2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

ayyy o topuk kanını alırken öldüm öldüm kuzum nasıl ağladı

bebeğ imm gaz sancısı çekiyor kaç gündür. rezene çayı verdim dün gece.. artık yediklerimede dikkat etmeyelim bunu anladım..

rezene çayı bizede çok iyi geldi

benimki de gündüz uyuyor,gece uyanık,inş en kısa zamanda düzene girer,uykusuzum

benim prensesim de gececi UYKUSUZ HER GECEEEEE

Kizlarr sizin bebisler nezaman kilo almaya basladi neolur cvp verin

canım hemen kilo almaz zaten şişliği var o iniyor 15 gün sonra filan toparlar kendini

canım rezene çayı çok iyi geliyor ve besliyormuş bayıla bayıla içiyor şeker katınca pırtladığında yüzünde ifade inanılmaz

kızlar merhaba benim bebeğimde 1 haftalık oldu.2.topuk kanını aldırmamız gerektiğini söylediler.ilkinde çok kötü ağladı ve ben 2.ye götürmek istemiyorum.bir sorun olurmu bilmiyorum.

2.yi neden alıyorlarmış canım? Biz sarılık için çok defalar aldırdık,ama sarılığı saymazsak bir kere alınıyor diye biliyorum

valla canım hastanede aldılar 1 hafta sonrada aile heklimine götürüp aldıracaksınız dedi
önceden 1 kere aldırmak yetiyormuş şimdi böyle olmuş.sen bir keremi aldırdın.sarılık haricinde

Doktorumuz bebek ilk doğduğunda kilo vermesi normal ama 10. gününde doğduğu kilosuna ulaşması lazım dedi.
kızlar merhaba benim bebeğimde 1 haftalık oldu.2.topuk kanını aldırmamız gerektiğini söylediler.ilkinde çok kötü ağladı ve ben 2.ye götürmek istemiyorum.bir sorun olurmu bilmiyorum.
2. topuk kanı zeka testi için alınıyormuş. ben aldırdım. hakkaten çok ağladı bebeğim. sarılık için de hastanede aldırmıştık onda çok ağlamamıştı. bende o gazla götürdüm ama aile hekimliğinde çok ağlattılar bebişimi

2. topuk kanı için geçen hafta pazartesi gittik hemşire direk yüzüme ilki yüksek çıkmış bu da yüksek çıkarsa hastaneye gideceksiniz dedi.. kızımdan kan alırlarken o çok ağlamadı ağladı ama kucağıma gelince sustu o kucağıma gelince ben başladım ağlamaya.. yüksek çıkması çok üzdü.. bugün aradım hemşireyi sonuçlar için çok şükür normal çıktı sonuçlar.. göbek bağını batikonla temizlediğim için göbeği hala düşmedi ben de göbeğinin derdindeyim 15. gün bugün iltihap yok ama düşmedi gitti çocuk doktorunun batikon vermesi yüzünden düşmemiş batikon besliyomuş bi de niye yıkadınız dedi gün aşırı yıkamaya devam ediyoruz hala bebeğim suyu çok seviyo banyo yaptığı gün deliksiz uyku çekiyo ne yapayım ben de yaptırıyorum dikkatli bi şekilde ama göbeği hala düşmedi diye de çok üzülüyorum:2::2::2:
bebeğimm gaz sancısı çekiyor kaç gündür. rezene çayı verdim dün gece.. artık yediklerimede dikkat etmeyelim bunu anladım..
ilk 2 gün hiç ağlamadan güzelce uyuyan hanfendi sonradan geceleri çığlık çığlığa ağlamaya başladı alttan çıkaramıyodu garibim ben de bu bebeğe bakamayacağım diye onunla birlikte ağlıyodum.. sonra rezene çayı ve kimyon tohumunu birer çay kaşğı demleyip içtim o gazlardan eser kalmadı yediklerine dikkat et ben hep okuyarak araştırarak yiyorum ama büyüklerde susmuyo ki normalde çok su içmek gerekiyomuş ama annem su göbek bağını besliyo o yüzden düşmüyo dedi su içesim bile kalmadı :2::2::2::2:
ilk 1 hafta veriyolar sonra alıyolar benim ilk hafta sonu 200 gr aldı yavaş yavaş alır merak etme

ikincisine mutlaka götür neden yapmadığım dediğin hiç bişi kalmasın içinde

baticon göbeği beslemez canım ya bende baticonla temizledim hergün 3 kere 8 . günde düştü göbeği yıkadım da kızımı 2 günlükken her bebek bir olmuyo bazıları geç düşürüyo göbeğini canım su hiç göbeği beslermi yaaa sen bol bol su iç sütün artsın her denilene de inanma günde 3 kere baticonla temizlemeye devam et en yakın zamanda düşer göbeği

Son düzenleme:

canım benimki de 14. gün düştü dr babusol diye fıs fısla 2 kere temizleyin dedi... suyu da iç canım dinleme büyükleri. eskilere kalsa 3 ezan geçmeden emzirmezlermiş de...

canım sütle ilgili bir test yapılıyor bazı bebeklere anne sütü ve süt ürünleri zeka geriliği yapıyormuş sanırım fenilketüniri idi ad. yaptır canım mutlaka...

canım şeker koyma bence...

benim sezaryen oldu canım... biz de 8 kere değişiyoruz en az...

geçmiş olsun canm, çok sık görülebilen bir durummuş zaten . biz de doğursak da artık bu topikte devam etsaek:))

hadi bekliyoruz canım doğurun artık:))

canım benim çarşamba doğdu 3700 dü. 3400 cumartesi çıktık. pazartesi 3640 tı. haftası çarşamba 3700 olmuştu. cuma kontrol var hem de aşımız...

canım bu gaz işi çok zor...

