• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

bide neden mayıstaaa ben dün gtmeme rahmen 18 nisanda bidaha gidicemm git başka doktora olmadı gör bebişini arada :))) yada kendi doktoruna git ben bebeğimi görcektm 2 dk de :))

ben yurtdisindayim canim burada 4 aydan önce bakmiyorlar malesef:50: o yuzden cok merak ediyorum siz yazdikca imreniyorum:1:

şekerler merhabalar brck canım sanada çok sevindim bizlerde hayırlı haberlerle gelriiz inş haftaya
valla yazda geldi çalışmakda zor geliyo artık
büyütsek göbüşleri gezsek şöyle koca koca göbüşlerimizle:)

nasılsınız kızlar bebişler nasıl :) biz iyiyiz ama sanki kendime dikkat etmiyormuşum gibi geliyo, eğiliyorum,uzanıyorum, eşime masaj fln yapıyorum, yerlerde yatıp yuvarlanıyorum :) sizce biraz dikkatmi etmeliyim bu hareketler zararlı olabilir mi?

canım bence en güzelini sen yapıyosun sakındığın göze çöp batıyo bende şimdi hiç kasmıyom kendimi sadece fazla yorulunca belim çok ağrıyo o yüzden yorulmamaya çalışıyorum

ben yurtdisindayim canim burada 4 aydan önce bakmiyorlar malesef:50: o yuzden cok merak ediyorum siz yazdikca imreniyorum:1:

allah allah ne biçim işmiş o hiç mi görmedin daha kalp atışı falan ? 4.aya kadar riskli zaten gebelik ne tuhaf işmiş o ya sinir oldum bak şmdi en azından testlerini yapsınlar ikili testi falan yapsınlar önemli onlarr

canım bence en güzelini sen yapıyosun sakındığın göze çöp batıyo bende şimdi hiç kasmıyom kendimi sadece fazla yorulunca belim çok ağrıyo o yüzden yorulmamaya çalışıyorum

çok iyi yapıyosun ama canımm sadece uzanma hem doktorum çok üstüne basarak söyledi hemde çevremden biliyorum bebişimiz kordonla bağlıya bize sen yükseğe uzanıp parmakların ucunda falan durup gerilirsen onun kopma riski oluyo o kopuncada biliosun nolduğunu lütfen ona dikkat ett

ben de aynı canım, sabahları aç karnına yarım alıyorum. bana iyi geliyor sanki mide bulantılarım oluyo ama en azından onu içtiğim zaman kusmuyorum

kızlar merhaba..:)

biliyorum kafalar karışıyor sürekli, doktorlar farklı şeyler söylüyor ve farklı ilaçlar veriyor ama bana iyi geldiği için paylaşmak istedim. çünkü o bulantı ve kusmaları bende iyi kimse bilemez herhalde:(

geçen hafta bulantım tavan yapmıştı iyice birşey yiyemez olmuştum ve günde 2-3 kere kusuyordum. geçtiğimiz perşembe 2 tane serum yedim iyi geldi. doktor bana da zofran ı verdi bulantı için birde b12 vitamini verdi. cumartesi rutin kontrolüme gittiğimde gayet iyiydim, resmen bitkisel hayattan çıktım dedim doktora:) güldü ama zofranı hergün alma dedi. sadece bulantın yoğun olduğu durumlarda al dedi. zararlı vs demedi zaten kendisi verdi hapı bana ama düzenli alma dedi. sana verdiğim b12 ve folik asit bulantıyada iyi gelir ayrıca sana da enerji verir dedi. bu 2 hap suda eridiğinden vücudun ihtiyacından fazlası atılıyormuş, zararı yokmuş vs. dedi. bende zofranı bıraktım 2 gündür. vitamine ve folik asite devam ediyorum. gerçekten iyi geldi bana. bulantım çok nadir olsada zaman zaman var ama en azından hayatımı olumsuz etkilemiyo.
isterseniz en azından doktorlarınıza danışıp sizde kullanabilirsiniz?

