2011 Temmuz Annelerinin Doğum Hikayeleri ve Bebeklerimizin Fotoları:)

tebrik ederim canım :) Allah ayırmasın bebeğiden. zor olmuş ama dediğin gibi harika bi deneyim olmuş. ben de gece boyu adetmiş gibi bel sancısı çektim, tırsmaya başladım

Korkma arkadasim ve sakin pes etme...muthis bir deneyim...her anini esinle doyasiya yasa...inanilmaz bir ask olusuyor aranizda esinle...insallah bir avazda allah bebegine kavusmana yardim eder:)
sevgiler
y

tesekkurler arkadasim...inan bir daha yaparim...bu arada dogumhanede klasik bir espri yapiyorlar : 'seneye bekleriz'
orda cok kiziyorsun doktorlara ama gercekten ikinci bebeisi de insallah normal dogurcam:)
resmen alismis kudurmustan beter durumu:)
sevgiler
y

MAŞALLAH NE GÜZEL BEBİŞLERİNİZİ SAĞLIKLI ŞEKİLDE KUCAĞINIZA ALMIŞSINIZFOTOLARINIZI BEKLİYORUZ...AYRICA HANGİ HASTANEDE YAPTINIZ DOĞUMUNUZU MERAK ETTİM..

nekadar güzel bir topik... baştan sona kah gülerek kah ağlayarak:2: okudum... Allah doğuran annelerin bebişlerine sağlıklı uzun ömür versin. diğerlerinin de yaklaştı artıkk hepiniz sorunsuz ağrısız sızısız bir avazda:84: kurtulur:92::84:,bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız insallahhh

Yıldız çok tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün,çok güzel yazmışsın benim gibi normal doğum düşünen arkadaşlar için çok verimli oluyor bu tecrübeler,sonundaki cümlen tam benim için yazılmış sanki "kimse inanamıyor bunu yaptığıma" demişsin ya benim için de bu geçerli annem ve kayınvalidem sezeryan yap diye tutturdu,kaynana çok bişey diyemiyor ama annem nasıl anlıyorsa artık senin çatın dar doğuramazsın diyor :)))
benim için de nerdeyse bu iş inada bindi,hatta iğne bile vurmayacam lan diyorum :))
hayırlısı bakalım 25gün falan kaldı ama tabi bebişin canı ne zaman gelmek ister bilemem..
sevgiler...

ALLAH yar ve yardımcın olsun arkadaşım,
neden olmasın, önceden sezeryanmı vardı sanki... o an gelince gücü ve kuvvetide gelir.....

ne güzel bunu böyle diyebilmek....
seni ve bebeğini tekrar tebrik ederim.......

ay masallah yildiz ve asil mavide dogurmus tugcal ve pelini biliyordumda bunlarida simdi ogrendim Allah hepinizin bebeklerini size bagislasinkizlar insallah bizlerede bebeklerimizi kucamiza almayi nasip etsin

bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar​

Şu an kızımın o minik suratını değişik şekillere sokmasını izlerken, kasığımdaki kesi derinden sızlarken yazıyorum bu öyküyü. Doğumun kolayı olmaz demişti dr. ve benimki de kolay olmadı tabiki.Ama aklımda hep bana nasip olmayan doğum şekli kaldı.
6 Kasım 2010 tarihinde başladı bizim öykümüz. Yani 25. doğum günümde. Kasık ağrıları bana hissettirmişti hamile olduğumu ama emin de olamamıştım.Denememizin ilk ayı negatif test görmüştük eşimle ama yumurtlama günlerini takip ederek olacağına inancım tamdı. Vee doğum günümde öğrendim yavrumu içimde taşıdığımı.O bana Allahımın bir hediyesiydi. İlk gittiğimiz muayenede dr 2 kese görüyorum ama haftaya tekrar bakmam lazım diyince eşim havalara uçtu,bense biraz korktum.Ertesi hafta tekrar gittik ve doktorumuz "bizi yanıltmış,ikiz değilmiş" dediğinde dr değiştirmeye karar verdim. 13. haftamızda diğer dr un muaynehanesine gittik,biraz tuzlu oldu bizim için ama bebeğimizin cinsiyetini ve her şeyinin normal olduğunu öğrendik. Sadece geçen yaz olduğum kürtajdan kalma bir yapışıklık vardı rahmimde ve erken doğuma neden olabilirdi.Gittiğimiz dr riskli gebelikler uzmanıydı bunun dışında risk göremediği için onun öğrencisi olan ve doğumumu yaptıracak olan dr.umuza devam etmeye başladık. Her gidişimizde güzel haberlerle döndük çok şükür. her gittiğimizde bizi şaşırttı meleğim hızla büyümesiyle.Yapışıklığı geri itmiş erken doğum riskin yok demişti dr ama benim içimde hep erken geleceğine dair bir his vardı.
Başından beri hep normal doğum istemiştim ama her gittiğimzde aynı sahneyi görüyorduk,kızımın keyfi yerindeydi ve dönmeye de hiç niyeti yoktu.
25 haziran akşamı arkdaşlarla sahile gittik, biraz yürüdük,çay içtik. Daha sonra da uzun süredir kokoreç yememiştim,canım kokoreç istedi,sıcak sıcak (hala tadı damağımda),yarım ekmek arasını 5 dk.da mideye indirdim,kızımın karnımdayken yediği son yemek olacağını bilmeden. Eve geldik ve kk ya hamilelikten ne kadar sıkıldığımı, 3 haftadır devam eden kaşıntının ne kadar bunalttığını,artık kızıma kavuşmak istediğimi yazmıştım,sanırım kızım beni duydu.
Saat 3'te yattık,sabah 8'de çamaşırımda bir ıslaklık hissederek wc'ye koştum.Sanki idrar kaçırır gibi,iradem dışında su azar azar geliyordu.Tabiki hemen kk'ya girdim.Arama kısmına yazdım amniyos sıvısı diye pek bir şey bulamadım. 