Kurabiyelerimi yaptım bitti. Kablo olmadığı için yarın sabah aktarabilicem. bebek şekerlerimide yapmaya devam ediyorum. Çok güzeller. Kararsızlığım yüzünden 3 model aldım:)
Canım ben spinal oldum ilkinde şimdide epiduralle doğuracağım. Hiç bir sıkıntı yaşamadığım gibi aynı günde ayağa kalktım Diğer sayfalardakilere bakıyorum yardımla kalkıyoruz,acıyor hala, çok zor falan diyorlar. Bizzat yaşamasam inanıcam. Ya da anestezist ve Dr farkı bilemiyorum. Bu defa Spinal değil de epidurali seçme nedenim Bebek daha az gaz alıyormuş epiduralde. Çok rahat olacağına inan iyi Dr seç. inş. hiç bir sıkıntı yaşamazsın.
Duan çok çabuk kabul oldu:) Teşekkür ederim. 1 Haziran da Antalya ya geçicem. 40 ımız çıkıncada Sofya ya gideceğim inş.
bende bi tehlikesinn olduğunu sanmıorum hiçç..öyle olsa herkes tercih etmezdi epiduraliya da spinali..bu arada spinal da ağrı kesici ama epiduralle arasındaki farkı ne canım ?
Spinalde omurların bir basamak daha yukarısına veriliyor ilaç. verilen anestezik maddede farklı.Hatta bu yüzden epidural spinalden pahalı devlette karşılamıyor. Epiduralin spinale göre avantajı bebek daha az ilaç alıyormuş. Bunlar bana doktorun söyledikleri.
Ayrıca bende eski bir anestezistim ama hiç çalışmadım ve bilgilerimin çoğunuda unuttum
Hiç kimsenin korkmasına gerek yok. Ben zorlanmış olsaydım yine aynı yöntemi tercih etmezdim
kızlar ben hep normal düşündüğüm için anestezi şekillerini araştırmadım hiç. sezeryan olursam zorunlu bi durumda bilgili olayım nedir bu anestezi türleri
aynen varya ben de normal düşündüğüm için sezaryanı hiç araştırmadım bile..:18::18:ama ben genel anestezi isterim heralde yani uyanık kalmak istemem operasyon zamanında..uyanınca çok sancı oluyomuş gerçi ama napalım :18:
evet bende araştırmadım. inş normal olurda sadece araştrımakla yetiniriz. sezeryan olursa bende uyanık olmak istemem canım.
aynen varya ben de normal düşündüğüm için sezaryanı hiç araştırmadım bile..:18::18:ama ben genel anestezi isterim heralde yani uyanık kalmak istemem operasyon zamanında..uyanınca çok sancı oluyomuş gerçi ama napalım :18:
işala canım ben de öyle umuyorum..:26:bakalım bi doktorla konuşayıp muayene olayım da..gerçi son ana kadar herşey değişebilir diyo doktor..ama sezaryan benim kabusumm :18::18:
bende normalden çok sezeryandan çekiniyorum ama zorunlu bi durum olursa yapacak bişey yok bebişlerimize kavuşcaz öyle ya da böyle, burdaki arkadaşların olumlu deneyimleri olmasa ben kendimi sakinleştiremezdim koca göbişimle :)
bu arada nefes alırken batmalar başladı kalbime yakın kısımda... yan yatamıyorum
ben çıkıyorum şimdi hepinizi öpüyorum sabaha görüşürz inş.
