• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Canım börek sarıp atıyorum,sigara böreği ve buzluk böreği gibi bi börek yani sigara böreğinin kalını gibi düşün,paçanga böreği şeklinde.onu pişirmeden atıyorum.ama önce bi tepside donduruyorum buzlukta öyle dolduruyorum poşetlere yoksa yapışıyo çok birbirine..poğaça yapıyorum,pastane poğaçası,onu pişirip koyuyorum.7-8 tane koyarak poşetliyorum,açma yapıyorum çok basit bi tarifle,buzluktan sonra ısıtınca yumuşacık oluyo oda pişirip koyuyorum..sarma sarıyorum pişirmeden tabiki,kurabiye yapıyorum değişik kakaolu,sade,şekilli filan..onlarda pişirip konuyo zaten çıkarınca sadece bekletiyorum çözülmesi yeterli taptaze oluyo.
kek yapıyorum kalıptan çıkarıp ikiye bölüp sadece poşetliyorum.kalan kekim olunca onuda aynı şekilde atıyorum buzluğa çıkarınca ufalayıp içine biraz çikolata sosu yapıp yuvarlak şekil veriyorum.truff gibi bişe oluyo.
bunlardan azar azar çıkarınca misafire yanına bi salata yada kısır gibi bişeler yapınca rahat rahat ağırlanıyo..kardeşim olucak yanımda 15 gün kadar onada kolaylık olucak herşey hazır.

canım poğaça ve açma tarifi alabilir miyim?

Canım ben daha önce iki kez buzluğa bu şekilde hamuş işi koydum. Birisi kekti. Buzluktan çıkardıktan sonra mikrodalgaya koydum öyle kötü bir şey oldu ki :( Kekin kendi kendine çözülmesini mi beklememiz gerekiyor?

Bir de poğaça koymuştum. Onu kendi kendine çözdürdüm, sonra hiç ısıtmadım. O da sanki bir önceki günden kalmış poğaça gibi oldu. Böyle taze taze kıyır kıyır bir poğaça gibi değil de bayatlamaya başlamış bir poğaça gibi. Bu konularda püf noktası nedir?

canım keki ben kendi halinde çözdürüyorum poğaça böreği microdalgada ısıtıyorm...

Kizlar eve gidemedim cepten gireyim dedim. Gecmisi okuyamayacagim bu gidisle.
Doktora gittik hersey yolunda, hafif kasilmalar var yine ama onemli degilmis. 3700 g olmus tosun, 36+2 deyiz. 26 kasimda aliriz dedi, haftaya son kontrol olacak. Yine erken gelebilir dedi bakalim 26sini bekleyecek mi? Safak 13 oldu yani :)
maşallah aynı hemen hemen. benim de tombik 21 ya da 24 kasım olacak benim de. durursa tabi...

Kanama oluyormuş doğumun yaklaştığının habercisi olarak,ama miktarının öyle çok olduğunu bugün bi arkadaşımdan duydum. belki sadece onunki çok gelmiştir bilmiyorumki...:44:
Ama öğrendiğim iyi oldu,yoksa şok olurdum görünce paniklerdim. şimdi en azından öyle birşeyin normal olduğunu biliyorum..

canım ilk doğumda benim sümüksü pembe leke geldi pelte gibi...

ohh kızlar lohusa tacımı da aldım,artık gönül rahatlığıyla doğurabilirim :9::9::9::9:

güle güle kullan. benim de humana kaldı bir de şeker sepetim gelmedi...

selam kızlar nasılsınız?
geçmiş falan okuyamadım.
doğuma gidenlerden haber varmı ?
ben hala gribim.
bide misafir vardı bugün yoruldum..
yarın son kez kaynanamla pazara gidicem.
malumm ne alt ne üst hiçbişey olmuyor.
en azından tayt alırım
bide dış hırka gibi kazaklar oluyo ya onlardan.
hastanede çıkışında giyerim..

slm kızlar belki bazılarınız beni hatırlar yazamasamda araara girip okuyorum malum 3. kezaralık annesi olucam 2008 ve 2011 doğumlu 2 oğlum var ve süpriz bebekimde aralıkta gelecek inş 1. sınıflarıda okutunca yazmak imkansız gibi bana

ama nişan konusunda sorunuzu yanıtlamak isterim ilk oğlumda doğumdan 2gün önce pembemsi sümükümsü ve az geldi 2. oğlumda kahve rengi leke şeklindeydi nişan 2-3 gün önce gelebileceği gibi doğum anında da gelebilir o yüzden herkes farketmeyebilir diye biliyorum

