• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

zaten bı bakıyorum konu oraya gelcek yada gıdısat onceden yapıyorum yolumu karnıma sancı gırıyo falan fılan cnm napıcan ya ısteksız olunca olmuyor kı.bırde bısey olursa dıye korkuyor ınsan.ıdare edıceklr azıcık onlarda cekecek.ama su hamıslık ve lahusalık donemını bıtırınce acaba bızı onların elınden alabılıcek bırı cıkacak mı bılmem acısını o zmn cıkarırlar ıste:)

aslında cocuktan sorna daha zor oluyor bızım 1 yıldan sonra duzne egrıdı baslarda korktum fılan sonrada cocuk uyanrısa dıye cok stres oldum yanı bu seferde cocuk rahat vermez canım:1:

benım bı korkum yok cok sukurde ben cok halsız ve uykulu oluyorum yanı hıc gözüm yemıyo onceden de pek bı düşkünlüğüm yoktu zaten:9::9:esım bu kondan hep sıkayetcı olmustur garıbım

[/QUOTE]Arkadaşım bende evlendiğimin ilk 1 senesi eşimin ailesi ile birlikte yaşadım. Bu deterjan mevzuları bende de oldu. Ön yıkamalı yıkatmam bile çamaşırları dert oluyordu. Kayınvalidemden yana değil ama... Kendisi allah var dünya tatlısıdır. Ona rağmen sıkıntılarım oldu.. Görümcem, kayınpederim evdeydi. Neyse demek istediğim anlıyorum seni. Ama eşin çok hatalı... Beni eşim hiç sıkmadı. Hep işe bile götürdü yanında. Arkadaşıma yolladı vs. Eşin böyle davranmasa konu komşudan arkadaşın olur. Görüşürsün iyi gelir. Birde canım daha önce okumuştum sanki karıştırmıyorsam eğer, ağustosta eviniz hazır olacakmış. Ozaman taşınacakmışsınız. Eğer o sensen.... Benim tek derdim eşimin ailesi ile birlikte otururken hamile kalmamaktı. Eşimle adam akıllı vakit geçirmeden birde çocuk fikri beni çok korkutuyordu. Hep aldırırım diyordum hatta. Ama dikkatli korunduk ve olmadı ozamanlar. Şimdi ise ne güzel bebek bekliyorum. Ama ozaman da olsa aldırmaayacaktım tabi. Stressimden diyordum onları.[/QUOTE]

canım inşallah o günleri de görürüz, bebeklerimizi de kucağımıza alırız.. bende hiç istemiyordum yalan yok hatta eşime de dedim ben burda istemiyorum diye, evlendiğimizden beri hiç yalnız kalmadık( aslında çok kaldık bizimkiler yazın yaylada evleri var oraya giidiyorlar 2 3 ay kalıyorlar ama işte insanın evi gibisi yok ) neyse derken sonra eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu ekimde ve ocakta ben hamile kaldım o çok istiyor zaten, bende istiyordum ama onun kadar değil hani ama şimdi bu bebeği o kadar istiyorum ki çok şükür rabbime bize de nasip etti..

allahım burda ve başka yerde herkesin bebeğine ve anne babasına sağlık versin :40:

Canim bol su ic ve calisiyorsan rapor al yat sadece tuvalete gitmek icin kalk birkac gun yat zaten ignede o kanamanin emilip kaybolmasini sagliyor
saol canım..inşallah iğne ie yarıycak..su şişem yanımda zorla içicem yolu yok artık. dinlenicem başka çare yok:(:(

kesinlikle dinlenmelisin eğer çalışıyorsan istirahat alıp yatmalısın kanamalı bölge olayı bazı gebelerde oluyo hatta şuan bir arkadaşımda mevcut bebeğinin gelişimi iyi giderse hiçbişeycikler olmaz allahın izniyle..bebeğin büyüdükçe kesende büyümesi lazım kesen demekki normal ölçülerde değil ama normale dönebilir doktorun dediği gibi bol bol su iç kendini zorla al eline şişeyi yudum yudum iç bak ozaman zorlanmadan içersin baya :34: allaha emanet olun inşallah bebeğin sana sıkı sıkı tutunur
çalışıyorum tatlım..müdürle konulucam alıcam iznimi. inşallah bişi olmaz bebeğime..inş sıkı sıkı tutunacak annesine:14:saol bitanem..
canıııım moralimizi bozmuyoruz olumlu düşünüyoruz ok? herşey yoluna gircek inşallah:nazar:

