özeldemisin canım sende bende özeldeyim ama 32. haftamdan sonra çalışırsam sabah 8-16:00 doğumdan sonrada başladıktan sonra bebiş 1 yaşına gelinceye kadar yine aynı...8 saat yani..... ama devlettekiler 8 saat üzerinden 3 saat düşülüyor
1,5 saat canım.
canım 32. haftadan sonra 8 saat çalışma kanundamı geçiyor?
sanki memurun çocuğu çocuk bizimki başka bişey
kizlar naber nasilsiniz ??
bugün kontrolümüz vardi bebegim benden daha iyiydi cok sükür... yaklasik 42 cm ve kilosuda yaklasik olarak 2 kg dedi doktorumuz, baya büyümüs bebegim... benim bu ara tansiyonum yükseliyor o yüzden tansiyon üzereine baya konustuk, dikkat etem gerektigini ve hergün ayni saatlerde ölcüp doktoruma cizelgesini göndermem gerektigini söyledi, biliyorsunuz yüksek tansiyon olunca erken dogum olma ihtimali oldugundan basetti, bakalim hayirlisi inslalah, ama bu haftalarda dogarsa bile saglikli olur dedi, yani erken olur diye üzülüp bosuna kendini strse sokma dedi bu haftalarda dogan bebekler yeni dogan bebek gibi saglikli olurlarmis...
sizler nasilsiniz kizlar iyimisiniz.... sizleri cok özledim yaa ama cok giremiyorum, bu ara bi sinavim var o sinava hazirlaniyorum, dualarinizi eksik etmeyin
hepnize kocamnn bir öpücük gönderiyorum kizlar, kuzucuklara iyi bakin onlari sakinn üzmeyin :))
kızlar dün kontrolümüz vardı ya
kızım 1900 gr 44 cm olmuş dr.muz uzun olucak dedi
2 hafta önce 1300 gr.dı bu kadar olmasını beklemiodum ben
maşallah şaşırttı bizi bende iki haftada 700 gr almşm eeee 600 ü kızımda
kendime 100 gr almşm die teselli ediorum kendimi
hala dönmemiş kuzum kan değerim 10.4 e düştü die kan hapını 2 ye çıkardı
2 hafta sonra tekrar kontrolüm var bi dünyada test vardı nst biokimya idrar pıhtılaşma falan
bu testler elimizde bulunsun doğum anında yanında getiriceksin dedi
benim eşim de doktorun yanında benimle uğraşıp duruyo dalcam en sonundaay dunde benim eşim dr.un
yanında tosun oldu dio dedim
yuhh
kızlar yaaaa annemle tartısıp duruyorum, tam beni güvendiriyor, ben gelicem bakıcam bebege diye, sonra bir laf arasında "baban nolacak", "bebegi alır ankaraya getirirsen bakarım" diye beni çileden cıkarıyor. aynı apartmanda komsum gecen acık acık dedi, "ben bakarım bebegine" diye, annem bana net bişey söylemezse ben kimseyi de ayarlayamam...en sonunda az önce cıldırdım, "anne" dedim "bana net bişey söyle, bir daha böyle bir laf edersen bu bebegi doguramayım, o eve cenazem gelsin ki daha torun lafı ettirmem size, ne gelir bakarsın ne de seversin, ayarlarım bakıcıyı" dedim. hayır bana böyle diyor ya, babamla ankaraya gittiğimde konustuk, "kim bakacak bebege, ben isterim ki annen baksın ama siz bilirsiniz" dedi, adamın bişeyden haberi yok, annem durup dururken kendini naza çekiyor
günaydın arkadaşlar nasılsınız.
Bende tombalak oldum iyice 18 kilo aldım tabi bunda gebelik zehirlenmesinin tansiyonun yüksek olmasının etkisi çokmuş dr.um öyle diyor 1/4 i belki daha fazlası sudur diyor.
32. hafta civarı yorgunluk bezginlik çok oluyor galiba ben izne ayrılsammı diye çok düşünmüştüm ama şimdi iyiki ayrılmamışım diyorum çünkü tekrar bir enerji geldi üstüme çok olmasada 37 e kadar çalışacağım herhalde tabi bebişim erken gelmezse gebelik zehirlenmem ilerlemezse.
işin garibi daha kayınvalidemi tanımıyorum tam anlamıyla yeni evli olunca zaten bi düğünde bide bayramda gittik 2 gün kaldık o kadar telefonda görüşürüz cadolozluğunu görmedim dahaama kayınvalide olunca itici geliyor o günler gelsinde bi bakalım hayırlısı
Kızlar
Brillianttan dün bebiş için nevresim takımı aldım.Kampanya var ve fiyat fenaaaa ucuz. 37 tl tavsiye ederim.. Eki Görüntüle 192852 Eki Görüntüle 192852
ahanda günün can sıkıcı olayı oldu bile. günlük 3 saatlik süt izni bize vurmuyormuş. çünkü biz işçiymişiz. kanun memurlara çıkmış. bunu söyleyen bizim muhasebeci. ne hayallerim vardı
,elanurkr,layyydy,pelcel+,TUYA,byd,Katreee+,elifim06,birth,
günaydın fıstıklar
umarım herkez iyidir....ayyy evde olmak çok sıkıcı her sabah aynı terane...tvdede hiç bişey yokk...