2. çamaşırımı da ıslattıktan sonra eşimi uyandırdım.hemen nöbetçi eczane bulup turnusol kağıdı almasını söyledim. Hemen kalktı gitti,ne yazık ki nöbetçi eczanede turnusol kağıdı yokmuş.Benim bu arada sancılarım başlamıştı ama daha 3 haftamız olduğu için geleceğine pek inanmıyordum,yalancı sancıdır, ıslaklık da idrardır diye düşünüyordum. Eşim gelmeden bir duş aldım ne olur ne olmaz diye, kıl tüy kontrolü yaptım son kez,çıkanları aldım.Duşta abdest almaya çalıştım ama elimi yüzümü yıkadıktan sonrakileri yaptım mı pek hatırlamıyorum:) Annemi aradım,halam da yanındaymış 3 çocuk annesi olarak hemen hastaneye git,doğum öyle başlyor dedi.Ben hemen giyindim,eşime de çantaları yükledim,çıktık yola.Bu arada benim sancılar sıklaştı ama ben hala inanmıyorum doğacağına,kesin geri gönderirler bizi diyorum. Sancılar devam ediyor bu arada,saate baktım 19 geçe bir geldi,kıvrandım,diğeri 24 geçe ve diğeri 29 geçe yani 5 dk da bir geliyor. Eşime dedim aşkım galiba bebiş geliyor. Eşim sol şeritten,hızına bakmadım ama 140 ı geçmiştir eminim beni hastaneye yetiştirdi.Gider gitmez danışmadan dr umu aradılar,beni de doğumhaneye gönderdiler. Hemşire szi muayne edelim dedi,normal doğum yapamıycaksam normal doğumun en berbat gereğini de yerine getirmek istemedim.Benim bebeğim ters, sezaryen olucam,muayneye gerek yok doktorumu bekliycem dedim. Beni yine de çatala aldı tabi,su gelmiş mi bakmak için,kağıdı sürdü,doğum başlamış dedi.O zaman anladım kızımın gelmek için 26 haziran pazar gününü seçtiğini.Hemen annemi aradım ama doğumhane alt katta olduğu için tel çekmedi.Kapıya çıktım eşim orda bekliyor.Eşime annemleri ara doğum başlamış dedim.Hayatım boyunca unutamayacağım bür gülümseme gördüm eşimin yüzünde.Bitanem benim evlenmeden 8 sene bekledi beni evlendikten sonra da çocuk için hazır olmamı bekledi 2 sene. Yaşıtlarının çocukları okula başladı.Neyse annemleri aramış hemen yola çıkmışlar.6 saat sürüyor Kastamonu ile burası.
Sonra nst ye aldılar beni,benim ağrılar da 3 dk da bir yokluyor beni ve ben her ağrı girişinde "ben bu ağrıyı neden çekiyorum nasıl olsa sezaryen olucam,nerde doktorum?" diye bağırıyorum. Yanımdaki sancı çeken kadının sesi bile çıkmıyor.ağrı geldikçe yürüyor.Sonra beni sezeryana hazırladılar vee istikamet doğumhane. Eşim kardeşimi ve yeğenini aramış onlar da gelmişler. Doğumhaneye girerken kardeşim kızımla tek beden 2 kalp olduğumuz son fotoğrafımızı çekti. Bakışlarımla eşimle vedalaştık.Kapıda anestezistimle tanıştık,bel fıtığım olduğunu l5 te, dikkat etmesini söyledim.Sonra bana iğne yapıldı,kedi gibi sırtımı çıkartmakta zorlandım biraz.stres olmamam için benimle konuşmaya çalıştılar. Hatta anestezistim bir öğrencimin dayısı çıktı. Sonra uyuşma ve dr un gelmesi. 2 dk sonra da kızımın billur sesi.gördüğüm an büyülendim,aşık oldum yavruma.ağzım kulaklarımda,dikmelerini bekledim,odamıza çıktık vee ilk dokunuş,ilk temas.İşte böyle girdi hayatımıza kuzum.Allah her istyene nasip etsin.Mükemmel bir duygu.

