2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

bu hafta kimse kilo bildirmemiş nerdesiniz hanımlar?

ben de dün giremedim tartılmadım bile. kızım rahatsız 4-5 gündür ne gece ne gündüz uyuyamıyo, burnu tıkalı salya sümük oldu yavrum çok şükür ciddi birşey yok dün gittik doktorumuza ama gece özellikle çok tıkanıyo ek gıda da almıyo ne yoğurt ne çorba yediremiyorum kaç gündür, emiyo azıcık sadece. onunla uğraşıyorum ben de.çabucak geçer inşallah çok zorlanıyo yavrum Allah beterinden esirgesin bi nezle bile nasıl yoruyo çocuğu.

neyse geleyim kiloya. bugün tartıldım 64.2 yim geçen haftaya göre 200 gr almışım. mehteran gibi 2 ileri bir geri devam ediyorum bakalım haftaya vermiş olurum inşallah en azından bi 500 gr cık.
herkese sağlıklı,huzurlu mutlu bir hafta diliyorum...

canım kilo verme hızı kişiden kişiye çok değişiyo yeme alışkanlığın ve metabolizma hızın çok önemli ben öyle hızlı verebilenlerden değilim mesela. 60 kiloyla hamile kaldım ben de 77 ile doğuma gittim eve geldiğimde 72 idi kilom sonra 69-70 arası gezindim 68 olunca çok mutlu oluyodum yani. şimdi 64 üm benim de hedefim 57 olmak ama pek birşey yapmıyorum, spor yapamıyorum maalesef kızıma tek baktığım için. diyet zaten emzirirken olmuyo sütüm azalıyo hemen. sadece ekmeği azalttım hamur işi çok sık yemiyorum. ona rağmen pek kilo almadım çok şükür, yavaş yavaş verebiliyorum bu tempoyla. baharda spora başlamak istiyorum kayınvalidemin desteğini alarak, bakalım inşallah yaza fit olurum öyle umuyorum.
arada buraya yazarak da motive oluyorum kilo vermiş arkadaşlar var dumaam, toobe sağolsunlar onlardan feyz alıyorum. ben de fit olunca yazarım buraya inşallah onlar gibi diğer arkadaşları motive etmek için.

evet ekmeği hamur işini azaltmak gerek.. şimdi anneler yanımızda olduğu için bir hayli yapılıyor hamur işleri.. inşallah yaza istediğin kiloya ulaşırsın bakalım ben ne yapcam yazarım bende sıksık kilo durumumu inşallah feyiz alınanlardan oluruz :))

canım senin bebişin daha küçükmüş Allah bağışlasın cümlemizin bebişlerini . şimdiden epey de bi vermişsin kilo aslında maaşallah
yavaş yavaş gider merak etme sen bebişini emzirmeye bak inşallah bol bol sütün olsun kilo gider öyle ya da böyle.
arada yaz durumunu ama çünkü buraya yazmak gerçekten motive ediyo. pazartesi kilo bildirimi olunca birkaç gün önceden dikkat etme gereği duyuyorum ben şahsen yoksa ipin ucu fena kaçıyo valla

Bunu bende duymustum canim, ama dogumdan hemen sonra boyle havluyla vs sararlarmis kadinlarin gobegini ve gercekten ise yararmis…annem anlatir bunu…bende diyordum hatta dogumdan sonra benim aklima gelmez siz hatirlatinda sarin beni diyordum…ama dogumdan sonra cok fazla dikis agrisi basur agrisi derken gobek mobek umrumda olmadi o anda maalesef. Bi tanidigim eve gelir gelmez giymis korsesini ve gercekten onda ise yaramis..gerci eski kilosununda cok cok altinda zaten…giyebilmis cunku basuru bile olmamis onun…benden her telden oldugu icin o kadaaarrr agrim vardiki dedim amannn canim mi tatli yoksa kalacak azicik gobegin derdine mi duseyim simdilerde arada bir takiyorum canim disari cikarken vs…ama mesela bugun is yerine gelirken takmadim 8 saat icinde durmak isime gelmedi..halbuki 1-2 saat taktiktan sonra alisiyorsun…

Ben is yerinde sagdim bugun sut..cok sukur diyelim genede..mamada aldim tabii evde fazladan duruyor..yettigi yere kadar anne sutu yetmedigi yerdede mecburen takviye olacak…

Sagol canim hosbuldum

Canim ben dogumdan hemen sonra aldirmistim korseye benzer birsey…hala arada bir giyerim ama oyle gunlerce giydigim olmadi..zaten bu saatten sonrada ise yarar mi iste onu da bilmiyorum..ama sarioglan_karakiz’in yorumuna bakilacak olursa pek ise yaramiyormus.

