canım çok geçmiş olsunkendini kötü hissediyosan izin al git eve bence, en azından yatar dinlenirsin, sıcak bi duş alır uyursun, iyi gelir... dikkat et canım kendine
kızlar aldım 32.hafta yazı mı
cok sevindim ya istedigim zaman
cıkabilirmisim artık ben bu raporu
aldıkdan sonra diyelim 35 de cıkmak
istedim yanıyor die biliyordum ama
diyelim ben 35+0 da pes ettim raporu,
kapatabiliyormusum
kapatabiliyormusum
burcucum çok sağol canım midem çok fena boğazımdan beridir yanıyo..midem boş bişey kalmadı ne yediysem çıkardım sabahtan beri..
bide kızlar dün doğum yapacağım hast.ebesi tanış çıktı sağolsun herşeyi anlattı..bebeği yıkamadan verrceklermiş..vücüt ısısı düşüyormuş.bebek için tam herşeyini al ağır bişey alma dedi..senin içinde gecelik takımı al alt.2,3 tane felan al dedi..hasta bezine flan gerek yok özel hast.hepsi veriyormuş..topuktan kan alma olayını sordum 2 defa alınıyormuş..nasıl bilmiyorum ama 2.sinde de doğuım yaptığım hast.alacakmış sağlık ocağına gitmene gerek yok dedi..şimdiden haızırla kalsın dedi..sancın sıklaştığı zaman gir hafif duş al öyle gel rahatlatır.dedi
kızlar çok kötüyüm ya sabahtan beri çıkartıyorum çok feci bi şekilde de midem yanıyo offf
günaydın kızlar herkese =)
nasılsınız ? nasıl geçti haftasonunuz? bizim güzeldi, bikaç eksiğimizi daha aldık, kızımın cicilerini yıkadık ütüledik dolabına astık =)) açıp açıp bakıyorum şimdi mis gibiler =))
pompamızı aldık en sonunda, bi göğüs kalkanı aldım...
lazım olmaz diye düşünüyodum kalkanı ama hafta sonu eşimin kuzenine gittik, 2,5 aylık bi oğlu var o önerdi, göğüs ucu kremine de bi ay kala başla dedi, o biraz sıkıntı yaşamış. aventin kalkanını aldım.
pompayı da medela mı avent mi düşün düşün sonunda avent aldım elektrikli...
şimdi biberon alıcam sadece dr browns önerdiler ondan alıcam, emzikte yine avent aldım
0-3aylık 2 tane, 3-6aylık 2 tane... pompayı da denedik eve gelince, ayy çok komik bi alet yaa =) çözene kadar baya uğraştım =))
küvet alıcaz bi bebişe o kaldı büyük parçalardan, onu da ayaklı istiyorum, yıkamak daha rahat olur diye bakalım...
canım ben elektrikli aldım avent. hem elektrikli hem de manuel modu var, ayrıca pille de çalışıyo =)
arabada, tatilde her yerde kullanabilirsin elektrik olmayan yerlerde filan, bi de hafızaya alıyo ritmi sonra kendi öyle çekiyo =)) güzel gibi ben beğendim... medela mı avent mi aylardır düşünüyoduk
kapatabiliyormusum
aa salondaki mevlüde bende rastlamadım hiç bi git bakalım nasıl oluyorrrfikir olur bizede
bizimde düğünlerin hepsi doğumdan önce bitiyor cnm
aminnnn inş cnmmkızlar allahta bize böyle doğum nasip etsin
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ebeklerinin-fotograflari-14.html#post19080124
kızlar herkese günaydın iyi bir hafta diliyorum... bizim haftamız iyi başladı çok şükür dr dan geliyoruz... kuzum 44 cm- 1812 kg olmuş sağlığı sıhhati yerinde çok şükür ve kuvvetli kuvvetli parmağını emiyordu... gün farkımız da kapanmış çok şükür haftası ile günü gününe uygun paşam... makat pozisyonunu yan yatma şekline döndürmüş dr muhtemelen bir kaç haftaya baş aşağı pozisyona döner dedi...bizden haberler böyle... :))))
ayrıca kan ve idrar testi verdim... bundan böyla kan ilacını da günde 2 adete çıkarmamı söyledi... biraz akıntı sorunum vardı ama ilaç vermedi çok şükür zaten bir sürü ilaç kullanıyorum diye heralde...