Şu an kızımın o minik suratını değişik şekillere sokmasını izlerken, kasığımdaki kesi derinden sızlarken yazıyorum bu öyküyü. Doğumun kolayı olmaz demişti dr. ve benimki de kolay olmadı tabiki.Ama aklımda hep bana nasip olmayan doğum şekli kaldı.
6 Kasım 2010 tarihinde başladı bizim öykümüz. Yani 25. doğum günümde. Kasık ağrıları bana hissettirmişti hamile olduğumu ama emin de olamamıştım.Denememizin ilk ayı negatif test görmüştük eşimle ama yumurtlama günlerini takip ederek olacağına inancım tamdı. Vee doğum günümde öğrendim yavrumu içimde taşıdığımı.O bana Allahımın bir hediyesiydi. İlk gittiğimiz muayenede dr 2 kese görüyorum ama haftaya tekrar bakmam lazım diyince eşim havalara uçtu,bense biraz korktum.Ertesi hafta tekrar gittik ve doktorumuz "bizi yanıltmış,ikiz değilmiş" dediğinde dr değiştirmeye karar verdim. 13. haftamızda diğer dr un muaynehanesine gittik,biraz tuzlu oldu bizim için ama bebeğimizin cinsiyetini ve her şeyinin normal olduğunu öğrendik. Sadece geçen yaz olduğum kürtajdan kalma bir yapışıklık vardı rahmimde ve erken doğuma neden olabilirdi.Gittiğimiz dr riskli gebelikler uzmanıydı bunun dışında risk göremediği için onun öğrencisi olan ve doğumumu yaptıracak olan dr.umuza devam etmeye başladık. Her gidişimizde güzel haberlerle döndük çok şükür. her gittiğimizde bizi şaşırttı meleğim hızla büyümesiyle.Yapışıklığı geri itmiş erken doğum riskin yok demişti dr ama benim içimde hep erken geleceğine dair bir his vardı.
Başından beri hep normal doğum istemiştim ama her gittiğimzde aynı sahneyi görüyorduk,kızımın keyfi yerindeydi ve dönmeye de hiç niyeti yoktu.
25 haziran akşamı arkdaşlarla sahile gittik, biraz yürüdük,çay içtik. Daha sonra da uzun süredir kokoreç yememiştim,canım kokoreç istedi,sıcak sıcak (hala tadı damağımda),yarım ekmek arasını 5 dk.da mideye indirdim,kızımın karnımdayken yediği son yemek olacağını bilmeden. Eve geldik ve kk ya hamilelikten ne kadar sıkıldığımı, 3 haftadır devam eden kaşıntının ne kadar bunalttığını,artık kızıma kavuşmak istediğimi yazmıştım,sanırım kızım beni duydu.
Saat 3'te yattık,sabah 8'de çamaşırımda bir ıslaklık hissederek wc'ye koştum.Sanki idrar kaçırır gibi,iradem dışında su azar azar geliyordu.Tabiki hemen kk'ya girdim.Arama kısmına yazdım amniyos sıvısı diye pek bir şey bulamadım. 2. çamaşırımı da ıslattıktan sonra eşimi uyandırdım.hemen nöbetçi eczane bulup turnusol kağıdı almasını söyledim. Hemen kalktı gitti,ne yazık ki nöbetçi eczanede turnusol kağıdı yokmuş.Benim bu arada sancılarım başlamıştı ama daha 3 haftamız olduğu için geleceğine pek inanmıyordum,yalancı sancıdır, ıslaklık da idrardır diye düşünüyordum. Eşim gelmeden bir duş aldım ne olur ne olmaz diye, kıl tüy kontrolü yaptım son kez,çıkanları aldım.Duşta abdest almaya çalıştım ama elimi yüzümü yıkadıktan sonrakileri yaptım mı pek hatırlamıyorum:) Annemi aradım,halam da yanındaymış 3 çocuk annesi olarak hemen hastaneye git,doğum öyle başlyor dedi.Ben hemen giyindim,eşime de çantaları yükledim,çıktık yola.Bu arada benim sancılar sıklaştı ama ben hala inanmıyorum doğacağına,kesin geri gönderirler bizi diyorum. Sancılar devam ediyor bu arada,saate baktım 19 geçe bir geldi,kıvrandım,diğeri 24 geçe ve diğeri 29 geçe yani 5 dk da bir geliyor. Eşime dedim aşkım galiba bebiş geliyor. Eşim sol şeritten,hızına bakmadım ama 140 ı geçmiştir eminim beni hastaneye yetiştirdi.Gider gitmez danışmadan dr umu aradılar,beni de doğumhaneye gönderdiler. Hemşire szi muayne edelim dedi,normal doğum yapamıycaksam normal doğumun en berbat gereğini de yerine getirmek istemedim.Benim bebeğim ters, sezaryen olucam,muayneye gerek yok doktorumu bekliycem dedim. Beni yine de çatala aldı tabi,su gelmiş mi bakmak için,kağıdı sürdü,doğum başlamış dedi.O zaman anladım kızımın gelmek için 26 haziran pazar gününü seçtiğini.Hemen annemi aradım ama doğumhane alt katta olduğu için tel çekmedi.Kapıya çıktım eşim orda bekliyor.Eşime annemleri ara doğum başlamış dedim.Hayatım boyunca unutamayacağım bür gülümseme gördüm eşimin yüzünde.Bitanem benim evlenmeden 8 sene bekledi beni evlendikten sonra da çocuk için hazır olmamı bekledi 2 sene. Yaşıtlarının çocukları okula başladı.Neyse annemleri aramış hemen yola çıkmışlar.6 saat sürüyor Kastamonu ile burası.
Sonra nst ye aldılar beni,benim ağrılar da 3 dk da bir yokluyor beni ve ben her ağrı girişinde "ben bu ağrıyı neden çekiyorum nasıl olsa sezaryen olucam,nerde doktorum?" diye bağırıyorum. Yanımdaki sancı çeken kadının sesi bile çıkmıyor.ağrı geldikçe yürüyor.Sonra beni sezeryana hazırladılar vee istikamet doğumhane. Eşim kardeşimi ve yeğenini aramış onlar da gelmişler. Doğumhaneye girerken kardeşim kızımla tek beden 2 kalp olduğumuz son fotoğrafımızı çekti. Bakışlarımla eşimle vedalaştık.Kapıda anestezistimle tanıştık,bel fıtığım olduğunu l5 te, dikkat etmesini söyledim.Sonra bana iğne yapıldı,kedi gibi sırtımı çıkartmakta zorlandım biraz.stres olmamam için benimle konuşmaya çalıştılar. Hatta anestezistim bir öğrencimin dayısı çıktı. Sonra uyuşma ve dr un gelmesi. 2 dk sonra da kızımın billur sesi.gördüğüm an büyülendim,aşık oldum yavruma.ağzım kulaklarımda,dikmelerini bekledim,odamıza çıktık vee ilk dokunuş,ilk temas.İşte böyle girdi hayatımıza kuzum.Allah her istyene nasip etsin.Mükemmel bir duygu.