arcak81 içimi acaip derecede bi mutluluğa boğdun :1:
inşallah öyledir:)

ay canım durduk yere ümitlendirmeyim seni ama olabilir diye düşündüm işte bi de sen doktor kesın gördü filan dedin ya ondan tahmin ettim:1: allah gönlüne göre versin inş doğrudur diyim inş benımde kızdır hatta :52:saglıkla gelsın kuzularımız:49:

benimde bebegim yolda dogum tarihini 12.10.2012 olarak bekliyoruz ilk bebegim oldugundan tecrübesizim hangi hastane hangi doktor hiçbirine karar veremiyorum
hayırlı olsun bebişin canım bir an karar ver bence canım doktoruna..
kızlar biz doktora gittik.. ense kalınlıgı 2,4 cktı. 3 ün altı normal sayılıyormus. doktorda hersey cok normal bebek saglıklı dedi. ama benim biraz canım sıkıldı.. kan testını 2 hafta sonra alıcaz.. insallah o daha iyi cıkar.. dualarınızı eksik etmeyin ne olur.. 3lü test için randevu günümde belli oldu.. bu arada bebeğimde büyümüş 6 cm olmus neredeyse.. ve de cok hareketliydi :nazar::nazar: Allah herkesin bebeğini kendine bagıslasın. saglıkla kucagına almayı nasip etsin...
çok şükür canım içini ferah tut..maaşallah bebeğine
merhaba kizlar nasilsiniz keyifler nasil:34: ya bana zaman hic gecmiyormus gibi geliyor ben biraz sabirsizim galiba. bebisimi hala görmedim ben mayisin 21 inde görucekmisim cok merak ediyorum:1: bebislerimiz Allaha emanetler:nazar::emir_bebek::nazar: ya karnimiz sisse biran önce de daha bi hamile gibi hissetsek kendimizi. benim hic belirtim olmadigi icin daha farkina varamiyorum hamileligimin:49:
canım neden görmedinki hala mayıs 21 e çk var daha 2li testi yaptırmıycan mı?bende düşünmüyorum buarada karnımız 4.ayda çıkmaya başlıyor
nasılsınız kızlar bebişler nasıl :) biz iyiyiz ama sanki kendime dikkat etmiyormuşum gibi geliyo, eğiliyorum,uzanıyorum, eşime masaj fln yapıyorum, yerlerde yatıp yuvarlanıyorum :) sizce biraz dikkatmi etmeliyim bu hareketler zararlı olabilir mi?
evet biraz daha dikkatli olmalısın canım sen artık 2 canlısın..
selam arkadaşlar
bende çok başagrısı oluyor sizdede varmı bu sorun acaba
ara ara bendede oluyor ya..
şekerler merhabalar brck canım sanada çok sevindim bizlerde hayırlı haberlerle gelriiz inş haftaya
valla yazda geldi çalışmakda zor geliyo artık
büyütsek göbüşleri gezsek şöyle koca koca göbüşlerimizle:)
ay evet canım ya bi hamilelikleri giyebilseydik bir tekmeleri yeseydik

biliyorum kafalar karışıyor sürekli, doktorlar farklı şeyler söylüyor ve farklı ilaçlar veriyor ama bana iyi geldiği için paylaşmak istedim. çünkü o bulantı ve kusmaları bende iyi kimse bilemez herhalde:(

geçen hafta bulantım tavan yapmıştı iyice birşey yiyemez olmuştum ve günde 2-3 kere kusuyordum. geçtiğimiz perşembe 2 tane serum yedim iyi geldi. doktor bana da zofran ı verdi bulantı için birde b12 vitamini verdi. cumartesi rutin kontrolüme gittiğimde gayet iyiydim, resmen bitkisel hayattan çıktım dedim doktora:) güldü ama zofranı hergün alma dedi. sadece bulantın yoğun olduğu durumlarda al dedi. zararlı vs demedi zaten kendisi verdi hapı bana ama düzenli alma dedi. sana verdiğim b12 ve folik asit bulantıyada iyi gelir ayrıca sana da enerji verir dedi. bu 2 hap suda eridiğinden vücudun ihtiyacından fazlası atılıyormuş, zararı yokmuş vs. dedi. bende zofranı bıraktım 2 gündür. vitamine ve folik asite devam ediyorum. gerçekten iyi geldi bana. bulantım çok nadir olsada zaman zaman var ama en azından hayatımı olumsuz etkilemiyo.

saol canım bende bı sorayım olmazsa doktora cuma gıdıcem cok kötüyüm çünkü ben de yeterkı yemeklerın eskı tadını alayım yemek yemeyı ısteyım de kılo almaya razıyım dıyorum o kadar :37:

bana folık asıt verdı ama cok duzenlı ıcmıyorum ya artık etkısı olmaz dıye b12yı sorayım:34:

hayırlı olsun bebişin canım bir an karar ver bence canım doktoruna..

