• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

sitede yazıyo ki neler var içinde ..çozel şeyler varrr:21:

hımm çozell demekk çokmu çozel şeyler var gelince anlarız çozel olup olmadığını :9::9::9:hay allah çok güldümm
bir harfi yanlış ,eksik yazınca kelime anlamı nasıl değişiyo :1::1::1:

Primanın bebek bezi varmış herhalde bir tek bunu biliyorum

allahh allahh buda var bide he:31:analarımız nenelerimiz nasıl doğurmuşlar hep düşünür dururum:6: eskiden bel fıtığı yokmuyduİ? bebekler ters dönmezmydi ?kordon dolanmazmıydı ?eee sezeryan diye bir icatta yoktu :)ama sapa sağlam doğuruyorlardı biz zamane gençlerinde iş yok herhalde:31::31::31:hemen sezeryan istiyoruz ee doktorlarda bunu istiyo zaten hiç itiraz etmiyorlar ..yurtdışında sezeryan yasakmış çok büyük bir risk olmadığı sürece sezeryan yapılmıyormuş yane keyfi sezeryan diye bişey yokmuş :31::31:Türkiyedeki hamiş anneler şanslı bu konuda :34:

beni kimse kaale almıyo benimle kimse muhatap olmuyo nasıl hasas olmuyayım :5::5::5:ben buraları terk etmiyimde kim etsinnn oyyyy :43::43::43::43:

benimki daha çok sık kaynıyo sanki benmi öyle hisediyorum acep:27::27::27:

canım anneannelerimizle bizi kıyaslayamazsın ki zaten. onlar herşeyden önce çok doğal, sağlıklı besleniyorlardı. bütün gün hem tarlalarda hem evlerde çalışıyorlardı. ne çamaşır makinası vardı, ne bulaşık makinası. herşeye güçleri yetiyordu, sağlık beslendiklerinden. bizim yediğimiz herşey hormonlu artık, bu yüzden onlar kadar sağlıklı, dirençli değiliz. biz biraz daha nazlı, hazırcı büyüdük. hamburgerler, pizzalar, patates cipsleri anneannelerimiz hiç birini yememiştir emin ol. o yüzden onlarla bizi kıyaslamamak gerekiyor bence.

ne alaka kız üçöğün yemek gibi düşün onlar bebişe vitamin şeker gibi birşey:9:

öglen birni yutamadım salak gibi damagımda eridi suyla git git yaptım gitmedi salak.çıkardım attım eridi ya tatlı birşeydi:8:

geçme canım ..:19:

HADİ inş canım..bir çırpıda çıksınlar inş.:52:

ben bir kereyi zor içiyorum, unutuyorum siz iyi içiyorsunuz 3 öğün ya. hepimizinki bir avazda sağlıkla gelsin inşallah canım.

ŞİMDİ OKUDUM CANIM GÖZÜMDEN KAÇMIŞ :))))))))))))KAYNAMIŞ ARADAAA:)))

BENİM ANNEM BENİ NASIL DOĞURDU BİLİYOMUSUNUZZ KÖYDE BABAANEMLERDE KALIYORMUŞ O SIRALAR SANCISI BAŞLAMIŞ EBE GELENE KADAR DAHA DOĞRU KÖYÜN EBESİ YANİ BİR DİPLOMASI FALAN YOK O GELENE KADAR ANNEM BANYODA DOĞURUVERMİŞ :5::5::5::5:AL SANA ASIL ANA HİKAYESİİ :1::1:

annelerimize maşallahhh, annemde beni evde doğurmuş birden sancı girmiş ebeyi çağırmışlar ebe gelene kadr doğum başlamış, ebede yardım etmiş ama :D yataktaa doğurmuş benii

canım anneannelerimizle bizi kıyaslayamazsın ki zaten. Onlar herşeyden önce çok doğal, sağlıklı besleniyorlardı. Bütün gün hem tarlalarda hem evlerde çalışıyorlardı. Ne çamaşır makinası vardı, ne bulaşık makinası. Herşeye güçleri yetiyordu, sağlık beslendiklerinden. Bizim yediğimiz herşey hormonlu artık, bu yüzden onlar kadar sağlıklı, dirençli değiliz. Biz biraz daha nazlı, hazırcı büyüdük. Hamburgerler, pizzalar, patates cipsleri anneannelerimiz hiç birini yememiştir emin ol. O yüzden onlarla bizi kıyaslamamak gerekiyor bence.

