- 9 Şubat 2012
- 346
- 11
- 68
7 şubatta doğum yaptım arkadaşlar.57 ile hamile kalmıştm 77 ile sonlandırdım şu anda 67 kiloyum 10 kilo var önümde, bazı arkadşlar 40 gün geçene kadar daha 5 kilo daha verirsin diyorlar kimisi de kilo alırsın emzirdikçe diyorlar ama sizler nasıl bir uygulama yaptınız kilo alan oldu mu alınmadı ise nasıl kilo almadınız.. bir de ben doğum esnasında su içemediğim için çok susamıştım ilk günler gühre 3 lt su içiyordum şimdi o kadar içemiyorum nasıl tekrar su içmeye çalıştırsam kendimii..
canım kilo verme hızı kişiden kişiye çok değişiyo yeme alışkanlığın ve metabolizma hızın çok önemli ben öyle hızlı verebilenlerden değilim mesela. 60 kiloyla hamile kaldım ben de 77 ile doğuma gittim eve geldiğimde 72 idi kilom sonra 69-70 arası gezindim 68 olunca çok mutlu oluyodum yani. şimdi 64 üm benim de hedefim 57 olmak ama pek birşey yapmıyorum, spor yapamıyorum maalesef kızıma tek baktığım için. diyet zaten emzirirken olmuyo sütüm azalıyo hemen. sadece ekmeği azalttım hamur işi çok sık yemiyorum. ona rağmen pek kilo almadım çok şükür, yavaş yavaş verebiliyorum bu tempoyla. baharda spora başlamak istiyorum kayınvalidemin desteğini alarak, bakalım inşallah yaza fit olurum öyle umuyorum.
arada buraya yazarak da motive oluyorum kilo vermiş arkadaşlar var dumaam, toobe sağolsunlar onlardan feyz alıyorum. ben de fit olunca yazarım buraya inşallah onlar gibi diğer arkadaşları motive etmek için.
evet ekmeği hamur işini azaltmak gerek.. şimdi anneler yanımızda olduğu için bir hayli yapılıyor hamur işleri.. inşallah yaza istediğin kiloya ulaşırsın bakalım ben ne yapcam yazarım bende sıksık kilo durumumu inşallah feyiz alınanlardan oluruz :))
korsenin sıkılaştırma gibi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum sadece dışarı çıkarken psikolojik olarak iyi hissedersiniz kendinizi. karın sıkılaştırmak için günde 50 mekik bile korseye 100 basar çünkü korsenin uzun süreli kullanımı kasları tembelleştirerek uzun vadede daha kocaman bir göbişe neden olabilir. kasları sıkan değil çalıştıran birşeyler her zaman daha faydalıdır. ben de korse almıştım ama pek kullanmadım kendimi kandırmayayım zayıflayayım dedim kendi kendime şimdi yavaş yavaş da olsa gidiyo.
iş konusuna gelince ben ücretsiz izin aldım eylüle kadar evdeyim inşallah Allah senin de yardımcın olsun ama üzülme ablam da dahil çevremde birçok yeni anne işe başladı birşekilde düzene girdi herşey senin de öyle olur inşallah...
mama ben de hala günde 1 kere veriyorum sütüm yetmeyince başlamıştım öyle de gidiyoruz olsun sağlıklı olsunlar da azıcık da mama yesinler napalım dimi ama...
Aynı soruyu bende merak ediyorum canım. İlk 1 ay kadar giydim sonra sıkıldım bıraktım. Hafiften bi göbüşüm kaldı benimde acaba alsak işe yarar mı ki canım ya?
Ohhhh mis valla. Ben 2 haftadır yerimde sayıyorum canım.
Hoşgeldi,n ama verilmeyecek bi kilo değil. Ben 23 kilo verdim sende çok rahat verirsin inşallah.
Evet kıymetini biliyorum canım. Çok da iyi anlıyorum seni. Eşim yanında çalışmamı istiyor. Bense işi eylüle erteledim. O zamana oğlum 1 yaşında olacak inşallah. Doğumdan önce iş iş diye deliren ben, oğlum doğduğundan beri iş görmez oldu. Halbuki oğluma bakacak anneannemiz de mevcut (ayrıca kadıncağız 8 yıl boyunca ablamın çocuklarına baktı hani tecrübeli yani) ama gelgelelim ben oğlumöu bırakmak istemiyorum. O yüzden yaza oğlumla arada bi uğrarız babamıza, eylülden sonrada anneannemiz bakar artık.
Ama o kadar iyi anlıyorum ki seni .ok haklısın hissettiklerinde.