kızlar 2 kez paylaşmışım,silemedim.verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim

canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün. ben her hikayede heyecanlanacağım sanırım :) bebişinle yan yanasın şimdi ne güzel.... Eşinide senide tebrik ediyorum.

gözün aydın canım....başta hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız..yazın kürtaj oldum ve iyi bir dr. bulduk dediğin gibi biraz tuzlu olsada çok güvendiğim bir dr... inşallah bizde sağlıklı şekilde bebeğimizi kucağımza alırız...

MAŞALLAH NE GÜZEL BEBİŞLERİNİZİ SAĞLIKLI ŞEKİLDE KUCAĞINIZA ALMIŞSINIZFOTOLARINIZI BEKLİYORUZ...AYRICA HANGİ HASTANEDE YAPTINIZ DOĞUMUNUZU MERAK ETTİM..

Arkadasim,
Ben Memorial Atasehir'de dogum yaptim. Hastaneden cok memnun kaldim. Butik minik bir hastane. Kalabalik degil kesinlikle ayrica doktorlar, hemsireler hepsi cok tatli..kesinlikle tavsiye ederim...
Sevgiler,
Y

Sevgili arkadasim,

Benim doktorum her bebek kendi yolunu cizer dogumu kafana takma demisti her sordugumda...simdi insanlar kalcan cok dar oldugunda sanki normal doguramazmissin saniyorlar...benim kalcam cok dardir. Dogumdan once 34 bedeni bile daralttiriyordum su anda 36 beden oldu kalcam...hala sokakta bebekle gorenler yeni dogum yaptigima inanamiyorlar...o kalcadan o bebek cikmaz diyor teyzeler...hatta dogum yaptigim gun kayinvalidem birsey demedi ama sonra bana dedi...cok dua ettim insallah cektigi acilara deger bu kiz nasil doguracak diye cok dusundum dedi...inan bana eger bebis normal yolla gelmeye karar verdiyse geliyor, kalcanin kucuk olmasi da sorun degil! cati ve kalca alakasiz seyler annene soyle...bebis kendi yolunu sececek sen merak etme...plan yapma bosver...farketmez sezeryanda olsa normalda olsa yeterki saglikli olsun (ikinizde saglikli olun)
Eminim gonlunden gecen olacak canim...
Sevgiler,
Y

05.07.2011 tarihinde doktorumuza kontrole gittik. Açıklığım 3 cm olmuştu, plesantam yaşlanmaya başlamıştı ve de bebeğimin hareketlerini artık az hissetmeye başlamıştım. Doktorda riske atmayalım yarın gel hemen doğuma başlayalım dedi suni sancıyla..