:
ayy canım..inşallah herşey yoluna giricek..olumsuz şeyleri kafamdan atmaya çalışıorum..offf:18:
canım benim abimin eşininde kese etrafında kanaması vardı dr ona da aynı şekilde söylemişti..
ilk iğne verdi her gün vuruldu...sonrasında da haftada bire düşürdü bir süre öyle devam etti..

sen suyunu iç allahın izniyle hiç birşey olmaz bebişine :nazar:

sen de iyi ki varsın canımmm :34:
iğne işe yarar dımı..o kadar korktumki.. sağol güzelim..inşallah allahın izni ile bebeğim beni bırakmaz...
canım üzülme kalbini ferah tut rabbim meleğini korusun sıkı sıkı annesine tutunur inş. ilk aylarda böyle sorunlar oluyor inş. sağlıkla atlatırsınız canım dinlen iğneni yaptır inş. herşey güzel olacak kendine dikkat et asla vazgeçme sabah akşam bu çocuk doğucak dede kendi kendine... canım benimde düşük tehlikem var aynı duygular içerisindeyiz inş. korkusuz güzel günleride göreceğiz

ilk aylar böyle geçicek dediğin gibi belli oldu..inşallah rabbim güzel günler gösterir..allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah.. daha minickken böyle bi korku yaşıyoruz büyüdükçe içimizde neler hissedicez kimbilir:26: allah hepimizin meleklerini korusun.....

merhaba kizlar carsamba cok rahatsizlandim dr gitdik dr cok sasirdi rengin cok solmis dedi. bulantimin ve kusmamin cok oldugunu soledim. usg bakti kalp atisini gordu ama sesini dinletmedi cok kucuk minnacik dedi son atetime gore 7 hafta usg ye gore 1 ay 1 hafta yani 5 hafta gec dollenme oldugu icin normal dedi peki simdi hangisini baz alicaz neye gore takip yapicaz bilern var mi ?

birde bana bi surup solemisdi telefonda pek faydasini goremedim bulantim kesilmedi deyince bana bir fitil verdi bulanti icin yemekden once kullan dedi eczaci gunde 2 kez diye uzerine yazmis daha once duyan yada kullanan varmi fitili cok kullanmamaya calisiyorum birde fitili kullandiktan sonra hala yemek yiyemessen ilaci icdedi hem ilac hem fitil agir olmaz mi ? ilaci kullanmadim hic fitilide gunde 1 kez kullandiyorum onunla butun gun idare ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?

canım ben de bi ara fitil kullanmıştım. ilacın ismi emadur. ama doktorum onu kullanma dedi onun yerine başka bi hap verdi. onu içtiğimden beri midem bulansada kusmuyorum.

arkadaşlarr bende 7 hafta 3 günlük hamileyimm gittik bebişin kesesini gördük 20 martta gene kontrolüm war herşey normalmiş.ama midem çok bulanıyor canım hiçbişey yemek istemiyor sürekli uyku hali.resmen başka boyuta geçtimm :37: şimdiden karnım çıkmaya başladı doktora sordum normal bu hafta dedi sizdede warmı biraz karında çıkıntı :)))

ahh ahh mide bulantısı deme, benim 10+6 oldu ama azalacağına iyice şiddetlendi hatta kusmaya çevirdi. senin maşallah karın erken başlamış büyümeye :) ben de hafif bişey var ama kendi göbeğim mi yoksa hamilelikten mi çözemedim :))

edammm + melekangel + super87 + nitemmm + Brck + leyli2212 + 14112006 + jakobi + nergis67 + arcak81 + gecem + gLssHh + ay_she + redshadow + blackberry_82 + Elvira + burcuerdem + Carnationn :nazar: :nazar: :nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

selam kızlar. ne kadar çok yazmışsınız öyle. yetişemedim valla.

süpercim hayırlısı olsun canım. Moralini yüksek tut. bol bol dua et. Allah korusun ne kadar kötü şeyler yaşayan arkadaşlarımız var diğer topikte. Allah'ım beterlerinden korusun inşallah.

