2012 ekim anneleri doğum hikayeleri

kızlaaar çok güzel anlatmışsınız hepiniz, sağlıkla büyütün kuzucuklarınızı, rabbim bizlere de göstersin inşallahh

kızlaaar çok güzel anlatmışsınız hepiniz, sağlıkla büyütün kuzucuklarınızı, rabbim bizlere de göstersin inşallahh

Merhaba kizlar

3 Ekim Carsamba saat 15.00'de ECE bebegim dunyaya geldi.

Normal doguma avantajli oldugum icin doktorum bu sansi yikmamak adina bana suni sanci verdi,fakat acilmam olmadigi icin hemen sezeryana aldilar.Spinal anestesi ile...

Kizim hic bir sekilde dogum kanalina ilerlemiyordu,tersine kendini yukari cekiyordu.

Ertesi gun taburcu oldum eve geldim.Ameliyat sonrasi en buyuk sikintim gaz sancilarim oldu,onlari atmak icin kisa kisa evde yuruyusler yaptim.

Su an dikis yerim agriyor ,agri kesici almiyorum dayanilmaz degil agrim cunku.Antibiyotik ve rahim toparlamasi icin bir hap verdi doktorum.

Kizim da iyi Allaha sukurler olsun.3.450 kg. Aksamlari uyumayi sevmiyor,meme altinda benimle cilvelesmek istiyor

Hepimiz yavrularimizi gule gule buyutelim insallah....

Aycaca gozun aydin cnmguoe gule buyut yavrunu insaallah hic acilma olmadan mi verdi suni sanciyi dr merak ettim cnm ?

sağlıklı uzun ömürlü bir bebiş olsun inşallah allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin :)))

01.10.2012 saat 09.01 de kızımız epidüral sezeryan ile dünyaya geldi... açıkçası çokta kolay değilmiş bende inanılmaz mide bulantısı oldu ve nefes alamadım gibi oldu buyüzden hep oksijen verdiler ama sonra kızımı çıkarıp yanağıma verdiklerinde sıcaklığıyla yanaklarımı emmeye çalışması doğru bir tercih yaptığımı gösterdi. Tarif edilmesi mümkün olmayan bir duyguymuş doğrusu... gaz problemim vardı hastanede 2 gece kaldık şimdi evdeyiz ve kızımda biraz sarılık var onla uğraşıyoruz.. inşallah bir an önce atlatırız onların yeri,kıymeti hiçbir şeyde yokmuş... 51 cm ve 3340 gr olarak dünyaya geldi :) darısı tüm doğum bekleyenlerin başına inşallah

