2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım aynı dertlerden bende muzdaribim ama ben kendimden çok şikayet ediyorum. Eşim yanımda değil ya msn den çok anlayışlı sağolsun. İlk oğlumda hiç bir sıkıntı yaşamadım 9 ay koşturdum. Ama şimdi bel ağrımda ayakta durup sadece yemek bile yapamıyorum. Ev işi zaten yapmıyorum senin gibi yardımcım var. oğlumda kreşe gidiyor ama sabah akşam yoruyor beni yinede. Kardeşimi çağırdım onun içinde oda yardım ediyor ama beni çok strese soktuğu kesin. çok kızıyorum oğluma. Anne sen neden çok kızıyorsun deliler kızar diyor bana. Hem herkes Tolganın annesini seviyor seni sevmiyor dedi. 4 yaşında daha. çocuk benim stresime dayanamadı. Hep özür diliyorum ondan ama gerçekten hakediyor çooook hareketli 1 dk durmuyor. bende halsiz yorgun olunca hiç çekemiyorum.
dediğin gibi yaşın etkiside vardır muhakkak ama 1 çocuk daha olunca daha zor oluyor hamilelik.
Allah bize daha çok sabır versin...

Bi yardımcıyla iş bitmiyo ki canım Bu ahh desem dönüp bakmaz durumu çok fenaymış, allah muhafaza başına bişey gelse adam kendi havasında devam edecek. Zor canım allah sabır versin vallahi.
geçmiş olsun kuzum, benimde ağrıyordu ama biraz dikkatle en aza indi ağrım, pazar günü piknikten sonra böyle oldum. dikkatli olmamız lazım havalar aldatıyo bizi..

Evet havalara aldanıyoruz, bende baldırı çıplak cemile montumu cıkardım üzerimde penyeyle yürüdüm. Oh aldım sogugu demek ki.

geçmiş olsun canım, halsizlik bu araalr herkeste var sanırım. Ama sen üşüttün galiba..şöyle iyice bi terlesen iyi gelir mi acaba?

Evet canım üşüttüm, ben vücuttan hiç terlemem terlesem iyi olur ama terlemiyorum işte
Sağol canım

Bebişim 2200 kg civarıymış. Baş çevresine göre 2 hafta önden gidiyormuş ama karın çevresi sat a göre gidiyormuş. Boyunu ölçemedi. zaten bana tam rakam vermektende korkuyor nedense. doğum tarihinide vermedi 15 gün sonra tekrar bakalım diyor. neyseki Antalya ya gidince dr değiştireceğim için çok umursamıyorum. Burda bunu bulduğuma şükür. Nst ye de bağlandım. Bundan iyi olamazdı çok iyi falan dedi. dönmüşmü dedim evet dedi zaten ters olduğu zaman söylüyorum. döndüğü zaman konuşmuyorum dedi. Dili aşınır konuşursa sanırsam.
Antalya ya 1 Haziran da gidicem o zamana kadar burada bunların elinde doğurmayayım başka bişey istemiyorum. Doğum zamanıda yaklaştı uçak biletlerimizi 1 Haziran a aldığıma çok pişman oldum. iznim başlar başlamaz olacak şekilde alsaymışım keşke. şimdi bişey olursa gidemeden diye çok tedirginim. Neyse az kaldı diye sabredicem sanırım

Allah kolaylık versin.. inşallah herşey istediğin gibi ve istediğin zamanda olurrr

canım benim , birde yurtdışında olmanızın dezavantajı var
hamile olmak dışında senin bu yazdıklarını bende yaşadım oradayken, o yüzden seni çok iyi anlıyorum
muhakkak herhafta bişey gözüme batar kavgaya bahane olurdu
insan uzaklarda karşısındakinden fazla ilgi bekliyor hele bide onun için oralara gitmişse...
Bu sorunlar için yapabilicek tek şey takmamak sanırım....

Geçen haftalarda bebeklerinize işlediğiniz panolardan falan bahsetmiştiniz ya birkaç arkadaş bende kıskandım ve size benim için çok değerli olan babamın benim için yaptığı işlemeyi göstermek istedim.

etamin işlemen ne güzelmiş ellerine sağlık babanın

buarada canım sana faceten mesaj atmıştım görmedin sanırım?

Bebeğinize 7 günde uyumayı öğretin Hastanemizin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü doktorlarından Uzm.Dr. Arzu AK, "bebeklerin gece ile gündüzü ayırt edebildiğini, bunun için ona gerekli ipuçlarını vermeniz yeterli" olduğunu belirtiyor. "Yarından başlayarak onu sabah erkenden kaldırın ve her gün aynı saatte uyandırmaya özen gösterin. Yatağını pencerenin yakınına koyun ve perdeleri aralık bırakın. Gün ışığı onun uyanmasına yardımcı olacaktır" diyen doktorumuz Arzu AK, bebeklerin uyku düzeniyle ilgili verdiği bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

1. GÜN

Yeni Bir Düzen Kurun
Son araştırmalar bebeklerin gece ile gündüzü ayırt edebildiğini ortaya koyuyor. Bunun için ona gerekli ipuçlarını vermeniz yeterli. Yarından başlayarak onu sabah erkenden kaldırın ve her gün aynı saatte uyandırmaya özen gösterin. Yatağını pencerenin yakınına koyun ve perdeleri aralık bırakın. Gün ışığı onun uyanmasına yardımcı olacaktır. Öğle uykusuna yatırdığınız zaman bile hava kararmadan önce onu uyandırın. Böylece gün ışığında uyanması gerektiğini, gece ise uyuması gerektiğini anlayacaktır. Bebeğinizi akşamları da aynı saatte yatağına yatırın.

