara pozitif enerji veriyormuş.

Selam güzel annecikler nasılsınız bakalım

ben birazdan ebe bi arkadaş var ona oturmaya gitcem, aklınıza takılan sorular varsa sizinkileri de alayım

kızlar çok kötüyüm ya sabahtan beri çıkartıyorum çok feci bi şekilde de midem yanıyo offf

geçmiş olsun tatlım. doktorun ilaç verdi mi? benim yanmama süt iyi geliyor ama zaten çok yanmıyor midem..

oh mis olmuş bende 32ye ni geleyim yıkarım herhalde... ya kızlar daha önce de sordum ama cevap gelmedi, bebişlerin kıyafetlerinde renk(beyaz renkli gibi) ayrımı yapcakmıyız? benimkiler hep pembişli beyazlı kremli şeyler.

oh ne güzel :)

aa salondaki mevlüde bende rastlamadım hiç bi git bakalım nasıl oluyorrr fikir olur bizede

bizimde düğünlerin hepsi doğumdan önce bitiyor cnm

bizim burda artık son furya bu salonda mevlüt
ama iii oluo yoksa evler berbat oluo
bide bizim iki tarafta kütahyada olunca yaklaşık 150 kişi olur dio annemler
eee onca insanı nasıl ağırlarız
bide bizim burda gelenekler hala sürdürülür
zaten ilk doğum olduğunda ilk bi 15 gün gözaydına gelinir
sonra değişik bi yatağımız var ondan yapılır
mevlüt okutulur bide ondan sonra grup grup hayırlı olsuna gelirler
yani gelen gidenden başını kaldıramassın
Allah eksik etmesin ama ben uğraşamam
o yüzden salonda yapılan bi mevlütle bu dertlerden kurtuluosun
illa gözaydına gelen olur ama oda olsun zaten
[/QUOTE]
bizde kalabalığız bakalım ne yapacağızz
aminnnn inş cnmm

kan daha da düşüyor diyolar sonuna doğru benim başından beri yerlerde bi daha ölçtürüyim bakalım kaç çıkıcak zaten günde 2 adet içiyorum ben

canım bi alışveriş merkezinde mothercare yeni açıldı 7-8 mayısta indirim vardı %20,
aventin tekli elektrikli pompası 249 du, indirimle 200 e geldi...

evet biberon olarak dr browns'ı önerdiler, gaz sorununu en aza indiriyormuş.
yaa emzik verip vermeme konusunda ben de çok kararsızdım ama bu sefer bebek devamlı emse de emmese de devamlı ağzında istiyomuş göğsü, o da anneye ciddi eziyet oluyo devamlı mız mız bi bebek... nasıl bıraktırırız bilmiyorum ama annemlerden değişik çözümler öğreniriz artık =)) kardeşimi bıraktırırken kuru çaya batırdık siyah görünce ağlayıp emmedi bi daha =) tabii her çocuk farklı.

ütüledim canım hepsini, minicik şeyler ama baya vaktimi aldı yaa =)
hastane çantamı daha hazırlamadım ama listem hazır, kontrol edip edip koycam.
2 gecelik 2 pijama koyuyorum kendime yeter heralde... gene birbirimizden kontrol ederiz kızlar ne koydunuz ne gerekli filan diye

ohh canım gözün aydın =) bende 21inde gidicem o zaman alıcam cnm =)

selam canımmm, iyiyiz sen nasılsın ?
mis gibi oldular valla koklayıp duruyoruz =) eşim diyoki kızımınnn kıyafetleri bile ayrı kokuyoo =)) biz eşimle iyice psikopata bağladık, sevgi pıtırcıkları olduk =))

ben sadece beyaz olanları ayrı attım canım makinaya ama bizimde diğerleri hep pembeli pastel tonlar onları beraber yıkadım bişey olmadı, sabit renkli ya onlar, koyu renk bişeyimiz yok henüz zaten, kotumuz filan =) onları bebişle beraber alıcaz inş.