herkesin hayalleri vardır,mükemmele yakın...iyi bir iş,iyi bir eş,ev,araba...iki çocuk,biri kız biri erkek,sevdiğinle yaşlanıp,torunlarını sevmek...hele ki doğmamış çocuklarımız için bile o kadar çok hayal kurarız ki...ben mesela iki kızım olsun isterdim,dünyalar güzeli neyse uzatmıyım.hamilelik sürecimi iyi kötü paylaştım burada,suyumun azlığı sebebiyle 1 ay erken dünyaya getirdim kızım meryem mina'yı.herşey çok güzeldi yavrum küveze bile girmedi,hiçbir sağlık sorunu yok(tu).eve geldik ağrım,sancım,emdi emmedi derken klasik lohusalık işte.bebk üç günlük olunca rutin kontrole gittik hastaneye,bebeğin boynu kısa diye bişey geveledi doktor,ciddiye almadım zira bir sağlık sorunu olduğunu bilmiyordum,ayrıca nasıl anlaşılırdı ki üç günlük bebekte...neyse içime ateş düşürdü bu durum.eve geldim bütün gün araştırdım,kayda değer bişey bulamadım,ama down sendromuna rasgeldim,şöyle bir bulgularına baktım,eşimde karşımda oturuyordu,ben baktıkça ağlamaya başladım,şok oldu kocacım,dedim bizim bebeğimiz down sendromlu olabilir mi? ne ilgisi var dedi,olsa doktorlar anlamazmıydı filan derken rahatladım biraz,aradan 3-4 gün geçti eşim dedi bu sefer acaba olabilir mi?zaten içimde zor bastırdığım şüphelerim tekrar hortladı,ertesi gün en yakın çocuk doktoruna götürmeye karar verdim.rahatlamak için...neyse ertesi gün annem,ablam,ben gittik doktora,bebeği soyduk filan derken doktor bana yaşımı sordu, o an etraf dönmeye başladı,size bu bebekle ilgili bişey dediler mi dedi,midem de bulanmaya başladı...velhasıl ben daha bişey demeden doktor zaten şüphesini söyledi,kesin tanı için kan testi gerek dedi...gerisi teferruat hatırlamıyorum,tek hatırladığım o an bir filmde başrol oyuncusu olduğumu hissetmemdi.ilk defa başıma böyle birşey geliyordu,çok şüpheciyimdir,garanticiyimdir,bu güne kadar şüphe olarak kalmıştı.bebeğimden kan aldılar,ben duramadım,ablam aldırdı,neyse doğum yaptığım hastaneye de gitmem gerekti,bantımı alacaktı doktor.gittik,oradaki çocuk doktoruna ve kendi doktoruma durumdan bahsettim,böyle bişey olma ihtimalinin olmadığını söylediler...biraz içimize su serpildi ama bir genetik bölümüne gidip iyice rahatlamalıydık,gittik ama rahatlamadık oradaki doktor da şüphelendi,ve sağlık taraması yaptırmamız gerektiğini söyledi,üç tüp kan aldılar yavrumdan,kanı bile çıkmadı,daha göbeği düşmemişti,çok zor bir gündü.eve geldik bekleme süreci testin sonucu bir ayı bulur dediler,tahmin edersiniz nasıl bir ay geçirdiğimi,asla kabullenmedim,inanmadım,yavruma bakıp bakıp ağladım,her gün ayrı bir psikolojiyle uyandım,kendime umutlar vaadettim,olamazdı,bizi bulmuş olamazdı,neler neler söyledim kendime,sonucun bu gün çıkacağını söylediler,sabah uyku tutmadı eşimle beraber gittim hastaneye sonucu aldık ve hep korktuğum şeyi gördüm,47XX... yani kızımın 47 kromozomu var,ne düşüneceğimi hala bilmiyorum,bütün herşey hikaye,testler,ayrıntılı ultrasonlar,zira tek bir tane şüphe edilecek durum yoktu hiçbirinde...sonuç ;Allah isteyince oluyor,şükrediyorum karnımdaylen anlaşılmadığı için o kararı vermek zorunda kalmadığım için...o kokusu varya......muhteşem,nasıl kıyardım...o kadar güzel ki,masum,bebek,yavrum o benim,nasıl kıyardım?büyük bir aşkın başlangıcı oldu o bizim için,neler bekliyor hiç bilmiyorum,rabbim beterinden saklasın,amin.....

ben ne diyeceğimi bilemiyorum canım , Rabbim dünya güzeli kızını size bağışlasın maşallah okadar güzelkiii... Allahın taktirinin önüne geçemiyoruz ... okadar testler muayeneler yaptırıyoruz demekki hiç bişeyin garantisi yok .... Rabbim yar ve yardımcın olsunnn ....

cnm öncelıkle bebegını gule gule buyut allah onu sana bagıslasın bızımde 2lı 3lu taramalar vs yapıldı hep temız cok sukur ama hıcbıseyın yuzde yuz garantısı yok saglık bu.sen cok erken farkettıgın ıcın sanslısın bıle normal bır bebekten daha fazla emek daha fazla sevgı ıstıcek duzenlı bır ılgı ve egıtımle o cocukların nelerı basardıgına ınanamazsın bıle. çok zor yerı gelıcek belkı ısyan edıceksın ama senınde dedıgın gıbı ,rabbim beterinden saklasın,amin

Canim hikayeni sonlara dogru nolur Allah im diyerek,aglayarak okudum...Allah in sevdigi kuluymussun,sana ozel bir kiz nasip etmis,Allah yardimcin olsun zor gecicek belki,ama cok daha sevgi dolu bir kizin olacak..Allah yardimcin olsun...