Arkadaşlar bende normal istiyordum son ana kadar hatta sat a göre olan normal doğum tarihimden 1 gün sonra doğdu oğlum. Kilosu fazla çıktığı için mecburen sezeryana döndük. Spinalde ben uyanıktım ama neler yaptıklarını nasıl keseceklerini çok iyi bildiğimden anestezist beni çaktırmadan uyutmuş. Bebeğim doğar doğmazda uyandırdı. Ama bu genel anestezi değil. Kas gevşetici kullanmadığı için genel anestezideki gibi akciğerlerimde gevşemedi ve kandim soluk alıp verdim. Dolayısıyla boazımada tüp falan sokulmadığı için daha rahat uyandım boğazımda acımada olmadı v.s
Canim bana doktor Terbutaline Bricanly diye bir hap verdi. Ilaci arastirmadim bile, kutusuz verdi. Burada sigorta ne kadarini karsiliyorsa o kadarini veriyorlar. Duzenli kullanma ilaci degil anladigim kadariyla. Istersen adini yaz sor bakalim bizim doktorlar ne diyecek. Aslinda korkuyorum da bir yandan nedir neyin nesidir diye.japonescim dr sana kasılmalar için ne ilaç verdi... benim de oluyor ya kasılmalarım nidiliat verdi bana 36 hafta dolana kadar kullan dedi.... senin aynı ilaç mı acaba merak ettim... ben de çok fena ateş basması ve çarpıntı yapıyor da
Darisi basina canim, sayili gun cabuk geciyor, sen de sagsaglim kavus annecigine insallah. Bizimkinin basina epey olay gelmis, once ucagi zor yakalamis, en son ucaga girmis. Sonra havaalaninda bavulunu actirip bize getirdigi erik sucuk vs. el koymuslar, sonra pasaportu kaybolmus bulunmus vs. Stresten oluyordu aldigimda onu. Sen vukuatsiz kavus insallahannecik de gelmiş benm anneciin gelmesine daha 3 hafta var nerdeysee darısı başıma canımm..bebişin baya büyümüştür artıkk güzel haberlerini beklioruzz çook az kaldııı:92::92:
Burada da epidural yapiyorlar ama ben cok korkuyorum. Ayni senin dedigin gibi sezaryenin tum asamalarini gordum (seyrettim youtube'tan salak gibi) Simdi odum kopuyor. Anlatmayayim neler oldugunu ama lutfen kime de seyretmesin internetten nasil oldugunu. Sonucta ilkinde bilmiyordum hic endise yapmamistim, simdi ise aklim cikiyor sezaryenden.sinir oluyorum bu felaket tellallarına...arkadaşlar siz dışardan sağlık sektörünün dışındaki insanların dediğine bakmayın epidural ve spinal gayet sağlıklı bir yöntem ona bakarsanız genel anestezininde kendine göre riskleri var allerji gelişebilir solunum sıkıntısı olabilir vs...herşeyin kendine göre bir riski var.ben 13 yıldır bu işin içindeyim nedense daha felç olan görmedim kendim spinalle olmayacağım çünkü sezeryan işleminin her aşamasını çok iyi biliyorum heran nereyi kestiklerini hangi aşamada olduklarını anlayacağım için strese girerim diye düşünüyorum ayrıca heparin kullandığım için riskli yoksa tercih ederdim kesinlikle uygun bir yöntem bence...ama hep söylüyorum sonrası baş ağrısı çekmemek için 2-3 fincan nescafe tüketin tecrübeyle sabittir hastalarımdan deneyimlerim...
Bu iyiymis cunku beni uyandirirlarken bogazimdan tup cikariyorlardi ayni zamanda, delirmistim. Bogazim da yanmisti ameliyat sonrasi :18:Arkadaşlar bende normal istiyordum son ana kadar hatta sat a göre olan normal doğum tarihimden 1 gün sonra doğdu oğlum. Kilosu fazla çıktığı için mecburen sezeryana döndük. Spinalde ben uyanıktım ama neler yaptıklarını nasıl keseceklerini çok iyi bildiğimden anestezist beni çaktırmadan uyutmuş. Bebeğim doğar doğmazda uyandırdı. Ama bu genel anestezi değil. Kas gevşetici kullanmadığı için genel anestezideki gibi akciğerlerimde gevşemedi ve kandim soluk alıp verdim. Dolayısıyla boazımada tüp falan sokulmadığı için daha rahat uyandım boğazımda acımada olmadı v.s
günaydın kızlar bilgisayara virüs gelmiş bilgi işlemden götürecekler şimdi çok girilen proğramları engelliyorlar önceki götürdüklerindede faceyi engellemişlerdi bu site içinde önce uyarı almıştım ama inşallah bu siteyide engellemezlerr :85::85::85:
ay işallah özlemcimm yaa şükür bizde öyle bi sorun yok..işallahh engellemezler canımgünaydın kızlar bilgisayara virüs gelmiş bilgi işlemden götürecekler şimdi çok girilen proğramları engelliyorlar önceki götürdüklerindede faceyi engellemişlerdi bu site içinde önce uyarı almıştım ama inşallah bu siteyide engellemezlerr :85::85::85:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?