Mama için suçluluk duymana gerek yok, sütüm olmasaydı bende mecburen mama vermek zorunda kalırdım zaten ilk bir ay mama artı anne sütü aldı. Bu işler morale bakıyor canım, her an bende mama vermek zorunda kalabilirim. Mama kötü birşey değil, sen elinden geleni yaptıktan sonra. Aynen, sağlıklı olsun yeter ki. Ben mamayla büyümüşüm mesela ama hiç hastalanmam, gribi 2 güne ayakta atlatırım, okulan izin bile almadaım hiç çalışıyorken.
Çalışmaya başladığında seni daha çok bekliyoruz canımcım, özlettin kendini.
7 şubatta doğum yaptım arkadaşlar.57 ile hamile kalmıştm 77 ile sonlandırdım şu anda 67 kiloyum 10 kilo var önümde, bazı arkadşlar 40 gün geçene kadar daha 5 kilo daha verirsin diyorlar kimisi de kilo alırsın emzirdikçe diyorlar ama sizler nasıl bir uygulama yaptınız kilo alan oldu mu alınmadı ise nasıl kilo almadınız.. bir de ben doğum esnasında su içemediğim için çok susamıştım ilk günler gühre 3 lt su içiyordum şimdi o kadar içemiyorum nasıl tekrar su içmeye çalıştırsam kendimii..
bi türlü yazamıyorum
en son 58.1 geldim
mayısa 53 olmak istiyorum
yine cok misafir geliyor ev görmeye pasta börek havada ucuyor haliyle
az da olsa yiyorum malesef ama spora basladım haftada 4 gün eliptik bisiklet+mekik yapıyorum bakalım faydası olacak mı
Niye bu kadar sessiz buralar kizlar??? Yoksa spor yapmaktan zaman bulamiyormusunuz nete girmek icin
benim bebişim çok mızmız yaaane zaman spora başlasam yarım kalıyo...sadece 10 dk yapabiliyorum günde..... uyusa bile sanki kokusunu alıyo başlıyo beni çağırmayaaaaaa ama bu sabah çok mutluydum 83.9 u görebildim sonundaaa....devede kulak biliyorum amaaa doğumdan sonra döndüğümde 89 olduğumu düşünürsek hiç fena değil..ama benim çok yavaş gidiyor yemediğim haldee....emziriyoırum da..nden böyle bilemiyorummmm:26:
Canim emzirme kilo verdiriyormu bende bilmiyorum, ayni durum bendede var…gerci ben artik ise basladigim icin spor mpor hak getire..uyumaya ve yemek yemeye vakit bulursam sukrediyorum. Neyseki onumuz haftasonu…cok skldim simdiden calismaktan…haftasonu bolca esimle ve bebegimle vakit gecirmek istiyorum. Disari cikip birlikte gezmek istiyorum insaAllah..
emzirmek kilo verdirsede mesela 1 ayda sadece emzirmeden dolayi 1 kg veriliyor diye duydum…bilemiyorum ne kadar dogru..tabii abartip her gun pasta borek yemezsen herhalde…sanirim dogumdan 6ay-1 sene sonra eski kilona donuyormusun, ozellikle emziriyorsan..ama sadece emzirmenin ise yarayacagini inanmiyorum ben. Daha dogrusu biraz hizli vermek istiyorsan ozellikle hareket sart yaa…diyet filanda olmaz su durumda..mazaAllah sutumuz etkilenmesin…yavas yavas gitsede saglam gitsinki 1 ay sonra geri almayalim…
Mesela kek yapiyorum sadece 1 tane yiyorum diyelim…daha fazla yememeye calisiyorum…kendimi tamamende kisitlayamiyorum dogrusu…hani o kadar yorgunlugun icinde azicikta bogaza bakmak gerek..bunyemiz zayif dusmesin sonra..enerjiye ihtiyacimiz var ne de olsa…
valla canim bende gelip bakiyorum ama hic kimse yazmamis oluyor bende ne yapayim gerci cikip gidiyorum
kilo veremesemde sizlerin kilo verdigini okuyup mutlu oluyordum
bu hafta kimse kilo verememiş anlaşılan..kimse yok ortalarda
ben de veremedim ama bakın burdayım hanımlar 64.6 ile açtım haftayı yine yükselişte bende borsa
siz nerelerdesiniz ne alemdesiniz arkadaşlar?ceyda,kitty,tontriko ve kilolarıyla başı dertte olan tüm hanımlar huuu...
topik çok irtifa kaybetmiş valla zor buldum konular arasında ilk 10 da bile değildi...
hadi hanımlar toparlanın lütfen bu topik bizim sahip çıkalım zira ben bu kilolarla yaza girmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?