Bebişlerin odasını ne zaman aktif hale getiriceksiniz,yani halısı,cibinlik tülü vs.. ne zaman hazırlıycaksınız.
Kısmetse benim yarın mobilyar geliyor,tüller falanda takılacak,cuma da temizletecegim iç dıs tüm mobilyaları o zaman eksiklerimi de görürüm diye düşünüyorum,şu an bildigim bi tavan lambası eksik odanın bide dönence,güzel değişik bişeyler almak istiyorum ama bulamadım belki bulanlar paylaşır burda bizde fikir sahibi oluruz. dediğim gibi oda bitince neler eksik görürüm diye düşünüyorum:) senin hazırlıklar ne alemde?
Anladım canım,yani şimdiden hazırda bekleticem diyosun. benimde iyi işte tek stor perdemiz kaldı onun dışında herşey hazır,ama ben ağustosun başında odayı hazır hale getirmek istiyorum toz falan olması ndıye eşyalar tül falan.
bi ev bulup tasınamadım
bebişimin kendıne ait bi odası şimdilik olamıcak malesef(
bizim hazır cnm,bir eksik oğlum kaldıBebişlerin odasını ne zaman aktif hale getiriceksiniz,yani halısı,cibinlik tülü vs.. ne zaman hazırlıycaksınız.
doğru söylüyor,bizim odamız hazır şuan ama ılk 6 ay sadece sus olarak durucak nerdeyse.oyun parkı aldık onuda yatak odamıza koyduk orda bızımle yatıcaküzülmee sakın,zaten ilk aylar hep yanında yatacak zaten o yüzden sorun yok bence, inşallah ileride güzel bi oda hazırlarsın bebişine .:)
doğru söylüyor,bizim odamız hazır şuan ama ılk 6 ay sadece sus olarak durucak nerdeyse.oyun parkı aldık onuda yatak odamıza koyduk orda bızımle yatıcak
herşey yolua girer bir şekilde böyle şeylerle sıkma canını
üzülmee sakın,zaten ilk aylar hep yanında yatacak zaten o yüzden sorun yok bence, inşallah ileride güzel bi oda hazırlarsın bebişine .:)
evet canım nolur noolmaz diye,hazırlıcam herseyı bakarsın zamanından önce gelir falan. ama her hafta bi gün temizletirim tüllerin tozunu dolapları sildiririm ama elbiselerini henüz yıkamadım onları daha sonra yıkayıp ütüleyim buzdolabı poşetlerine koyup ağızları kapalı halde dolaplara yerleştirmeyi düşünüyorum ki temiz kalsın mikroplar gelmesin diye..
bizim hazır cnm,bir eksik oğlum kaldı
ya bu park yatak için ne marka yatak aldınız kızlar visco olsuun diyor herkes tamam da marka ne almalı bilemedim
geçen gün bende kuzenimden duydum sezeryan olursan ilk başta sütün gelmeyebilir dedi
ameliyat eldivenıne sıcak su koy,göğsüne havlu koyup suıyu üstünde tut biraz dedi
o zmn süt geliomuş
kendisi 2 doğum yaptı inşallah faydalı olur bizler için
canım görümcem bu durumu yaşamış kan leke bulaşıyomuş o yüzden ben şık olanı daha sonra giydirmeyi düşünüyorum. gerçi o heyecanla nasıl yapacaz bilmiyorum. benim arkadaşım şubatta doğum yapmıştı. odasına gelir gelmez aman niye beyazlı takımı giydirmediniz dedi. çünkü bebişin ilk fotoları şık olmalıymış. Aman bir sağlıkla gelsinlerde Allahın izniyle.
ay iyice kafam karıştı gerçi benim hastane çıkışı takım amblemli.eşime süpriz için almıştım.koyu renk.
Kızlar bi kaç kişiden duydum, göğsün yara olmaması için emzirmeden önce soğan sürülüyormuş, yapanların göğsü yara olmamış, bende yapmayı düşünüyorum...
diğer topiklerden birinde kızlar ayva çekirdeğini suda bekletip jöle haline getiriyordu.onu sürüyorlarmış iyi geliyormuş.ama biriktirmediğim için yapamıycam malesef
güzel annelerim sizlere bir sorum var
yenidoğan bebeklere emzik vermek doğrumu?
biberonla beslemeye ne zaman başlıyoruz,neden?
emzikle biberonu doğum çantasına koymaya gerek varmı?
ben ne olur ne olmaz diye 1 er tane chicco nun anne göğsüne benzeyen biberonuyla,emziğinden aldım ama napsam bilemedim onları,kutularını bile açmadım amabalajlarıyla duruyorlar:26:
kimi emziğe alıştır çok rahat edıyosun dıyor kımı damak yapısı için zararlı diyor püff
canım işallah eksiğimiz olmaz.malum eşler orda bizden panik olacakları için bir de alışverişe yollamak istemem.6-7 farklı topiğin listesinden oluşturdum bu listeyi.sefil gibi gitmekten iyidir.yalnız çoğu hazır çantaya konulacak sadece.aslında kapatıp bagaja atmak lazım ama nolur nolmaz.sezeryan olacaklar için süt problemi olmasın diye mama alın yanınıza diyorlar.bir de ilk zamanlar kaşıkla da anne sütü sağıp veriyorlarmış.1 de mama kaşığı koydum ben.artı süt artırıcı çay(humana aldım sitelerden çok methini duydum) koydum.süt gelmez ya da az gelirse işe yarıyormuş.
ya kızlar bazen karnımın yan tarafında pinpon topu kadar bişey geliyor elime, tahminimce ayağı bebişimin ama ona dokununca nasıl deli oluyorum anlatamammmm Allahım nasıl bir duygu bu yaaa, bir an önce gelsin ısırayım o ayaklarıııı diye çıldırıyorum resmenn
Ben ilk oğluma emzik vermedim, sonra da pişman oldum ama paşam almadı. Özellikle uyurken verilmesi taraftarıyım, sonradan bıraktırmak zor oluyor ama. Eğer emzik olmazsa yaka iğnesi gibi oluyorlar hiç nefes alamıyorsunuz. Sürekli memede durmak istiyorlar. Gece doyduktan sonra bile memede kalmak istiyorlar. Bu da emzirdiğiniz kadar sürede geceleri uykusuz kalmak demek. Bence annenin yaşam kalitesi de çok önemli bebeğin sağlıklı gelişimi için. Anne rahat huzurlu olacak ki bebeğiyle daha güzel ilgilensin. Bu yüzden bu sefer emzik vereceğim ve saatle emzireceğim Allah nasip derse.
Bence listen çok güzel olmuş, ben de eksiklerimi tamamlayacağım bu listeye göre. İlk doğumumda internet bu kadar aktif kullanılmıyordu, dolayısıyla böyle listeler filan da yoktu, bir yığın eksik çıkmıştı, hep eşimi gönderdik aldı geldi. Msela bir gecelik, bir pijama götürmüştüm, gecelik kan oldu, eşim gitti yenisini alıp geldi. Çorap mutlaka götürülmeli, normal ya da sezaryen doğumdan sonra çorap mutlaka giyin derim, bebeyi gazlı yapmayın :) Süt arttırıcı çay da mükemmelmiş, kullanan arkadaşlarım çok memnun.
slm kızçeler yemeğimizi yaptık geldik herkes iyidir inşallah henüz geçmişe göz atmadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?