- 12 Ağustos 2011
- 1.047
- 376
- 198
- 38
2010 yılının yaz aylarıydı karar vermiştik artık gerçek bir aile olmalıydık ,,5 yıllık mutlu evliliğimizi bi bebekle pekiştirecektik,,,2010 kurban bayramıydı biz heyecan içinde beklemedeydik kocamla,,kurbanı inegölde geçiriyorduk ve benim adetim beklediğim tarihi geçmişti ama normalde de böyle gecikmeler olduğu için biraz daha beklemek istedim test yapmak için.Ama meraklı kocişim bi akşam eve elinde testle geldi,,ben de kızdım ona çünkü daha erkendi ve inegöldeydik bir iki gün beklese evde yapacaktık testi daha rahat olacaktım çünkü annemlerde yeterince sevinemicektim,,neyse ben böyle deyince eşim kızdı neyi bekliyorsun? dedi falan ama inat bu ya yapmadım...ama içim pırpırpır bütün gece döndüm durdum,,,sabah 7 ben uyandım yapıcam o testi dedim kendi kendime banyoya girdim tabi herkes uyuyo,,yapıverdim ve sonuç 'pozitif',,,beni bi heyecan kapladı nasıl söylicem herkese diye,,,neyse çıktım banyodan eşimin yanına girdim pat diye ben hamileyim dedim şok oldu idrak edemedi hani yapmıcaktın dedi,,duramadım dedim ,,,sarıldı kucağına aldı öptü :))))) sırada annem vardı asıl iş ona söylemekti çünkü beklemiyodu,,,kahvaltıya oturcaktık tam anne bi gelsene dedim endişe dolu bakışlarla noldu dedi ben hamileyim dedim aaaaa nasıl ne zman ee nolcak şimdi dedi hahahhaah e hamileyim dedim çok şaşırdı bütün gün hayal ettik annemle,,,gece ablamlara gittik orası da kalabalıktı yeğenime söyledim ilk,,,sonra ablamı kenara çekip söyledim sevgi ablammı da aradık hepsi çok sevindi,, eniştem bende bi tuhaflık olduğunu farketmiş hatta geyik yapmışlar belki hamiledir falan diye,,,eşim annesini aramış oda çığlık çığlığa ağlamaya başlamış hatta kpederimin ödü kopmuş biri öldü sanmış,,,o akşam düğün vardı bir günde bütün sülale öğrenmişti zaten:) neyse sonra doktor arayışına girdik tavsiye üzerin mithat beye gitmeye başladık,,,3lü test faln derken karnım kocaman olmaya başladı,,bu arada 6. haftada başlayıp 20. haftaya kadar süren berbattttt mide bulantılarım oldu hergün ama hergün kusuyodum hayattan soğumuştum ama şükür ki geçti 20. haftada normale döndüm sonra fırfır gezdim durdum,,başka hiçbir sorunum olmadı hamilelikte,,,sıcaklar bile çok etkilemedi,,,temmuzun 3ünde annemle babam geldi beklemeye,,yani ben 38 haftalıkken,,,bekle bekle gelmedi bizim paşa,,,hergün çalan telefonlara cevap bile vermek istemiodum,,,,neyse artık son haftayıda doldurduk yani 40ı ben beklemek istemiodum,,,doktorumuzda sağolsun son dakika gölü attı habersiz tatile çıktı üstüne üstlük telefonlara da çıkmıodu neyse başka bi doktora yönlendirdiler bizi memik bey diye (bursa doğumevindeyim bu arada)sağolsun hastası olmadığım halde çok ii ilgilendi,iki günde bi nstye girdim herşey normal sancı yok açılma yok,,boynum bükük dönüyodum eve,,,artık miyadını 4 gün geçti ve biz artık doğumu başlatmak istediğimizi söyledik sunimi olur sezeryanmı olur olsun biri dedik,,,anlaştık doktorla cuma günü 23 temmuzda doğum başlayacak,,,perşembe günkü nstde yine herşey aynı dr alttan muayne etti ve bi fitil soktu,,,anlam veremedim sormadım da acaba neydi o fitil çünkü hastaneden çıktığım gibi hafif ama düzenli sancılarım başladı,,,neyse o gün sevgi ablam gelecekti annemler