- 9 Şubat 2012
- 346
- 11
- 68
NurTopum canım arkadaşım benim. Çok seviyorum onu.
2 saatte yaklaşık 150 cc çıkıyor canım, iki memeden toplamda. 4 saate uzarsa 220-250'yi buluyor. Ama ben genelde o kadar bekletmemeyi tercih ediyorum canım. Genelde 2,5 saatte bir sağmaya çalışıyorum.
Sen hem emzirip hem sağdığın için nasıl yaparsın bilemiyorum ama ben hep önden gitmeye çalıştım. Yani ilk ay zaten mama takviyeli gitmiştik sonradan da genelde 3 porsiyon önden gidiyorum. Çünkü diğer türlü ya sütüm yetmezse kaygısı başlıyor bende.
Şuanda gece ve gündüz toplamda 9-10 kez sağıyorum. İçtiği ölçüye göre (benimki 180 cc içiyor) porisyonla şişeleyip buzdolabına koyuyorum. İçtikçe hep buzdolabındaki o şişelerden çıkarıyorum. Akşam yatmadan dolaba bakıyorum şişeler 3'ten fazlaysa geri 3'ten fazla olan geri kalanını 250 cc'lik poşetlerde şokluyorum geriye buzdolabında yine 3 şişe kalıyor. Ve bu döngü böyle devam ediyor canımcım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama memeden çıkan süt miktarı ayına göre değişiyor. Yani 3 aylıkken biraz daha az süt çıkıyordu canım.
Fırsatın varsa sende 2-5-3 saatte bir sağ ki beynine süt lazım uyarısı gitsin canım. İnşallah bol bol olur sütün.
işte annelik...
çok zor canım valla günde 9 kez sağmak ne demek hem de gece gündüz. tebrik ediyorum seni
Allah hem senin hem de sağarak bebeğine anne sütü veren tüm annelerin yar ve yardımcısı olsun...
daha 7-8 kilo var vermek istediğim, bu hızla gidersem 3-4 ayda ancak veririm ama olsun gider inşallah.
şu leslie olayını beğendim bugün de yapcam faydası olur. en azından sıkılaştırır. dışarda yürüyüş şimdilik hayal benim için. zaten eşim de yanlız çıkmamı istemiyo hani bebeği kayınvalideme bırakayım 1 saat desem o da yok. kar kış da cabası...
bir de sanki gebelik kilosu daha kolay veriliyo sen de iyi vermişşsin birkaç ayda 10 kilo az değil
canim cok sagol aciklamalarin icin..simdi bi emzirip bi sagmak daha zor...cunku bebegi emziriyorsun gerisini sagayim diyorsun pek birsey cikmiyor sanki...dediklerini uygulamaya caliscam...ama henuz becerebilmis degilim..gece kalkamiyorum yaa o kadar cok emzirmeye sut sagmaya, nolca halimiz bilmem. bizde 3. ayimizdayiz sut o kadar ciktigini sanmiyorum yaa..insaAllah bol bol sutum cikarda oglusumu en azindan bi 6 ayliga kadar emzirebilirim. Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin.NurTopum canım arkadaşım benim. Çok seviyorum onu.
2 saatte yaklaşık 150 cc çıkıyor canım, iki memeden toplamda. 4 saate uzarsa 220-250'yi buluyor. Ama ben genelde o kadar bekletmemeyi tercih ediyorum canım. Genelde 2,5 saatte bir sağmaya çalışıyorum.
Sen hem emzirip hem sağdığın için nasıl yaparsın bilemiyorum ama ben hep önden gitmeye çalıştım. Yani ilk ay zaten mama takviyeli gitmiştik sonradan da genelde 3 porsiyon önden gidiyorum. Çünkü diğer türlü ya sütüm yetmezse kaygısı başlıyor bende.
Şuanda gece ve gündüz toplamda 9-10 kez sağıyorum. İçtiği ölçüye göre (benimki 180 cc içiyor) porisyonla şişeleyip buzdolabına koyuyorum. İçtikçe hep buzdolabındaki o şişelerden çıkarıyorum. Akşam yatmadan dolaba bakıyorum şişeler 3'ten fazlaysa geri 3'ten fazla olan geri kalanını 250 cc'lik poşetlerde şokluyorum geriye buzdolabında yine 3 şişe kalıyor. Ve bu döngü böyle devam ediyor canımcım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama memeden çıkan süt miktarı ayına göre değişiyor. Yani 3 aylıkken biraz daha az süt çıkıyordu canım.
Fırsatın varsa sende 2-5-3 saatte bir sağ ki beynine süt lazım uyarısı gitsin canım. İnşallah bol bol olur sütün.
Çok teşekkür ederim canım. Belki de emzirmek daha zordur, çünkü daha sık ve daha uzun sürüyordur. Her duruma alışıyor insan canım ya. İnanki bana artık zor gelmiyor.
Allah emziren emziremeyen, süt veren, mama vermek zorunda kalan tüm annelerimizin ve bebişlerimizin yanında olsun. Anne olmak başlı başına kutsal birşeymiş, allah bebek isteyen herkesin kucağını doldursun, kimse bebişsiz kalmasın.
Öpüyorum çok.
bende baktim leslie ye evet kadin cok sirin ve cok ise yarar gibi geliyor...yanliz kac mile yapiyorsunuz gunluk???
Ondan bundan medet umma!en azından bın adım evde yuru.. Baslamadan yol kısalmaz
Gunaydin kizlar ben 1.200 vermisim. Cok sasirdim o kadarda diyet cizgisinden kaymistim. Sizde durumlar nasil?
kızlar ben tartılmıyorum moralim bozulmasın diye..ama benim durumum hepinizden vahim..4 gündür sirkeli su ya başladım..bilmiyorum faydasını görürmüyüm ama 2 arkadaşım iyi kilo vermişlerdi hatırlıyorum..yediklerime de dikkat ediyorum benim tek eksiğim hareket...çok üşeniyorum..o kadar yorgunumki hep miskinlik yapasım var..kilo ne kadar çoksa insan o kadar yavaş oluyor..kendimi külçe gibi hissediyorum..dün adet te oldum bebeğim 3 ayını bitirdi.belki adet olmam da kilo vermem de faydalı olur ne dersiniz??
hadi bakalım başlıyorum leslieye!çooooook fazla vermem gereken kilo var ve hiç hevesim yok ama hadi bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?