• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Ama ben geçtim birkaç defa internetten baktım zararlı değil diye okumuştum, korktum şimdii :50:

kimi zararlı diyor kimi değil diyor.biz tedbirli olup geçmeyelim tabi,kimsenin de bizi geçmeye zorlamaya hakkı yok.zararlı olsa bile 1-2 seferden birşey olmaz sanırım korkma yani şeker..

sezeryanın sonrasındanmı korkuyorsunuz???

aynen öyle canım, çok sorun yaşayanları duydum sezeryan sonrasında. dikişleri kanayanlar, ayağa kalkamayanlar vs. normal doğum en iyisi bence. yarım saat çekiyorsun, sonra normal hayata devam.

senin ilk doğummu olacak canım
yok canım ıkıncı ıns bı oglum var 22 aylık :nazar:normal dogurdum:1:
normal doğum konusunda güvenemiyorum, benim ailemde normal yapan kişilere hep dikiş atıldı. kesinlikle böyle bişeye katlanamam. bide hemoroid başlangıcı var bende yıpranmak istemiyorum, epidural sezeryan en iyisi. sancısız ağrısız mis gibi. eskisi gibi izde fazla kalmıyor uzman bir elde. bide normal doğum bebek açısından daha riskli bence. doğum sırasında bebek oksijensiz kaldıgı için çocukları özürlü gibi doğan bir ton tanıdıgım var.

allah korusun cnaımda oyle bı genelleme olamaz hepsınde rısk var sonucta dogumun ama normal dogum bebek ve anne ıcın en saglıklısı bu bılınen bı gercek:34:

hoşgeldin canım bel sıkıntın olduğu için sen normali unut canım :50: sezeryan olur büyük ihtimal gerçi benimde öle olur :1: sezeryanın epiduralını yaparsın olmazmı :27: ayyy benim tansiyonum oynar o durumdayken :37:

yaaa ben normal istiyorum sevom bel fıtığı olanlar normal doğum yapamıyormu :26::26:

allah korusun cnaımda oyle bı genelleme olamaz hepsınde rısk var sonucta dogumun ama normal dogum bebek ve anne ıcın en saglıklısı bu bılınen bı gercek:34:

tatlım haklısın hepsinde risk var ama sezeryanın özelliği o zaten bebek açısından tüm riskleri normal doğuma nazaran en aza indirmek... açıkçası 1 hafta sonra ayağa kalkayım ben önemli değil yeterki bebeğim risksiz doğsun...

arkadaşlar bişey soracaktım 6+4 ken 6+3 gözuken bebegım 1 gun gerı dustu derken 7+3 te 7+6 gözukuyordu anlamadım bı turlu ama kalp atıslarımız 131 de 156 ya cıktı doktor normal dedı ama et ve et urunlerıne dokunmam yasak 12 haftada hepatıt olucam ıdrarımda mıkrop cıktı yok yok yanı ılk kan testlerı ne kadarda ayrıntılı

kızlar şunu okuyun mutlaka... öyle karar verirsiniz.

buradan

normal doğum hep çok kolaymış gibi aksettiriliyor fakat onunda riskleri var. benim kuzenim jinekolog konuştugumuzda kesinlikle sezeryan ol diyo, kendi eşinide sezeryan yaptı.

Son düzenleme:
yaaa ben normal istiyorum sevom bel fıtığı olanlar normal doğum yapamıyormu :26::26:

bende de bel fıtıgı var normal dogum yaptım canım hemde fıtık oldugumu bılmeden:1: hamılelıkte cıktı cunku ıns bu seferde sıkıntı olma zdoktorunla konusursun sen de:34:

hay ağzını öpeyim :9: anlat anlat tecrübelerini, ilham olur inşallah normal doğumdan korkanlara,cesaret verir... çocukların arasındaki yaş farkı iyi olmuş bence..allah nazarlardan saklasın ikisini de:nazar::nazar:

pc,telefon hatta televizyon..hepsinde radyasyon var... mümkün olduğunca uzakta durun.ben bugün farkettim cep telefonumu montumun cebine koyuyordum,cep de önde olduğu için nerdeyse göbeğimin üstünde duruyordu telefon.artık kesinlikle çantama koyucam:20::20:
şirkette de geçmiyorum x-ray cihazından,yandan yandan sığışıyorum :9:

saol canım ya herkes sezeryan sezeryan diyo doğalı varken dimi ama.amin saol yavrularım allaha emanetttt

buradan

normal doğum hep çok kolaymış gibi aksettiriliyor fakat onunda riskleri var. benim kuzenim jinekolog konuştugumuzda kesinlikle sezeryan ol diyo, kendi eşinide sezeryan yaptı.