bence de sen hepsini bir arada yıkayabilirsin katree bişey olmaz solsada pempe olmaz zaten pembeler solmaz genelde kırmızılar solar siyah ve lacivertler solar

dr browns iyiymiş canım, ben de sağdığım sütü vermek için kullanıcam mecburen,
bazen tek göğüsten emiyormuş bebekler, diğerinin tadını beğenmiyolarmış seçiciler =))
birinden emzirip diğerini sağmak zorunda kalabiliriz, o zaman biberona ihtiyacımız olcak.
ama biberonlar eskisi gibi değil canım ben baktım uçları bile aynı anne göğsü gibi...
yanii hani eskiden çocuklar biberona alışınca göğsü emmiyolarmış filan ama şimdi ayırt edebilmeleri bile zor =)
ee bebekler cin gibi oldukça bebek teknolojisi , piyasası da de kendini geliştiriyo
aventte alırsın canım zaten biberon ilerde çok işimize yarıycak, anne sütüne ek olarak 6.aydan sonra daha da çok kullancaklar...

evet ben de bakıyorum ama ayırt etmeleri imkansız yanii..ama çok kullanışlı d browns gerçekten.zaten 6 aya kadar tek delikli biberon emziği kullanılıyor.sonra iki delikli yani 2 damla çıkan emziklerle değiştiriliyor sanırım.benim aldığım tek delikli dar uçlu.şimdilik idare eder daha sonra avent alırım artık.ama o daha sade geniş ağızlı sanırım.6 aydan sonraki kullanımlar için

ya ben de onu soracaktım, sütü sağıcaz da sağdıgımız sütü biberonla mı vericez? ben de browns aldım, 6 aydan sonra biberonun ucunu değişiriz artık.

haa bu arada ben hastane cantamı da hazırladım dün:) cumartesi aksamı ütüleri bitirdim, dün de anneler günü sabahı:) kalktım kendi çapımda okuya okuya hazırladım çantamızı. erken sanırım ama her gün bunu düşünmektense dedim beklesin kapının agzında canta napayım

evet canım biberonla vericez mecburen, süt saklama poşetleri var buzdolabına koymak için, ordan çıkarıp ısıtıp biberonla vericez kuzulara =)) dediğin gibi büyüdüklerinde ucunu değiştiririz biberonun daha geniş uçlu kullanırız.

ohh canım ne güzel hastane çantanıda hazırlamışsın, ben de bi kaç yeni iç çamaşırı ve çorap alıcam onlar eksik bi, bi de rahat bi kaç badi koycam =)) ay bazen düşününce sanki bi hafta kalcam gibi hissediyorum, öyle bi liste yaptım ki

evet canım öyle, bebişler büyüdükçe biz de uçları daha geniş olanları alırız ki kuzular doysun =)) hüp hüp çekicekler =))

evet canım zaten browns.un 3 aşamalıya kadar biberon emzikleri var.ilk 3 ay 1.aşama,3 ten sonra 2.aşama,6.aydan sonra da 3.aşamalı emziği kullanıyomuşuzzz..oh be şimdi öğrendim netten :) zaten browns ın emzikleri çook güzel bebişlerin memeden ayırt etmeleri zor gibi geliyo bana...:44:
ben hala hazırlamadım çantamı ama haklısın beklemektense hazır durması çok daha iyi..
biberon koydun mu cantana canım?

Canım nasılsın? Ben netten satın aldım doğum fotoğrafı için bir paket.. Selen Photography » Tüm Detaylar (Doğum)

tac aldınız mı ben bir tane begendim onu alcan yandan kocaman kat kat kırmızı fiyonklu kurdeladan bir tac defne de takmamısım bunda takcam insallah[/QUOTE]
Nazcım nasılsın? Ankara'ya ne zaman geliyorsunuz hayatım, sanki bu ay gelecektiniz?
Bi de bebişi göbek bağı düşmeden yıkayabiliyormuyuz canım? sen eve gelince yıkarız demişsin.. Hiç bilgim yok ama sanki birileri göbek bağı düşmeden yıkanmaz demişti.

yaaa paylaşır mısın listeni, bakayım bir eksik kaldı mı bende? bu arada aklıma gelenleri ben de yazayım, fikir olur size de:)

evet canım biberon aldım yanıma, emziğini de aldım dün tencerede suyu kaynattım, fokur fokur olunca altını kapadım, 15 dakika beklettim biberon emzik burun aspiratörünü, ha ondan önce deterjanla yıkayıp durulamıştım, ama haberiniz olsun kaynamıs su browns biberonu birazcık matlaştırdı, ve emzik kutusu da nuk almıstım, onun da kapağı accık gevsemişti, eşim bıcakla bi çentik attı tık dediği yere, halloldu, biberonun agzı kapalı, emzik de kutusunda girdi valize. sadece kendi kıyafetlerimi poşete koyarak yerleştirdim çantama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…