- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
evt cnm haftasında gene sarılık için topuktan kan alıyorlar. diğer topuktanda alıyorlar başka bir şey için sağlık bakanlığı tarafndan zorunluymuş..valla canım hastanede aldılar 1 hafta sonrada aile heklimine götürüp aldıracaksınız dedi
önceden 1 kere aldırmak yetiyormuş şimdi böyle olmuş.sen bir keremi aldırdın.sarılık haricinde
Çok geçmiş olsun kızlar.
Şu sarılık meselesi en çok korktuğum konulardan birisi.
Kizlarr sizin bebisler nezaman kilo almaya basladi neolur cvp verin
kızlar merhaba benim bebeğimde 1 haftalık oldu.2.topuk kanını aldırmamız gerektiğini söylediler.ilkinde çok kötü ağladı ve ben 2.ye götürmek istemiyorum.bir sorun olurmu bilmiyorum.
Arkadaslar ya bn sıze bısey sorcam bebeklerınız gunde kac defa kaka yapıo bnm bebegın her bezı kakalı kımı az kımınde cok teyzemde bısey var bukadar cok olmaz dıo az az yapıo hep yapıo dıo kafamı cok karıstırdı yaa
topiğimiz hayırlı olsun arkadaşlar...
Benimde Oğlumun göbeğine doktor alkol verdi ben 4 gun göbeği miktrop kaptı zanetttim doktor dedi kuru tut benim oğlumda her acıldıgıda işiyordu ne kadar kurutsakta olmuyordu 4 gun korktum sağlık ocagına götürdüm mikrop kapmıs dedi. özel hastaeye götürdüm hem sarılık icin göbeğini gösterdim sen bakma cok iyi dedi ama sarılık cıktı oğlumuzda 11.7 doktor gerek yok bir daha kan aldırmanıza dedi.sonra eve geldik göbek düştü sastım kaldım :) benim kızımdada devlet hastanesi batikon vermisti oda 7 gunde dusmustu ama böyle bir şey olmamıstı.bu arada bol bol su içmemiz gerektiğini söylediler bana hemşireler olsun doktorum hakan bey olsun sütünü arttırır dedi. bebek yıkamaya gelince ben yıkamadım göbeği düşene kadar göbeği düştükten 4 gun sonra yıkadım ki tam kurusun die riske atmadım oğlumu.:44::44::44:
Arkadaslar ya bn sıze bısey sorcam bebeklerınız gunde kac defa kaka yapıo bnm bebegın her bezı kakalı kımı az kımınde cok teyzemde bısey var bukadar cok olmaz dıo az az yapıo hep yapıo dıo kafamı cok karıstırdı yaa
taze anneler selamlar, yavrularınız sağlıklı ve mutlu büyüsün inşallah, ben tecrübeli bir anne olarak size yardıma geldim
canım sarılık olmaması için bolbol süt içmesi gerek, benim doğumdan sonra 2 gün sütüm hiç gelmedi, hemşireler mama verme emzir gelir dediler ama ben isyan edip mama istedim emzirdikten sonra şırıngayla ağzına sıktılar, doktor da gelince beni doğruladı, bebeği aç bırakmayın sarılık olmasın dedi, benim kızın hiç sarılığı olmadı, önce emzirin zaten doymazsa susmuyo ağlayıp duruyo bence mama verin, ama inşallah sütünüz hemen bol bol gelir
canım 10 günlükken doğum kilosuna ulaşır genelde, bol bol emzir,
bu ikinci kanı aldırmak mecbur canım beni aile hekimliğinin hemşiresi aradı hamile olduğumu kaydettirmiştim çünkü, topuk kanı için 1 haftalıkken getirin dedi ben de hayır dedim siz bilirsiniz, polisle gelir götürürüz çocuğu mecburuz dedisen aldır yinede canım, önemli hastalıklara bakılıyo ve doğumdan sonra 2 gün içinde alınan net sonuç vermiyo, mesela benim kızımın ilk kanında hipotirodi çıkmıştı, ikinci kanında fenülketonüri çıktı, 3. kanı normal çıktı, üzüntüden öldüm 1.5 ay sürdü sonuçlanması çok çok önemli topuk kanı..