burcu ne kadara aldın pompanı canım
ben de dr browns ve chicco sıfır bpa aldım biberonlarını
dr browns ın gaz yapmayan biberonunu aldım
aventin de emziğini ama kararsızım emzik verip vermeme konusunda
su izne ayrıldıgımdan beri defneye emziği unutturmaya calısıyorum hala arada meme dio uyku sorunu cekio kolaymı 22 ay boyunca emdi
resmen susturucumuzdu bizim:))
cok işime yaradı acıkcası ama artık bırakma zamanı geldi
bebegin kıyafetlerini utuledişnmi
bir de hastane cantanızı hazırladınız mı kızlar ben 2 3 hafta sonra hazırlayacagımm
kapatabiliyormusum
Selam güzel annecikler nasılsınız bakalım
oh mis olmuş bende 32ye ni geleyim yıkarım herhalde... ya kızlar daha önce de sordum ama cevap gelmedi, bebişlerin kıyafetlerinde renk(beyaz renkli gibi) ayrımı yapcakmıyız? benimkiler hep pembişli beyazlı kremli şeyler.
canım bi alışveriş merkezinde mothercare yeni açıldı 7-8 mayısta indirim vardı %20,
aventin tekli elektrikli pompası 249 du, indirimle 200 e geldi...
evet biberon olarak dr browns'ı önerdiler, gaz sorununu en aza indiriyormuş.
yaa emzik verip vermeme konusunda ben de çok kararsızdım ama bu sefer bebek devamlı emse de emmese de devamlı ağzında istiyomuş göğsü, o da anneye ciddi eziyet oluyo devamlı mız mız bi bebek... nasıl bıraktırırız bilmiyorum ama annemlerden değişik çözümler öğreniriz artık =)) kardeşimi bıraktırırken kuru çaya batırdık siyah görünce ağlayıp emmedi bi daha =) tabii her çocuk farklı.
ya ben de dr browns biberon aldım ama ilk 6 ay biberon vermeyi düşünmüyorum.tabi emmezse eğer işler değişir.dr browns ilk 6 ay için idealmiş,koruma kapakçığı,içindeki aparatları sayesinde gaz sorununu aza indiriyomuş.belki ağızlarını değiştirirsem 6 aydan sonra da kullanabilirim.. pof avent mi alsaydım acabaa
ya ben de dr browns biberon aldım ama ilk 6 ay biberon vermeyi düşünmüyorum.tabi emmezse eğer işler değişir.dr browns ilk 6 ay için idealmiş,koruma kapakçığı,içindeki aparatları sayesinde gaz sorununu aza indiriyomuş.belki ağızlarını değiştirirsem 6 aydan sonra da kullanabilirim.. pof avent mi alsaydım acabaa
dr browns iyiymiş canım, ben de sağdığım sütü vermek için kullanıcam mecburen,
bazen tek göğüsten emiyormuş bebekler, diğerinin tadını beğenmiyolarmış seçiciler =))
birinden emzirip diğerini sağmak zorunda kalabiliriz, o zaman biberona ihtiyacımız olcak.
ama biberonlar eskisi gibi değil canım ben baktım uçları bile aynı anne göğsü gibi...
yanii hani eskiden çocuklar biberona alışınca göğsü emmiyolarmış filan ama şimdi ayırt edebilmeleri bile zor =)
ee bebekler cin gibi oldukça bebek teknolojisi , piyasası da de kendini geliştiriyo
aventte alırsın canım zaten biberon ilerde çok işimize yarıycak, anne sütüne ek olarak 6.aydan sonra daha da çok kullancaklar...
ya ben de onu soracaktım, sütü sağıcaz da sağdıgımız sütü biberonla mı vericez? ben de browns aldım, 6 aydan sonra biberonun ucunu değişiriz artık.dr browns iyiymiş canım, ben de sağdığım sütü vermek için kullanıcam mecburen,
bazen tek göğüsten emiyormuş bebekler, diğerinin tadını beğenmiyolarmış seçiciler =))
birinden emzirip diğerini sağmak zorunda kalabiliriz, o zaman biberona ihtiyacımız olcak.
ama biberonlar eskisi gibi değil canım ben baktım uçları bile aynı anne göğsü gibi...
yanii hani eskiden çocuklar biberona alışınca göğsü emmiyolarmış filan ama şimdi ayırt edebilmeleri bile zor =)
ee bebekler cin gibi oldukça bebek teknolojisi , piyasası da de kendini geliştiriyo
aventte alırsın canım zaten biberon ilerde çok işimize yarıycak, anne sütüne ek olarak 6.aydan sonra daha da çok kullancaklar...
ya ben de onu soracaktım, sütü sağıcaz da sağdıgımız sütü biberonla mı vericez? ben de browns aldım, 6 aydan sonra biberonun ucunu değişiriz artık.