clexane canım benim daha önceden 2 düşüğüm var pıhtılaşma çıktı o yüzden vuruluyorum.çoğu gitti azı kaldı şükür...
kızlar yaaaa annemle tartısıp duruyorum, tam beni güvendiriyor, ben gelicem bakıcam bebege diye, sonra bir laf arasında "baban nolacak", "bebegi alır ankaraya getirirsen bakarım" diye beni çileden cıkarıyor. aynı apartmanda komsum gecen acık acık dedi, "ben bakarım bebegine" diye, annem bana net bişey söylemezse ben kimseyi de ayarlayamam...en sonunda az önce cıldırdım, "anne" dedim "bana net bişey söyle, bir daha böyle bir laf edersen bu bebegi doguramayım, o eve cenazem gelsin ki daha torun lafı ettirmem size, ne gelir bakarsın ne de seversin, ayarlarım bakıcıyı" dedim. hayır bana böyle diyor ya, babamla ankaraya gittiğimde konustuk, "kim bakacak bebege, ben isterim ki annen baksın ama siz bilirsiniz" dedi, adamın bişeyden haberi yok, annem durup dururken kendini naza çekiyor
günaydın fıstıklar
umarım herkez iyidir....ayyy evde olmak çok sıkıcı her sabah aynı terane...tvdede hiç bişey yokk...
günaydınn minnoşlaarr !!
kanunda yok canım normalde 32.haftamda çıkıyorum ama extra 5 hafta daha çalışacağım için çalışmasam doğum sonrası o 5 haftamı 8-16:00 olarak gelecem ya iş yeriyle konuştum yani doğum sonrası değil doğum öncesi 5 hafta daha çalışmış olacam. o mantıkla söledim tamam dediler. zaten kanunda 7,5 satten fazla çalıştırmakta yasak ben her ay 1 gün kontrol için izin alıyorum.onu kesmemeleri gerek kesiolar işte özel sektör işine geldiği gibi....
günaydın kızlar, nasılsınız? ben çokkkk yorgunum sırtım ve boynum çok ağrıyor, kızım içimde meksika dalgası yapmakla meşgultam cadıı... babasını bile uyandırdı dün gece kaç kez...
günaydın fıstıklar
günaydınhoşgeldin canım iyiyim umarım sende iyisindir. evet sabahları pek bişey olmuyor
nasıl kesiyolar yaa kesemezlerbenim kesmiyolar bak altta k
günaydın canım
bende onu düşündüm sabah kahvaltı ederken şimdi izine çıksam ne yapıcam diye
işe gelince vakit geçiyor en azından ve sizi takip edebiliyorum...
nasıl kesiyolar yaa kesemezlerbenim kesmiyolar bak altta kanunda yazıyo
ama şu saat işini hatırlattığın iyi oldu bende 32. haftadan sonra çalışabillir kağıdımı alınca konuşucam cumartesileri gelmek istemiyorum
MADDE 74. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.
Ancak yasal hakkınız olan bu izni kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Bunlardan en önemlisi hamileliğinizin 32. haftasında doktorunuzdan alacağınız rapor ile bağlı olduğunuz SSK hastane ya da polikliniğine başvurarak raporu onaylatmanız ve çalıştığınız kurumdaki personel bölümüne iletmenizdir.
günaydın canım
sen böyle diyince aklıma geldi
akşam benim eşimde eğilmiş göbeğime taraftar marşları öğretiyodu kızına
ağrılardan hiç bahsetmiyorum sol bacakla bel arası ve sağ kaburga bende felaket...
günaydın canım
bende onu düşündüm sabah kahvaltı ederken şimdi izine çıksam ne yapıcam diye
işe gelince vakit geçiyor en azından ve sizi takip edebiliyorum...
günaydın fıstıklar
ya canım evde netin yokmu yoksa :26::26:bırakma bizi sakınn...benim tek eğlencem burası işte.. yapı olarak biraz antisosyalim sevmem çok gezmeyi
ya canım evde netin yokmu yoksa :26::26:bırakma bizi sakınn...benim tek eğlencem burası işte.. yapı olarak biraz antisosyalim sevmem çok gezmeyi
ooof zaten işe gelene kadar sonra geciyor
zaman evde olsak daha zor tabii hiç
değilse sonrası için bize yarar ne yapalım
aslında 32.den sonra sabah akşam 1 er
saat erken cıkma izni verseler bize
sağol tatlım hoşbulduk...ayy can sıkıntısı işte başka bişey yok... şöle kendime ait 1.000 tl olsada özgürce bişeyler alsam alışverişim geldi...
heracığım çilek mobilyada sitesinde aksesuar bölümünde çok şeker halılar var bir bak istersen indirimde varmış 180 tl ye düşmüş halkılar
sevgili kayın validemin üzerine oturduğumuz ev sağolsun taşınırken hepsini kapatmış şimdi bekliyorum gelsinde tekrar açtırsın diye gelicek hafta olur herhalde
olmadı annemlerde var ordan girerim
keşkeeee
aslında hazır seçimler yaklaşıyo bu forumda istekleri yazıp göndersek ggeçirmezlermi meclisten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?