2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebek şekeri için Facebook ta Gülce Bebek ürünleri var. Fikir edinmek için bakabilirsiniz...

ooo arkadaşlar ne güzel kurabiye hazırlıkları,bebek şekeri hazırlıkları ne güzel yapıyorsunuz bende yapmayı istiyorum ama ne zaman doğurcam ben ya?birde çarşıya çıkamıyorum biraz gezip bakmak lazım...imreniyorum valla size...inşallah herkezin herşey gönlünce olur....

Selam arkadaşlar.Bugün akşam 8.30dan beri kasılmam var hala geçmedi.Çok şiddetli değil ama korkutuyor beni erken doğum tehlikem var zaten bu yüzden (30. haftada sizin de bu şekilde uzun süreli kasılmalarınız oldu mu?

benm de bi kere oldu canım..hatta 30.hafttamda..akşamüstü başladı sabaha kadar hafifleerek sürdü..kalkamıyodum sürekli yattım..yatınca kıpırdamayınca diniodu ama..senn ki de öyle mi ?

benm de bi kere oldu canım..hatta 30.hafttamda..akşamüstü başladı sabaha kadar hafifleerek sürdü..kalkamıyodum sürekli yattım..yatınca kıpırdamayınca diniodu ama..senn ki de öyle mi ?

Artmıyor en azından çok şükür.Bazen şiddetleniyor bazen hafifliyorsıcak duş aldım su içtim ilaçlarımı zaten alıyorum baya uzun sürdü bu sefer.Ama sende de olmuş içim rahatladı biraz sağol canım...

sıcak banyo rahatlatır canım..bişey olmaz dinlen geçer işala canım..benm o kadar ağrımıştıkii duş bile alamadımm..doktoruma sorunca da olur arada normal dedi..nese dinlen canım geçmiş olsunn

sıcak banyo rahatlatır canım..bişey olmaz dinlen geçer işala canım..benm o kadar ağrımıştıkii duş bile alamadımm..doktoruma sorunca da olur arada normal dedi..nese dinlen canım geçmiş olsunn

Karnın da taş gibi oluyordu senin de değil mi?ben biraz uzanıp dinleneyim en iyisi tekrar.Aralıkları düzenli mi bakayım.Teşekkürler canım içim rahatladı biraz...

en geç haziranın 15inde yap cnm inş ...
cnm benimde geçen pazartesi olmuştu 3 saat sürdü sonra geçti inş seninde geçer dinlen cnm

bu arada nil cok hoş bi isim
benim samimi bi arkadasım
nil su koydu cok narin oluyor
nil ler tanıdıklarım hep oyle

teşekkürler canımcım pelin ismini de düşünmüştük bu arada.sonra döndük nil e karar verdik inş benim şirine de narin olur

kızlar sıcak duş almayın..Allah korusun fenalaşırsınız...hamamlara vs lere hamileleri sokmazlar,çünkü sıcak ortam zararlı olabilir hamileler için...hafif ılık duşla görün işinizi..benden size tavsiye.....

Son düzenleme:

sıcak zaten bunaltıo insanı..ılık duşen rahatlatıcısı..ve 15 dak.yı aşmıcak tabi..

günaydıııııııııııın:80: ben yine mesaiye gider gibi erkenden uyandım( dün gece yine burnum kanadı, bi arastırcam bakalım nedendir

leydimm sen nasılsın?

bende işe gelir gibi değil geldiğim için uyandım idare eder canım işte burun kanaman öncede oluyormuydu böle hiç ?

Günaydın Arkadaşlar Bugün annem geliyooooor
ohhh gözün aydınnnn cnm
günaydın kızlar

günaydınn nn

Günaydın Arkadaşlar Bugün annem geliyooooor
günaydın canım gözün aydın
bende işe gelir gibi değil geldiğim için uyandım idare eder canım işte burun kanaman öncede oluyormuydu böle hiç ?

