2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

şekerim hayırlı olsun raporun. hangi hastaneden aldın sen? bi de tam olarak kaçıncı gününde gittin raporu almaya?

ben de dr.drowns biberon (120 ml), avent emzik (0-3 ay) aldım.
ama bi arkadaşımın bebeği 4 aylık oldu. artık 120 ml süt yetmiyomuş, biberon bitince tekrar dolduruyolarmış. o artık dr.browns un 240 ml lik biberonuna geçti. delikelri ikiisinde aynı, en yavaş akıtanından.

Bi de bebişi göbek bağı düşmeden yıkayabiliyormuyuz canım? sen eve gelince yıkarız demişsin.. Hiç bilgim yok ama sanki birileri göbek bağı düşmeden yıkanmaz demişti.[/QUOTE]

bebekleri yıkamak için göbek bağını beklemiyoruz kesinlikle. arkadaşım düşmesini bekledi, o zamana kadar hep pamuklarla sildi bebeğini, doktoru çok kızdı niye yıkamadınız diye.

merhabalar öncelikle geçmiş anneler gününüz kutlu olsun... nasılsınız bayanlar umarım herkez iyidir facebook ta sayfa açmışsınız nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmusunuz

ya face te grup falan var ad benim mi haberim yok???

Canım 199 tl ydi.. 350-500 arası foto çekimi var..

burcucum ben de bebek arabasının puset kısmını götürücem senin de dediğin gibi 36 haftadan itibaren çanta ve puseti arabaya koyucaz...aslında hastane evime çok yakın ama ne olur ne olmaz puseti de götürücem...
kızlar bu arada evi hastaneye uzak olanlar için diyim de evlilik cüzdanınızı falan koymayı düşünüyormusunuz çantaya??? yani kimlik neyin çıkarırken yada yatış yaparken lazım olur mu ki???

ana kucağını götürmek yeterliymiş canım. hatta bazı hastaneler ana kucağı olmadan çıakrmıyomuş hastaneden güvenlik açısından. kendi arabanıza da ana kucağınızı bağlarsınız, eve gelince de beraber yukarı çıkarırsınız. pusete gerek yok bence.

Bebiş için

Hastane çıkış seti 10 lu (battaniye, iç zıbın, dış zıbın, ayaklı alt, yelek, şapka, mama önlüğü, eldiven, çıtçıtlı bady, mendili)
Zıbın seti ( sadece üst zıbın ve ayaklı altı olan, ucuzlardan var ya, bembeyaz penye, onlardan)
2 adet çıtçıtlı tulum (biri uzun kollu, ayaklı; diğeri sıfır kol içinin badisi de var)
6 tane ağız mendili
2 çift çorap (biri tulumuna uygun, diğeri hastane çıkışına)
1 adet şapka (tulumuna uygun aldım, hastane setinde var zaten kendi takımının, iki şapka oldu)
Pişik kremi (sebamed)
Göbek bağı bandı
1 battaniye (hastane çıkısındaki hariç)
1 unibaby ıslak pamuk
Emzik
Biberon
Oto koltuğu
1 paket bez (72 li olandan almıştık, bu paketi açsam da içinden 10-15 tane çantama mı koysam bilemiyorum, siz nasıl yaparsınız?)
can bebe alt değiştirme örtüsünden de 2 tane yanıma mı alsam yoksa alt değiştirme setini mi çantama koysam bu konuda da kararsızım

Kendim için

2 gecelik
1 pijama takımı
1 sabahlık
3 tane alt çamaşır
1 atlet (yaz olacağı için giymem giye düşündüm)
1 tane emzirme sutyeni (hiç tarzım değil bu benim, bu yüzden 1 tane aldım, hiç giymem daha iyi)
2 çift çorap
Kolonya (bebe kolonyası aldım)
Havlu kâğıt
1 havlu
2 küçük havlu
1 paket gece boyu ped (orkid aldım ben)
Makyaj çantam
Protex sıvı sabun
Lansinoh krem (bunu daha çantaya koymadım, kullanıcam çünkü)
Saçlarıma da fön çektirerek gitmek istiyorum, inşallah kısmet olur, çünkü kıvırcık saçlıyım, bi yatıp kalktım mı kimse beni tanıyamaz bonus saçlarımla
Göğüs pompasını da götürüp götürmemekte kararsızım, eğer götüreceksem onu da kaynatmam gerekecek.

Bebek şekeri siparişini bu ayın 15inde vericem, lavantalı, ama hastaneye götürmeyi pek düşünmüyorum, bu yüzden hastaneye bir kutu çikolata yaptırırım, odaya kapı süsü hastane yapıyor, yüzüne tülbent almadım, yaptırmadım da, çantada olup da aklıma gelenler bunlar canlarım

Son düzenleme:
meliscim anlatıyor doktorun göbek bagı temizliğini
alkolle siliosun gazlı beze sarıyorsun zaten alkol kurutuyor cok dökmeden degdirerek sileceksin bizimki 10ç gun dustu rahat ettik :))

cınarla yasemin iyiydi son olarak cınar hala hastanedeydi
ama durumunda gelişme varmış kilo almıs tüplerin biri cıkmıs:))

Nazcım nasılsın? Ankara'ya ne zaman geliyorsunuz hayatım, sanki bu ay gelecektiniz?
Bi de bebişi göbek bağı düşmeden yıkayabiliyormuyuz canım? sen eve gelince yıkarız demişsin.. Hiç bilgim yok ama sanki birileri göbek bağı düşmeden yıkanmaz demişti.[/QUOTE]

Ben ilk oğlumu yıkamıştım ama göbeğini ıslatmadan gazlı bez ve havluyla korumuştuk. bebeğin cildini kaplayan tabaka(pudra gibi) bebeği koruduğu için hemen yıkanmaması gerekiyor. eve gelmemizin ertesi günü yıkamıştık.
Sevgiler...

