• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

ya biz hastane cantası için koyulması gereken seyler diye topik açmamışmıydık yaa
kafam karıstııı
eger acmadıysak acsakta orda güzel bir liste yapalımm hepişmiz ona göre ayarlayalım ;??

eksiğimiz olmasınnn?

ya kızlar benim sabahtan beri aşağı tarafta acayip sancı oluyo.bıçak batması gibi.bebek hareket ettikçe iğneler giriyo sanki ve bununla paralel tuvalete gitme hissi.acaba artık bebek aşağı iniyo da ondan mı?düzenli değil aklına estikçe oluyo...ay korktum vallaa..bugün de kontrolüm var gidince söyleyim barii...
canım benimde aynı oluyor bebek baskı yaptığı içinmiş hatta dün yolda yürüyemedim bile bu yüzden bıçak saplanır gibi oluyor...
Offf yazidigin hersey gitti sarj bitinceee:50:

Sonunda cantami hazirladimmm
Koyduklarimi yazayim eksiklerim ciksin ortayaa,
-5li set bi tkm.
-icine giyicegi citcit badi sifir kollu ve alt pijama.
-2 ekstra takim alt-ust pijama seklind
-icleri icin yine birer tkm citcit badi ve pijama ayakli
-sapka,eldiven,agiz bezi,bez,islak mendil,corap
-penye battaniye,kalin battaniye cikis icin.
Bu arada ben kanuni sultan suleymanda dogum yapicam
Acaba karisiklik olurmu diye birde temiz vermek icin,ufacik bi nevresim paketim vardi citcitli,
İlk giyicegi kiyafetleri,battaniyesini,bezini corabini herşeyini icine yerlestirdim..ustune isimde yazicam.

Kendm icin
Bi tkm pijama,
Bi tkm atlet kilot,
Gogus pedi,
Krem,cay.
Sabahlik ve corap

Bi kac eksigim daha var aklimda siz neler bulucaksiniz bakalim :)):26:

canım ben büyük paket pamukda koydum çünkü bir kaç ay poposunu pamukla sileceğim,terlik,ped,2 tane ince beyaz tülbent koydum üzerine örtmek için,1 tane havlu,bebek için 1 tane yelek koydum,tac,emzik,küçük biberon steril ettim küçük bir saklama kabının içine koydum...

Son düzenleme:
günaydın kızlar benim randevum var bugün 11:00 da.bakalım oğluş ne durumda,şimdi biz çok acıktık, yemek yiyelim hazırlanim derken saat gelir.hepinizi öpüyorum gelince ayrıntıları yazarım :54::54::54::54::54::54:

günaydın kızlar benim randevum var bugün 11:00 da.bakalım oğluş ne durumda,şimdi biz çok acıktık, yemek yiyelim hazırlanim derken saat gelir.hepinizi öpüyorum gelince ayrıntıları yazarım :54::54::54::54::54::54:

herkese iyi hafta sonları diliyorum
mavi tatlım iyi haberler alırsın inşallah

geçen yıl 22 aralıkta aldım oğlumu kucağıma.
heyecanınızı okuyup da geçen yılki halimi hatırlamak için şöyle bir uğradım aranıza :)
allah hepinize kolay doğumlar versin, bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah.

hasatne çantanıza mutlaka olsun;

sayıca fazla olacak şekilde bez, kendinize hasta bezi, külot şeklinde olanlar, 2 takım pijama yada gecelik (gecelik daha rahat oluyor), bol bol ped, bol bol iç çamaşırı
bebeğiniz için emzik, biberon, tırnak makası ve burun aspiratörü (otribebe süper bi icat)
hastane çıkışına ek olarak 2-3 tane zıbın, uzun kollu, 2-3 ayaklı tulum, şapka olsun yanınızda. bebektir bu sağı solu belli olmaz :)
göğüs ucu kremi, göğüs pedi, emzirme sütyeni, terlik
geceliğiniz ince olsun, yanınza hırka veya şal alın, hastaneler sıcak oluyor, bir de doğum sonrası hormonları..

doğum sonrası; bol bol dereotu, tahin, bulgur, soğan, su, yeşillik ve uyku muhteşem süt yapıyor.
bebeğiniz uyudukça uyuyun, 6. aydan sonra pek mümkün olmayacak çünkü bu :)
humana still tea falan da içebilirsiniz ama rezene, ısırgan da çok işe yarıyor.
ilk 3 ay süt içmeyin, içecekseniz de laktozsuz süt alın ve bol bol kimyon tüketin yemeklerden önce bi çay kaşığı gibi.
bu bebeğinizin gazlı olmasını engeller.
çay, kahve, çikolata ve maalesef pekçok kış sebzesini bi süre unutun.

mışıl uykular uyusunlar, gazları falan olmasın inşallah :)
benim oğlum hiç gazsız büyüdü nerdeyse, darısı başınıza olsun :)

Son düzenleme:
hayırdır ne oldu:((((( hasta mısın

olmaz mı hergün doğumumum başladı mı acaba diye başlıyorum güne:)))

cnm belim ile kasklarm çok ağrıyor.
ayrıca dünden beri kusuyorum =( midemde hiçbişi durmuyor.
bi de bacak aram çok ağrıyor.çok zor hareket ediyorum.
dün gezcem tozcam dedim ya,2 saat dışardaydk ama zor yürüdüm =(
eşim mesaide,3 gibi gelicek.gelsn de karnımı ovuştursun diye bekliyorum :'(

cnm belim ile kasklarm çok ağrıyor.
ayrıca dünden beri kusuyorum =( midemde hiçbişi durmuyor.
bi de bacak aram çok ağrıyor.çok zor hareket ediyorum.
dün gezcem tozcam dedim ya,2 saat dışardaydk ama zor yürüdüm =(
eşim mesaide,3 gibi gelicek.gelsn de karnımı ovuştursun diye bekliyorum :'(

normal hayatım bunlar aynısını bende yaşıyorum hemde 8 gündür nst ye girdim çok az sancı çıktı bence sende en yakın hastaneye bi git nst ye baktır sancı var mı diye ,,riske atma

bende çok hareketliyim yoruluyorum ama huyum bu

pişik kremi, göğüs kremi, terlik, emzirme sütyeni. ilk gözüme çarpanlar bunlar tabi bir de lohusa tacı var. taçsız olmaz :49:

Pisik kremi ne alicama karar veremedim benn,
Gogus kremim aldim surucem diye koymadim,humana ve onu.
Terlik evet koymadim :17:
Emzirme sutyen bugun alayim
Tacda aklimda alicam cikinca :):16:

kzlar çok kötüyüm beeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn =((((((((((((((((((((

ne oldu canım hasta mısın.ben de oh ne güzel doğuma kadar hasta olmam herhalde derken boğaz ağrısı ve şiddetli baş ağrısıyla uyandım sabah.nane limon yaptım içiyorum inşaallah ilerlemez.

Back
X