2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

valla canım hastanede aldılar 1 hafta sonrada aile heklimine götürüp aldıracaksınız dedi
önceden 1 kere aldırmak yetiyormuş şimdi böyle olmuş.sen bir keremi aldırdın.sarılık haricinde
evt cnm haftasında gene sarılık için topuktan kan alıyorlar. diğer topuktanda alıyorlar başka bir şey için sağlık bakanlığı tarafndan zorunluymuş..

burcucum; çok üzüldüm tatlım inşallah en kısa sürede atlatıcak bebeğimiz... Moralini yüksek tut tatlım sütün kesilmesin...

topiğimiz hayırlı olsun arkadaşlar...

Benimde Oğlumun göbeğine doktor alkol verdi ben 4 gun göbeği miktrop kaptı zanetttim doktor dedi kuru tut benim oğlumda her acıldıgıda işiyordu ne kadar kurutsakta olmuyordu 4 gun korktum sağlık ocagına götürdüm mikrop kapmıs dedi. özel hastaeye götürdüm hem sarılık icin göbeğini gösterdim sen bakma cok iyi dedi ama sarılık cıktı oğlumuzda 11.7 doktor gerek yok bir daha kan aldırmanıza dedi.sonra eve geldik göbek düştü sastım kaldım :) benim kızımdada devlet hastanesi batikon vermisti oda 7 gunde dusmustu ama böyle bir şey olmamıstı.bu arada bol bol su içmemiz gerektiğini söylediler bana hemşireler olsun doktorum hakan bey olsun sütünü arttırır dedi. bebek yıkamaya gelince ben yıkamadım göbeği düşene kadar göbeği düştükten 4 gun sonra yıkadım ki tam kurusun die riske atmadım oğlumu.:44::44::44:

Arkadaslar ya bn sıze bısey sorcam bebeklerınız gunde kac defa kaka yapıo bnm bebegın her bezı kakalı kımı az kımınde cok teyzemde bısey var bukadar cok olmaz dıo az az yapıo hep yapıo dıo kafamı cok karıstırdı yaa

taze anneler selamlar, yavrularınız sağlıklı ve mutlu büyüsün inşallah, ben tecrübeli bir anne olarak size yardıma geldim

Çok geçmiş olsun kızlar.

Şu sarılık meselesi en çok korktuğum konulardan birisi.

canım sarılık olmaması için bolbol süt içmesi gerek, benim doğumdan sonra 2 gün sütüm hiç gelmedi, hemşireler mama verme emzir gelir dediler ama ben isyan edip mama istedim emzirdikten sonra şırıngayla ağzına sıktılar, doktor da gelince beni doğruladı, bebeği aç bırakmayın sarılık olmasın dedi, benim kızın hiç sarılığı olmadı, önce emzirin zaten doymazsa susmuyo ağlayıp duruyo bence mama verin, ama inşallah sütünüz hemen bol bol gelir

Kizlarr sizin bebisler nezaman kilo almaya basladi neolur cvp verin

canım 10 günlükken doğum kilosuna ulaşır genelde, bol bol emzir,

kızlar merhaba benim bebeğimde 1 haftalık oldu.2.topuk kanını aldırmamız gerektiğini söylediler.ilkinde çok kötü ağladı ve ben 2.ye götürmek istemiyorum.bir sorun olurmu bilmiyorum.

bu ikinci kanı aldırmak mecbur canım beni aile hekimliğinin hemşiresi aradı hamile olduğumu kaydettirmiştim çünkü, topuk kanı için 1 haftalıkken getirin dedi ben de hayır dedim siz bilirsiniz, polisle gelir götürürüz çocuğu mecburuz dedi sen aldır yinede canım, önemli hastalıklara bakılıyo ve doğumdan sonra 2 gün içinde alınan net sonuç vermiyo, mesela benim kızımın ilk kanında hipotirodi çıkmıştı, ikinci kanında fenülketonüri çıktı, 3. kanı normal çıktı, üzüntüden öldüm 1.5 ay sürdü sonuçlanması çok çok önemli topuk kanı..