ben Türkiye'ye dönüp de evde kalınca bütün düzenim alt üst oldu kızlar ya. hiç birşey yapmak gelmiyor içimden. bütün gün hiç dışarı çıkmıyorum, üstümü bile değiştirmiyorum. ne yapcam ben böyle ya. normalde gayet hareketli, neşeli ve eğlenceliyimdir. ama bu aralar içime kapandım. evde yalnız kalmak içimi kararttı resmen. hep havalara bahane buluyorum dışarı çıkmamak için. şuan dışarıda harika bir hava var ama yine de içimden dışarı çıkmak gelmiyor.benim gibi olan var mı aranızda hiç?

selam kızlar. ne kadar çok yazmışsınız öyle. yetişemedim valla.

süpercim hayırlısı olsun canım. Moralini yüksek tut. bol bol dua et. Allah korusun ne kadar kötü şeyler yaşayan arkadaşlarımız var diğer topikte. Allah'ım beterlerinden korusun inşallah.

sağol yarencim:34:aynen bende onu düşünüyorum zaten neler neler var.

canım artık epudural amelyatlar her bölümde kullanılıyor teknoleji bu kadar ilerlemeden ilk cıktıgı zamanlarda yıllar evvel yani risk var deniliyordu ama şimdi 0 risk gibi birşey zaten her amelyatın riski var normal doğum yada sezaryan yada başka bir amelyat o yüzden çok kafana takma derim ben kesinlikle epudural yapacam ama normalmi sezaryanmı şuan için söylemek çok erken normal düşünürüm farklı gelişir olaylar sezaryanla doğum yapmak zorunda kalırım o yüzden hepimiz için bunları konusmak daha cok erken. benim bütün sülalem epudural yaptı hepside cok memnun ben herkeze iyi bir anestezi uzmanı olması şartıyla kesinlikle tavsiye ediyorum.prenses doğum diye boşa dememişler =)

Valla ben işte yinede istemiyorum epidural. Eğer hiç dayanama isem tlep edeceğim. Normal hatta nosnormal olsun istiyorum. İnşllah da öyle olur. Ben bebeğimin dünyaya gelişine tanık olmak istiyorum. Çünkü doğum anı anne ve bebeği birbirine bağlıyormuş en çok.

Kızlar günaydın ben mafoldum :(
akşam çok kötüydüm eşim gelene kadar öldüm kusmaktan artık kan geldi hep kusmuğumdan boğazlarım zedelendi..
Ben iyiydim bişeyim yoktu..
Yeni başladı bu bulantılar...Bitmesi lazım değilmi artık?Annem dio ben sizde 9 ay boyunca kustum:(İnşallah ona çekmem şuan çok halsiz bitkin bi şekilde işe geldim:(Hiç iyi değilim.Boğazdan kan gelmesi normalmi:(

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Aynı dert benim başımda var. Tuzlu krakerler yemeye çalış. Ben öyle yapıyorum. Benim hep vardı bulantı. Kilo bile verdim. Biraz sabret sende arkadaşım. Yalnız şöyle birşey var ki eğer 3 gün arka arkaya günde 3 kez veya fazlası kusma oluyorsa hastaneye yatıp serum ile beslenmemiz gerekiyormuş. Bebeğin beslenmesi zayıflarmış bu şekilde haberin olsun.

canım inşallah o günleri de görürüz, bebeklerimizi de kucağımıza alırız.. bende hiç istemiyordum yalan yok hatta eşime de dedim ben burda istemiyorum diye, evlendiğimizden beri hiç yalnız kalmadık( aslında çok kaldık bizimkiler yazın yaylada evleri var oraya giidiyorlar 2 3 ay kalıyorlar ama işte insanın evi gibisi yok ) neyse derken sonra eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu ekimde ve ocakta ben hamile kaldım o çok istiyor zaten, bende istiyordum ama onun kadar değil hani ama şimdi bu bebeği o kadar istiyorum ki çok şükür rabbime bize de nasip etti..

allahım burda ve başka yerde herkesin bebeğine ve anne babasına sağlık versin :40:[/QUOTE]

İnşallah canım arkadaşım. Sen yine yalnız kalıyormuşsun bak yazları. Biz bir kere 2.5 ay yalnız kalabilmiştik. Başka da mümkün bile değildi. Ozamana kadar eşimle başbaşa yemek bile yiyememiştik. Kıymetini bil :D ve sabret inan bana mükafatını alacaksın. Hep gven eşine ve bunu dile getir. Kendini onun gözünde yüceltmenin bir yolunu bul. Senin kıymetini anlasın kaybetmekten korksun. Öyle dışarı salmamak falan çok yalnış... Onun dışında bence kendi evinie gidene kadar dayanmanın yolunu bulursun. Aynı yollardan geçtim biliyorum. Sadece fark benim eşim hep arkamdaydı, herzaman beni korudu. Tabi ailesini ezdirme gibi bir durum olmadı olamazda. Ama beni rahat ettirmek için uğraştı hep. O yüzden bende çoğu şeyi görmezden geldim. Senin eşinin de bun yapması gerekiyor.