Allah yardımcımız olsun ama ben çok sıkıldım sağlıkla doğsunlar inş

maşallah canım güzel haberler getirmişsin ister normal ister sezeryan hayırlısı neyse olsun canım

maşallah canım

canım maalesef aldığın rapor doğum sonrası izninden düşüyor

hamarat hatun seni ne güzel hazırlıklar yapmışsın bende yapayım iyi olur gelene gidene ikram ederiz böreğin tarifini alabilirmiyim

Teşekkürler canım

slm kızlar belki bazılarınız beni hatırlar yazamasamda araara girip okuyorum malum 3. kezaralık annesi olucam 2008 ve 2011 doğumlu 2 oğlum var ve süpriz bebekimde aralıkta gelecek inş 1. sınıflarıda okutunca yazmak imkansız gibi bana

ama nişan konusunda sorunuzu yanıtlamak isterim ilk oğlumda doğumdan 2gün önce pembemsi sümükümsü ve az geldi 2. oğlumda kahve rengi leke şeklindeydi nişan 2-3 gün önce gelebileceği gibi doğum anında da gelebilir o yüzden herkes farketmeyebilir diye biliyorum

Allah yardımcımız olsun ama ben çok sıkıldım sağlıkla doğsunlar inş

Çok sağol cevabın için.gerçekten aydınlatıcı oldu...
Umarım hepimiz hayırlısıyla en kolay şekilde atlatır, bebişlerimizi kucaklarımıza alırız.

Hepinizden allah razı olsun.. Ben sabah gittim açılmam olmamış hala 2 cm. sancımda 5 dk da 1 ufak ufak geliyo. doktor eve yolladı. sancın sıklaşınca gelirsin diye. Gelmezsede yarın sabah 7 de yatış yapıcam.. artık çantalarla ma aile hastanedeyiz sabah. gece uyuyamadım düzgün.. şimdi biraz kestirmeyi düşünüyorum..
canım sen hangi hastane de yatış yapıcaksın özel mi devlet mi hadi hayırlısı canım rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah

canım poğaça ve açma tarifi alabilir miyim?

canım keki ben kendi halinde çözdürüyorum poğaça böreği microdalgada ısıtıyorm...

Ben şimdi bir kek yapıp yarısını koyacağım. Birkaç gün sonra çözdürüp bakacağım nasıl oluyor. Diğerlerini de böyle deneyeceğim. Eğer güzel oluyorsa doğum zamanı için hazırlayıp koyacağım böyle canım.

Kizlar eve gidemedim cepten gireyim dedim. Gecmisi okuyamayacagim bu gidisle.
Doktora gittik hersey yolunda, hafif kasilmalar var yine ama onemli degilmis. 3700 g olmus tosun, 36+2 deyiz. 26 kasimda aliriz dedi, haftaya son kontrol olacak. Yine erken gelebilir dedi bakalim 26sini bekleyecek mi? Safak 13 oldu yani :)

burcu maşallah ya tosuncuk olmuş bebeğin az kaldı iğne konusunda birşey dedimi?doğumdan sonra kullanacakmısın?

canım hakkımızda hayırlısı olsun,inş. sağlıkla atlatırız şu süreci,son zamanlar gercekten zorlamaya başladı artık,sen kendini hangi doğum şekline hazır hissediyosan onu yap bance kimsenin etkisinde kalmadan..

Allah kavuştursun cnm..

ne güzel görünüyolar cnm,rengarenkler..

canım hayırlısıyla al inş. kucağına bebeğini.. :nazar:

hadi bakalım cnm gözünaydın,maşallah bebişine de :nazar:

ben de bugün aldım cnm lansinohu,eczanede pahalıydı burada,mothercarede 40 gr. 24,90 TL. ben de oradan aldım..

Teşekkürler canım bende bugün sordm eczaneye 40 gr lansinoh 24 müydü 29 mu ne unuttmda çabucak :)başka marka sormadm burda herkes bunu yazmış bunu tavsiye edıolar die acaba en iyisı bu mu ki

güle güle kullanın :))

teşekkür ederim cnm..

