2012 Ağustos Annelerinin Hünerli Elleri-Pratik Bilgileri

daha bir çok tarifim var hağnımlar

daha fazlasını görmek isteyenler özelden irtibat kursun yazayım nereden ulaşacağınızı

canım bana ozelden atarmısın nasıl ulasacagımı marifetlı hatunsun vesselam cok guzel tarıfler ramazanda denerım artık

EV YAPIMI BEZE

- 3 adet yumurta akı (beyazı)
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz

( Tüm malzemeler derince bir kap içerisine alınır. Mikserle hep aynı yöne
sürekli olarak koyulaşana kadar karıştırılır. Karışımı ister kaşıkla isterseniz
de mutfak şırıngası ile dileğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
sıkın/akıtın. 100 derecede ısıtılmış fırına verin. 1-2 dk. sonra dereceyi yükseltin
160-170 i geçmesin ki bezelerin rengi değişmesin. Bezelerin üzerleri sertleştiğinde
fırından alınır. Soğuduklarında servis yapabilirsiniz. )

ŞEFTALİLİ KOLAY DONDURMA

- 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu

( Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blenderda püre haline getirin. İçine bal, yoğurt ve limon suyunu ekleyip son 1 kez blenderdan geçirin. Slikon kek kalıbına, dondurma kalıbına yada herhangi bir derin kaba karışımı dökerek buzlukta dondurun. )

ben dondurmaya bayılırımmmmm hemen denemek ıstıyorummm

deniycem canım ayy çok besleyici

ACILI EZME

1-2 denet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım kg acı biber(ya da az acılı seviyorsanız onun da yarısını kullanın)
Yarım kg tatlı biber
2 kg domates(kabuğunu soy)
2 küçük baş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sirke(ben üzüm sirkesi kullandım)
Tuz(damak tadına göre tadına bakıp atın)

Maydanoz ve nane elde incecik doğranacak.Domates-biberler-sarımsak rondoda çekilecek.Bu malzemeleri karıştırıp sıvıyağ-tuz ve sirke eklenip karıştırılacak.Kavanozlara doldurulup 1-2 gün içinde bile yeniyor.Ben geçen yaz yaptığımı hala yiyorum inanılmaz lezzetli.

muffin bak bu 2 tarifte şaşmaz ve çok lezzetli oluyorlar. 2 side kek deyince ilk favorilerim. denemek istersen bak cnm

canım ıslak keki deniycem en kısa zamanda bayılırım ama şöyle güzel bir tarif bulamadım internette hepsi farklı.bir de havuçlu keke(ıssız adam keki diye de geçiyor) yoğurt kullanmışsın birçok tarifte yoğurt yazıyor.ben doğal yoğurt yaptığım için biraz ekşi oluyor tadı.onu kullansam olur mu?normalde sütle yaptım güzel oldu ama yoğurtlusunu merak ediyorum

olur olur hiç farketmez ekşi falan kalmıo o tat pişince..ama içine sinmeyecekse yoğurdun çok çok ekşi ise fazladan
2-3 yemek kaşığı daha şeker ilave edebilirsin tarif kaldırır. meraklanma.

Son düzenleme:
Püf Noktası : Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre
bekletin ve ardından kek harcına katın.

Püf Noktası : Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli
bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.

*tecrübeyle sabit bir püf noktası vericem kızlar.tül ve perdeleri bulaşık deterjanı ile yıkadığınızda daha da beyazlıyor.sadece korniş kısmındaki o beyaz şeritteki is kolay çıkmıyor çamaşır suyuna rağmen.onun dışında bembeyaz tül ve perde için makine su alırken bulaşık deterjanı dökün.2-3 dk makine çevirsin ve bekleme modunda yarım saate yakın bekletin.sonra yıkamaya devam etsin.görün bak nasıl tertemiz olacak

Börek, tatlı gibi şeyler uygun sanırım. Siz ne önerirsiniz?

tatlı börek vb. şeyler iyi demişsinde bu sıcaklada heleki tesadüf ramazana denk gelirsek her gelene börek çörek uğraşılmaz (BENCE)

kaldıki gelenlerden çok yakınlarımızla geçiyorduk uğradıklarımıza herkese aynı ikram hörmet gösterileceğini sanmıyorum. o yüzden şuan

benim aklımda olan gelenlere fiks menü süslü bardaklarda buz gibi lohusa şerbeti ve yanında lokum ikramı.. haa ilk günler geçer yakınlar

tekrar gelir veya uzak tanıdıklar konaklamalılar vs.ler gelir ozaman börek çörek çay vs. ikramı hazırlanır.

Son düzenleme:
Dondurucuda çilek püresi nasıl saklanır?

Hazırlanması:

İstediğiniz miktarda çileği temizleyip yıkayın ve suyunu süzün. Rondo da püre haline getirin ve ister buzdolabı poşetlerine isterseniz saklama kaplarına koyarak dondurucuda saklayın. Kışın pastalarınızda ve istediğiniz şekilde değerlendirin.

