2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

senin durumun bizden iyiymiş tatlım...özelde çalışmak varmış... hayırlı olsun şimdiden...bebişinle bol bol vakit geçir inşallah tatlım...benimde 1 ay iznim var dahada olmasa raporda alırım...bende bebişimle uzun vakitler geçirmek istiyorum...

canım hayırlı olsun ev bulmuşsun çok sevindim..:92:storları yıkamaya gerek yokkii..biz süpürgeyle tozlarını alıyoruz hemen temizleniyolar.perdeci de öyle demişti bize...

canım Allah yardımcın olsun 37. haftaya kadar çalışmak zor. benim kaburgalarım çok ağrıyor artık oturmaktan onun için dayanamayacağım yoksa 5 hafta daha fazladan bebeklerimizle kalmak daha iyi ama
işim rahat aslında, biraz da o yüzden kalayım diyorum ama allahtan bişey cıkmazsa...senin de gözün aydın canım valla kendim ayrılmıs kadar seviniyorum izne ayrılanlara. süt iznini birleştirme kamuda yok malesef

canım beni de bakma işten atacaklar sanırım onun için kabul ettiler bukadar izinde olmamı :) yerime birini aldılar güya ben dönünce bana yardım edecekmiş ama sanmıyorum. birimizi yollarlar sanırım o da ben olurum :)

arkadaşım 6 ay ücretsiz izin aldı. bebeği şimdi 8 aylık işbaşı yapacak. böyle de ayrılması zor oluyor diyor ben düşündüm 5 ayda toparlar kendini hem sütüm olur emzirebilirsem çok ta iyi olur. sonra artık sağıp vericez. bakalım kısmet sağlıklı olsun da meleklerimiz inşallah

sağol canımmmm kamuda bilmiyordum canım birleştirilmediğini. ozaman kötü tabi istersen haftada 1 gün kullan dediler bana ama işten atarsalar yanar diye toplu kullanıcam ben. hem bebek küçükken yanında olmak daha mantıklı geliyor.

günaydın canımm!!:79:
dün gece bekledim bekledim gelmeyince ben de kapadım dedim heralde uyudu ismin de yoktu tek ben kalmıştımm..
göğüs pedi gereksiz gibi ama belli de olmazz..:44:çok çeşitleri var da ben de ufaklarından alırım dursun nolur nolmaz ...

,Defhne,layyydy,senemcim,elifim06,elanurkr,sedahayri27,pearl_pearl+,

günaydın kızlarr

gülaycığım dün duvarları mobla sildim demişsin mob ne olaki :26:ben duymadım hiç

http://www.temizlik-plastik.com/resimler/OrlonMop[1].jpeg

bundan canım

ben domestoslu bi su yapmıştım bezini yıkayıp takıp sildim
buarada bezini biraz fazla ıslak bırak çünkü duavara tam yapışıyor kuruiken ittirmesi zor olur hamilelikte
bu moplarıda japon pazarlarında felan uyguna bulabillirsin

günaydın fıstık annelerrrr

biz daha yeni kalktık kahvaltı yapcaz birazdann

.kızlar bişiy sorcam ben aöf okuyorum da bi yandan.36.haftama denk geliyo finaller.eşimle zıt yerlerde giriyoruz sınava.bırakır ama ben sınava grene kadar bekleyemez ve erken gtmek zorunda kalırım.ailemde şehir dışnda oluyo onlarda bırakamaz.gidersem tek olucam bu da beni korkutuyo.bütünlemesi de var ama eylülde.sizce 36 haftalık hamileyken gitmek mi kolay olur sınava?yoksa bütünlemeye mi grim eylülde?gerçi ne kadar hafifletsem o kadar iyi dersleri.off yaa ben napacam bilemedim ki :26::26::26: siz olsanız napardınız

kız ne atması...çıkarmazlar inşallah tatlım ya...Allah yardımcın olsun ozaman tatlım...evet meleklerimiz sağlıklı olsunda herşey onlar için annesi...Rabbim yardımcımız olsun...

