2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ALINTIDIR

Meme uçlarının çökük olması emzirmeye engel değildir. Eğer annenin meme uçları çökük ise daha doğumdan önce aşağıda tarif edeceğimiz meme başı masajlarına başlamalıdır. Masaj için günde 3-4 seans 10′ar defa meme ucu işaret ve başparmaklar arasında tutularak çekilip bırakılır. Ayrıca gün.de 3-4 seans 10′ar defa iki parmak meme ucunun önce sağ ve sol yanına konulup yanlara doğru çekme hareketi yapılır, sonra parmaklar meme ucunun üst ve alt yanına konularak yukarı ve aşağı doğru çektirilir. Bu meme jimnastiğine gere.kirse doğumdan sonra devam edilir. Bebek emzirilmeden ön.ce meme ucu birkaç dakika parmakla hafifçe bastırılıp ovuşturulursa, sertleşip irileşmesi sağlanır.

Aslında meme uçlarının dışarı çıkması için en etkili masaj bebeğin emme hareketidir. İlk günlerde başarı sağlanamazsa, göğüs uçları çıkana kadar, eczanelerde meme ucu adıyla sa.tılan ve memeye adapte edilen plastik cihazlar kullanılabilir. Böylece süt cihaz içinden akarak bebeğe ulaşabilir.
.

ay canım kıyamam benn Ama takma kaynanayı boşver annende eninde sonunda yapar torun bi gelsn sevgisini görsünde bak benim annem rahtsız ondan yapamıyor yoksa neler yapmıştı. Dua et canım karnındakinin senin gibi annesi var hiç yoktan

canım bende cd izledim aventin var ona takıyosun düzeliyo evde kendin yapıyosun hemde

tabiki canım bu gögus ucu olmayanlar resmen içe dönük oluyor ya da dumduz oluyor
senin varmıs masallah

Selam kızlar, nasılsınız?

o kadar uyudumki.. sarhoş gibiyim hala. gece eşimin akrabalarına hasta ziyareti ve taziyeye gittik, dönüşte kayınpederim filan beraberdik, belimden feci sancı girdi adet sancısından biraz daha fazla bişeydi.. söyleyemedimde çok canım yandı. bi yandan korkuyorum. aklımdan türlü şeyler geçti.. eve geldik en nihayetinde biraz yürüdüm filan iyi geldi. sonra yattım uyudum. gece bi kez bile uyanmadım. sabah 9 da uyandım. lavobaya gittim ve apartmanda matkap sesleri varken tekrar uyudum

uyandıüımda 12yi geçiyordu....

bebeğim hareket etmiyor şuan dün gece yatarken kaydı hafiften bikaç kez ama sabahtan beri tekme vs kayma hiç bişey yok... sanırım gerildiğim için oldu. ama korkuyorum şuan...

korkma canım biraz çikolata goftret tarzı bişeyler ye.sakin bi köşeye çekil.dinle hareketlerini.görürsün nasıl kıpır kıpır olmaya başlayacak.ama uzun süre hareket etmesse ihmal etme.

valla benim de küçük de olsa var göğüs ucum. bana da hemşire masaj yap dedi (gerçi görmedi benimkini ama) eve gelince bakiym biraz dedim, sağ taraftan beyaz bişey gelince bıraktım. Zaten arada sadece sütyenimin sağ tarafında leke görüyorum..

hemşire bana söyledi canım
başla yapmaya dedi gösterdi hatta işte üstten yanlardan çekio iki parmağıyla
benim ucu var gibi gelio ama bi bilene gösteriim bari eminde olamıorum
ayy ben de kadın doğum doktoruma gösteririm diyodum ama çook utanıyorum.. Gerçi daha beter yerleri de görecek ama, ne biliym ya nasıl göstercez..:26:

hiç bişeyi yoktur bebişinin ama
şimdi biz ne desek boş
sağlık ocağına gidip bi kalbini dinlettirsen canım
hem rahatlarsın ?

Katreee şimdi hamile olduğumuz için ağrılarımızı çocuğa bağlıyoruz sanırım. sakin ol senin stresin de ona yansır biliyorsun. birşeyi yoktur inşallah. arkadaşların dediği gibi tatlı bişeyler ye geç kalkınca onlar uyanıp uyuyorlar tekrar biz farkedemiyoruz.

ben de ceviz yiyorum ama balık sevmiyorum o yüzden marincap kullanıyorum.Ama elevit gebeler için çok önemli dr ne dedi? telafisi için bişey önerdi mi?ben de açık süt alıp mayalıyorum dr a sordum açık süt içme ama yoğurdunu yiyebilirsin demişti.kesinlikle emziricam inşallah.gebelikten önce havuza gidiyodum şimdi burnumda tütüyo ya doğumdan sonrada ramazan oluyor neyse ramazandan sonra direk havuza çok özledim yüzmeyi
fazla yürüdüğümüzde şişlik oluştuğunu bilmiyordum şaşırdım doğrusu.

Kızlar hepinize iyi günler ben çıkıyorum
Gidip aşımı olucam sonra yemek memek akşam olur
iyi bakın göbüşlere

anammm eşim aradıı akşama ayarla kendini didiiii....alışverişe gidicekmişizz:111::111::111::124::124::124::124::132:..ilkk ne aldırsam ola..

kızlar napıonuz. anam dün bi çarpıntı tuttu bana. bi iki saat geçmedii. korktumm

evet canım cok yakınız ii dersler sana
muckk evet o zevki bi tadamadım annem
ve ablam sayesinde erken erken deyip
cıldırttılar beni

canım benim anneme kalsa doğum 6 temmuz görünüyor ya temmuz başı hazırlasak yetersanki garantim var 40 hafta dolacak haaaaa birde kendisi yanımda yok işin tuhafı bursadan gelecek yanıma bana çanta için erken diyor

canım benim geççmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…