Alıntıdır...

KIŞLIK DOMATES PÜRESİ(İNTERNETTEN 8-10 TARİF OKUDUM HEP AYNI ŞEKİLDEYDİ.İLK KEZ YAPIYORUM.BENİM KAVANOZLAR TUTTU.BOZULACAĞINI SANMAM)

MALZEMELER
*DOMATES(BEN 4 KG DAN YAPTIM YARIN 8 KG ALIP YİNE YAPICAM)
*TUZ
*YENİ KAVANOZ(1,5 LT ALDIM BEN 2 TANE TAM DOLDU)
*YENİ KAVANOZ KAPAĞI(ESKİLER BOZULDUĞU İÇİN PÜREYE HAVA ALDIRIP BOZAR)
*RONDODAN GEÇİRECEK FEDAKAR BİR KOCA

DOMATESLERİ YIKADIM.SÜZÜP BÜYÜK BİR KABA KOYDUM.ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP 5 DK BEKLETTİM.SONRA SÜZÜP BUZ GİBİ SU DÖKÜN 5 DK DA ÖYLE BEKLETİN.KABUĞU SOYMAK İÇİN ÇABA GEREKMEYECEK.CART DİYE SOYULUYOR BU YÖNTEMLE.(TABİ OLGUN VE ETLİ DOMATESSE)
SOYUNCA 4 E BÖLDÜM.SERT YERLERİNİ ÇIKARDIM.FEDAKAR KOCAMA TESLİM ETTİM RONDODAN GEÇİRDİ SAĞOLSUN.İSYEEAAAAĞĞĞĞNN EDECEK BİR GÜN.BU İŞLERİ HEP ONA YAPTIRIYORUM TENCEREYE PÜREYİ KOYDUM VE ORTA ATEŞTEN BİRAZ AZ OLACAK ŞEKİLDE ARADA DİBİNDEN KARIŞTIRARAK KAYNATTIM.YARIM SAAT KAYNAT.KAVANOZA KOYMADAN 1-2 DK ÖNCE 2 yemek KAŞIĞI TUZ ATIP KARIŞTIRDIM.KAVANOZU KAYNAR SUDA ÇALKALADIM.(KAVANOZ SOĞUK OLURSA SICAK PÜREYİ DÖKÜNCE ÇATLAR.O NEDENLE SICAK SUYLA ALIŞTIRDIM KAVANOZCAĞZIMIZI)KAPAĞINI DA KAYNAR SUDA BEKLET.SONRA PÜREYİ KAVANOZA 1,5 PARMAK EKSİK KALANA KADAR DÖK.KAVANOZ KAPAĞINI KAYNAR SUDAN AL VE KURULA HEMEN KAPAT.SONRA KAVANOZU TEZGAHA TERS ÇEVİR.SABAHA KADAR O ŞEKİLDE DURSUN.KAPAK İÇE ÇÖKTÜYSE TUTMUŞTUR.DIŞA BOMBELİYSE TUTMAMIŞTIR.KAPAK YENİYSE % 99 TUTUYOR.AMA ESKİ KAPAKLA TUTMAZ BAŞTAN SÖYLEYİM.SONRA GÖLGE VE SERİN BİR YERE KOY CANIM.ÜZERİNE IŞIK ALMAMASI İÇİN BİŞEYLER ÖRT.MEYVE SULARIMI HEP BÖYLE YAPIYORUM HİÇ BOZULMADI ŞİMDİYE KADAR.1 SENE DAYANDI.İÇTİM KIŞ BOYU.GEÇEN YAZDAN YAPTIM 1-2 AY ÖNCE BİTTİ HEPSİ.TÜKETECEĞİN ZAMAN AÇ DOLABA KOY.HEM BU PÜREYLE BEBİŞE MAMA YAPARIZ EK GIDA AŞAMASINDA,HEM MAKARNA SOSU,HEM DOMATES ÇORBASI

bızde hep aynı yaparız canım ama annem bana erken dedı eylul de yaparsın dedı artık kendı burdayken beraber yaparız gecen sene bekardım marasta yapıp taaa ıstanbula gtırmıstım hıc bısey olmadı ellerıne saglık canım ben sulu tarzında yemekler ıcın falan bır kısmını da dograyıp yapıyorum

başka neleri yapabiliriz acaba

kafayı yicem kızlar ben patron memleketindeydi bugün dönüş yaptı
adamın bütün derdi para
sabah mesaiye bi başlıyoruz çıkana kadar
bide önünde yazılı olanları görmüyo dakka başı beni yanına cağırıyor
sankı bilgisayar benım kafamda herşeyi aklımda tutıcam
yaşlandıkça bunamaya başladı sanırım ilk işe başladığımda gayet mülayimdi ama
şimdi tam tersi
erkenden doğurursam sebebi bu adamdır bilginiz olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…