2. GÜN

Uygulamaya Devam

Dün başladığınız rutin programa devam edin. Hemen pes etmeyin. Geceleri karnı acıktığı için ağlamaya devam edebileceğini unutmayın. Onu emzirmek ya da beslemek zorunda kaldığınızda bunu hafif karanlık bir ortamda yapın. Gece yatırdığınızda müzik dinletmek gibi rutin alışkanlıklar kazandırın.

3. GÜN

Ağlama Başlıyor
Ağlamak çocukların en büyük silahı; anne ve babaların da dayanamadığı bir durumdur. Ancak, sabırlı olun ve kendi kendinize şunu mırıldanın: 8220. deneme; Sonuç uyku olacak! 8221. deneme; pes etmeyeceğim. Onu uyutmaya çalışırken ağlaması karşısında endişelenmeyin. Bırakın koyduğunuz uyku kurallarına alışsın. Program değişiklikleri 6 aylıktan küçük çocukları çok daha fazla üzüyor. Bebeğiniz en fazla 15–20 dakika ağlar ama kötü uyku alışkanlığı yıllarca sürebiliyor. Unutmayın ki bu çocuğunuzla sizin aranızdaki bir savaş. Onunla ilgilenmeyin ama kendi merakınızı gidermek için 5–10 dakikada bir kapı aralığından onu kontrol edin. Susması için ışıkları açmayın, yataktan çıkarmayın ya da biberon vermeyin, aksi takdirde ertesi gece de dakikalarca ağlayacağından emin olun.

4. GÜN

Ağlama Savaşı Sürüyor

Geçen gece oldukça uzun sürdü değil mi? Bu gece biraz daha rahat geçecek. Ama bilin ki o yine de ağlamaya devam edecek. Ancak, bu kez daha kısa sürecek, bize inanın. Bunun için kurallarınızın kesin olduğunu ona ispatlamanız gerekiyor. Sabırlı davranmaya devam edin. Ona karşı yumuşak olduğunuz hissini uyandırmayın. Yoksa geçen geceye göre 2 kat daha fazla ağlayacaktır. Sakın ona bu kozu vermeyin.

5. GÜN

Bebeğiniz Sakinleşiyor

Bebeklerin çoğu 3–5 gün içersinde bu programa alışıyor. Dolayısıyla, bu gece belki de şanslı geceniz! 5 dakikada bir onu kontrol etmeyin, en az 15 dakika aralıklarla odasına uğrayın. Bazı bebekler odaya sık sık girilmesinden rahatsız oluyor. Bu nedenle kapı aralığından onu izleyin. Hem unutmayın ki bu gece daha az ağlıyor. Uyku problemlerinin arasında sıkça rastlananların başında gece emzirmesi ve alt değiştirme geliyor. Tabii ki size bunları yapmayın demiyoruz ama mümkün olduğunca kısa ve sessiz olmasına özen gösterin. Altını değiştirirken bile kesinlikle ışıkları açmayın. Gereğinden çok emzirmeyin. Böylece hem onu rahatsız etmemiş olursunuz, hem de yeniden altını değiştirmek, zorunda kalmazsınız!

6. GÜN

Bebeğiniz Uyuyor!
Mucize gibi geliyor değil mi? Sakın, bu mutluluğu günlerdir uyguladığınız kuralları rafa kaldırarak bozmayın. Uyumasını garip karşılayarak onu sık sık kontrol etmeyin, Gevşeyin! Onu sıcak tutan bir pijama giydirin. Böylece üstünü açmasını kendinize dert etmeyin. Bebek monitörünün sesini kısın ve sadece çok ihtiyacı olduğunda onu duyun. Başarınızı gölgeleyecek davranışlarda bulunmamaya özen gösterin.

7. GÜN

Uyku Sırası Sizde!
Kendinize bir iyilik yapın ve bu gece derin bir uyku çekin. Son 6 gündür belki çok uykusuz kaldınız ama buna değdi değil mi? Çocuğunuza muhteşem bir armağan verdiniz: Düzenli uyku alışkanlığı. Hiç şüphe yok ki, bu program hastalık, tatildeki otel odası gibi etkenler nedeniyle zaman zaman aksaklığa uğrayacaktır. Oysa unutmayın ki, hiç uyku problemi yaşamamış bebekler bile bu durumlarda sorun çıkarıyor. Uyku problemi yeniden baş gösterecek olursa planı en baştan yeniden uygulayın, ikinci sefer ilkinden çok daha kolay olacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…