Ben bir kereyi zor içiyorum, unutuyorum siz iyi içiyorsunuz 3 öğün ya. Hepimizinki bir avazda sağlıkla gelsin inşallah canım.

evet bende senin dediğini diyorum zaten :31:artık bu zamandaki insanlarda iş yok yediklerimiz içtiklerimiz tembel hantal ,hastalık yaptı ...çokmu abarttım :1::1:bu saydıklarım hepsi bende mevcutta :1::1::1:

Benim zorunlu sezeryan olacak Çünkü oğlum da sezeryanla oldu. O zaman normal doğum istemiştim ama 5-6 yıldan sonra olduğu için doktorum "kıymetli bebek" deyip ısrarla sezeryan yaptı. Ama o zaman randevulu istemem dedim, kendi ne zaman gelirse dedim. Sıpa 3,5 hafta erken geldi. :53:

Şimdi kazara hamile kaldım buna da "kıymetsiz bebek" normal yap demesin de doktor :1::52::52:

Yalnız ben sezeryandan o kadar memnun kaldım ki hiiiiiiiiç pişman değilim valla :27::27: Epiduralle oldu. Dolayısıyla bebeğin çıkışına şahit oldum. Muhteşemdiiiii.... Sonrasında da belime bir katater taktılar, sancın olunca bas hemen geçer dediler. 3-5 kez anca bastım. Çok rahattı valla. 2. gün eve çıkardılar. Hiç yatmadım bile... Yani sezeryana özendirmek gibi olmasın ama :1::1:

kızlar annelerimiz nenelerimiz evde kendi kendilerine doğuruyorlardı ama hayatlarına genel olarak baktıgınızda 3 çocuk doğurmuşsa 4 düşük 2-3 ölü doğum yapmışlar. benim konuştugum bugüne dek tüm yaşlılar böyle. buda demek oluyor ki 10 kere hamile kalsalar 3ü 4ü normal doğuyor. sizce yüzde 30-40 ihtimal sağlıklı bi şekilmidir?

2 gün girmedim ne kadar birikmiş sayfalar.oku oku bitmedi.okumasaydım keşke dedim sonra da:9:herkes canı ne çektiyse yazmış.benim de canım çekti nolcak şimdi:9::9::9:

canım ya benide tabloya yazarmısınız sat:1 ocak yaş:25 doğum t:7 ekim kilo 70
hoşgeldin canım..sat.larımız aynı.bakalım doğum da aynı zaman olcak mı:1:
kızlar sabahları bu nesquik yada başka marka kahvaltılık gevrek yiyenler varmı?
yararlı diolar ama ?

ben de arada yiyorum.hamilelikten önce diyet yaparken almıştım.hala bitiremedim ama canım pek de istemiyo...

hımm çozell demekk çokmu çozel şeyler var gelince anlarız çozel olup olmadığını :9::9::9:hay allah çok güldümm
bir harfi yanlış ,eksik yazınca kelime anlamı nasıl değişiyo :1::1::1:

Primanın bebek bezi varmış herhalde bir tek bunu biliyorum

aaa bişey sorcam onu gozel diye mi anladın? :53:

:16::16::16::16::16:

hımm şu primaya eşim benden daha heveslenip :)10 gün önceydi galiba bilgileri yazıp kayıt oldu dün aradılar primadan 17 martta kargonuz yola çıkacak 5 tlde kargo ücretiniz var bilginize diyip kapattılar pakette neler çıkacak merak ediyorum

CNM SADECE UYE OLMAN YETERLI MI paket gondermelerı ıcın:7: yoksa baska bısey yapmamız gerekıyor mu ucretsız degılmı ıcındekıler sadece 5 tl oduyorsun ıyıymıs bende uye oldum

Benim zorunlu sezeryan olacak Çünkü oğlum da sezeryanla oldu. O zaman normal doğum istemiştim ama 5-6 yıldan sonra olduğu için doktorum "kıymetli bebek" deyip ısrarla sezeryan yaptı. Ama o zaman randevulu istemem dedim, kendi ne zaman gelirse dedim. Sıpa 3,5 hafta erken geldi. :53:

Şimdi kazara hamile kaldım buna da "kıymetsiz bebek" normal yap demesin de doktor :1::52::52:

Yalnız ben sezeryandan o kadar memnun kaldım ki hiiiiiiiiç pişman değilim valla :27::27: Epiduralle oldu. Dolayısıyla bebeğin çıkışına şahit oldum. Muhteşemdiiiii.... Sonrasında da belime bir katater taktılar, sancın olunca bas hemen geçer dediler. 3-5 kez anca bastım. Çok rahattı valla. 2. gün eve çıkardılar. Hiç yatmadım bile... Yani sezeryana özendirmek gibi olmasın ama :1::1:

benim oğlum da günü geçtiği için ve de dr biraz gözümü korkuttuğu için (kemiğin çok basık,normal doğursan bile çok zorlanırsın sezeryana dönebiliriz falan dedi) ben yine de normal olsun istedim suni sancı verdiler ama açılma falan olmayınca sezeryana aldılar.normal doğumu çok istemiştim.adı üstünde zaten doğumun normal olanı bu.sezeryan ameliyat sonuçta...şimdi sezeryan sonrası normal doğum yapanları duydum.bi dr da buldum.her dr yapmıyo çünkü.bakalım şansımı denicem.bu sefer olursa normal olsun istiyorum..hayırlısı...

CNM SADECE UYE OLMAN YETERLI MI paket gondermelerı ıcın:7: yoksa baska bısey yapmamız gerekıyor mu ucretsız degılmı ıcındekıler sadece 5 tl oduyorsun ıyıymıs bende uye oldum

canım sen dün, sizlere bişey danışşcam dedin bi daha da bişey demedin,sorduk da ama görmedin? anlat hala istiyorsan ..

aaa bişey sorcam onu gozel diye mi anladın? :53:
evet güzel diye anlamıştım ne demek istedinki
ee ben diyorum 8 köşe benimki :60: :60::60:

cnm sadece uye olman yeterlı mı paket gondermelerı ıcın:7: Yoksa baska bısey yapmamız gerekıyor mu ucretsız degılmı ıcındekıler sadece 5 tl oduyorsun ıyıymıs bende uye oldum

galiba öyle canım eşim üye olup adres biliglerini yazmıştı

benim oğlum da günü geçtiği için ve de dr biraz gözümü korkuttuğu için (kemiğin çok basık,normal doğursan bile çok zorlanırsın sezeryana dönebiliriz falan dedi) ben yine de normal olsun istedim suni sancı verdiler ama açılma falan olmayınca sezeryana aldılar.normal doğumu çok istemiştim.adı üstünde zaten doğumun normal olanı bu.sezeryan ameliyat sonuçta...şimdi sezeryan sonrası normal doğum yapanları duydum.bi dr da buldum.her dr yapmıyo çünkü.bakalım şansımı denicem.bu sefer olursa normal olsun istiyorum..hayırlısı...

canım suni sancının acısı neye benziyordu?:40:

ne güzel benim gibisin sen fazla ara vermemişsin benimkilerin araları 6 yaş olacak inşallah eylülde kızım ilkokula başlayacak inşallah bebekte ekimde gelicek inşallahh şimdi en rahat günlerim diyorum bol bol dinleniyorum uyuyorumm kendimi hazırlıyorum anlayacağım allah yardımcım olsun[/QUOTE

aslında zamanlama güzel gibi ama kızın için güzel bişey değil,beni yanlış anlama bu konu üzerinden bir şey söyleyeceğim,2.bebek gelince 1. ister istemez pabucum dama atıldı olarak düşünürmüş,bu bütün çocuklarda olurmuş,kimi dışarı belli eder kimi de etmezmiş,hele ki okula başlayacağı zamana denk getirmemek gerekirmiş,o zaman çocuk direk bak eve yeni bebek geldi beni de okula gönderdiler diyip okula karşı da gıcık duygular beslermiş,yani okulu onun için bir ceza yeri olarak görür,ve okulda olduğu zamanlarda odaklanamazmış,acaba evde napıyorlar gibi..yani benden sana tavsiye şimdiden okulu sevdirme ve bebeğin kon uyla uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi şeyleri onun kafasına yatır..hani 2.yi düşünen varsa ya okula başlamanın 2. yılı falan yada okul başlamadan önce araları 3-4 yaş olacak şekilde olsun:) Allah hepimize hayırlısını versin...

bu arada cinsiyet ve isim konuşulmuş,benim içime en başından beri erkek doğuyor,isim olarak metehan çok seviyorum,kız ismi olarak düşünmedim. berfin ismini seviyorum ama olmazzzzzz

Back
X