Topik hayirli olsun benim haberim yoktu, chnb sen soyleyince ogrendim.
Bizde hersey guzel gidiyordu, oglum sarilik olmadi guzelce emiyordu hatta cok oburdu keyfimiz yerindeydi taa ki 12. Gune kadar. 12.gun ogleden sonra aglamaya basladi ve emmeyi reddetti, sut veremedik bir turlu sonra esim geldi zorla biraz biberon verebildi. Sonra uyudu ve bir turlu uyanmadi, inlemeye basladi.
atesi cikmis, 38,6, inliyordu ve emmiyordu hastaneye goturduk hemen yogunbakima aldilar.idrar yollarinda enfeksiyon vardir dedilermve hemen tedaviye basladilar. Enfeksiyonun hem idrar hem de kanda oldugu ortaya cikti. Dun idrar kulturu cikti ve verdiklere antibiyotige direncli oldugunu gorup yeni bir ilac vermeye basladilar. Hastane mikrobu almis olabilirmis, oncelerde hep kakasi pipisine bulasmistir enfeksiyon olmustur diyorlardi kultur sonucu cikinca vazgectiler. Bugun cok ciddi bir mikrop oldugunu, hastane kaynakli gibi gozuktugunu ama 12. Gun ciktigi icin toplumsal kaynakli(etraftan - havadan kaptigi) olabilecegini dusunduklerini soylediler. Nasil oldu ne zaman oldu hicbirsey belli degil, kesin birsey soyleyemiyorlar. İdrardan kana bulasmis olabilir demislerdi, belki once kana sonra idrara bulasmis da olabilir diyorlar simdi.
Bugun biraz daha iyiydi, ilk gun hic emememisti, ertesi gun biraz emmisti bugun ise cok daha iyi emdi tabi eskisi gibi degil ama duzelme var. İnlemesi kesildi, atesi kontrol altinda, tahlil sonuclarinda duzelmevar cok sukur. Ama idar yollari enfeksiyonun en korkulan yani bobreklere hasar vermesi ve ne yazik ki bugunku ultrasonda lekeli bir alan gormusler bobreklerden birinde. Bir ihtimal antibiyotik tedavisi orayi da iyilestirebilirmis, yoksa kalic bir araz birakmasi ihtimali var. Cok korkuyorum Ve cok uzuluyorum.

Son düzenleme:

canımm çok geçmiş olsun dualarım sizinle canım allahın izniyle oğlun sağ salim çıkacak hastaneden inşallah

sorma canım yaa kıvranması içimi parçalıyo resmen elimden geleni yapıyorum yediklerime de sürekli dikkat etmeye çalışıyorum ama gazı çıkaramadık hayatımızdan birde üstüne ben hastayım şimdi iyileşmeye çalışıyorum :2::2:

Canım çok üzüldüm, çok ama çok geçmiş olsun. İnşallah hiçbir sorun kalmayacak şekilde en kısa zamanda iyileşir bebeğin. Tüm kalbimle diliyorum bunu.

çok üzüldüm canım,inşallah en kısa sürede atlatır ,böbreklerinde de sorun çıkmaz umarım.Dualarım sizinle

Doğrumudur bilmem ama annem karnı doyan bebeğin göbeği çabuk düşer diyor. Bize sağlık bakanlığının genelgesi var göbek bakımı yapmayacaksınız dedi doktorumuz. biz göbeği düşmeden yıkamadık. dr öyle tavsiye etmişti. Bol süt için bol su içmek lazımmış. sen iç annene bakma.

Benim derdim de süt. Bi azalıyo bi çoğalıyo. kafam hiç rahat değil. bebek açmı tok mu bilemiyorum. Kilo almışsa doyuyordur diyorlar. Ben her dakka bebeği mi tarttırcam. yazık değil mi aç acına mı duracak bebeğim. Humana içiyordum sütüm iyiydi sütüm çoğaldı artık içmeyeyim dedim sütüm azalmış. Olmazsa çaya devam edeyim.Başka bir fikri olan varsa bana bir akıl versin.

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur bebeğin.

kızlar bebeklerin hasta haberlerini okuyuncA ÇOK ÜZÜLÜYORUM GERÇEKTEN HEPSİNE GEÇMİŞ OLSUN BAŞIMDA DA OLDUĞUNDAN ÇOK İYİ ANLIYORUM alklah şifa versin

çok büyük geçmiş olsun canım dualarımız seninle çok üzüldüm inanki

çok geçmiş olsun canım.. rabbim yavrularımızın acılarını yaşatmasın. canı yansa bebeğimin benim canım yanıyor sanki. anne olmak bu olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…