Kızlar ne kadaaaa çok kaynatmışsınız böyle yahuuu,
okuyamadım hepsini,ama bi yaramazlık yok sanırım,Orkidem in nişanı gelmiş anladığım kdarıyla doğuma gidiyomş hayırlı haberlerle dönsün inş.
arda paşada 3700 doğmuş maşallahhhhhhh Nazar
Bende bugün gezmelerdeydim,sabah aldım oğlumu değişiklik olsun die kahvaltıya gittim,ordan civile gitttim kalan eksiklerimizi aldım alt pijama çıtçıtlı badiler ve ağız mendili..şimdi makinede yıkanıyolar asıp yatıccam.
ordan da arkadaşıma geçdim saat 12de anca eve gelebildik.
duş alma konusu ve hurma konuşulmuş birde.bende annemin umreden getirdiği hurmalardan saklıyorum lohusaykende yicem..
duş alma konusu sezeryanda hemen aldırmıyolar ama normaller şanslı olur.
ama lavaboda sıcak su ve sabun ile mutlaka ovun memişleri sütü gelmeyen anneler..
hatta ütü ile havlu ısıtıp koyabilirsiniz kanalların açılması gerekiyo ovarak ve sıcak ile.
doğum sancıları ile açılıyo aslında o süt kanallları hazırlanıyo süt vermek için,ama sezeryanda sancı çekmediğimiz için süt hemen gelmiyo.
o yüzden gününde olması tamamen herşeyin hazır olması içinde önemli..ben hep ovmuştum sıcak su ile,havlu basmıştm ve ekstrada humana..
aklınızda olsun bunlarda..inşallah kimse süt sorunu yaşamaz..
birde doğumdan sonra herkes giremicek muhtemelen foruma.
bi kaç hafta sonra sütler fazla fazla olurda akarsa poşetleyip saklayın.hasta filan olunuyo bi yere gidilmesi gerekiyo acil bi durum vs.de evde süt bulunması çok iyi oluyo.
benim mesela göğsüm şişmiş ateşlenmiştim iğne olmuştum dr.a gidince ve emzirememiştim 2 güne yakın.o sırada mama vermek zorunda kaldım hep.
eğer o fazla olupta akan sütlerimi sağıp koysaydım dolaba hiç mama vermez o sütlerimi verirdim..daha sonra çalışıcak anneler içinde çok iyi olur bu.6 ay kalabiliyo çünkü buzlukta süt.
bi arkadaşda lansinoh süt saklama poşeti uygun nerde var demiş özelcan bebede oda çok uygundu..okursa şayet bu msjı işine yarar umarım..