• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar bazen karnımın yan tarafında pinpon topu kadar bişey geliyor elime, tahminimce ayağı bebişimin ama ona dokununca nasıl deli oluyorum anlatamammmm Allahım nasıl bir duygu bu yaaa, bir an önce gelsin ısırayım o ayaklarıııı diye çıldırıyorum resmenn

masallahhh:nazar:
bende bu aksam gıtcem kac kılo merek edıyorum ve cok olsun ıstemıyorum normal olursa nasıl dogurcam dıye

benımde adet sancısı gıbı sancım oluyordu hatta gece uyutmadı ama nst de 10 dan yukarı cıkmadı sancı
aletmı bozukdu acaba:1::1:

hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallahhh..
belki nst anına denk gelmemiştir sancın canım, şuan malum düzenli değiller

kızlar mıde yanması tuketıyor zaten benı ama en cok ayak ve ellerım cok yanıyor cokk uyuyamıyorum sabaha kadar dusa gırıyorum az uyuyorum sonra kalkıyorum ayaklarımı ellerımı yıkıyorum ama yok sankı komur yanıyor avuclarımda

2 yudum süt iç canım bende işe yarıyor

Bende de bugün sancı var yaa, ara sıra gelip gidiyor, adet sancıları gibi resmen...

işte bunlar yalancı doğum sancıları canım, ne zaman düzene girer, sıklaşır ve şiddetlenir o zaman gerçek doğum sancısı oluyor, şimdikiler alıştırma :1:

ya kızlar bazen karnımın yan tarafında pinpon topu kadar bişey geliyor elime, tahminimce ayağı bebişimin ama ona dokununca nasıl deli oluyorum anlatamammmm Allahım nasıl bir duygu bu yaaa, bir an önce gelsin ısırayım o ayaklarıııı diye çıldırıyorum resmenn

2 gece önce sola yatınca ben de yuvarlak top giibi bişey hissettim tenis topu gibiydi bariz.neresi ki bebişin

valla ister alırsın ister almazsın ben kendi fikrimi paylaştım.kanama olup leke çıkınca pijamaya rezil durumda dolaşmaktan iyidir.
Fazla olack birsey varsa oda pijama takımı olsun zor durumda kalmayalım zaten yazlık seyler kışlık gibi yer kaplamıyor. Bazılarına 3 bile yetmiyormus odurumda iyice stres olmak var birde

aslında o da bir tahmin canım, normal doğum olunca ne zaman olacağını kestirmek mümkün değil, inşallah daha fazla bekletmez oğlumm..
dün 3340 gr dı, aman daha fazla almasın yaa tombik bebek doğurmak kolay olmasa gerek :1:

bu arad sancı adet sancısı gibi ve özellikle belden vuruyor, aynı zamanda kasılma yani karında şiddetli sertleşme oluyor

masallahhh:nazar:
bende bu aksam gıtcem kac kılo merek edıyorum ve cok olsun ıstemıyorum normal olursa nasıl dogurcam dıye

benımde adet sancısı gıbı sancım oluyordu hatta gece uyutmadı ama nst de 10 dan yukarı cıkmadı sancı
aletmı bozukdu acaba:1::1:

Eskiler tombul bebek zayıf bebekten kolay dogar derler ama bilemiyorum artık ne derece dogrudur :)

2 gece önce sola yatınca ben de yuvarlak top giibi bişey hissettim tenis topu gibiydi bariz.neresi ki bebişin

evet aynen öyle bişey oluyor ben elime geldiği yerden ve duruşundan ayağıdır diye tahmin ediyorum, ay nasıl tatlı bir ayaktır o Allah bilirr

Fazla olack birsey varsa oda pijama takımı olsun zor durumda kalmayalım zaten yazlık seyler kışlık gibi yer kaplamıyor. Bazılarına 3 bile yetmiyormus odurumda iyice stres olmak var birde

Eskiler tombul bebek zayıf bebekten kolay dogar derler ama bilemiyorum artık ne derece dogrudur :)

en azından dikiş sayısı az olur :1::1:

Bende sol tarafımda hep hissediyorum, hatta bazen aşağı yukarı hareket ettiriyor :)

inşallah öyledir; ben yapınca söyleyeceğim nasıl şişko çıkartılıyor.. Daha kilo almasa da olur tabi; doğuracak olan da bir insan dimi..

bu aralar en çok şeyi merak ediyorum doğumda kaç kilo gider acaba diye.. Bunu Buldum...

