2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Canım bu canavarlar geceleri gosteriyorlar kendilerini ben emerken duyuyorum sutun sesini biz bizz diye bide erdikten gazi da ciktiktan sonra yatiriyorum on dk sonra başlıyor ağlamaya saç kurutma makinası bu derde deva bi dene ben de gobuse bi daha bakım

selam kizlar.sancilanmam nedenile 12/12/12de bebism geldi.dr kontrolden salmadi. acilma olmadi sez oldum.eylul bebek 3940 ve54cm dogdu. eve ciktk dun

Slm kızlar bende ocak annesi olcaktım ama kuzumun suyu kalmayınca erken doğum oldu ve 4 aralıkta doğum yaptım 11 günlük olduk bugün kızımda gecen hfta hafif bi sarılık oldu ama doktorum tedavîye gerek yok dedi bol bol emzir dedi çok şükür atlattık üki saatte bi emiyo ve uyuyo kuzum geceleri biraz uyanık kalmayı seviyo :)) ama annem düzelir yakında geceylr gündüzü ayırır dedi bakalım beklicez :))

Kizlar selam bebisleriniz nasil ???

Ya bizim gaz cikarma problemimiz var ( kizim yukardan gaz cikartamiyo, alttanda bagirsaklarinin sesini ben bile duyuyorum... Emdikten sonra cikarma huyu basladi simdide cikardiginda sutun rengi sari oluyo usuttu mu yoksa sut filan yagli mi ??? Kvalidemlerde kaliyoz kaloriferleri oglen 12 den aksam 6 ya kadar yanmiyo gece de 12 den sabah 6 kadar yanmiyo bu arada soguk mu aldi kizim yoksa ???

kızlar hayırlı olsun bebişleriniz....
bende ocak annesi olucam inş..
sizlere sormak istediğim bir konu var:26: emzirmede göğüs çatlağı oldumu ne yaptınız fikri olan varsa cevap verirse memnun olurum:26:bazı kremler var şimdiden alıp kullansak mı die düşünüorum:26:

canım ben lansinoh göğüs ucu kremini kullanıyorum çok iyi geldi

Kizla benim kusum emerken gep sutu genzine kaciriyo ne yapmaliyim???

Bi de cok hickirik tutuyo kuzumu geciremiyorum kus gibi otuyo

ya bizim aç kurtta hızlı hızlı emiyor sonra genzine kaçıyor çok panik yapıyorum ben bunu aşmam lazım :18:
anlını ovalıyorum geçmezse koluma yatırıp sırtına vuruyorum ama çok korkarak panik içinde geçenlerde çok kötü oldu neyseki annem yanımdaydı annem aldı hemen kendine geldi kuzum ama ben başladım ağlamaya

yurtdısından bebek kıyafetlerı satıyoruz sayfayı begen guncel cesıtlerı gor pıyasadan daha uygun xxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
selam anneler ben de 12.12.2012 de kızımı kucağıma aldım.saat 09:30 da 3400 gr 51 cm olarak dünyaya geldi güzel kızım.
spinal anestezi eşliğinde sezaryen oldum.ilk gece hastanede kaldık tabii ki de zor bir gün ve geceydi..
ameliyathanede kızımı bana öptürdüler pembe sıcak ve yumuşacıktı teni ağladım ..
çok güzel bir duygu Allah herkese yaşatsın.. odaya gelince emzirmeye çalıştım tabiiki bir iki damladan oteye giden sütüm olmadı..
mama verdik ilk iki gun emzirme sonraları..3. gunden sonra sütüm geldi çok şükür..
kızım gündüz uyuyor gece ağlıyor sizinkiler nasıl?

slm kızlar nasılsınız

kızım kabız oldu 2 gün kakasını yapmamıştı perşembe gecesi hastaneye götürdük lavman yaptılar kakasını hemen yaptı yine 2 gün oldu hala kakasını yapmıyor ne yapacağımı bilmiyorum çok huysuzlaştı iyice kakasını yapamadığı için doktor ilaçda veremiyo çok küçük olduğu için zeytinyağı içiriyorum bende inşallah işe yarar

Cabim panikliyoruz heralde (( simdide beninki uyudukca uyuyo uyandiramiyorum emzirmek icin normal mi bu???