hayır canım gayet normal 1.5 ay kadar sürer bu, benim bebeğiminde her bezi mutlaka az kakalı olurdu, doktor 1 aylık kontrolünde bezini açtığında günde 7-8 kere bu şekilde kaka yapıyo mu dedi evet dedim, güzel besleniyo iyi dedi, yalnız sık sık kontrol et hemen pişiveriyo küçük totoları

hepinizin bebeklerini çarpık bacaklarından ısırıyorum, ( çarpık bacaklar zamanla düzeliyo endişe etmeyin ben korkmuştum o da normalmiş)

biz 2-3 güne bir yıkadık göbeğimizde 7 günde düştü bir sorun yaşamadık bebekleri su besler ya yıkayın kuzuları

normal canım bizimde hemen hemen her bezimiz kaka

teşekkürler verdiğin bilgiler için bende kızımın bacakları çarpık çarpık çirkin olacak diyordum

gunaydin.
iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. oglumun durumu iyiye gidiyor, bugun yogunbakimdan cikartiyorlar beraber odada kalacagiz. 1 hafta kadar daha hastanede kalacak belki biraz daha fazla ama en azindan beraber olacagiz bundan sonra. bobrek ultrasonunda da ufak bir kuculme gormusler ama birsey soylemek icin cok erken, daha sonra uzman bir nefrolog takibinde olmamiz gerekecekmis, umarim o da iyilesir. kuzum evden geldigi bana alistigi icin cok fazla anne kucagi ariyormus hep agliyormus, kiyamam ben ona.

normal cnm,benimki de her emmeden sonra mutlaka yapıyor

iyiye gitmesine çok sevindim cnm,inşallah böbrek de iyileşir.Kıyamam kuzuma ya,ağlamasın

canım normal benim de 10 kez yapıyordur...

canım tekrar geçmiş olsun. oku kuzunu bol bol... felak nas... tombik bebek göze de gelmiştir...
canım ben büyük oğlumda yaşadım idrar yolu enfeksiyonu ateş yaptı. ilaçlı böbrek filmleri çektiler çok zordu... pipisinden sonda ile hep idrar aldılar. yine oradan ilaç verdiler. çok üzülmüştüm. sonra bir ürolog sünnet dedi. hemen yaptırdık 3.5 aylıkken. hiç olmadı bir daha. bu oğlumun da darmış pipi ucu yaptırcam 40 çıkınca... sana da tavsiye ederim... buradan yazışalım diğer foruma pek bakamıyorum...

geçmiş olsun canım. tek sorun gaz olsun...

ben araştırmalarımı yayınlayayım. humana iyi geldi bana ısırgan çayı e uykuyu almak...

Az sütü gelen annelere nasıl beslenmesini tavsiye ediyorsunuz?
Bu dönemde anne sütünü artıran yiyeceklere ağırlık vermeli. Bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz: Bolca rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir . Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur. Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar. Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir. anne sütünü en çok artıran ise alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur.
1. saraçoğlu süt kürü
Tek bir kür yok : Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.

Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerin ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.

Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ

Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

1. 1-Çaylar

◦Rezene
◦Anason
◦Ihlamur
◦Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...yazidizi1.html

2- Yiyecekler

◦Haşlanmış mısır
◦Borulce
◦Soğan

◦Bulgur
◦Pişmaniye
◦Tahin helvası
◦Taze Bezelye
◦Çekirdek
◦Taze Fasulye
◦Tel Kadayıf
◦Sütlü Tatlı
◦Nar

◦Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
◦Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
◦Pişmaniye

3-İçecekler

◦Vitamalt
◦Kefir
◦Meyva Suları
◦Dut Pekmezi
◦Vişne kompostosu
◦Kayısı Hoşafı
◦Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
◦Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
◦Humana still
4- Baharatlar

◦Kimyon
◦Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)
Yeni doğum yapan veya doğum yapıpta sütü az olan anneler sütünüzün artması için bil hassa denenmiş bitkileri sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten işe yarıyor herkese tavsiye edebilirim.

Isırgan otu: Yarım Tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı suda haşlanıp biraz demlenir ve günde 2-4 bardak içilir.
Funda Yaprağı: 1 lt suya 1 çay bardağı konup 10 dk kaynatılır.
Isırgan funda yaprağı ve kekik ile karıştırılarak içilebilir.
Rezene: İstediğiniz kadar içilir.
Çörekotu yağı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir.
Dereotu: Tohumu ezilerek toz haline getirilir 1-2 tatlı kaşığı 1 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir.
Hodon (Hıyarotu, Sığır Dili): 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı atılıp 15 dk demlenir ve günde 3 bardak içilir

Kizla benim kusum emerken gep sutu genzine kaciriyo ne yapmaliyim???

Bi de cok hickirik tutuyo kuzumu geciremiyorum kus gibi otuyo

Kizla benim kusum emerken gep sutu genzine kaciriyo ne yapmaliyim???

Bi de cok hickirik tutuyo kuzumu geciremiyorum kus gibi otuyo

canım sorma o kaçırma bizde de var. hatta 15 günlükken nefessiz kaldı mosmor oldu. görümcem doğumdaki gibi çevirdi ayaklarından başaşağı sırtına vurdu. dilini çekti... çok korktuk. şükür şimdi ufak oluyor. elimin üstüne yatırıp başını eğip sırtına vuruyorum bir de iki kaşı arasını işaret parmağımla yukarı kaldırıyorum.

limon hıçkırığa iyi ama gaz yapar verme. uzman tv deki taktikler işe yaramadı. zeytinyağı demişti bir arkadaş bir iki verdim. sanırım yarıyor. ama çok hıçkırıyor diyaframı gelişiyormuş. ben de kendi haline bıraktım...