ya acıkcası ben de birleştirme taraftarı deilim, şimdi ben temmuzun basında 16 haftalık izni baslatınca ekime kadar izinliyim, sonra da 35 günlük yıllık izinle aralık basına kadar devam ediyor iznim. ev bir ay da heyet raporu alsam, 1 ocak oluyor, ondan sonra da 1 ay daha yıllık izbim devreye giriyor1 subata kadar kızımın yanında olurum. sonrasında da torba yasasıyla süt izni 3 bucuk saat oldu ya, öglen 12de direkt evime giderim:) 6 ay da yarım gün evde olunca ohhh kızım 1 yasına varır allahın izniyle

kız ne atması...çıkarmazlar inşallah tatlım ya...Allah yardımcın olsun ozaman tatlım...evet meleklerimiz sağlıklı olsunda herşey onlar için annesi...Rabbim yardımcımız olsun...

aminnn canım. hamilelikte de çok uğraştılar bırakıp gideyim diye. atarsalar işime gelir aslında baya tazminatım var 5 senedir burdayım. bakalım artık hakkımızda hayırlısı

ohhhh senin için daha süper olur canım valla :13: süt izni bize 1,5 saat valla çok sevindim senin için bebişinin yanıdan olacaksın

seni ben yaşam kocum ilan ediyorum anacım bende arçelik buharika var. ama peşimsıra kabloyla dolasmayı sevmiyorum, hiç böyle bişeyle duvas silmeyi düşünmemiştim, e iki dakkada biter bununla silme işi. ama bunlar marketlerde cok pahalı. ben ankarada sosyeteden aldırayım anneme.

gercekten de defnecim inşallah cıkarmazlar canım, iyi düşün iyi olsun. nasıl da rahat diyor işten atarlar diye

Arkadaşlar geçmişi okumadan başka bir sayfadan aldığım bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim.
Sevgiler
ANNELERE ON ALTIN TAVSİYE

Bebeklere ilk 4 hafta emzik ve biberon vermeyin. Bunların emilmesi, bebeğin memeyi tutmasını bozuyor. Başka gıdalara da verildiğinde küçük midesi olan bebek hemen doyuyor ve anne memesini emmiyor. Sonuçta, süt yapılması için anneye uyarı gitmiyor.
anne ister normal ister sezaryenle doğum yapsın hemen bebeğini emzirmelidir.
anne sütüyle beslenen bebeğin ilk 6 ay, D vitamini ve flor dışında hiçbir ek sıvıya ihtiyacı yoktur.
Süt veren annenin salgısı bebeğin memeyi bulmasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle memenin karbonatlı sularla temizlenmesi önerilmiyor. Ellerin sık, memenin ise günde bir kez yıkanması yeterlidir. (ben her emzirmeden önce suyla yikiyordum )
Emziren annenin tahin, pekmez, hoşaf gibi tatlı gıdalar almasına gerek yoktur. Bunların süt üretimi üzerinde hiçbir etkisi yoktur ancak bol su içilebilir.
Emziren annenin sigara içmemesi ve iyi dinlenmesi gerekiyor.
Beslenme sıklığı bebekten bebeğe değişir. Bebek her istediğinde emzirilmelidir.
Bebekler ilk aylarda gaz sancısı çekerler. Bu dönemde ağladıkları için anneler verdikleri sütün yetmeyeceğini düşünerek ek gıdalara başlama hatası yapar. Eğer bebek ayda 500 gram alıyorsa ek gıdaya gerek yoktur. Zaten anneler iki bebeğe yetecek kadar süt üretebilirler.
anne sütü, oda ortamında 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Hiçbir mama formülü anne sütünün yerini tutamaz. Bu biçimdeki iddialara ihtiyatla yaklaşın.

kendini nasıl ii hissedeceksen o zaman git canım ama bana eylül daha mantıklı gibime gelio hani ayın erken olsa neyse 36. haftanda olacaksın bide

bu arada ben ögleden sonra için izni kopardım, eşim almaya geliyor beni, ben de eve geçince k.çımı kaldırırsam bi aile hekimligine gideyim diyorum, gözüm falan da kararıyor, tansiyonum düştü gibi...

caseyeraa cım bence sen sınava girebilirsin 36. haftada. bizler 37. haftaya kadar çalışacaz mesela. işe gidip geliniyorsasınava da gidilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…