Esimle Kasım ayında karar verdik bir bebeğimiz olması gerektiğine aslında daha cok yeni evliydik maddi sıkıntılar vardı ama içgüdüsel olarak bu zevki tatmak istiyorduk her ay adet günleri gelmek bilmiyordu ve o gun 2 Şubatti benim 30 Ocak'ta adet olmam gerekiyordu. saglık ocağında hemsireyim ben. Ordan bir çubuk alıp lavabo gittim ve bir tam bir silik çizgi vardı beynime iliklik çöktü. Hemen kan aldırdım ama sonuclar pzt çıkacaktı neyse sabır dedim.o aksam annemlere giittik ordada test yaptım yine silikti sabır demeye devam. Annemlerden eve giderken hastanenin yanından geçiyoruz esime dedim gidelim tekrar baktiralim once ultrasyonda bakıldı bisey Göremedi Dr ardından kan tahlili yapıldı ve sonuc pozitif allahım bu muhteşem duyguyu yasamamı sağlamıştı deli gibi sevindik esimle gece 11 sulariydi anneme haber verdim herkeste ayrı bir sevinç:)ertes sabah esim ailesine haber verdi aksam onlara gittik ve hayat benim icin 2 Şubat'ta gercekten başlamış oldu. Güzel bir hamilelik yasadım klasik bulantılar yemek yapamama gibi seyler olsada bebeğime feda oldu hersey:)son ayım biraz sıkıntılı gecti 32 haftada once yıllık iznimi kullanmaya başladım 35. Haftada tansiyonum yükseldi vd tehlike canları çalmaya başladı sonra haftada bir kontrol idrar tahlili hersey yapılıyordu 37+5 te rahatsız olup Dr gittim Dr um yoktu başka Dr girdim suyun biraz az gibi solda dedi neyse dedim 38+1 rutin haftali kontrolde Dr umun yanindaydim ve suyun iyice azaldığını idrarda protein pozitif olduğunu eğer beklersek preeklemsi olacağını ssoyledi ve büyük karar geldi 38+2 de yani 30 eylul gunü kızım gelecekti.odadan çıktık herkesi aradı esim Ben konuşamıyorum eğer konuşursam ağlarım.annemi almaya giderken full ağladık esimle annemi aldık eve geldik kaynansmlar geldi herkeste bir telaş kızımız yarın yanımızda. O gece 2 de yattım 7 de kalktım Annemi kaldırdım kahvaltı yaptım esim kalktı kardesim kaynansmlar bize geldi 11 buçukta evden çıktık yine esimle aglayarak yola düştük hast vardık hemen beni hazırladılar biraz daha sakindimm artık ameliyathaneye giderken birkaç damla yas süzüldü gözümden eşimde asansörde bankadan ona el salladım sonra ameliyathaneye girdim Dr geldi konuştuk sonra anestezi Dr geldi derin nefes alın ve benim hikayem aslında o gun başladı sonrası yanımda bir melek Rabb'ime şükürler olsun sag sağlım verdi yanıma. Dogrusu sonrasını pek hatırlamıyorum zor 5 6 gun geçirdim şimdi iyiyim biraz daha kızım yanımda sarılık olduğu icin cok beslemek zorundayim ama buna şükür. Bu yanımdaki nefesin adı huzur...Rabbim herkese versin evlat sevgisini tatmayı:))