$SAM_0769.webp bunlar kızımın

$SAM_0768.webp bunlar da benimkiler :16::16:

canım hayırlısı olsun bizimkide 36.haftada 2600 dü bana kilosu az gibi geldi. ama doktor normal dedi. ah biz endişeli anneler. benim hep lekelenmem var ama doktor birşey yok sıkıntı yok çok ayakta kalmışın herşey normal diyor :26:az kilo almışsın canım bravo ben bu ay itibariyle 15 kilo aldım :49:
saol canım şuan cepten giryrm göremyrm sen kaç haftalıksın sağlıklı olması önemli ama sanki banada diğer yazanlara göre az geldi ama normal doğumda da çok dikiş olur kilolu bebek banada normal dedi.bundan sonra hiç kilo almasam daha iyi diye düşünyrm

Doktor Kontrol Listemiz

:emir_bebek:fd01 13 kasım salı saat: 09:00
:emir_bebek:pinarfrtn 13 kasım salı saat 14:00
:emir_bebek:burcu_gen 13 kasım salı saat : 17:20

:emir_bebek:chnb 14 kasım çarş. saat: 10.30
:emir_bebek:gecedicle 15 kasım perş. saat 10:00
:emir_bebek:mermaid76 15 kasım perş. saat: 12.30
:emir_bebek:eczreyrey 16 kasım cuma saat: 09.40
:emir_bebek:istanbull34 16 kasım cuma saat: 13.30
:emir_bebek:ymd saat 16 kasım cuma saat: 18.00
:emir_bebek:miskokulum 17 kasım cts saat: 09.15
:emir_bebek:mavi58 17 kasım cts saat:11.00
:emir_bebek:bsygn 19 Kasım pzt saat: 09:20
:emir_bebek:gobeklim 19 kasım pzt saat: 09.30
:emir_bebek:ozgezngn 19 Kasım pzt. saat: 14.40
:emir_bebek:ceza83 20 kasım salı saat: 10.00
:emir_bebek:Seastire 20 Kasım salı saat: 14.00
:emir_bebek:nigar50 20 kasım salı saat: ????
:emir_bebek:gamzeli 20 kasım salı saat: ????
:emir_bebek:lovepinkk 21 kasım çarş. saat: 14.00
:emir_bebek:emi1987 21 kasım çarş. saat: 15.00
:emir_bebek:mervegkc 22 kasım perş. saat: 13:45
:emir_bebek:yawruş 23 kasım cuma saat: 08.40
:emir_bebek:eczreyrey 23 kasım cuma saat: 15.30
:emir_bebek:mustafamvezeynebim 23 kasım saat: 08.00

:emir_bebek:egemm44
:emir_bebek:funntunn
:emir_bebek:maya887
:emir_bebek:badem30
:emir_bebek:yawruş
:emir_bebek:cereyan
:emir_bebek:vitaminc
:emir_bebek:oflu
:emir_bebek:lezginka
:emir_bebek:ecrin46
:emir_bebek:biftek
:emir_bebek:yasmin_tokat
:emir_bebek:ozgezngn

güncellemem için bana msj gönderebilirsiniz....

gökçecim benimde randevum 26 kasım pzt saat 10:00

Teşekkürler canım bende bugün sordm eczaneye 40 gr lansinoh 24 müydü 29 mu ne unuttmda çabucak :)başka marka sormadm burda herkes bunu yazmış bunu tavsiye edıolar die acaba en iyisı bu mu ki

canım ben de tavsiye üzerine aldım,herkes bunu önermişti,burada eczanede 35 TL cnm,sizin orada iyiymiş.

saol canım şuan cepten giryrm göremyrm sen kaç haftalıksın sağlıklı olması önemli ama sanki banada diğer yazanlara göre az geldi ama normal doğumda da çok dikiş olur kilolu bebek banada normal dedi.bundan sonra hiç kilo almasam daha iyi diye düşünyrm
şu an 37 haftalığım canım

kızlar badem ve zeytin yağı aynı işi görüyormuş kullananlar söylüyor. aranızda kullanıp faydasını gören var mı

Back
X