Gebeliği boyunca 12.5 kilo almış ve miadında 3400 gramlık bir bebek doğurmuş bir anne adayında alınan bu kiloların dağılımı
Bebek: 3400 gram

Plasenta: 600 gram

Uterus (rahim) : 900 gram

Amnios sıvısı 0.8 litre (800 gram)

Meme dokusu gelişimi: 400 gram

Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Artan yağ depoları: 3500 gram

Normal sınırlar içinde kilo almış ve normal ölçülerde bebek doğurmuş bir anne doğum sonrası taburcu olurken gebelik öncesi ağırlığının ortalama 4.5 kg fazlasıyla taburcu olur.

Gebelik esnasında ne kadar fazla kilo alınırsa gebelik sonrası o kadar fazla kaybedilir. Doğum sayısı arttıkça gebelik sonrası kalan kilo artar.

Emzirmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir, ancak pratikte bunun geçerliliği gözlenmemektedir. Emzirme her ne kadar günlük harcanan kalori miktarını artırsa da emziren anne bunu bir kilo verme fırsatı olarak görmek yerine beslenmesini artan ihtiyaçlara göre yeniden ayarlamalıdır.

Gebelik esnasında depolanan yaklaşık 3500 gram yağın vücuttan atılması haftalar ya da aylar sürebilir.

canım senin sinirlerini kim bozdu boyle ama katılıyorum 1 tane yeter bencede[/QU

gecelik 2 tane yeterli oluyor sabahlıkta önemli yürüyüş yapıyorsun kolidorda bir de hastaneden çıkarken bir kıyafet gerekli bu kadar aile cüzdanına gerek yok hasta bezinide özelde yapıyorsan gerek yok

bende 2 tane pijama takımı biri sabahlıklı. 1 tane de gecelik aldım bol bol iç çamaşırıda alın. çorap ta alın sakın sıcak diye düşünmeyin üşünüyomuş.

12.5 kilo için öyleyse benim 15 oldu yaa, umarım daha almam :(
1 hftada nasıl 2,5 kilo aldım hala inanamıyorum, oysaki iştahımda açılmış değil...

Bende pijama aldım ama annem sabahlıkta gerekir dedi, arkanda leke olursa kapatır dedi, ama hiç aklıma gelmedi benim yaa.
Sabahlığım var ama dantelli bişey...

ben sabahlık da almadım; çorap da sanki ömür boyu böyle yanacakmışım gibi geliyor.. geceliklerin biri uzun işimi görür herhalde; en olmadı kocama koyduğum çorabı giyerim :)) (hastahane çantam hastahaneye yakın bir evde o yüzden artık müdahale yok; şekerlerimi alıp gideceğim doğuma :)) )

Selam şekerler..

Dünde beri bebişin çamaşır yıkama işi ile uğraşıom:)) yımaka bitti,ütüde bitti gibi bişey hastane çıkışı ve penye battaniyeler lkuruyo şuanda,diğerleirnmin hepsini ütüledik,halamın ve amcamın kızda geldi yardım ettiler. bir iş daha bitmiş oldu:)

12.5 kilo için öyleyse benim 15 oldu yaa, umarım daha almam :(
1 hftada nasıl 2,5 kilo aldım hala inanamıyorum, oysaki iştahımda açılmış değil...

Bende pijama aldım ama annem sabahlıkta gerekir dedi, arkanda leke olursa kapatır dedi, ama hiç aklıma gelmedi benim yaa.
Sabahlığım var ama dantelli bişey...

dimi ya dantelliler vardı; giyeriz ayol; bu çocuklar gökten inmedi ya bu göbekler yokken giyiyorduk :))

ben de bu arada pazar günü fotoğrafçımla son kez görüştüm; hamilelik fotolarımı çekti; bu ayıcık halimi belgeledik.. doğum olduğu gün arayacağım gelecek..

3 ayrı şeker hazırladım; biri eşimin iş yerine biri mevlüt için biri de hastahane için.. iş yerine olanın işi bitti, mevlüt için olanları daha bağlamadım şekerler hava almasın diye..

hastahane için olanı da birazdan yaparsam resim yollarım birazdan :))

mevlüt için; şeker hamurumu ve kalıplarımı da aldım kurabiyeler için.. Bu son sıcak günleri eğlenceli aktivitelerle değerlendiriyorum yani anlayacağınız.. ama yandııııım!!!

dimi ya dantelliler vardı; giyeriz ayol; bu çocuklar gökten inmedi ya bu göbekler yokken giyiyorduk :))

pazar günü alışveriş yaparken eşime 1 tanede sabahllıklı almamız gerekiyo dedim oda ne derse beğenirsiniz evde varya saten dantelli gecelik takımını söylüyomuş meğer :)

Back
X