Cok sanslisin..masaAllah..Allahim hepimize kolaylik versin..evde bir rutine donusuyor hersey belki calismak birazcik degisiklik acisindan iyidir..tabii bir sure sonra o da aliskanlik haline gelecek mecburen ama genede evde cocuguma kendim bakmayi cok isterdim ): kader kismet diyelim..Rabbime binlerce sukurki bizlere evlat verdi, saglikli sihhatli olsunlarda gerisi onemsiz aslinda…

Bugun ilk is gunum…tum gun gozumde buyuyor bu mesai bitmez gibi ): ama Allahim herseyin sabrini veriyor sanki…dagina gore kis verirmis ne de olsa…ne yapalim dimi??? Suanda babasi yaninda zaten o yuzden icim rahat…arada bir foto yolluyor icimi rahatlatiyor gozlerim doluyor ama insaAllah daha iyi olacagim..

Buarada demin ilk sutumu sagdim masamin altinada bi tane coolbox getirdim…sagdigim sutleri ona koyacagim..zaten en fazla 2 defa cikarim sut sagmaya herhalde…cunku 6.30-7 gibi emziriyorum bebegimi evde…saat 10.30-11.00 gibi sagmayi dusunuyorum birde 14.30-15.00 gibi sagmayi dusunuyorum…sonrasindada cantama alir giderim eve 30-45 dk arasi evde olursam sanirim buz dolabina yetistiririm sutleri…

Birde gece kalkip sagmam gerekiyor tabii yoksa sut hic yetmez herhalde…birde iste aksamlari vs bebegi emzirecegim…yogun gunler beni bekliyor…hic birine usenmiyorumda…uykusuzluga pek dayanamiyorum ben..bakalim hayirlisi olsun..iste yetmedigi yerde mama veriyoruz bizde…ne yapalim cok sukur…mamayla buyuyor cocuk…benim esimde agzina bile surmemis anne sutu mesela..ben 2 yasina kadar emmisim yani birbirimizi tamamlamis oluyoruz

Bende ozledim sizleri canim, diger topiklere takiliyorum arada bir..ama evde genelde cepten giriyorum cevap yazmasi genelde zor oluyor..buraya daha fazla girmeye calisirim artik insaAllah…

Buarada ben diyet miyet yapmiyorum biliyor musunuz?? Arada bir kacamakta yapiyorum diyebilirim ama boyle oturunca dana gibi yemiyorum abur cuburlari ama yemegimi yiyorum yani..eger sutum az gelirse bu yuzden ya da gelmezse kendimi cok suclu hissederim…yavrum insaAllah 6 aylik olana kadar anne sutu alsin…1 seneye kadarda bakariz veremedigimiz kilolara…

Bende diger arkadaslara katiliyorum…daha 2-3 hafta olmus dogum yapali..simdiden kilonun derdine pek dusme derim..ben o haftalarda sadece agrilarimla mesguldum..birde yiyordum yani cok sukur..evime gelip yemegimi yapti annemler komsum tatlilar kekler getiriyordu bi guzel yiyordum iyikide yemisim ohh sefam olsun zaten canin aciyor bebege alismaya calisiyorsun..birde o emzirmeye calisirkenki agrilar yok mu?? Aman aman Allah yardimcin olsun…herkesin yardimcisi olsun insaAllah. Insanin kirki cikana kadar baya hizli gidiyor bence kilolar..sonrasinda ise azar azar gidiyor sanki..ama genede gidiyor…eger evdeysen canim onumuz yaz nasilsa…al bebegini yatir arabasina hem o gezsin hemde sen…

Ben cok fazla gezemedim malum bebegimiz kis bebegi oldugu icin..ama elimden gelen her zaman attim arabasina gezdirdim onu..carsiya gittim yuruyerek..hatta bazen aciktigi oldu, girdim bi kabine ve emzirdim bebegimi aahhh annelik bambaska birsey..yapmam dediginiz herseyi yapiyorsunuz

Bundan sonrasi icinse elimden geldigince en azindan haftasonlari yurumeye calisacagim, havalar guzel giderse…yani yagmur ve kar olmazsa aslinda pek fark etmiyor…soguk beni cok etkilemiyor..guzelce giyineceksin bebeginede giydireceksin ve cikacaksin…yeterki agri sizi olmasin bebeginle gezmek gibisi yok hele birde bebeginle ve esinle cikabiliyorsan hava gunes acmisken, kaymakli kadayif gibi

