2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

olmadı öyle yapıcam zaten canım
bebişim bi doğsun hayırlısıyla
röntgen çektircem zaten, daha 2 ay var gerçi ama..

canım 2 ay bunun acısını mı cekeceksin
başka biri daha gorsun sonra agırlasınca
zaten bel ve ayakların agrı yapacak eeh
senin zaten suan problem var daha kotu
olur sen bilirsin tabii:26:

canım 2 ay bunun acısını mı cekeceksin
başka biri daha gorsun sonra agırlasınca
zaten bel ve ayakların agrı yapacak eeh
senin zaten suan problem var daha kotu
olur sen bilirsin tabii:26:
ama hiç bi doktor röntgen çekmeden kesin bişey söyleyemiyo ki canım
tabii yine de gidicem başka bir ortopediciye ama
onun da kesin bişey söyleyeceğini sanmıyorum pek..

ama hiç bi doktor röntgen çekmeden kesin bişey söyleyemiyo ki canım
tabii yine de gidicem başka bir ortopediciye ama
onun da kesin bişey söyleyeceğini sanmıyorum pek..

canım hamileler için yeleklerden bi kac
giydiriyorlar ve ayak oldugu için yakın
degil cekim yapılan bolge benim arkadasım
gecen elini catlattı cekilmek zorunda kaldı
valla belki direk cekim istemez belli de olmaz:44:

aybamu yazınca baktım epidural normale ne güzel anlatmışlar ya aşağıdaki yazıyı okuyunca hemen doğurasım geldi
AĞRISIZ (EPİDURAL ANALJEZİ İLE) DOĞUMDA NELER YAŞAYACAĞIM ?

Hamile kaldınız, doğum yapacaksınız; “Nasıl doğurmalıyım, sezaryen mi, normal doğum mu yapayım ?” derken epidural analjezi diye bir yöntem olduğunu duydunuz. Bu şekilde ağrılarınızı hissetmeden hem normal hem de sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşabileceğinizi öğrendiniz. Ama yine de merak ediyorsunuz: neler yaşayacağım, neler hissedeceğim, veya bana neler yapılacak?
İsterseniz gelin adım adım bir normal ağrısız ( epidural ) doğumu izleyelim:

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir.Bu sancılar yoğunlaşınca kadın-doğum uzmanınızı arayıp sancılarınızın sıklığını ve şiddetini tarif edersiniz. “Gel bir göreyim” veya “ hastaneye git, bir muayene etsinler” diyecektir. Hastaneye giderken, önceden tanışıp telefonunu aldığınız anestezi uzmanınızı arayıp hastaneye gitmekte olduğunuzu haber vereceksiniz. Hastaneye vardığınızda kendi doktorunuz veya nöbetçi doktor veya ebe sizi muayene edecek ve tuşe sonucunu (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçecek. Kanal açılığı 4 cm ulaşınca anestezi doktorunuz gelip sizi müdahale odasına götürecek ve ana menüde Nasıl Uygulanır? sekmesinde ayrıntılı olacak anlattığımız işlemleri yapacak.

İşlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz.
Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz. Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir.
Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek. Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak !

Doğumdan sonra sırtınızdaki epidural kateter, canınız hiç yanmadan çekilip çıkarılacak. Ve siz, hiç ağrı sancı çekmeden normal hayatınıza dönecek, anneliğe alışacaksınız.

canım hamileler için yeleklerden bi kac
giydiriyorlar ve ayak oldugu için yakın
degil cekim yapılan bolge benim arkadasım
gecen elini catlattı cekilmek zorunda kaldı
valla belki direk cekim istemez belli de olmaz:44:
evet canım kalkanla çekilebiliyomuş ama o kalkanın bileğe kadar olması lazımmış
bir de herkes sakın çektirme deyip duruyo
Allahım diyorum olacağı vardır bişey olur
sonra ömür boyu vicdan azabı çekerim

Bir de şeyden korkuyorum
ben bilgisayar öğretmeniyim, ve akşama kadar şu eski tip 15 monitörün içinde
zaten makul miktarda radyasyon almışımdır şimdiye kadar
bir de bu eklenmesin..

off zor işte karar vermek
gerçi 2. gittiğim doktor röntgenlik bi durumun yok, bağ dokunu zedelemişsin demişti
Ama hiç bir doktora güvenim kalmadı artık..