En baslarda oyle oluyorlar ama kesinlikle uyandirmak gerekiyor. Bana 3 saatte bir emzir demislerdi, eger uzun sure uyursa kan şekeri düşermiş o zaman daha da uykulu hale gelirmiş hic uyandiramazsin bu sefer. Ayak tabanının ortasını ovmak-dürtmek, cene altını dürtmek, kol altını dürtmek onlarda olmuyorsa yüzünü ıslak pamukla silmek veya poposunu yıkamak gerekebiliyor. İnsan kıyamıyor ama kıymak lazim.

Sut boğazına kaçında da yüzüne üflemek, olmazsa hemen omuza dogru kaldırıp sırtına vurmak etkili oluyor. Yoksa galiba ters cevirip sırtına vurmak gerekirmiş ama bunu denemedim bilmiyorum. Ya da aglatmak lazimmis.

kızlar benim bebeğim 5 günlük kakasında yeşil sarı renkli lifli gibi bazı topak topak kakası çıkıyor macun gibi neden acaba?

geçmiş olsunn kuzuma,poposuna azcık zeytinyağı sür cnm,iyi gelir.Emiyorsa sen lifli gıdalar ya ki sütünden o da alsın.

her ikisi de sütünün çok olduğnu gösterir üzülme .kaçınca hemen yan çevir
15 dkdan fazla emzirmemek gerekiyormuş hem gazıda önlermiş.

Dun galiba bi rahatsizligi vardi uyudu da uyudu benimde midem yaniyodu nane limon ictim sonra kizimi emzirdim galiba ona da gecti gozunu acti yavrucak...

Aksam ilk banyosunu yaptirdik dogumdan sonra yikamayin dediler koktu melegim :)) kafasinda kan pihtisi cok kurumus yukadiktan sonra baktik hala var ve islak bezle sildik uyudu bi sure sonra kalkti emziririken kafasinda sislik oldugunu farkettim bu neden oldu acaba anlmadim... Onceden var miydi onu da bilmiyorum??? Kizlar yorumlarinizi bekliyorum..,,, kafasini silmekle sismez heralde......

Muhtemelen normal doğumdan olmustur. Gecen gun hastanede doktor birine oyle söylüyordu kafasında sislik gördüm ama onemli degil doğumda olmustur demisti ama sorabiliyorsan sor istersen doktoruna. Sildiğin icin oldugunu zannetmiyorum.

Bu arada bizim oğlanı hastanede yikamislardi, 2. Gun yıkanacaktı da hemşirenin yoğunluğu yuzunden taburcu olacağımız gun yikamislardi. Cok rahat olmustu bizim icin.

geçmiş olsunn kuzuma,poposuna azcık zeytinyağı sür cnm,iyi gelir.Emiyorsa sen lifli gıdalar ya ki sütünden o da alsın.

sağol canım zeytinyağı sürüyorum poposunu kulak temizleme çubuğunun pamuklu kısmıyla ama hala yapmadı kakasını çok zorluyo kendini herhalde sütüm çok yağlı geliyo ondan kabız oluyo kızım

selam anneler

bebekleriniz büyüyor maşallah,

göeği düşmeyenler üzülmeyin benim kızımın 10. günde düştü, 1 haftalık kontrolünde doktor, göbek bağı çok kalın geç düşer dedi, incelik kalınlıkla alaklıymış,

bebeğiniz çok hıçkırık tutuyorsa gazını iyi çıkarın, sonra yüz üstü yatırıp sırtına ve poposunun üzerine bezinin bitim yerine tıp tıp vurun bir müddet, alttan da rahat gaz çıkarır, yüz üstü yatırmak çok iyi geliyor, hıçkırınca biraz emzirin geçiyor, gazlı bebekler için 1 aydan sonra humana kimyon rezene çayı var bebekler için o iyi geliyor, ama bebeğiniz çok gazlıysa yine de oluyor, 3-4 ay arası geçiyor,

bebek gazını çıkarmak için nette karın masajı var ayşe öner di sanırım videolu gösteriyor,

4 ay gaz sorunu çekmiş bir anne olarak kolaylıklar diliyorm

Bastan hic farketmedim canim ya dun annem yikadiktan sonra basina baktim sis esime soyledim kvalidemlerde hemen silindi ya ondan oldu dediler esim de tabiki anasinin siyledigini onayladi sinir oldum.. Annem hasta hasta geldi kuzumu yikadi anasi hic bi sey yapmadi bizim anamiz kotu oldu... Anlamiyorum ben bu erkeklerdeki analarina olan bagliligi ya....bi hayirlisiyla evime gitseydim rahat etcem tabi benimle gelmeye kalkmazlarsa ... ( allah korusun fikri bile kotu )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…