haa bu arada ben hastane cantamı da hazırladım dün:) cumartesi aksamı ütüleri bitirdim, dün de anneler günü sabahı:) kalktım kendi çapımda okuya okuya hazırladım çantamızı. erken sanırım ama her gün bunu düşünmektense dedim beklesin kapının agzında canta napayım
evet ben de bakıyorum ama ayırt etmeleri imkansız yanii..ama çok kullanışlı d browns gerçekten.zaten 6 aya kadar tek delikli biberon emziği kullanılıyor.sonra iki delikli yani 2 damla çıkan emziklerle değiştiriliyor sanırım.benim aldığım tek delikli dar uçlu.şimdilik idare eder daha sonra avent alırım artık.ama o daha sade geniş ağızlı sanırım.6 aydan sonraki kullanımlar için
ya ben de onu soracaktım, sütü sağıcaz da sağdıgımız sütü biberonla mı vericez? ben de browns aldım, 6 aydan sonra biberonun ucunu değişiriz artık.
haa bu arada ben hastane cantamı da hazırladım dün:) cumartesi aksamı ütüleri bitirdim, dün de anneler günü sabahı:) kalktım kendi çapımda okuya okuya hazırladım çantamızı. erken sanırım ama her gün bunu düşünmektense dedim beklesin kapının agzında canta napayım
selam kızlar nasılsınız =)
hafta sonu geldi sonunda =)))inşallah herkes iyidir, hamilelikten dolayı ufak tefek sıkıntılarımız arttı bu aralar ama dişimizi sıkalım az kaldı :)
kızlar birşey sorucam, doğum fotoğrafçısı ayarlayan ya da ayarlamayı düşünen varmı? Ankarada bildiğiniz önerebilceğiniz birisi varmı? İnternette bi kaç kişi bulduk arayıp sorucam çok güzel fotoğraflar çekiyorlar doğumdan önce, doğum anında ve sonrasında... süper bi hatıra olur diye düşündükböyle bişey yapıcak olan varmı ????
canım ilacının içeriğini oku ama bildiğim kadarıyla aç karnına alman gerekiyor... benimkinde öyle yazıyor, doktorda öyle demişti.
sütü yoğurdu eksik etme her gün iç ye :) çok ayakta kaldığın zamanlarda da eve gelince ayaklarını yukarı koy çok iyi geliyo... bana 2 kez girdi sadece gece kramp biri hamileliğimin ilk aylarındaydı biri de bi kaç hafta önce... berbat bişey ama neyseki sık olmuyo
canım FL değerin 53.5 ise, onu 7 ile çarpıyorsun yaklaşık boyunu buluyorsun bebeğinin.
53.5 çarpı 7 = 37.45 yapıyor =) maşallah bu arada kızına
burcucum çok sağol canım midem çok fena boğazımdan beridir yanıyo..midem boş bişey kalmadı ne yediysem çıkardım sabahtan beri..
bide kızlar dün doğum yapacağım hast.ebesi tanış çıktı sağolsun herşeyi anlattı..bebeği yıkamadan verrceklermiş..vücüt ısısı düşüyormuş.bebek için tam herşeyini al ağır bişey alma dedi..senin içinde gecelik takımı al alt.2,3 tane felan al dedi..hasta bezine flan gerek yok özel hast.hepsi veriyormuş..topuktan kan alma olayını sordum 2 defa alınıyormuş..nasıl bilmiyorum ama 2.sinde de doğuım yaptığım hast.alacakmış sağlık ocağına gitmene gerek yok dedi..şimdiden haızırla kalsın dedi..sancın sıklaştığı zaman gir hafif duş al öyle gel rahatlatır.dedi
yaaa paylaşır mısın listeni, bakayım bir eksik kaldı mı bende? bu arada aklıma gelenleri ben de yazayım, fikir olur size de:)evet canım biberonla vericez mecburen, süt saklama poşetleri var buzdolabına koymak için, ordan çıkarıp ısıtıp biberonla vericez kuzulara =)) dediğin gibi büyüdüklerinde ucunu değiştiririz biberonun daha geniş uçlu kullanırız.
ohh canım ne güzel hastane çantanıda hazırlamışsın, ben de bi kaç yeni iç çamaşırı ve çorap alıcam onlar eksik bi, bi de rahat bi kaç badi koycam =)) ay bazen düşününce sanki bi hafta kalcam gibi hissediyorum, öyle bi liste yaptım ki
evet canım öyle, bebişler büyüdükçe biz de uçları daha geniş olanları alırız ki kuzular doysun =)) hüp hüp çekicekler =))
evet canım biberon aldım yanıma, emziğini de aldımevet canım zaten browns.un 3 aşamalıya kadar biberon emzikleri var.ilk 3 ay 1.aşama,3 ten sonra 2.aşama,6.aydan sonra da 3.aşamalı emziği kullanıyomuşuzzz..oh be şimdi öğrendim netten :) zaten browns ın emzikleri çook güzel bebişlerin memeden ayırt etmeleri zor gibi geliyo bana...:44:
ben hala hazırlamadım çantamı ama haklısın beklemektense hazır durması çok daha iyi..
biberon koydun mu cantana canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?