Buarada ben acaip alisveris yaptim sanirim dogum iznimde hahaha simdi ama sorsalar giyecek birseyim yok derim…mumkun oldugunca esnek seyler aliyorum gerci…bi 5-10 kilo verdigimdede giyebilecegim seyler genelde…hamileykende zaten uzerime esnek tunikler almistim..hamile tunikleri bile degildi…suan bile giyebilirim onlari yani…buyuk bir sIkinti ise pantolon ve etekler oluyor genelde…ama dolabimda 1-2 tane nerdeyse 3-4 bedenden mevcut o yuzden o da farketmiyor fazla…

TONTRİKO, canım geçenlerdede sana baya bi uzun mesaj yollamak istemiştim ama kutun doluymuşş.Şimdi gene aynı oldu ya,ne olur,rica ediyorum boşalt şu mesaj kutunu lütfen:)

canim hic bilmiyordum dolu oldugunu :44: yani dolu diye birseyde yazmadi sanirim...kusura bakmayasin bosalttim galiba

kızlar bu hafta başı giremedim kg bildirimi de yapamadım.uzun süredir 84-85 arası gidip geliyorum takıldım kaldım.hızlandırmak için ne yapmak lazım bir de arkadaşıma diyetisyeni doğadan 7 otlu çay önermiş sizce işe yararmı bir bilginiz varmı

bi türlü yazamıyorum
en son 58.1 geldim
mayısa 53 olmak istiyorum
yine cok misafir geliyor ev görmeye pasta börek havada ucuyor haliyle
az da olsa yiyorum malesef ama spora basladım haftada 4 gün eliptik bisiklet+mekik yapıyorum bakalım faydası olacak mı

ne diyorsun 58 ler 53 ler
benim genç kızlığımda kaldı o kilolar aaaaaah ahhh

Niye bu kadar sessiz buralar kizlar??? Yoksa spor yapmaktan zaman bulamiyormusunuz nete girmek icin

Niye bu kadar sessiz buralar kizlar??? Yoksa spor yapmaktan zaman bulamiyormusunuz nete girmek icin

benim bebişim çok mızmız yaaa ne zaman spora başlasam yarım kalıyo...sadece 10 dk yapabiliyorum günde..... uyusa bile sanki kokusunu alıyo başlıyo beni çağırmayaaaaaa ama bu sabah çok mutluydum 83.9 u görebildim sonundaaa....devede kulak biliyorum amaaa doğumdan sonra döndüğümde 89 olduğumu düşünürsek hiç fena değil..ama benim çok yavaş gidiyor yemediğim haldee....emziriyoırum da..nden böyle bilemiyorummmm:26:

Canim emzirme kilo verdiriyormu bende bilmiyorum, ayni durum bendede var…gerci ben artik ise basladigim icin spor mpor hak getire..uyumaya ve yemek yemeye vakit bulursam sukrediyorum. Neyseki onumuz haftasonu…cok skldim simdiden calismaktan…haftasonu bolca esimle ve bebegimle vakit gecirmek istiyorum. Disari cikip birlikte gezmek istiyorum insaAllah..

emzirmek kilo verdirsede mesela 1 ayda sadece emzirmeden dolayi 1 kg veriliyor diye duydum…bilemiyorum ne kadar dogru..tabii abartip her gun pasta borek yemezsen herhalde…sanirim dogumdan 6ay-1 sene sonra eski kilona donuyormusun, ozellikle emziriyorsan..ama sadece emzirmenin ise yarayacagini inanmiyorum ben. Daha dogrusu biraz hizli vermek istiyorsan ozellikle hareket sart yaa…diyet filanda olmaz su durumda..mazaAllah sutumuz etkilenmesin…yavas yavas gitsede saglam gitsinki 1 ay sonra geri almayalim…