Ben de ekim annesi olacaktım ve hep ekim anneleri sayfasını takip ederdim ne yazık ki hiç beklemediğim bir anda hiç beklemediğim bir doğum hikayesi yaşadım.
14 eylül günü gaz sancısı gibi dayanamayacağım bir ağrıyla hastaneye gittik.Eşim ve ben tekrar eve geliriz diye yanımıza hiç bir şey almadık.Sancım o kadar çok ve kötüydü.Hemen nst ye aldılar canımın yarısı bebeğimin kalp atışları zayıflamıştı.acil sezeryana aldılar.Bu arada eşim de hemen bebek bezi ve yeni doğan seti almaya gitmiş. Meğer bebeğim plesantadan ayrılmış oksijensiz kalmış doğar doğmaz vefat etmiş.Ben ise ameliyattan çıkar çıkmaz hep bebeğimi sayıklamışım oysa ki herkes eşim doktorum hemşireler kuvezde mamayla besleniyor diyerek beni kandırdılar.Beni yoğun bakıma almışlar rahimde 1.5 litre kanı durdurmaya çalışsalarda iç kanamayı durduramamışlar gece saat 3.30 da tekrar bir sürü doktorun girdiği ameliyata alındım kanama durmamıştı.Eşim ve ben doğuda görev yapıyoruz yanımda sadece eşim var ailem 24 saat uzakta ameliyathanenin önünde bekleyen eşime doktor her şeye hazır ol eşini kaybedebiliriz demiş.hastanede ameliyattan sonra diyarbakır dicle üni. sevk edildim.orada 10 gün yattım kısacası ölümden döndüm canımın yarısı gitti bebeğim gitti kolum kanadım kırıldı her şeyim bitti.Allah kimseye evlat acısı vermesin şehit annelerini düşünmek bile istemiyorum bebeğim 2 kiloymuş 32. haftamdaydım belki moralinizi bozdum buraya mutlulukla sonlanan bir doğum hikayesi yazmak isterdim ama böyle yazacak mışım.

Canım söylenecek hiç bişey bulamıyorum şuan da, inşallah seninde birgün mutlu doğum hikayelerini anlatacağın günlerin olur. Sabırlı ol, kendine iyi bak

Canım söylenecek hiç bişey bulamıyorum şuan da, inşallah seninde birgün mutlu doğum hikayelerini anlatacağın günlerin olur. Sabırlı ol, kendine iyi bak

Teşekkürler iyi dileklerin için benim de doğum hikayem böyle olacakmış bir daha anne olabilirmiyim tekrar böyle bir sorun yaşamadan bebeğim olur mu bilmiyorum hayat o kadar boş ki

işte bizim hikayemiz

bir bebeğimiz olsun diye çok dualar ettik çok gözyaşı döktük veeeee günün birindeee mutlulugumuzun sebebi ben burdayım geliyorum demişti dünyalar bizim olmuştu vee ayaklarımız yerlerden kesilmişti taki 1 hafta sonraya kadar gelen kanamayla kabusa dönmüştü doktor en az 16 hafta yatacaksın ama fazla ümitlenme demişti ama yavrum beni bırakmamıştı 12 haftadaa ogluşumuz olacagını ögrendik ve bundan sonraaaa heycanlaaa geçen zamanlarla 9 ayımız tamamlanmıştı.
doktorumuz bu hafta içinde geldi geldi gelmedi suni sancı ile dogumu başlatıcaz dedi vee evimize geldik 1 hafta doldu gelen yok tekrar doktor muaynesinde bebek iri normal dogum olmaz demesiyle normal dogum hayallerimiz suya düştü ne kadar çok istesemdee olmadıama saglık olsun yatışım yapıldı ve doktorum beklemek istemezsen eve git duşunu al rahatla 3 de burda ol dedi tekrar eve geldim ama zaman geçmek bilmiyor ben ne kadar sakin durmaya çalışsamda içimde fırtınalar kopuyorrr saatler sonra içimdeki mucize ile tanışıcamm nasıl olmasın ki saat geldi çattı ve gitme zamanı hastaneye vardık hazırlandım ameliyathanenin boşalmasını beklerken kapıdan sedyele gelen hasta bekıcı hadi gidiyoruz diyen ince bir ses ve bendeki korkuların start verilmesiine sebep olmuştu aglamamak için kendimi zor tuttum ve aglamadım ameliyathaneye güçlü girdim ama sonrası öyle devam etmedi spinal olan sezeryanım korkukudan normalle döndü çünkü artık yalvarıyodum resmen bayıltın diye ve tamam diyip bayıttılar uyandıgımda 10 dk sürmiyen agrılarım oldu ve ardından vurulan agrı kesicilerle geçtiii ilk buluşmaa inanılmaz bir duygu buuuu içimde bir oyana bir bu yana giden minik ayaklar cimbil cimbil bakan gözler karşımdaydııı tarifi imkansızz bir mutluluk şimdi ogluşumla alışmaya çalışıyoruz zaman zaman nefes alıyormu diye nefesini kontrol ediyorum ama alışıcaz sanırsam

