• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

merhaba kizlar carsamba cok rahatsizlandim dr gitdik dr cok sasirdi rengin cok solmis dedi. bulantimin ve kusmamin cok oldugunu soledim. usg bakti kalp atisini gordu ama sesini dinletmedi cok kucuk minnacik dedi son atetime gore 7 hafta usg ye gore 1 ay 1 hafta yani 5 hafta gec dollenme oldugu icin normal dedi peki simdi hangisini baz alicaz neye gore takip yapicaz bilern var mi ?

birde bana bi surup solemisdi telefonda pek faydasini goremedim bulantim kesilmedi deyince bana bir fitil verdi bulanti icin yemekden once kullan dedi eczaci gunde 2 kez diye uzerine yazmis daha once duyan yada kullanan varmi fitili cok kullanmamaya calisiyorum birde fitili kullandiktan sonra hala yemek yiyemessen ilaci icdedi hem ilac hem fitil agir olmaz mi ? ilaci kullanmadim hic fitilide gunde 1 kez kullandiyorum onunla butun gun idare ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?

merhaba ben kasım annesiyim kasım anneleri topiğinde sorulan soru
uzerıen yazdıgım bi yazı vardı onu paylaşayım ıstersenız belki faydalı olur tabii ki gec döllenme olan arkadasların
takıbı ultrasondan takıp edilir ama genel bilgi amaçlı paylaşmak istedım

satla büyüme arasında çok fark olması sorun olabilir.satı da takıp etmezsen bunu anlayamazsın....
görüceksın zaten bebegın hep ya ilerde ya geride olucak
gelişim olrk..ama gelişimi hep sat a göre kıyaslanıcak sata göre normal veya sata göre normal değil denicek....
ayrıca ultrason kagıdının altında farklı ölçümler yazar sımdı yoktur ama buyuduke kafa ölçüsüne göre 10 haftalık
baş popo ölçüsüne göre 10+5 diye fln ölçümler görüceksin bunalrın bilimsel isimleri ve kısaltmaları var
mesela baş-popo ölçüsü BPM veya CRL kısaltması ile kafa ölçüsü HC ile karın ölçüsü AC ile belirtilir
bu ölçümlere göre mesela ac ye göre 12 haftalık gözükebilir ama crl ye göre 10 haftalıktır belkı bebegın daha kısa
boylu olucaktır ve aynı zamanda sata göre de 10 haftalıktır ölçümler böledir yanı doktor kağan kocatepenın sıtesınden tüm bilgileri
öğrenebilrisin linki bu http://www.gebelik.org/dosyalar/prenatal/rutin1.html
bütün bunalrı şunu bil diye anlattım ayrı ayrı gelişimine göre takıp edemezsin sen ancak sata göre takıp edersın ok :)
onun için tickerını yap bu işlemleri düşünmeyi de doktoruna bırak :) yok bende öğrenmek sitiyorum dıyorsan
bellli bi haftadan sonra her ult. kagıdının altında bu ölçümleri ayrıtnılı olrk bulabilirsin :) eski ult. resmimden bir örnekle göstereyım

attachment.php

altındaki yazıları görüyorsun değil mi o zaman sata göre 21 haftalıktı ama baş popo (bdp) ye göre 22 haftalık gözüküyor
ac ye göre 21 haftalık hc ye göre ise 21+2 haftalık gözüküyor bu ultrason resmi başı gösterıyo burnu dudakalrı ve elleri
gayet secilebilir.

Son düzenleme:
arkadaşlarr bende 7 hafta 3 günlük hamileyimm gittik bebişin kesesini gördük 20 martta gene kontrolüm war herşey normalmiş.ama midem çok bulanıyor canım hiçbişey yemek istemiyor sürekli uyku hali.resmen başka boyuta geçtimm :37: şimdiden karnım çıkmaya başladı doktora sordum normal bu hafta dedi sizdede warmı biraz karında çıkıntı :)))

bende zaten 3 aylık gibi göbek var cnm az tombiğimde daha şişmesin benim yaa doğuma top gibi olurum o zman :)))))

bu yeni mi oldu canımmm?? peki şimdi durumun ne??

o gün eşimle benim cok canımız sıkıldı..ilk gittiğim dr. randevum var 14ünde onu bekliyorum..hayır belki erken kalp atışı için ama pat diye olumsuzluk söylenmez ki..umarım 14ündeki muaayenede ii şeyler duyarım..