6 Temmuz sabahı saat 8'de hastaneye yatışım yapıldı. Lavman yapıldı, damar yolu açıldı, kanlar alındı ve ben doktorumu beklemeye başladım. Doktorum geldikten donra doğumhaneye geçip rahim ağzımın yumuşamasını sağlayan birşey konuldu rahim ağzına... Öğlene doğru o ilaç çıkarıldı ve doktor su kesemi patlattı. Kese patlatıldıktan sonra sancılarım sıklaşmaya başladı ve bana o sıra suni sancıda verilmiş tabii haberim yok... Artık dayanılmaz sancılarım vardı; ama doktor dayanabildiğin kadar dayan dedi epidural için. Artık dakikada geliyordu sancılar ve sancılar 100 civarı falandı, dayanamıyordum... Epidural için ameliyathaneye indik ve epidural takıldı. Epidural takıldıktan sonra bile sancıları az az hissediyordum. Tam saat 9'dan akşam 19.30'a kadar sancı çektim... Açılmam en son 7 cm olmuştu.. Ben sürekli dolaşıyordum eşimle, arkadaşlarımla; ama artık dayanılmaz ağrılar gelmeye başladı ve bana toplamda 4 doz epidural yapıldı... Epidural olmasına rağmen ben 11 civarındaki sancılarımı hissetmeye başladım.. Ve tam o sırada benim nefes alamama durumum başladı ve bebeğimin kalp atışları 163'ten 40lara, daha sonrada hiç gelmemeye başladı. Ben tabii o sırada ağlamaya başladım, şok geçiriyordum resmen.. Nefes almam iyice güçleşti.. Doktor acil sezeryan dedi, ben şoktayım.. Deli gibi ağlıyorum bebeğime birşey oldu diye... Beni tüm doktorlar toplanıp acil sezeryana aldılar.. Genel aneztesi istedim o şokla ve ağlamayla, hala neden istedim bilemiyorum; ama iyice demek ki kendimden geçmişim :44: Epidural olmasına rağmen doktorum beni o halde görünce tamam Yasemin genel yapıyoruz dediğini duydum en son... Neyse uzun lafın kısası; ben saat 19,53'te 3.040 gr ağırlığında ve 50 cm. ağırlığında simsiyah saçları olan yakışıklı Ege'mi dünyaya getirdim... Keşke doğum anını görebilseydim O kadar da arzulamıştım halbuki... Herşey kader kısmet tabii..

Boynuna kordon dolanmış yavrumun... Yaklaşık 2 saat sonra odama alındığında gördüm o yakışıklımı ve ilk sözüm ana saçlara bak kime benziyor bu dedim Bu kadar saçı olan bir bebek beklemiyordum açıkcası

Sevgili doktoruma bizi oğlumla sağsalim kavuşturduğu ve bizi bir an bile yalnız bırakmadığı için de teşekkür ediyorum

cnm sağlıkla almışsın ya oğluşu kucağına önemli olan o bende epidurali çok istemiştim bende de olmadı nasip kısmet bebişimiz sağlıkla yanımızda ya gerisi arkada kaldı
bide şu göğüs ağrıları olmasaa