Ben ilk oğlumu yıkamıştım ama göbeğini ıslatmadan gazlı bez ve havluyla korumuştuk. bebeğin cildini kaplayan tabaka(pudra gibi) bebeği koruduğu için hemen yıkanmaması gerekiyor. eve gelmemizin ertesi günü yıkamıştık.
Sevgiler...[/QUOTE]

teşekkürler kızlar, cevaplarınız için

kızlar ana kucağı aldınızmı ben henüz almadım alanlar varsa acaba hangi marka aldılar ben baby2go diye bi marka beğendim ama henüz almadık

hera hesabın varsa msj at bana ekliyim seni gruba davet edeyim ordan da topiğimizdeki arkadasları bulup eklersin

kızlar benden size bir tavsiye daha humana ya da hipp in emziren anneler için olan cayından alın hemen gelmio ya süt onu iiçin dogumdan hemen önce dogumdan cıktıktan sonra sonrada duşa girin insallah bol bol sütünüz olur benim 2. gun bir geldi pir geldi bunları uyguladım ama
cantanıza muhakkak koyun yani

Canım 199 tl ydi.. 350-500 arası foto çekimi var..

ay çok iyiymiş nasıl kaçırdım ben yaa
şimdi hepsi 500 diyo, bakalım bulucaz bi tane...

ana kucağı yeterli gibi evet, bakalım tekerleklere gerek yok zaten =) ayy arabada bırakmam ben onu kucağımdan ana kucağını kucağımda tutarım =)))

bu arada faceden ekledim cnm kabul et =)

güzel canım senin de listen, yaa bende fön çektircem ama umarım kısmet olur dediğin gibi, bakımlı gideriz =))

sıvı sabunu unutmuşum ama hastanede var gene de koyarım belki =)
pompanı götür cnm, emmezse en azından aç kalmasın bebiş, sağar verirsin =))
bende bebek çikolatası yaptırıcam, onu bi hafta önceden evde hazır tutucaz direk annemler hastaneye getircek gelenlere ikram etmek için.
kapı süsünü de hastane yapıyo ama bi bakıcam bu kontrolde gidince hoşuma gitmezse kendimiz aldık evin dış kapısı için onu götürcem

Arkadaşlar,
ben hastaneye emzik götürmemiştim.Hatta almamıştım bile. eşim hemen gidip alıp geldi. İlk başta sütüm yetersiz gelmişti. oğlumda durmadan emmek istiyordu. bende emzikle oyaladım. Tabi sütümün olması içinde bol bol emzirdim. Ama oğlum çok obur olduğu için emzik sayesinde rahat ettim. Sonradanda ben hiç bıraktırmaya uğraşmadım. Kendiliğinden bıraktı. ben bebeklere emziği çok yakıştırıyorum. psikolojik bir sorunu yoksa(güven gibi) zaten emmek istemiyor. hemde anneyi kurtarıcı. Ağladığı zaman veriyorsunuz susuyor. Ben doğduğu gün verdim hiç pişman olmadım. Yeni doğacak olan oğluma da vermeyi düşünüyorum.

benimde sezeryan oldu doğumum ama sütüm hemen geldi inşallah bu seferde sıkıntı olmadan sütüm hemen gelir.bebek emdikce süt çoğalıyor birde bol sıvı almak lazım

bende emzik verdim 2 kızımada hiç bir sıkıntı yaşamadım zaten 1 yaşına geldiğinde kendileri bıraktı emziği ayrıca bende çok yakıştırıyorum emziği bebeklere

defnecim humana alıcam ben de iyi dedin onu da, şimdi doguma günümüz yaklastıkca bunu içmeye başlayalım mı ki?

sen de bebek şekeri haricinde bildiğin çikolata mı alacaksın? hangisi mantıklı bilmiyorum ki:26:sıvı sabun yerine antiseptik jeller var ya onlardan da alabiliriz, ben evin ordaki markette göremedim, şimdilik protex aldım ama jel bulunca alır yerine koyarım
teşekkürler canım tecrübelerini paylaştığın için, karnı doymasa da avunuyor öyle mi kuzular onunla yaaa

selam kızlar,
alıntılarıma birazdan yazıcam cevap önce bi selam vereyim dedimm..
Cumadan beri giremedim amma da yazmışsınız..

Bir daha gidemem belki diye annemin yanına gimiştim ama hava soğuktu bir de param yoktu hiç bişey anlamadım. bir küçük hediye bile alamadım anneme o yüzden biraz moralim bozuk ama Allah başka birşey vermesin ne yapalım..

Zaten yarım saat önce belime bi ağrı girdi, böyle böbrek ağrısı gibi, inşallah ciddi bişey değildir..

Bu arada dün eşimle marketlere roxy derterjan baktık ama burda yok sanırım ondan..hacışakirin makineler için granüllü sabun tozu varmış ondan mı alsam acaba?? siz neyle yıkadınız? :44:

beni de ekler misin canım,özelden msj atayım sana..

canım benim, annenin yanında olman bile yeter, sen düşün ki bebegin büyüyp de evlenip barklansa da yanında gecirmek için gelse daha ne istersin. hiç takma. ben 8 yıldır sivastayım, ilk kez bu sene ayrı gecirdik anneler gününü, ya annem burda olurdu, ya da ben onun yanına giderdim, bu sene kaldık düdük gibin

deterjan konusunda da hacısakir hep tortu bırakıyor deniyor, onun yerine dalin sıvı sabun al derim, dalan roxy bulamazsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…