2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım 32. haftadan sonra 8 saat çalışma kanundamı geçiyor?

1,5 saat canım.

sanki memurun çocuğu çocuk bizimki başka bişey

canım 32. haftadan sonra 8 saat çalışma kanundamı geçiyor?

sanki memurun çocuğu çocuk bizimki başka bişey

kanunda yok canım normalde 32.haftamda çıkıyorum ama extra 5 hafta daha çalışacağım için çalışmasam doğum sonrası o 5 haftamı 8-16:00 olarak gelecem ya iş yeriyle konuştum yani doğum sonrası değil doğum öncesi 5 hafta daha çalışmış olacam. o mantıkla söledim tamam dediler. zaten kanunda 7,5 satten fazla çalıştırmakta yasak ben her ay 1 gün kontrol için izin alıyorum.onu kesmemeleri gerek kesiolar işte özel sektör işine geldiği gibi....

günaydın kızlar, nasılsınız? ben çokkkk yorgunum sırtım ve boynum çok ağrıyor, kızım içimde meksika dalgası yapmakla meşgul tam cadıı... babasını bile uyandırdı dün gece kaç kez...

canım maşaAllah bebeğine... sınavlarında Allah yardımcın olsun

ay ne güzel maşaAllah sana ve bebeğine bebekler artık haftada 250 gr civarında alıyolarmış duyunca amanınnn demiştim

ay dunde benim eşim dr.un
yanında tosun oldu dio dedim
yuhh
benim eşim de doktorun yanında benimle uğraşıp duruyo dalcam en sonunda

canım öyle şeyler söyleme.. dediğin gibi naza çekiyor. sende ben herşeyi hallederim de. nasıl olsa bebek doğunca işler değişcek. dibinden gitmek istemiycek. sende ne kadar ekmek o kadar köfte dersin

günaydın canım geçmiş olsun, aman dikkat et kendine kilo sorun değil nasılsa verirsin bebeğinin peşinden koştururken

canım belki çok iyi biridir ama olsun sen bak bebeğine kimseye bırakma. ilk zamanlar yardımcı olması açısından tabii iyi olur. ben şahsen kayınvalidemi hep yanımda istiyorum çok seviyorum onu. çok emeği var üstümde, çok iyi biri.

Kızlar

Brillianttan dün bebiş için nevresim takımı aldım.Kampanya var ve fiyat fenaaaa ucuz. 37 tl tavsiye ederim.. Eki Görüntüle 192852 Eki Görüntüle 192852

güle güle kullan canım.

ahanda günün can sıkıcı olayı oldu bile. günlük 3 saatlik süt izni bize vurmuyormuş. çünkü biz işçiymişiz. kanun memurlara çıkmış. bunu söyleyen bizim muhasebeci. ne hayallerim vardı

hadi ya öylemiymiş çok saçma ya... gerçi özel sektörün kuralları farklı ama keşke onu da düzenleseler...

,elanurkr,layyydy,pelcel+,TUYA,byd,Katreee+,elifim06,birth,

günaydın fıstıklar

umarım herkez iyidir....ayyy evde olmak çok sıkıcı her sabah aynı terane...tvdede hiç bişey yokk...

günaydın fıstıklar

umarım herkez iyidir....ayyy evde olmak çok sıkıcı her sabah aynı terane...tvdede hiç bişey yokk...

günaydın hoşgeldin canım iyiyim umarım sende iyisindir. evet sabahları pek bişey olmuyor

clexane canım benim daha önceden 2 düşüğüm var pıhtılaşma çıktı o yüzden vuruluyorum.çoğu gitti azı kaldı şükür...