bu satırları yazabildiğim için rabbime şükrediyorum hiç yaşayamam sanıyordum.şimdi,çok geçmişe gitmeden direk doğum hikayemi paylaşayım:
37+0da normal kontrolümüze gitmiştik doktor nstye bağladı ve sancın var alttan bakıcam dedi.ben de bişey hissetmiyorum,hem haftaya bakıcaktınız olmaz falan derken kendimi çatalda buldum ve doktor şaşırdı 3cm açıklık var sen fazla beklemezsin yarın gel yine bakıcam dedi,sonraki gün baktığında 4cm olmuş doğurursun sen,hatta istersen suyunu patlatayım 2saate doğarsın dedi,ben de hayır sancım gelirse gelirim dedim ve eve gittim ama artık eşimle her an tetikteyiz dışarı falan çıkmıyorum kendimi dinleyip duruyorum derken hemen doğarsın demesine rağmen ben 37+4e kadar hiç bişey hissetmedim ogün adet sancısı gibi geldi ben heralde sancı bu dedim ve ne kadar zamanda bir geliyor diye baktım ama sık değildi girdik yatağa yattık gece 1gibi şiddetli bir sancı girdi ben anladım ki diğerleri hazırlıkmış asıl sancı buymuş.eşimi uyandırdım 1saat kadar evde kıvrandım,doktor sen çabuk doğarsın dediği için daha fazla beklemek istemedik hastaneye gittik muayeneyi yaptılar bu gece doğarsın dediler 1saat sonra doktor geldi suyumu açtı ama ben eşime ve doktoruma ve de kendime söylediğim kadar dirayetli çıkamadım yapamam falan diyip bayağı direndim bağırdım derken 1saat kadat sonra kaka hissi gibi ıkınma geldi doktor hemen alın bebek geliyor dedi allahtan bebeğim beni fazla yormadı kuvvetli bir ıkınmayla gördüm o mucizeyi,mükemmel bir duyguydu hatta çok utandım o kadar taşkınlık yaptığıma toplam 4saatte ne iğne ne sunni sancı olmadan kuzuma kavuştum,sancılar tahminimden zormuş fakat şuan bakıyorumda sayılı zaman ve şimdi 1hafta oldu ben normal hayatıma dönmüş durumdayım,bebeğimi emziriyorum annemleri de gönderdim normal doğumun güzelliklerini yaşıyorum,ve tabiki tavsiye ediyorum,o an yapamam diyip çırpınsam da bundan sonrakileri de normal ve iğnesiz yapmak istiyorum...
Mevlam hepinize kolay doğumlar nasip etsin,çok dua edin işin sırrı dua etmekte...

hayırlısı olsun allah analı babalı büyütsün inş maşallah ne güzel normal doğum olmuş bende öyle istiyodum kısmet deilmiş allah herkese nasip etsin annelik duygusunu inş

slm güzel annişler bizim doğum hikayemiz biraz stresli geçti 30 haziran perşembe günü dr kontrolüm vardı 9 ay büyunca gittiğim dr hastanede son günü olduğunu öğrendik doğuma 4 gün kala muayene etmedi makinasını kapamışlar başka hastaneye çağırdı o hastanede bize uzak kalıyo napıcağımızı şaşırdık eve geldik başka dr aramaya tavsiye üzerine başka dr bulduk 1 temmuz cuma günü sabah eşim annem ben gittik dr çok ilgiliydi bebeğin kilosunun 4.380 olduğunu yüzde 10 yanılma payıyla 4 kilo olabiliceğini söyledi normal doğumu gerçekleştirebilirmiyim diye bakmak için tuşe muaynesine gönderdi 2 cm açılma varmış çatım müsaitmiş ama yinede zor gerçekleşirmiş sezeryan istersen 3te gel normal dersen yarın suni sancıyla normal doğumu deneyelim dedi bebeğe zarar verebilicek bi durum oluşursa bebeğin kafasını gördükleri zamanda sezeryana çevirebiliyoruz dedi biz eve geldik düşünmeye ben iyice stres yaptım suni sancıyı duyunca hiç ağrım yoktu ertesi gün gidince büyük ihtimelle sezeryana dönüşüceğini tahmin ettiğimiz için 3te hastaneye tekrar gittik 4.5 ta ameliyathaneye aldılar yarım saat sonra kendime gelmiştim egemenim 4.250 54 cm olarak dünyaya geldi sezeryan olmasına rağmen çabuk toparladım kendimi şimdi ikimizde çok iyiyiz paşam bugün banyo yaptı şimdi uyuyo bizden bu kadar fırsat buldukça geliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…