Canim ya Allah kuzularimizi bize bagislasin . Bende tukaninca omzuma yatirip sietina vuruyorum ve dedigin gibi alnini ovuyorum ..

Doktor bana da hickiriga limon ver dedi ama ben kiyamam ki ona ben limonu yiyemiyorum o nasil yutsun.???

kızlar merhaba,

bebekleri rahatsızlanan arkadaşlarım umarım Allah en kısa zamanda şifasını verir,gercekten çok zor insanın içi dayanmıyor,benim bebeğim de sarılık oldu,ilk değeri 11,6 dı,2 gün sonra 12,5 çıktı ama doktor şuan için tedavi vermedi,bol bol emzir dedi.1 hafta sonra tekrar kontrolümüz var. ben kızımı ilk 4 gün hiç emziremedim,sütüm yoktu,henüz 3-4 gündür emiyor,1 hafta içinde 320 gr. kilo verdi.4 gündür de hiç kakasını yapmıyor,doktor kilo almaya başladıkça kakasını da yapacak dedi,gaz yada hazımsızlık problemimiz yok şu an,memenin yanında mama takviyesi de yapıyoruz..

şimdi yavaşça kilo almaya başlıyor sanırım,son 2 günde 30 gr. almışız, umarım hepimiz sağlıkla yetiştiririz miniklerimizi,onların en ufak sıkıntısı bizim canımızı yakıyor,moralimizi bozmamamız gerek her ne kadar zor olsa da, en ufak stres sütümüzü de etkiliyor maalesef..

slm kızlar...
benim kızın göbeği hala düşmedi ama kupkuru kurudu bi tıklatsan düşecek misali.. ama psikolojim bozuldu yahu bi göbeği kaldı sıkıntı başıma insan takınca takıyo.. gaza çare bulduk biz ben her akşam saat 5 te bir çay kaşığı anason ve kimyon tohumunu demliyorum bir bardaktan büyük suya içiyorum onu gaz maz kalmadı sütte yapıyo sütüm insin isteyenler benim de bi akşam sütümün azaldığını hissettim kurt düştü içime annemi aradım soğan falan ye dedi.. gecenin bi yarısı ekmek arası soğan yedim kızım için iğrençti ama sütüm indi.. bi de cevizli lokumlar var ya onlardan yiyin bi de sütüm eksildi demeyin kendi kendinize sütüm var diye kendinizi bi süre avutun sonra gerçekten sütünüz oluyo biraz psikolojik ya sütüm yetmiyo yetiyo diye düşünmeyin çünkü aç bebek zaten ağlıyo benim kız aç kalkıyo her seferinde ve ac kurtlar gibi saldırıyo. sonra tamamen doyduğunu biraz kusunca anlıyorum.. kusması iyiymiş.. hıçkırma meselesine gelince hıçkırmayı kesen şey süt birazçık daha emzirin hıçkırık kesiliyo. benim kızın da genzine kaçıyo süt o da aç gözlülüğünden ben direk çıkarıyorum ağzından memeyi bekliyorum geçiyo Allahtan ama şu göbek olayına taktım düşeydi eyiydi:26::26::26::26::26:

annem demişti ki kardeşlerinden birinin göbeği düşmüş ama ucu kuruyup orda bi yere yapışmış. bunlar senin gibi korkuyla ellememiş daha düşmedi diye boşu boşuna günlerce beklemiş.seninkide böyle bişey olabilir. verdiğin bilgiler çok işimize yarayacak gibi görünüyor. dediğin gibi her birimiz bişeyi kafaya takıyoruz. ben süt olayına taktım kafayı. oğlum her seferinde üç gündür açmış gibi emmek istiyo. memeden emdiği sütü bilemediğim için aç kalıyor herhalde diye üzülüyorum. göğsümü sıkıp bakıyorum sütüm var. ama yine de içim rahat etmiyor.geceleri uyandığında en az 1 saat uyumuyor. gündüz uyandığındaysa emip direk yatıyor. onlarda biz de bu düzene uyum sağlayamadık daha. Allah yardımcımız olsun.

biz de sunnet ettirelim istemistik dogunca ama bizimkinin tek testisi inmedigi icin onu takip edelim eger kendi kendine inmezse 8-9 aylikken sunnetle ikisini beraber hallederiz demislerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…