:)))) kolay gelsin canım yaaa, bugün zaman sana su gibi geçsin umarım...

burun kanamam dün sabah cok fazla olmustu, aksam da bir anda bosaldı:26:

günaydın canım gözün aydın

:)))) kolay gelsin canım yaaa, bugün zaman sana su gibi geçsin umarım...

burun kanamam dün sabah cok fazla olmustu, aksam da bir anda bosaldı:26:

amin canım inşallahh

Hamilelikte burun kanaması

Normal popülasyona göre gebelerde burun kanamasına daha sık rastlanmaktadır. Bunun temel nedeni bebeğin ve anne adayının sağlığı açısından gebelik sırasında damarlarda dolaşan kan miktarının artmasıdır. Kan miktarı arttıkça burun mukozası içindeki ince ve yüzeyel kan damarlarının maruz kaldığı basınç da doğal olarak artar. Zaman zaman bu ince damarlar artan basınca direnemez ve damar duvarı yırtılarak kanamaya neden olur. Burun mukozasının kuru kalması, şiddetli sümkürme, burnu ve ağzı tıkayarak hapşırma gibi faktörler de basınç artışına pozitif etki ederek kanamayı tetikleyebilir.

Gebelikteki burun kanamalarını kan hacmindeki artıştan sonra en sık tetikleyen durum burun mukozasının kronik kuruluğudur. Ayrıca sigara kullanımı da damarların kırılganlığını arttırmaktadır.

Burun kanamasının etkileri nelerdir?

Gebelik sırasında burun kanaması yaşayan kadınların ne kendileri ne de bebekleri açısından endişelenmelerini gerektirecek bir durum yoktur. Genelde kanamanın miktarı son derece azdır. Çok nadiren de olsa kendiliğinden ya da alınan basit önlemler ile durmayan kanamalar olabilir.

Kanama durumunda neler yapmak gerekir?

•Öncelikle oturmak gerekir. Uzanılması durumunda kalp ile burun hemen hemen aynı seviyeye geleceğinden önerilmez.
•Burun kökünün yani burun kemerinin üzerinden kuvetlice bastırarak beklemek gerekir. Bu bekleme süresi yaklaşık 10 dakika kadar olmalıdır. Baskı daha erken kaldırılırsa kanın pıhtılaşması için yeterli süre sağlanamadığından kanama durmayabilir.
•Burun köküne buz uygulanması damarların büzüşmesine neden olacağından kanamanın durmasına yardımcı olacaktır.
•Kanama devam ederken uzanmanız kanın yutağa doğru akmasına neden olur. Bu kanın yutulması bulantı ve kusmayı tetikleyebilir.
•Kanama durduktan sonra yaklaşık 10-12 saat kadar sümkürmemeye dikkat edin.

Burun kanaması önlenebilir mi?

Alınacak bazı basit önlemler ile burun kanamalarının önüne geçilebilir. Bunlar:

•Çok şiddetli şekilde sümkürmemek
•Hapşırırken ağız ve burnu kapatmayarak basıncın burun delikleri yolu ile atılmasına olanak sağlamak
•Özellikle gece yatarken havanın kurumasını engellemek. Bunun için özellikle kış aylarında ısıtıcıların üzerine geniş bir kapta su koymak ya da soğuk buhar makinesi yardımı ile odanın nemini arttırmak yeterli olacaktır.
•Burun mukozasının kurumasını önlemek için burna tuzlu su ya da deniz suyu sıkmak
•Yeteri kadar sıvı almak ve bol su içmek
•Fazladan C vitamini almak damarların yapısını güçlendirerek kanamaların azalmasına yardımcı olabilir. Bunun için günde fazladan alacağınız 250 mg C vitamini yeterlidir. Doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz.

gebelerde çok görülür endişe edilecek bi durum değil dior canım ama için rahat etmesi açısından sen sor yinede bi istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…