- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
daha bir çok tarifim var hağnımlar
daha fazlasını görmek isteyenler özelden irtibat kursun yazayım nereden ulaşacağınızı
Eki Görüntüle 464792
ŞEFTALİLİ KOLAY DONDURMA
- 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
( Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blenderda püre haline getirin. İçine bal, yoğurt ve limon suyunu ekleyip son 1 kez blenderdan geçirin. Slikon kek kalıbına, dondurma kalıbına yada herhangi bir derin kaba karışımı dökerek buzlukta dondurun. )
Eki Görüntüle 464792
ŞEFTALİLİ KOLAY DONDURMA
- 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
( Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blenderda püre haline getirin. İçine bal, yoğurt ve limon suyunu ekleyip son 1 kez blenderdan geçirin. Slikon kek kalıbına, dondurma kalıbına yada herhangi bir derin kaba karışımı dökerek buzlukta dondurun. )
muffin bak bu 2 tarifte şaşmaz ve çok lezzetli oluyorlar. 2 side kek deyince ilk favorilerim. denemek istersen bak cnm
canım ıslak keki deniycem en kısa zamanda bayılırım ama şöyle güzel bir tarif bulamadım internette hepsi farklı.bir de havuçlu keke(ıssız adam keki diye de geçiyor) yoğurt kullanmışsın birçok tarifte yoğurt yazıyor.ben doğal yoğurt yaptığım için biraz ekşi oluyor tadı.onu kullansam olur mu?normalde sütle yaptım güzel oldu ama yoğurtlusunu merak ediyorum
Börek, tatlı gibi şeyler uygun sanırım. Siz ne önerirsiniz?
KIŞLIK DOMATES PÜRESİ(İNTERNETTEN 8-10 TARİF OKUDUM HEP AYNI ŞEKİLDEYDİ.İLK KEZ YAPIYORUM.BENİM KAVANOZLAR TUTTU.BOZULACAĞINI SANMAM)
MALZEMELER
*DOMATES(BEN 4 KG DAN YAPTIM YARIN 8 KG ALIP YİNE YAPICAM)
*TUZ
*YENİ KAVANOZ(1,5 LT ALDIM BEN 2 TANE TAM DOLDU)
*YENİ KAVANOZ KAPAĞI(ESKİLER BOZULDUĞU İÇİN PÜREYE HAVA ALDIRIP BOZAR)
*RONDODAN GEÇİRECEK FEDAKAR BİR KOCA
Eki Görüntüle 467176 Eki Görüntüle 467182
DOMATESLERİ YIKADIM.SÜZÜP BÜYÜK BİR KABA KOYDUM.ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP 5 DK BEKLETTİM.SONRA SÜZÜP BUZ GİBİ SU DÖKÜN 5 DK DA ÖYLE BEKLETİN.KABUĞU SOYMAK İÇİN ÇABA GEREKMEYECEK.CART DİYE SOYULUYOR BU YÖNTEMLE.(TABİ OLGUN VE ETLİ DOMATESSE)
SOYUNCA 4 E BÖLDÜM.SERT YERLERİNİ ÇIKARDIM.FEDAKAR KOCAMA TESLİM ETTİM RONDODAN GEÇİRDİ SAĞOLSUN.İSYEEAAAAĞĞĞĞNN EDECEK BİR GÜN.BU İŞLERİ HEP ONA YAPTIRIYORUM TENCEREYE PÜREYİ KOYDUM VE ORTA ATEŞTEN BİRAZ AZ OLACAK ŞEKİLDE ARADA DİBİNDEN KARIŞTIRARAK KAYNATTIM.YARIM SAAT KAYNAT.KAVANOZA KOYMADAN 1-2 DK ÖNCE 2 yemek KAŞIĞI TUZ ATIP KARIŞTIRDIM.KAVANOZU KAYNAR SUDA ÇALKALADIM.(KAVANOZ SOĞUK OLURSA SICAK PÜREYİ DÖKÜNCE ÇATLAR.O NEDENLE SICAK SUYLA ALIŞTIRDIM KAVANOZCAĞZIMIZI)KAPAĞINI DA KAYNAR SUDA BEKLET.SONRA PÜREYİ KAVANOZA 1,5 PARMAK EKSİK KALANA KADAR DÖK.KAVANOZ KAPAĞINI KAYNAR SUDAN AL VE KURULA HEMEN KAPAT.SONRA KAVANOZU TEZGAHA TERS ÇEVİR.SABAHA KADAR O ŞEKİLDE DURSUN.KAPAK İÇE ÇÖKTÜYSE TUTMUŞTUR.DIŞA BOMBELİYSE TUTMAMIŞTIR.KAPAK YENİYSE % 99 TUTUYOR.AMA ESKİ KAPAKLA TUTMAZ BAŞTAN SÖYLEYİM.SONRA GÖLGE VE SERİN BİR YERE KOY CANIM.ÜZERİNE IŞIK ALMAMASI İÇİN BİŞEYLER ÖRT.MEYVE SULARIMI HEP BÖYLE YAPIYORUM HİÇ BOZULMADI ŞİMDİYE KADAR.1 SENE DAYANDI.İÇTİM KIŞ BOYU.GEÇEN YAZDAN YAPTIM 1-2 AY ÖNCE BİTTİ HEPSİ.TÜKETECEĞİN ZAMAN AÇ DOLABA KOY.HEM BU PÜREYLE BEBİŞE MAMA YAPARIZ EK GIDA AŞAMASINDA,HEM MAKARNA SOSU,HEM DOMATES ÇORBASI
bızde hep aynı yaparız canım ama annem bana erken dedı eylul de yaparsın dedı artık kendı burdayken beraber yaparız gecen sene bekardım marasta yapıp taaa ıstanbula gtırmıstım hıc bısey olmadı ellerıne saglık canım ben sulu tarzında yemekler ıcın falan bır kısmını da dograyıp yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?