Mesela kek yapiyorum sadece 1 tane yiyorum diyelim…daha fazla yememeye calisiyorum…kendimi tamamende kisitlayamiyorum dogrusu…hani o kadar yorgunlugun icinde azicikta bogaza bakmak gerek..bunyemiz zayif dusmesin sonra..enerjiye ihtiyacimiz var ne de olsa…

sorma ben de 1ay sonra işe başlayacağım..çok zor geliyo bebeğimi bırakmak emzirmeyle kilo veren bir arkadaşım var..baya verdi hemde.hamilelikte aldıklarının hepsi 5 ayda gitti..ama diyetisyene de gitti ama çok katı bir liste değildi süt verdiğinden..aynı listeyi ben de uyguladım ben de emziriyorum ama gıdım gıdım gram gram gidiyo....aslında metabolizmamın da hızlı olduğunu söyledi doktor...spor desen dediğim gibi günde 10 dk o da çok tempolu değil...valla bilemiyorum yaaa...yaşımda 33...belki 26-27 olsaydım daha hızlı gidebilirdi..ümitsizliğe kapılmamam lazım çünkü gitmesi gereken 20 kilom var...25 verirsem tadından yenmez..böyle kalırsam oturur kilolar hiç gitmez,yaşlandıkça da zorluk çekerim sağlık problemlerim çıkar Allah korusun...
ben de sabahları azcık kahvaltı ediyorum arada dut kusuru bir bardak süt,öğlende mutlaka çorbam var yanında et köfte tavuk vs..,arada badem 5-6 tane,akşam da yağsız omlet yanında ayran...bol su...buna rağmen azar azar gidiyo çıldırıcaaaammm

Son düzenleme:
canim evet cok zor yaa...son 1 ayini iyi degerlendir canim...ben zor olacagini biliyordumda bu kadarini hic tahmin etmiyordum...boyle bilsen burnumun diregi sizliyor resmen bebegimi dusundukce, kokusunu herseyini ozluyorum...sabahlari tam sen sakrak oldugu zaman emzirip altini degistirip evden cikmak zorluyor beni...ama buna ragmen genede mutlu olmaya calisiyorum elimdekilerle...ne yapalim..her annenin baska tur zorluklari oluyor..bizimkide bu olsun, tek derdimizde bu olsun..yeterki saglikli sihhatli olsunlar...calisalimki Rabbimde bizlere bol, helal kazanclar versin onlara guzel mamalar, ciciler alalim...

arkadasini baz almaman lazim, her bunye farklidir...kiminin mesela sutu sular seller gibi akarken kimide ne yapsa sutu olmuyor..kimi diyetten miyetten cok fazla etkilenmezken kiminin sutu kesiliyor..yani aslinda en iyisini biz kendimiz biliriz...yasinda abartacak birsey yok bana kalirsa...benim bi tanidigim var, adam nerdeyse 60 yasinda ve bir kac sene once 10-15 kg verdi bir kac ayda...bunu nasil yapti.? duzenli kosarak ve yiyeceklerine dikkat ederek..normal yedi herseyini ama haftada 1-2 defa diyelim kizartmami yiyordu?? Gene yiyordu...simdi ise ideal kilomun altina dusmemem lazim diyor...

bu hafta kimse kilo verememiş anlaşılan..kimse yok ortalarda
ben de veremedim ama bakın burdayım hanımlar 64.6 ile açtım haftayı yine yükselişte bende borsa
siz nerelerdesiniz ne alemdesiniz arkadaşlar?ceyda,kitty,tontriko ve kilolarıyla başı dertte olan tüm hanımlar huuu...
topik çok irtifa kaybetmiş valla zor buldum konular arasında ilk 10 da bile değildi...
hadi hanımlar toparlanın lütfen bu topik bizim sahip çıkalım zira ben bu kilolarla yaza girmek istemiyorum

valla canim bende gelip bakiyorum ama hic kimse yazmamis oluyor bende ne yapayim gerci cikip gidiyorum
kilo veremesemde sizlerin kilo verdigini okuyup mutlu oluyordum

valla canim bende gelip bakiyorum ama hic kimse yazmamis oluyor bende ne yapayim gerci cikip gidiyorum
kilo veremesemde sizlerin kilo verdigini okuyup mutlu oluyordum

valla ben de 2 haftadır veremiyorum yapıştı resmen kilolar. ama kayınvalidem sağolsun onun yemekleri olmasa en az 2 kilo daha vermiş olurdum muhtemelen. kadın çok güzel yemek yapıo dayanamıyorum
neyse bu hafta veririm inşallah napayım...

arkadaşlar ben de veremiyorum fenalık geldi..kendimden bıktım vallaa...bu hafta bakıcımız başladı yarından itibaren spor salonuna atacağım kendimi..sadece yediklerimi kısmakla olmuyor...hareket şart....ama işe başlamama 1 ay var 1 ayda ne işe yarayacaksa bilemiyorum haftanın 5 günü gitmeyi planlıyorum bakalım becerebilecekmiyimmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…