hayır canım gayet normal 1.5 ay kadar sürer bu, benim bebeğiminde her bezi mutlaka az kakalı olurdu, doktor 1 aylık kontrolünde bezini açtığında günde 7-8 kere bu şekilde kaka yapıyo mu dedi evet dedim, güzel besleniyo iyi dedi, yalnız sık sık kontrol et hemen pişiveriyo küçük totoları
hepinizin bebeklerini çarpık bacaklarından ısırıyorum, ( çarpık bacaklar zamanla düzeliyo endişe etmeyin ben korkmuştum o da normalmiş)
gunaydin.
iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. oglumun durumu iyiye gidiyor, bugun yogunbakimdan cikartiyorlar beraber odada kalacagiz. 1 hafta kadar daha hastanede kalacak belki biraz daha fazla ama en azindan beraber olacagiz bundan sonra. bobrek ultrasonunda da ufak bir kuculme gormusler ama birsey soylemek icin cok erken, daha sonra uzman bir nefrolog takibinde olmamiz gerekecekmis, umarim o da iyilesir. kuzum evden geldigi bana alistigi icin cok fazla anne kucagi ariyormus hep agliyormus, kiyamam ben ona.
Topik hayirli olsun benim haberim yoktu, chnb sen soyleyince ogrendim.
Bizde hersey guzel gidiyordu, oglum sarilik olmadi guzelce emiyordu hatta cok oburdu keyfimiz yerindeydi taa ki 12. Gune kadar. 12.gun ogleden sonra aglamaya basladi ve emmeyi reddetti, sut veremedik bir turlu sonra esim geldi zorla biraz biberon verebildi. Sonra uyudu ve bir turlu uyanmadi, inlemeye basladi.
atesi cikmis, 38,6, inliyordu ve emmiyordu hastaneye goturduk hemen yogunbakima aldilar.idrar yollarinda enfeksiyon vardir dedilermve hemen tedaviye basladilar. Enfeksiyonun hem idrar hem de kanda oldugu ortaya cikti. Dun idrar kulturu cikti ve verdiklere antibiyotige direncli oldugunu gorup yeni bir ilac vermeye basladilar. Hastane mikrobu almis olabilirmis, oncelerde hep kakasi pipisine bulasmistir enfeksiyon olmustur diyorlardi kultur sonucu cikinca vazgectiler. Bugun cok ciddi bir mikrop oldugunu, hastane kaynakli gibi gozuktugunu ama 12. Gun ciktigi icin toplumsal kaynakli(etraftan - havadan kaptigi) olabilecegini dusunduklerini soylediler. Nasil oldu ne zaman oldu hicbirsey belli degil, kesin birsey soyleyemiyorlar. İdrardan kana bulasmis olabilir demislerdi, belki once kana sonra idrara bulasmis da olabilir diyorlar simdi.
Bugun biraz daha iyiydi, ilk gun hic emememisti, ertesi gun biraz emmisti bugun ise cok daha iyi emdi tabi eskisi gibi degil ama duzelme var. İnlemesi kesildi, atesi kontrol altinda, tahlil sonuclarinda duzelmevar cok sukur. Ama idar yollari enfeksiyonun en korkulan yani bobreklere hasar vermesi ve ne yazik ki bugunku ultrasonda lekeli bir alan gormusler bobreklerden birinde. Bir ihtimal antibiyotik tedavisi orayi da iyilestirebilirmis, yoksa kalic bir araz birakmasi ihtimali var. Cok korkuyorum Ve cok uzuluyorum.
sorma canım yaa kıvranması içimi parçalıyo resmen elimden geleni yapıyorum yediklerime de sürekli dikkat etmeye çalışıyorum ama gazı çıkaramadık hayatımızdan birde üstüne ben hastayım şimdi iyileşmeye çalışıyorum :2::2:
Doğrumudur bilmem ama annem karnı doyan bebeğin göbeği çabuk düşer diyor. Bize sağlık bakanlığının genelgesi var göbek bakımı yapmayacaksınız dedi doktorumuz. biz göbeği düşmeden yıkamadık. dr öyle tavsiye etmişti. Bol süt için bol su içmek lazımmış. sen iç annene bakma.