çok şükür canım içini ferah tut..maaşallah bebeğine

canım neden görmedinki hala mayıs 21 e çk var daha 2li testi yaptırmıycan mı?bende düşünmüyorum buarada karnımız 4.ayda çıkmaya başlıyor

evet biraz daha dikkatli olmalısın canım sen artık 2 canlısın..

ara ara bendede oluyor ya..

ay evet canım ya bi hamilelikleri giyebilseydik bir tekmeleri yeseydik

canım oyle bı gün gelicek ki inşallah o tekmeler bezdirecek yeter artık hayırlsıyla bı cıksan dıyeceksınız:1:

oğlum saolsun oyle yapmıstı bana hıc durmuyordu son zamanlarda zor oluyor bırde hep yukardaydı karnım hıc ınmedı boyle agzımdan cıkcak sanıyodum:9: sırtım batıydu o harket ettıkce oturamıyodum fılan sımdı de oyel o kadar hareketlı kı zaptedemıyoruzz:52::52::nazar:

ay canım senınde ıkıncı bebısındı dımı pardon ıyı bılıyorsundur sende:34:

Son düzenleme:

bende bu konuda tedirginlik yaşayan biriyim.ama zofran banada ii geliyor günde yarım alıyorum o kadar.ben yalnız folik asit alıyorum o bana çok ağır geliyor şişkinlik yapıyor.benim ilk gebeliğim bulantı olarak çok kötü geçiyordu sürekli serum taktırıyorduk eşimden evimden yatağımdan tiksinmiştim..bunda sadece bulantı var bişey yiyemiyorum ama zofranı alınca aklına gelebilecek herşeyi yiyorum yemeğimi pişiriyorum..yoksa gurbetteyim kim yapacak 1 çocuğum daha var mecbur.

canım oyle bı gün gelicek ki inşallah o tekmeler bezdirecek yeter artık hayırlsıyla bı cıksan dıyeceksınız:1:

oğlum saolsun oyle yapmıstı bana hıc durmuyordu son zamanlarda zor oluyor bırde hep yukardaydı karnım hıc ınmedı boyle agzımdan cıkcak sanıyodum:9: sırtım batıydu o harket ettıkce oturamıyodum fılan sımdı de oyel o kadar hareketlı kı zaptedemıyoruzz:52::52::nazar:

ay canım senınde ıkıncı bebısındı dımı pardon ıyı bılıyorsundur sende:34:

evet canım benimde ikinci.benim kızımda sivrilip duruyordu karnım şekilden şekile giriyordu karşımda oturan kişi gözle görüyordu yani o kadar..bide topuğu elime geliyordu geceleri eşimin sırtına sarılıp yatıyordum karnım sırtına yapıştığı için oda hissediyordu hareketleri tekmelerini ay ne güzeldi ya....

saol canım bende bı sorayım olmazsa doktora cuma gıdıcem cok kötüyüm çünkü ben de yeterkı yemeklerın eskı tadını alayım yemek yemeyı ısteyım de kılo almaya razıyım dıyorum o kadar :37:

bana folık asıt verdı ama cok duzenlı ıcmıyorum ya artık etkısı olmaz dıye b12yı sorayım:34:

seni çok iyi anlıyorum gerçekten. ben yemek yememeği bırak gerçekten bitkisel hayatta gibiydim.birşey yiyemiyordum, sürekli uyumak istiyordum bulantıyı hissetmeyeyim diye, insanı halsizde, moralsizde bırakıyor kusmak. ama şimdi vitamin enerjide veriyor, çok şükür iyiyim.sor bakalım doktoruna ne diyecek. inşaallah seninde sıkıntını geçirecek bir formül verirde:)))

bu arada folik asiti neden düzenli almıyorsun? ben ilk hamileliğimi 4.haftada öğrendiğimde doktor bana ilk folik asiti sordu.hemen başla kullanmaya dedi. (hatta esasında hamileliğe karar verildiğinde kullanılmalıymış, öyle dedi,) bende mutlaka hergün düzenli alıyorum. bebeğin ihtiyacı olan aminoasitleri karşılıyormuş, bebeğin gelişiminde vs önemliymiş dedi. istersen bu durumuda bir danış doktorunla.

aslına bakarsan biraz çekiniyorum bu şekilde şeyler yazmaya, çünkü doktora göre yöntem değişiyo. birinin olur dediğine diğeri olmaz diyo vs. sonra da olan bize oluyor, evham yapıp duruyoruz. o yüzden sadece kendi durumumu ve doktorumun söylediklerini paylaşıyorum, belki fikir verir diye?

Back
X