o gün eşimle benim cok canımız sıkıldı..ilk gittiğim dr. randevum var 14ünde onu bekliyorum..hayır belki erken kalp atışı için ama pat diye olumsuzluk söylenmez ki..umarım 14ündeki muaayenede ii şeyler duyarım..

senin daha erken zaten arkadaşım yeni duyulmaya başlanır kalp atışın

cnm ben şuan özelde sigortasız çalışıyorum haziran gibi memur ataması var büyük ihtmalle olucak temmuz sonu gibide işe başlıcam ve doğuma 3 ay kalıcak izinden yararlanamaycakmıyım ben 8 hafta önce 8 hafta sonra izin oluyor ya

Niye yararlanamayasın ki?? Yararlanmak istersen 1 ay çalışıp 32. haftadan itibaren izin alırsın. Yok erteleyim dersen de 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftanı doğum sonrasına ertelersin. Ki ben muhtemeen öyle yapıcam. Oğlumda şu domuz gribi tantanası vardı mecburen 32. haftada ayrılmıştım. Ama şimdi bir sıkıntım olmazsa 37de ayrılıcam inş. Doğum sonrası daha çok ihtiyaç oluyor izne..

canım 6+0 da gitmişsen duyamaman çok normal...ben 6+3 de bile zor duydumm..
bence olumsuz düşünme..gittiğinde hayırlısıyla göreceksin inş..

içim rahatladı zaten sor süreç karnım şişiyo bi yandan pantolonlarım sıkmaya başladı çok değişik şeylermiş :))

canım belimiz kalınlaşıyor ve rahmimiz büyüyor o yüzden pantolonlarımız sıkmaya başladı..
benim hamile öncesi bol gelen pantolonlarım şimdi üzerime oturuyor ve ben 4 kilo vermeme rağmen..
ben kendimi şimdiden alıştırmaya çalışıyorum..ilk 4 ayda kilo almamak için uğraşıyorum..
zaten kilolu hamile kaldım top gibi olmak istemiyorum :1:

canım ben şikayet etsem hemen anlarlar niye bugüne kadar değilde şimdi inan akşama kadar leş gibi oluyorum sigara kokusu üstüme sinmiş az mide bulantımı tetikliyo

bi ara dolaşıyo dediler üst katlarda falan ama nedense bizim kata kimse gelmedi herkes içiyo kafasına göre
anlasınlar ya da insan olsunlar :47:
redcim cimeka arkadaşımız satına göre ilerlemiyor..
geç döllenme olduğu için dr u ona 10 gün sonrasına sat ayarladı ultrasyona göre..
bende yok öyle bişey ama ben de burda şunu çok duydum canım;işte satıma yetişmeme 3 gün kaldı, 1 gün kaldı falan diyorlar hep?
çok iyi açıklamışsın cnm ama ben herşeyi geçtim resme takıldım :9::9: maşallah ne de güzel çıkmış tüm ayrıntılarıyla:nazar:

Son düzenleme:
bizde öyle bişey yok canım akşama kadar bilgisayar başında çizim yapıyorum kimsede karışmıyor çok şükür ama anlayışsız olmaları üzüyor beni gidip şikayet edesim geliyor sigortasız işçi çalıştırıyorlar kapalı yerde sigara içiyorlar
ya kzıalr bencede sıkayet edın sıgara cok onemlı bebıslerınızı etkılıyor bendne soylemesı:34:
merhaba, benim 1,72 boyum ve 68 kilom, sen diyetisyen.e mi gidiyorsun? yoksa kendin mi dikkat ediyosun..senle sat.ımız aynıydı sanırım 6+0 da göremedim kalp atışını sen gördün mü?

hmm senın boyun dah auzunmus canım ben hamıle kalmadan once verdım bıraz kendı cabamla ama hedefıme ulasamadım uzun sure korudum kılomu ve hamıle kaldım .ben bugun 6+4 üm doktora gıtmedım yanı gıttım de kendı doktoruma deıl orda gormedı keseyı bıle makına eskı dedı hamılelıgın de yenı dedı haftaya kednı doktoruma gıdıcem canım 6+0 da gorunmeyebılır ama :34:

Son düzenleme:
Niye yararlanamayasın ki?? Yararlanmak istersen 1 ay çalışıp 32. haftadan itibaren izin alırsın. Yok erteleyim dersen de 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftanı doğum sonrasına ertelersin. Ki ben muhtemeen öyle yapıcam. Oğlumda şu domuz gribi tantanası vardı mecburen 32. haftada ayrılmıştım. Ama şimdi bir sıkıntım olmazsa 37de ayrılıcam inş. Doğum sonrası daha çok ihtiyaç oluyor izne..

haklısın canım bende doğumdan sonra kullanmak isterim umarım dediğin gibidir yoksa şu 120 gün prim olayı olursa yandım ben :((((

bende yok öyle bişey ama ben de burda şunu çok duydum canım;işte satıma yetişmeme 3 gün kaldı, 1 gün kaldı falan diyorlar hep?

canım bende de öyle bir durum yok bende burdaki bir kaç arkadaştan okuduğum kadarıyla biliyorum..
senin söylediğini de bir topikte okumuştum canımm..arayı kapatan da oluyormuş..sanırım onu haftalar ilerledikçe ayarlıyorlar..

canım belimiz kalınlaşıyor ve rahmimiz büyüyor o yüzden pantolonlarımız sıkmaya başladı..
benim hamile öncesi bol gelen pantolonlarım şimdi üzerime oturuyor ve ben 4 kilo vermeme rağmen..
ben kendimi şimdiden alıştırmaya çalışıyorum..ilk 4 ayda kilo almamak için uğraşıyorum..
zaten kilolu hamile kaldım top gibi olmak istemiyorum :1:

walla benim doktorum 5 kiloyla hamileliği bitirenler war dedi de ben pek tınlamadım imkansız benim için o ben bi 15 alırım :)) sen tam ne kadarlıksın ? ben 20 martta doktora gittiğimde 2 ay 3 günlük olcaz yani tam 9 haftalık ne değişiklikler olcak acaba bebişte çok merak ediyorum

dikkat edelim canım doğumdan sonra uğraşırız kilolarla o zaman benim iştahım yerinde ama yememeye çalışıyorum

benim canım zaten yemek yemek istemiyo onun için süt peynir yeşil sebzeler bunları yiyorum ama genede cıkıyo göbiş :) neyse bacakları falan koruyalım en azından göbişi halletcez bi şekilde :)))

walla benim doktorum 5 kiloyla hamileliği bitirenler war dedi de ben pek tınlamadım imkansız benim için o ben bi 15 alırım :)) sen tam ne kadarlıksın ? ben 20 martta doktora gittiğimde 2 ay 3 günlük olcaz yani tam 9 haftalık ne değişiklikler olcak acaba bebişte çok merak ediyorum

canım ben bugün sata göre 9+1 ulrtasyona göre 9+3 üm..
ama ben 9+1 olarak sayıyorum..
kilo konusunda son aylarda çok alınacağını duyduğum için ben hakkımı o günlerde kullanmak istiyorum :1:
mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum sağolsun bulantılarımda çok yoğun olduğu için ayrı bir çabayada gerek kalmıyor..
canım bende bebişi en son 7+0 de gördüm 15 gündür görmediğim için bende merakla bekliyorum gelişmeleri..
sadece netten takip ederek ilerliyorum gelişmeleri..
bir kaç gün içinde benim de kontrolüm var hemde 2 li test için gün alıcaz..
gerçi dr um bana 11. haftada 2 li testini yaparız dedi ama ben 12 de düşünüyorum cinsiyeti de öğrenebiliriz diye..

benim canım zaten yemek yemek istemiyo onun için süt peynir yeşil sebzeler bunları yiyorum ama genede cıkıyo göbiş :) neyse bacakları falan koruyalım en azından göbişi halletcez bi şekilde :)))

ya ben süt içemiyorum midem kaldırmıyo az bi peynir yiyorum zorlada olsa yoğurt yiyorum bide bolca portakal kivi muz elma tüketiyorum

canlar hamılelıkte nasıl mıde bulantısına ve ıstahsızlıga engel olamıyorak bence yemek yeme ıstegınede engel olamayız gıbıme gelıyor.cunku hormonlar cok degısık ve aserdıkten sonra ısımız zor olacak.keske kılo almasak ama ınsan yemek yemek ıstedıkten sonra kendıne zor hakım olur

Back
X