RABBİM diliyen istiyen herkeze nasip etsin vee darısı daha bebişini kucagına almayan annelerin başına olsunnnnn

ben sizin seçilmiş bir aile olduğunuzu düşünüyorum, Rabbim demekki sizi sabırlı buldu belkide başaracağınıza inandı.herşeyin hayırlısı olsun bizlerde malum testleri yaptırdık ama herşey kapalı bir kutu herşeyin hayırlısı olsun Rabbimden gelen herşeye şükürler olsun.

anne olacaksın,rabbim sana tekrar bir bebek nasip edecek.11 haftalık hamiştim 21.eylül.2011 tarihinde rutin kontrole gittim.kalbi durmuş meğer kızımın.(cinsiyetini bilmiyordum ve hep bir kızım olacak hissediyordum halada öyle)hemen aldılar onu benden.çokk düşündümm, neden ben, bir günahımmı var, bir daha anne olacakmıyım, ya yine ölürse falanlar,,,,fişmanlar....Rabbim öylesine büyük ki teyzesi şimdi 22.ekim.2012 tarihini bekliyoruz oğluşumun doğması için.Hayat sana beklemeyi öğretiyor hepsi bu.

doğum yapan herkese öncelikle geçmiş olsun.ben de doğum yaptım.Ama hala olayın şokundayım.çok zor günler geçiriyorum.Normal doğum tarihim 13ekimdi.2 ekimde nişanım geldi ve hemen doktora gittik.NSTde herhengi bir sorun çıkmadı ve bebek kanala girmemişti.Suyun gelmesine bekleyin dedi doktor.Eve geri döndük.Sonraki günler çamaşırım ıslanmaya başlamıştı.Az az akıntı geliyordu.Ben acaba suyum mu geliyor diye endişeye kapılmıştım.Cuma günü kontrole gittiğimde doktor herşeyin normal olduğunu ama bebeğin hala kanala girmediğini yürüyüş yapmamı söyledi.ben su gibi bir sıvının geldiğini söyledim.ama doktor hiçbir numune almadan onun akıntı olabileceğini amniyon sıvımın normal oldugunu söyledi.
Eve tekrar geri döndük.Ertesi gün yani 6ekim cumartesi akşam 5te kanamam oldu.hemen kostok hastaneye.tekrar nstye bagladılar ve bebeğin kalp atışlarının biraz azalmış oldugunu söylediler.Ebe alttan muayene yaptı ve senin suyun geliyor acil sezeryana alacaz dedi.Neyse ameliyat oldum.Bebeğimin ağlama sesini de duydum,yanıma getirdiler kokusunu bir kere duydum.Kontrollerinin yapılması için yukarı çıkardılar.Spinal anestezi oldugum için herseyi duyuyordum,Biri gelip Dilinde bir sorun oldugunu dilinin geri kaçtıgını söyledi.Benim psikolojimi o an siz düşünün.hemen küveze almışlar bebeğimi.Bunu farkeden de muayeneyi yapan doktor değil ebe..Allah razı olsun kadından,Eğer hemen emzirseymişim akcigerlerine süt kaçacağından boğulacakmış bebeğim.Küçük bir şehirde oturduğum için imkanlarımız kısıtlı burda sadece 1 tane özel hastane var.Beni odama getirdiler,gelen giden oluyor geçmiş olsuna.Bir telaş var anlıyorum ama.Büyük şehirlerden üniversite hastanesinde bebeğim için yer ayarlamaya calışıyorlarmış megerse.Ankarada yer olmadığından Eskişehire gece 12de sevki yapıldı bebeğimin.Şimdi orda küvezde yatıyor.Profların kontrolü sonucunda durum şu.Bebeğimin çenesi biraz geride,yırtık damak var,ayrıcada normal dili biraz geride.O nedenle kesinlikle şuan ağızdan beslenemiyor.serumla beslenebiliyor.Ameliyatı ise en az 3aylık olduktan sonra gerceklesecek tabi başka sorunlara neden olmazsa.İçim yanıyor.6aylıkken de olabilirmiş.bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorlar.Bende durum böyle dualarınıza ihtiyacım var.Dualarınızı eksik etmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…