Bebişlerin odasını ne zaman aktif hale getiriceksiniz,yani halısı,cibinlik tülü vs.. ne zaman hazırlıycaksınız.
menüde ne var jasmincim.ben de gidip ısıtıyım.dün kabaklı-kıymalı-patlıcanlı-biberli-sarımsaklı uydurmasyon ve lezzetli bir yemek yaptım.onu yiyelim bari.çalışkan ve hamarat hamileleriz biz ağustos anneleri maşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
güle güle kullan canımçorap işini merak ettim cidden alayım yanıma yine de.5-6 tane anneler topiğine baktım hazırlamışlar.ben de işe yararları aldım listeye.mesela bebek kozmetik ürünleri vb vardı almadım listeme.sadece şampuan ve bebeyağı kullanıcam.pudraydı-losyondu bence bebeğe zararlı sonuçta az da olsa kimyevi madde var.bu arada pişik olursa önce zeytinyağı(önceden ısıtılıp soğutulması lazımmış.2 farklı dr um söyledi.biri cildiye dr u.asidini alıyormuş bu yöntem) sürülüp sonra pişik kremi sürülmesi iyi geliyormuş.
bizim odamız hazır şekerim sadece beşiğin içi boşta şimdilik onu da artık son anda hazırlar anneler
valla çok birşey yapmadım canım ya bezelye pilav salata ve vazgeçilmezim karpuz
Herkese selamlar,
Bugün haftalardan sonra ilk defa sabahtan çarşıya çıktım :) Büyük kuzumu kursa gönderdikten sonra annemle yavaş yavaş kuaföre gittik, kaşlarımı aldırdım ve de saçlarımı biraz toparlattım. Aslında kestirmeyecektim ama sıcaklarda dayanamadım, derlendi toplandı iyi oldu :) Bu arada saçlarımı kesen kız, hamile misiniz abla dedi. Ay ne desem bilemedim :) Evet diyebildim sadece. Göbeğim 2 metre önden gidiyor ve de okkalı bir göbek ama kızcağız gençti belki anlamadı, belki de öylesine sordu :)
Sonra annemle şehir merkezine indik (Şehrin biraz dışında oturuyoruz) 2 saat boyunca gezdik çok iyi geldi insan içine karışmak :)) Yarın serin olursa yine gideceğim. Ufak tefek eksiklerimi tamamlamak istiyorum, olmazsa olmaz değiller ama yine de olsalar iyi olur :)
Bu arada eşimle de ayrı evlerde kalıyoruz iki gündür(( Geen hafta tahlil yaptırdı, kolestrol biraz yüksek çıktığı için bu hafta sintigrafi yapıldı. Yapan uzman bir süre hamile bayan ve ufak çocuklardan uzak durun demiş, ciddi miktarda radyasyon veriliyormuş vücuda. Ben hemen doktorumu aradım, doktorum çok kasmayın ama yine de iki üç gün ayrı evlerde uyuyun dedi ((( Sonra da 1 hafta kadar ayrı odalarda uyuyacakmışız. Bu sürede doğurmasam bari, adam çocuğunu kucaklayamacak yahu. İki gündür geliyor annem yemek hazırlıyor hemen yiyiyor sonra da anneme gidiyor. Mutfağın kapısının dışında duruyorum konuşuyoruz biraz, çok komik olduk. Allah sağlık versin, şikayet etmek istemiyorum ama eşime de en fazla ihtiyacım olduğu dönem, yanımda yatmayınca huzursuz oldum. Allah yokluğunu göstermesin... İnşallah tesleri güzel çıkar babamızın :)
Bizde durumlar böyle, herkese sevgiler, bugün doğuran yok biz yarın kontrole gidiyoruz bakalım doktorumuz neler diyecek...
inşallah ama bende isterdim kızıma güzel pembiş bi oda yapım
çok aradım ev ama bulamadım ya(
napalım oda annesiyle babişiyle uyuyacak
bu saatten sonra ztn ev taşımak cok zor benım için
artık doğumdan sonrası bakmaya devam ederiz
bende kıyafetleri bitirdim bugün çok şükür,mis oldular:)) onalrı kaldırdım.
boş halini paylaş o zaaman:))) bende ağustos başında doldurcam herşeyi kapıyı çektikmi tamamdır:)
Ne kadar benimsersiniz bilmiyorum ama ilk sıpamı kırkına kadar zeytinyağıyla yağladık biz, hala cildi ipek gibidir maşallah okşamaya doyamam kuzumu. Baştan çok itiraz ettim, mis kokulu bebe yağları dururken bununla mı yağlanır diye ama annemin vardır bir bildiği diye razı oldum. Ama ısıtılması gerektiğini burada okudum, bu sefer ısıtıp süreriz :)
Her akşam yağladık, zaten hemen emiyor vücudu, iki tane takımı da geceleri giydirdik sürekli, onlar yağlık takımlarımız oldu, zaten sabaha yağın kalıntısı bile gidiyor :)
canım resım ekle mutlaka cok merak edıyorum.ben de mevlut ıcın netten kurabıye ve seker hamuru kalıpları aldım.seker hamurunu kendım yapıyorum ama cok yorucu ve coook tatlı oluyo yenmıyor hıc sadece susleme amaclı kullanıyorum....sen sanırım seker hamurunu da hazır aldın.tadı nasıl acaba daha once denedınmı.bır de nasıl yapacaksın kurabıyelerını bıraz anlatır mısın.ben de bu arada pazar günü fotoğrafçımla son kez görüştüm; hamilelik fotolarımı çekti; bu ayıcık halimi belgeledik.. doğum olduğu gün arayacağım gelecek..
3 ayrı şeker hazırladım; biri eşimin iş yerine biri mevlüt için biri de hastahane için.. iş yerine olanın işi bitti, mevlüt için olanları daha bağlamadım şekerler hava almasın diye..
hastahane için olanı da birazdan yaparsam resim yollarım birazdan :))
mevlüt için; şeker hamurumu ve kalıplarımı da aldım kurabiyeler için.. Bu son sıcak günleri eğlenceli aktivitelerle değerlendiriyorum yani anlayacağınız.. ama yandııııım!!!
canım annemınde sutu gelmemıs.sıcak su buharına tutmuslar bır sure annemın gogsundekı sut eksımıs.annem goğsumden çökelek gıbı şeyler gelmeye basladı dıyorgeçen gün bende kuzenimden duydum sezeryan olursan ilk başta sütün gelmeyebilir dedi
ameliyat eldivenıne sıcak su koy,göğsüne havlu koyup suıyu üstünde tut biraz dedi
o zmn süt geliomuş
kendisi 2 doğum yaptı inşallah faydalı olur bizler için
1*5 cm açılmam varmış sancılar çıktı yarın gel ultrason da bakayim dedi
1*5 cm açılmam varmış sancılar çıktı yarın gel ultrason da bakayim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?