hmm anladım canım gecmsi olsun
aman az kalmıs cok sukur

aay herkes de aynı geyik ben eşimle konustum
iş yerimlede konustum 1 yaşına gelene kadar
ben bakıcam annemde demez mi sonrada p.tesi
bize bırakır cuma alırsın dedim oldu hani gelip bakacaktın
bize insanların yanında diodu ablasının baktım onunkinede
bakıcam şimdi dondu kardesin var baban var falan nasıl
gelip kalıcam kayınvalidemle de aynı sitedeyiz ama 66
yaşında ve şeker hastası o bana guvenmeyin en başından
dedi babam dedi en sonunda elinden de gelir emekli ben
gelir bakarım boşversen bunları

nasıl kesiyolar yaa kesemezler benim kesmiyolar bak altta kanunda yazıyo
ama şu saat işini hatırlattığın iyi oldu bende 32. haftadan sonra çalışabillir kağıdımı alınca konuşucam cumartesileri gelmek istemiyorum

MADDE 74. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Ancak yasal hakkınız olan bu izni kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Bunlardan en önemlisi hamileliğinizin 32. haftasında doktorunuzdan alacağınız rapor ile bağlı olduğunuz SSK hastane ya da polikliniğine başvurarak raporu onaylatmanız ve çalıştığınız kurumdaki personel bölümüne iletmenizdir.

günaydın canım
sen böyle diyince aklıma geldi
akşam benim eşimde eğilmiş göbeğime taraftar marşları öğretiyodu kızına

ağrılardan hiç bahsetmiyorum sol bacakla bel arası ve sağ kaburga bende felaket...

günaydın fıstıklar

günaydın canım
bende onu düşündüm sabah kahvaltı ederken şimdi izine çıksam ne yapıcam diye
işe gelince vakit geçiyor en azından ve sizi takip edebiliyorum...

günaydın hoşgeldin canım iyiyim umarım sende iyisindir. evet sabahları pek bişey olmuyor

sağol tatlım hoşbulduk...ayy can sıkıntısı işte başka bişey yok... şöle kendime ait 1.000 tl olsada özgürce bişeyler alsam alışverişim geldi...

heracığım çilek mobilyada sitesinde aksesuar bölümünde çok şeker halılar var bir bak istersen indirimde varmış 180 tl ye düşmüş halkılar

ya canım evde netin yokmu yoksa :26::26:bırakma bizi sakınn...benim tek eğlencem burası işte.. yapı olarak biraz antisosyalim sevmem çok gezmeyi

işte kesmemeleri gerek ama işlerine gelmiyorr

ooof zaten işe gelene kadar sonra geciyor
zaman evde olsak daha zor tabii hiç
değilse sonrası için bize yarar ne yapalım
aslında 32.den sonra sabah akşam 1 er
saat erken cıkma izni verseler bize

günaydın fıstıklar

evet yaa alışamadım bi türlü cidden çok sıkıcı oluyo

ya canım evde netin yokmu yoksa :26::26:bırakma bizi sakınn...benim tek eğlencem burası işte.. yapı olarak biraz antisosyalim sevmem çok gezmeyi

canım sen hangi modeli aldın
ben dun sordum ama gormedin
galiba:44:

sevgili kayın validemin üzerine oturduğumuz ev sağolsun taşınırken hepsini kapatmış şimdi bekliyorum gelsinde tekrar açtırsın diye gelicek hafta olur herhalde
olmadı annemlerde var ordan girerim

ooof zaten işe gelene kadar sonra geciyor
zaman evde olsak daha zor tabii hiç
değilse sonrası için bize yarar ne yapalım
aslında 32.den sonra sabah akşam 1 er
saat erken cıkma izni verseler bize

keşkeeee
aslında hazır seçimler yaklaşıyo bu forumda istekleri yazıp göndersek ggeçirmezlermi meclisten

saol canım hemen bakıcam.

valla he fırsattan istifade araya kaynasın
yurtdısında 2 sene bakıyormus ve maasda
devam ediyormus super bisey ya valla
gelecegi etkiliyorlar anneler rahat baksın
gelecege ii devlet adamları yetişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…