Benim derdim de süt. Bi azalıyo bi çoğalıyo. kafam hiç rahat değil. bebek açmı tok mu bilemiyorum. Kilo almışsa doyuyordur diyorlar. Ben her dakka bebeği mi tarttırcam. yazık değil mi aç acına mı duracak bebeğim. Humana içiyordum sütüm iyiydi sütüm çoğaldı artık içmeyeyim dedim sütüm azalmış. Olmazsa çaya devam edeyim.Başka bir fikri olan varsa bana bir akıl versin.
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur bebeğin.
Kizla benim kusum emerken gep sutu genzine kaciriyo ne yapmaliyim???
Bi de cok hickirik tutuyo kuzumu geciremiyorum kus gibi otuyo
canım sorma o kaçırma bizde de var. hatta 15 günlükken nefessiz kaldı mosmor oldu. görümcem doğumdaki gibi çevirdi ayaklarından başaşağı sırtına vurdu. dilini çekti... çok korktuk. şükür şimdi ufak oluyor. elimin üstüne yatırıp başını eğip sırtına vuruyorum bir de iki kaşı arasını işaret parmağımla yukarı kaldırıyorum.
limon hıçkırığa iyi ama gaz yapar verme. uzman tv deki taktikler işe yaramadı. zeytinyağı demişti bir arkadaş bir iki verdim. sanırım yarıyor. ama çok hıçkırıyor diyaframı gelişiyormuş. ben de kendi haline bıraktım...
slm kızlar...
benim kızın göbeği hala düşmedi ama kupkuru kurudu bi tıklatsan düşecek misali.. ama psikolojim bozuldu yahu bi göbeği kaldı sıkıntı başıma insan takınca takıyo.. gaza çare bulduk biz ben her akşam saat 5 te bir çay kaşığı anason ve kimyon tohumunu demliyorum bir bardaktan büyük suya içiyorum onu gaz maz kalmadı sütte yapıyo sütüm insin isteyenler benim de bi akşam sütümün azaldığını hissettim kurt düştü içime annemi aradım soğan falan ye dedi.. gecenin bi yarısı ekmek arası soğan yedim kızım için iğrençti ama sütüm indi.. bi de cevizli lokumlar var ya onlardan yiyin bi de sütüm eksildi demeyin kendi kendinize sütüm var diye kendinizi bi süre avutun sonra gerçekten sütünüz oluyo biraz psikolojik ya sütüm yetmiyo yetiyo diye düşünmeyin çünkü aç bebek zaten ağlıyo benim kız aç kalkıyo her seferinde ve ac kurtlar gibi saldırıyo. sonra tamamen doyduğunu biraz kusunca anlıyorum.. kusması iyiymiş.. hıçkırma meselesine gelince hıçkırmayı kesen şey süt birazçık daha emzirin hıçkırık kesiliyo. benim kızın da genzine kaçıyo süt o da aç gözlülüğünden ben direk çıkarıyorum ağzından memeyi bekliyorum geçiyo Allahtan ama şu göbek olayına taktım düşeydi eyiydi:26::26::26::26::26:
canım normal benim de 10 kez yapıyordur...
canım tekrar geçmiş olsun. oku kuzunu bol bol... felak nas... tombik bebek göze de gelmiştir...
canım ben büyük oğlumda yaşadım idrar yolu enfeksiyonu ateş yaptı. ilaçlı böbrek filmleri çektiler çok zordu... pipisinden sonda ile hep idrar aldılar. yine oradan ilaç verdiler. çok üzülmüştüm. sonra bir ürolog sünnet dedi. hemen yaptırdık 3.5 aylıkken. hiç olmadı bir daha. bu oğlumun da darmış pipi ucu yaptırcam 40 çıkınca... sana da tavsiye ederim... buradan yazışalım diğer foruma pek bakamıyorum...
geçmiş olsun canım. tek sorun gaz olsun...
ben araştırmalarımı yayınlayayım. humana iyi geldi bana ısırgan çayı e uykuyu almak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?