- 16 Şubat 2009
- 4.996
- 1.158
- 133
doğru anlamışsın canım, erkek tarafı mümkünse bi kamyonet veya minibüs getirir çeyizi ve çeyizi serecek olanalrı eve götürürbenım bıldıgım kadarıyla oglan tarafı tasıt getırır esylar paketıyle gıder beyaz bohcalarla gıtmesı sart degıl
evlendıkten sonr el öpme olayı var ya ozaman beyaz durulerde hedıye götrulur yakın akrabalara ben öyle bılıyorum :44:
dogru anlamısmıyım
bohça işi de evet öyle, yakın akrabalara minik birer bohça hazırlanır ki düğünden sonra gelinip gidildiğinde her birinin bohçası verilir, ama akrabaların bohçasını ben düğünden sonra uğraşmamak için nişanda yaptım verdim hepsine

ya yapmak istersen herşeyi el yapımı bohçaya da sokarsın canım ona bakarsan ama işte o kadar zorlamadan da yapılır hanine biliim geçen annemin arkadaşı geldi,kızı için nasıl neler yaptıklarını anlattı,seninkileri de öyle yaparız dedi de.
kolilerin üstü beyaz kağıtlarla sarılıyormuş,sonra kırmızı kurdele ile bağlanıyormuş.
yatak-yorgan-uyku setleri falan beyaz hurçlara konuluyormuş ya da beyaz düz çarşaflarla sarılıyormuş yine kırmızı kurdele geçiriliyormuş üstlerine.
en azından biz öyle yapıyoruz işte
sen de nasıl olmasını istersen öyle yaparsın, adetleri de biraz kendine göre uyarlayabilirsin yani