aaaaaaaaaaaaaaaaaa
cok ayııııııııııııııppppp
sımdı evde kımse yok kalkcam yapıcam bır suru de yıyecem ama bana yapımlmazkı buuuuuu
kendıme nasıl hakım olcamm
cologne paylaşınca benim de şekerim düştü.ayyy yaptım valla.yarısını yedim 2 günde.kıza da gitmiiştir
KIŞLIK DOMATES PÜRESİ(İNTERNETTEN 8-10 TARİF OKUDUM HEP AYNI ŞEKİLDEYDİ.İLK KEZ YAPIYORUM.BENİM KAVANOZLAR TUTTU.BOZULACAĞINI SANMAM)
MALZEMELER
*DOMATES(BEN 4 KG DAN YAPTIM YARIN 8 KG ALIP YİNE YAPICAM)
*TUZ
*YENİ KAVANOZ(1,5 LT ALDIM BEN 2 TANE TAM DOLDU)
*YENİ KAVANOZ KAPAĞI(ESKİLER BOZULDUĞU İÇİN PÜREYE HAVA ALDIRIP BOZAR)
*RONDODAN GEÇİRECEK FEDAKAR BİR KOCA
Eki Görüntüle 467176 Eki Görüntüle 467182
DOMATESLERİ YIKADIM.SÜZÜP BÜYÜK BİR KABA KOYDUM.ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP 5 DK BEKLETTİM.SONRA SÜZÜP BUZ GİBİ SU DÖKÜN 5 DK DA ÖYLE BEKLETİN.KABUĞU SOYMAK İÇİN ÇABA GEREKMEYECEK.CART DİYE SOYULUYOR BU YÖNTEMLE.(TABİ OLGUN VE ETLİ DOMATESSE)
SOYUNCA 4 E BÖLDÜM.SERT YERLERİNİ ÇIKARDIM.FEDAKAR KOCAMA TESLİM ETTİM RONDODAN GEÇİRDİ SAĞOLSUN.İSYEEAAAAĞĞĞĞNN EDECEK BİR GÜN.BU İŞLERİ HEP ONA YAPTIRIYORUM TENCEREYE PÜREYİ KOYDUM VE ORTA ATEŞTEN BİRAZ AZ OLACAK ŞEKİLDE ARADA DİBİNDEN KARIŞTIRARAK KAYNATTIM.YARIM SAAT KAYNAT.KAVANOZA KOYMADAN 1-2 DK ÖNCE 2 yemek KAŞIĞI TUZ ATIP KARIŞTIRDIM.KAVANOZU KAYNAR SUDA ÇALKALADIM.(KAVANOZ SOĞUK OLURSA SICAK PÜREYİ DÖKÜNCE ÇATLAR.O NEDENLE SICAK SUYLA ALIŞTIRDIM KAVANOZCAĞZIMIZI)KAPAĞINI DA KAYNAR SUDA BEKLET.SONRA PÜREYİ KAVANOZA 1,5 PARMAK EKSİK KALANA KADAR DÖK.KAVANOZ KAPAĞINI KAYNAR SUDAN AL VE KURULA HEMEN KAPAT.SONRA KAVANOZU TEZGAHA TERS ÇEVİR.SABAHA KADAR O ŞEKİLDE DURSUN.KAPAK İÇE ÇÖKTÜYSE TUTMUŞTUR.DIŞA BOMBELİYSE TUTMAMIŞTIR.KAPAK YENİYSE % 99 TUTUYOR.AMA ESKİ KAPAKLA TUTMAZ BAŞTAN SÖYLEYİM.SONRA GÖLGE VE SERİN BİR YERE KOY CANIM.ÜZERİNE IŞIK ALMAMASI İÇİN BİŞEYLER ÖRT.MEYVE SULARIMI HEP BÖYLE YAPIYORUM HİÇ BOZULMADI ŞİMDİYE KADAR.1 SENE DAYANDI.İÇTİM KIŞ BOYU.GEÇEN YAZDAN YAPTIM 1-2 AY ÖNCE BİTTİ HEPSİ.TÜKETECEĞİN ZAMAN AÇ DOLABA KOY.HEM BU PÜREYLE BEBİŞE MAMA YAPARIZ EK GIDA AŞAMASINDA,HEM MAKARNA SOSU,HEM DOMATES ÇORBASI
muffinnn bişey sorucam ben şimdi hiç böyle şeylerden anlamamsenin tariflerden yararlanıcam da meyve sularını yaparken nasıl yapıyosun ben tam anlayamadım da mesela kırmızı eriği?
kavanoz kapağın yeni olsun.eski kapaklar bozulduğu için hava aldırır ve dayanmaz bozar meyve suyunu.meyve suyunu kavanoza koymadan 2-3 dk önce kavanoz kapağını kaynar suda beklet.
eriği yıka tencereye at canım.üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koy.(ben biraz daha fazla koyuyorum.)kısık ateşte iyice rengi çıkıp erik pörsüyene kadar kaynat..kavanozu sıcak suyla çalkala ki sıcak meyve suyunu dökünce çatlamasın.1,5 lt kavanoza 2-3 parmak tozşeker dök.meyve suyunu cezveyle dök(kavanoza süzgeç koyuyorum posa kaçmasın diye öyle döküyorum.)kapağın seviyesine 1,5 parmak kalana kadar doldur.kaynar suda beklettiğin kavanoz kapağını kurula ve kavanoza sıkıca kapatıp 2-3 çalkala.şeker erisin sonra ters çevir ertesi güne kadar ters kalsın.kapak otursun.ertesi gün kapak içe çökmüşse tutmuştur.dışa bombeliyse tutmamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?