canım kolay dıye bısey yok candan can cıkıyo sonucta en saglıklısı ve normal hayata dönüşte en kısa sürede oldugu ıcın bu sekıdle denılıyor adı üstünde normal dogum ama bebişlerimiz ve bizim için hangısı hayırlı ve ıyı olacaksa oyle olsun sezeryan veya normal farketmez:34:

ne güzel benim gibisin sen fazla ara vermemişsin benimkilerin araları 6 yaş olacak inşallah eylülde kızım ilkokula başlayacak inşallah bebekte ekimde gelicek inşallahh şimdi en rahat günlerim diyorum bol bol dinleniyorum uyuyorumm kendimi hazırlıyorum anlayacağım allah yardımcım olsun

geçen birisi yazmıştı bel fıtığı olan yapamıyormuymuş ya da doktor mu karar veriyomuş neydi?
allahh allahh buda var bide he:31:analarımız nenelerimiz nasıl doğurmuşlar hep düşünür dururum:6: eskiden bel fıtığı yokmuyduİ? bebekler ters dönmezmydi ?kordon dolanmazmıydı ?eee sezeryan diye bir icatta yoktu :)ama sapa sağlam doğuruyorlardı biz zamane gençlerinde iş yok herhalde:31::31::31:hemen sezeryan istiyoruz ee doktorlarda bunu istiyo zaten hiç itiraz etmiyorlar ..yurtdışında sezeryan yasakmış çok büyük bir risk olmadığı sürece sezeryan yapılmıyormuş yane keyfi sezeryan diye bişey yokmuş :31::31:Türkiyedeki hamiş anneler şanslı bu konuda :34:
noldu yahu?niye beğenmeyelim hassas anne?:26:
beni kimse kaale almıyo benimle kimse muhatap olmuyo nasıl hasas olmuyayım :5::5::5:ben buraları terk etmiyimde kim etsinnn oyyyy :43::43::43::43:

hayırıdır canım nereye gıdıyonuz bısey sordun da cvp mı vermedık:26:
eger oyleyse abna da oluyor :1: bende ılk basta takmıstıma ma sımdı takmıyorum :34:arada kaynayabılıyor cunku

benimki daha çok sık kaynıyo sanki benmi öyle hisediyorum acep:27::27::27:

buradan

canım kolay dıye bısey yok candan can cıkıyo sonucta en saglıklısı ve normal hayata dönüşte en kısa sürede oldugu ıcın bu sekıdle denılıyor adı üstünde normal dogum ama bebişlerimiz ve bizim için hangısı hayırlı ve ıyı olacaksa oyle olsun sezeryan veya normal farketmez:34:

hııım yaa bende 3 kere kullanıyorum fazla değil mi diye kafama takıldı. :)

ne alaka kız üçöğün yemek gibi düşün onlar bebişe vitamin şeker gibi birşey:9:

öglen birni yutamadım salak gibi damagımda eridi suyla git git yaptım gitmedi salak.çıkardım attım eridi ya tatlı birşeydi:8:

Ama ben geçtim birkaç defa internetten baktım zararlı değil diye okumuştum, korktum şimdii :50:

geçme canım ..:19:

aynen öyle canım, çok sorun yaşayanları duydum sezeryan sonrasında. dikişleri kanayanlar, ayağa kalkamayanlar vs. normal doğum en iyisi bence. yarım saat çekiyorsun, sonra normal hayata devam.

HADİ inş canım..bir çırpıda çıksınlar inş.:52:

istanbulun en iyi hastanelerinden birinde çalışan bir arkadaş var oda epidural sezeryan yaptırmış. doktorlar normal doğumun daha riskli olduğunu söylüyolarmış çünkü normal doğum yoluna girdikten sonra doktorların yapabileceği bişey olmuyomuş. başka bir doktorda normal doğumda tüm beden temizlenyo pislikler gidiyo ve doğum sürecinde bir durum varmışki rahim yolundan geçerken beynin tam anlamıyla gelişimi sağlanıyomuş. anlıyacağınız doktorlar bile farklı düşünürken bizim burda farklı düşünmemiz çok normal :1:

bu arada x-ray cihazlarından geçilmemesini doktorum söylemişti bana radyasyon sonuçta :31: zaten hamile olduğunuzu söyleyince geçirmiyolar.

notebooklarda kesinlikle kucakta olmaması lazım aman dikkat derim. normal pc monitörlerini de uzaklığını ayarlarsanız kendinze göre iyi olur bizde iş gereği radyasyon ölçen aletler var monitörde de radyasyon yok değil bilginize :34: birde cep telefonda arama yaparken karşı taraf çaldığı andan açana kadarki durumda alet feci şekilde ötüyo :27:

Back
X