onları almaya gitti,,öğlende geldiler sohbet muhabbet falan derken benim sancıların şiddeti sinsi sinsi artıyordu,,ablama ''teyzesi berkay seni bekledi galiba doğmak için sancılarım var ''dedim.annem heyecan panik tabi herşeyi organize edio,,yemek yedik ıvır zıvır falan derken gece 10da benden sümüksü kahve bi akıntı geldi ablam bunun nişan olduğunu söyledi ama ben çok rahatım hiç heyecan yok sonra tuvalette kanlı su boşalınca ahanda doğuruyom galiba dedim annemlere söyledim apar topar çıktık,,yusufu aradım oda işten çıkıp hastanenin yolunu tutmuş,,,
hastanenin kapısında buluştuk yusuf mithat beye ulaşmış oda ordan talimat verdi flan,,,acilden aldılar beni açılmama baktılar 1 cmdi ama suyum geldi diye tuttular beni yoksa eve yollayacaklardı,,,bi görevliyle beraber boynu bükük bükük merrdivenlerden çıktım annemle yusufu arkamda bırakarak,,,üst kata çıktık hemşire bilgileri falan aldı ben o ara geceliğimi giydim bir sürü evrak imzladıktan sonra KADER ODASIna soktular beni anammmmmmmmmmmm o nasıl bi yer öyle hemen hmen 10 kadın avazı çıktığı kadar bağırıo aldımı beni bi korku,,yattım yatağa ama gözyaşlarımı tutamıyoum ki milletin bağırtsından fena tırstım ağla ağla stajyer hemşireler gelio niye ağlıosun soruo çok korkuyorum diyorum bende ama yapcak bişey yok mecburum doğurmaya,,sezeryan yok en son çare,,,stajyer kızlar çok iyiydi muhabbet ettik biraz,,,iyiki onlar vardı zira ebelerin hepsi birbirinden gıcıktı,köpek gibi davranıolardı,,,o yüzden önüme gelene doğumevinii kötülüyorum berbat bi hastane çok pişman oldum,neyse saat 11,30da yatışım yapıldı lavman yapıldı 2 saat kadar kendi sancımı çektim baktılar yeterli değil damar yolu açıldı suni sancı verildi saat 5e kadar açılmam 4cme kadardı ilk doğum diye hemen açılmadı,,daha çok beklicem galiba dedim içimden neyse 5 gibi ebe geldi muayne etti ve 8 cm olmuştu açılma ha gayret dedi çok sevindim duyunca o sırada iki kez iğne enjekte ettler seruma sanırım ıkınmayı kolaylaştırıcı bişeydi çünkü o iğnelerden sonra deli gibi ıkınma hissi oluştu ebe geldi karnıma bastırdı hadi ıkın biraz dedi ama beceremedim sen sürekli ıkın bak az kaldı hayırlısıyla sen de doğur dedi ebe ve gitti,,,,yine kaldım kendi başıma,,(devlet hastanesi olunca böyle,,,sonrasında ben baya ıkındım gücümün son damlasına kadar,,,,stajyer kızlar geldi doğum başlamış dediler o kadar çok ıkınmışım ki süpersin dediler apar topar doğum masasına gittik,,,ebe hazırlandı flan derken iki kere ıkınmayla oğlum dünyaya geldi,,,şunu gururla söylemeliyim ki epiduralsiz kesisiz doğum yaptım oğlum 3,250 doğdu,,,zordu kolay değildi 7 saat sancı çektim neler çektim ben bilirim ama çok güzel bişey hemen ayağa kalktım hiç yatmadım desem yeridir,,,,Allah herkese en hayırlsını nasip etsin,,,hastaneden hiç memnun kalmadım doğduğu gibi oğlumu aldılar götürdüler 6,35de doğum oldu saat 9da gördüm oğlumu saçma sapan bi yer,,,Allah bi daha düşürmesin oraya,,,neyse oğluşum sağlıklı ya o bana yeter,,,
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah. Hangi hastanede doğum yaptın merak ettim. ama kesiksiz olduğuna sevindim ilk doğum olmasına rağmen yırtık filandamı olmadı. Benim de ilk doğum olacak inşallah.Çok var ama ben de kesiksiz doğum istiyorum..