anladım canım için rahat degilse cektirme
tabi ama acısıda seni mahvedecek o yuzden
bilgisayardaki radyasyonlar o kadar etki etmiyormus
hee sen zaten 2 dr.a gittin mi alla alla ya nasıl
anlamadılar bi turlu acaba volteren bandaj yapsan
volterendeki içerik hamilelikde bi sakıncası var mı
ne zaman cıkıcan izne bari bol bol dinlen fazla
basma uzerine:26:

vala bu anlattığı kadar kolaysa hakkaten prenses doğum oluyomuşş ıkınmalar sırasında karna baskı hissediyomuşuz bu iyi bişey..ben hiç bişey hissetmiosun die biliodum hissedersek ıkınmak daha kolay olur tabi bölelikle çocuk da vakumla çıkmaktan kurtulur..ama ii bi anestezi uzamnının yapması lazımmış tabi..gidince doktorumla konuşayım bakiim kim yapıomuşş..

hepimize boyle dogum hikayeleri diliyorum
o zaman

kızlar napıcaz sıcaklarda fena sıccak bugn antep ayy yanıyor vallaaa:89:

haha bodrum da yaniyiii vala sedacıkk !:84: millet denizden çıkmıo ördek gibi.. :95:ben giremiorum bilee:95: gündüzleri güneş kaybolana kadar çıkmıorum evden napiim yoksa dayanılcek gibi deül :100:

haha bodrum da yaniyiii vala sedacıkk !:84: millet denizden çıkmıo ördek gibi.. :95:ben giremiorum bilee:95: gündüzleri güneş kaybolana kadar çıkmıorum evden napiim yoksa dayanılcek gibi deül :100:

canımm bide çalıştığını düşünn...pantoln yapışıyo üstüme oda kaşındırıyo offf:84::84::84: etcem bilmiyorum koktum sanki duş alsam şöyle biiii

ayy az kaldı canım bende hala yiyorum
ya pes valla hamilelik sımarıklıgım aldı
basını gidiyor valla

ay benim ne sucum var yaaa
valla yiyebiliyorken ye canım ya..afiyet olsun...normalde tatlıyı o kadar yemezdim ama yasak olunca insana herşey cazip geliyor işte...hayırlısı az kaldı ama..dayanacam ne yapayım...

valla yiyebiliyorken ye canım ya..afiyet olsun...normalde tatlıyı o kadar yemezdim ama yasak olunca insana herşey cazip geliyor işte...hayırlısı az kaldı ama..dayanacam ne yapayım...

sabır canım busecik için değer:)

Son düzenleme:
slm kızlar ben haziran annesi olucam inş da sizede bakıym dedim hamilelik nasıl geçiyo eminim hepinz bebeğinze kavuşmak için gün sayıyodur ama inanın son haftalar bütün 9 aya değermş hiiiiiiiç geçmiyoki günler bu arada seda hayri nin antep dediğini gördüm canım sen hangi doktora gidiyosn bende antepdeymde doktor sıkıntım oldu

aaa merhaba canım neresindensinn hatem hastanesi bülent beye gdiyorum

aaa merhaba canım neresindensinn hatem hastanesi bülent beye gdiyorum

annemn doktoru bülent bey canımda ben geçen ordaydım doğumhanesine gittim annem için psikolojim bozuldu valla tam 12 tane sezeryan vardı 1 saatde yatak kalmamıştı ya hastaneyi beğenemedim hiç o yüzden sanko olsun idtedm ve doktor sıkıntım oldu hepsni denedim sankoda artık mecburen gülnur hanıma bıraktım kendimi ama doğumhane olayı süper sanko da gerçekten çok fark vardı

aa hatemin ebesi benim ark ben konuştum ama hiç bundan söz konusu etmedi ben çok titiz olduğum konu canm o gün yani bülent beyin hastası çok ama cumaya randevum vardı gidince konuşurum olmadı başka doktor önersin benim ark.da sankoda tahtacıya gidiyormuş oda memnun bende doktor değiştirmek istemiyorum önce kime gidiyordun

ya ben hem doktor iyi olsun dedim hem hastane ama sonra hastaneye daha da önem verdim daha doğrusu bütün ailem verdi çünki geçen sene hatemde bülent beyn hasatası vefat etmişti yoğun bakımı yokdu hastayı primere göndermşlerdi falan işte bebek yoğun bakım ünitesinin iyi olması gerekiyo hatemde o da yok galiba ama sankoda gezdim süperdi ya Allah gerek etmesn ama herşey var açıkcası bülent bey iyi doktor ve annem çok memnun ama hastaneyi daha çok öne koyduk biz ben gülnur çiftçi ye gidiyorm hepsinide gezdim kadın olduundan biraz daha rahatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…