2012' de yazın evlenecekler

yani canım benim, hayatın güzel akışlarına şimdi nasıl s verelim dimi amaaa, 3 sn 3 sn'dir, 5 sn 5 sn'dir, 10sn 10 sn'dir yaniiiiii şimdiiii

şu hapın bi hafta etki edeni varmıı acabaa yaaa bi hafta korusun benii yeterr, ben sonra alışır kendimi korurummm bi haftaaaa sssssss lerlee meslerleeee uğraşamamm valllaa bendeee nolacakkkkk bilmiorumm

Kizlar peki hormon testi yaptirmak istedigimi ayrieten mi söylemem gerekiyo? Ve ben bu hormon testinden ne anliyorum bunu bana birisi kisaca aciklayabilirmi acaba? :)

zaten doktorun ilgiliyse ister canım...hele özelde muayene olacaksan yüzde yüz ister :)

canım işte tsh,t3,t4,östrojen,testosteron,prolaktin,Lh,fsh,insülin falan bakacaklardır...

gebe kalabilme şansını belirleyebiliyor bu testler...ona göre tedavi veriliyor az ya da çok çıktıysa değerlerin..öle yani..

Kizlar peki hormon testi yaptirmak istedigimi ayrieten mi söylemem gerekiyo? Ve ben bu hormon testinden ne anliyorum bunu bana birisi kisaca aciklayabilirmi acaba? :)

ya sanırım yumurta üretimin, doğurganlığın, yumurtalılkarının düzgün çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi veriyor heralde o testler, daha tekniğini bilemem de

yani gebe kalabiliten ile ilgili diyelim kısaca

Evet cnm söylemen lazım zaten kadın doktoru tüm hormanlarına bakar kan testınden
tühhh yaa

yok bence hemen uyumaz zaten,1 e kadar spor,3 e kadar kitap,3 te işi bitince nete göz atar ve yatar

hahahhaha bencede tatlımmmmmm

kızlar hormonlarda yukselmeler dusmeler varsa adet duzensızlıgı yaparmı bunun belırtısı nedır vok merak etdım ben sımdı hormonlarımı gerçi ablamda adet gecıkmesı oluyodu bı ara hormnlrında hepsı norml cıktı

yokkı cnm endokrinoloji bölümü.
ama ne dıycemkı neden demezmi? ee dugunede var.
adetlerımde duzenlı.

o zaman canım en iyisi gasomunda dediği gibi sen düğüne yakın kadın doğuma git o derdini nasılsa daha rahat anlar genel tetkikleri yaptırmak istiyorum,hormonlarıma falan baktırcam dersin..

sedosh gaso cagla canlar sagolun yani bu testle gebe kalip kalamiycami ögrenebilirim anladim kizlar o zaman bu testi mutalak yapmaliyim... InsaAllah bi sorun cikmaz :S ben o kadar cok cocugum olmasini istiyorum ki cogumunun olmayacagindan korkuyorum bu yüzden. Hani bir seyi cok istersin olmaz derler ya o düsünceye kapiliyorum :S

şu hapın bi hafta etki edeni varmıı acabaa yaaa bi hafta korusun benii yeterr, ben sonra alışır kendimi korurummm bi haftaaaa sssssss lerlee meslerleeee uğraşamamm valllaa bendeee nolacakkkkk bilmiorumm

hahhha hahha yok canım yaa, aylık iğne var başka yok, valla olsa tükkan senin bacım da yok işte

hah işte rosam senin 1 hafta dediğini ben bikaç ay heralde s lerle mes lerle uğraşmayalım diyorum, akışına bırakalım diyoruummm

ya yaş 70 olunca başımızı taşlara vururuz sonra o 5sn ler nerdee aahh ahh bi 10sn miz olaydı diyee, heba ettik yazık ettik o 10sn.lereee aahh ahh dicez

yapabilir tabi ki canım ama illa hormonlar yapacak diye birşey yok,stres,mevsim değişikliği bile yapabiliyor düzensizlikleri.
örneğin insülin hormonu yüksek çıktığında insülin direnci olduğunun işareti bu da yumurtalıklarda polikistik over olasılığının habercisi olabiliyor ya da prolaktin hormonu yükseliğinde ki bu hamile bayanlarda doğum sonrası bebeği emzirmeleri için süt yapımını sağlayan hormondur hamile kalmak zorlaşabiliyor.hani halk arasında da derler ya o yeni çocuk doğurdu onu sütü koruyor hamile kalmaz tekrardan diye,onun nedeni aslında o dönemde yükselen prolaktin hormonudur...evet bu kadar biyokimya yeter mi

canım çok teknik detayını bilmiyorum ama ben de 8-10sene önce adet düzensizliği vardı
40-50-60 günde bir adet görüyodum falan, hani çok geç oluyodu yumurtlamam
testler yapıldı, doktor tedavi etmezsek ileri de hamile kalman çok zor dedi
ilaç kullandım düzene girdi gibi
şimdi 30-35 günde bir adet görüyorum
risk sınırı 32-35 gün
yani yırtıyorum inş. bakalım kısmet tabi
o yüzden uzun süre hap kullanmak istemiyorum ben :18:

ne demek canımm
olur inş. canım yaa, kötü düşünme

inşallah Allahım hepimizin gönlüne göre verir canım...
yaptırmakta yarar var tabi hormon testlerini ama sadece bunlar değil yol gösterici hamile kalıp kalmamayı belirlemede çünkü morfolojik bozukluklarda olabilir genital organlarda,tüp yapışıklığı tıkanıklığı vs. gibi Allah korusun inşallah hepimizin sağlıklı hayırlı bebişleri oluuur

hahahahhaaaa çok iyi yaaa

aslında hap zararlı olmasaa çok güsel olurdu varyaaakoyver gitsinnnn hiç dert yok tasaa yokk ten tene can canaaa ohh miss

işte o prolaktin benim annemin başını yakmış
sütün korur deyip durmuşlar, abim 4 aylıkken ablama hamile kalmış
onu da nasıl faketmiş, abim annemi emdikçe kusuyomuş, hani hamile kaldıysa kadın diğer bebeği emziremez ya :114:

yaa işte böle yakıo kadınları bu prolaktin
olsun kız ne güsel ablacın olmuş

amiiinnnn

aslında hap zararlı olmasaa çok güsel olurdu varyaaakoyver gitsinnnn hiç dert yok tasaa yokk ten tene can canaaa ohh miss
dimi rosam yaaa, üçe beşe bakmadan ohh koyver gitsiin olur ne güzel, yok onu tak bunu çıkar ne uğraşcan yaa
off ne zor işler hee

yaa işte böle yakıo kadınları bu prolaktin
olsun kız ne güsel ablacın olmuş

ben bu prolaktinmiş falan filan, doğum kontrol yöntemlerini yani iğneleri ve hapları araştırırken öğrenmiştim
şimdi sen bahsedince de hatırladım :114:

o zaman canım en iyisi gasomunda dediği gibi sen düğüne yakın kadın doğuma git o derdini nasılsa daha rahat anlar genel tetkikleri yaptırmak istiyorum,hormonlarıma falan baktırcam dersin..
evet cnm bencede.
ister istemez ınsanın aklına takılıyor cnm ıns hepımızınde saglıklı bebekleri olucak
canım benım cok saol bılgıler ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…