Merhabaaa kızlarr kocişimii doyurdum geldimm ilk defa evdede yemek yaptım bu demek oluyoki bende gelişme var sizde durumlar nasılll:49:

kızlar günlük tutmaya başlayan var mı???

ben başladım tutmaya bi kitap aldım yani defter gibi bi kitap resim köşeleri duygu ve düşüncelerin yazıldğı bölümler vs çok güzel oluyor günlüğü onda tutmak fotoğraflarla filan böyle bvişey tavsiye ederim :)

Merhabaaa kızlarr kocişimii doyurdum geldimm ilk defa evdede yemek yaptım bu demek oluyoki bende gelişme var sizde durumlar nasılll:49:

maşallah arkadaşım tebrikler sana :D ben yaklaşık 20 gündür ocağı hiç açmadım desem yeridir :)) ama bugün doktorum bulantı ve kusma için ilaç verdi aynı zamanda kilo kaybettiğim için bugün iyi gibiyim :)

maşallah arkadaşım tebrikler sana :D ben yaklaşık 20 gündür ocağı hiç açmadım desem yeridir :)) ama bugün doktorum bulantı ve kusma için ilaç verdi aynı zamanda kilo kaybettiğim için bugün iyi gibiyim :)

Bende dayanamıyodum dolabın kapısını acınca kacıyodum resmen nefes almadan elma falan alıyodum kapıyodum :)) Ben ilaç kullandım bir faydasını görmedim sadece midemi boş brakmıyorum sürekli birşey atıştyorum artık az az ama aç kalınca sanki midemin üstünde fil oturuyo gibi oluyo :27:

ben aslında tutmak istiyorum ama daha güzel bir günlük bulamadım canımm..

bende düşünüyorum dün yakın akrabalar söyledik bebeğimiz olacak diye bugün duygularım daha yoğun iki tane usg fotomuz onları pembe tavşanlı bi albümüm var onun içine koydum:16::16::16:

ben başladım tutmaya bi kitap aldım yani defter gibi bi kitap resim köşeleri duygu ve düşüncelerin yazıldğı bölümler vs çok güzel oluyor günlüğü onda tutmak fotoğraflarla filan böyle bvişey tavsiye ederim :)

bende nasıl bişey kullansam bilmiyorum kalın kitap gibi ajandalar var onlar güzel ama olmaz ona benzer defterler var ondan alıcam herhalde, dimi ben sayfa kenarlarına kelebek çiçekte yaparım allahım doğunca başka yıl yıl foto yapıştırmak duygularımızıda yazmayı nasip eder umarım

tekrar dene istersen bu arada senle aynı gün ilerliyoruz :)

canım çizelgemde sorun yok şimdide doğum tar. veriyo:)))

:46::46::46::nazar::nazar::nazar:

bende düşünüyorum dün yakın akrabalar söyledik bebeğimiz olacak diye bugün duygularım daha yoğun iki tane usg fotomuz onları pembe tavşanlı bi albümüm var onun içine koydum:16::16::16:

canım ben netten araştırıyorum hamile günlüğü diye ama satın alabileceğim hiç bir sitede bulamadım..
şuan küçük bir ilde olduğum için burada da bulamadım..hala araştırıyorum..

Bende dayanamıyodum dolabın kapısını acınca kacıyodum resmen nefes almadan elma falan alıyodum kapıyodum :)) Ben ilaç kullandım bir faydasını görmedim sadece midemi boş brakmıyorum sürekli birşey atıştyorum artık az az ama aç kalınca sanki midemin üstünde fil oturuyo gibi oluyo :27:

ne bileyim belki pisikolojik olarak geçer ilacı alınca :) gerçektn açken daah beter oluyor bulantı birde çıkaracak bişeyde yok habire safra perişan ediyr insanı bütün yemeklerden soğudum resmen iştahımın açık olduğu günler gelsin artık diyorum :) senin ne kadarlık oldu haftası ? bulantıda hiç azalma var mı

canım ben netten araştırıyorum hamile günlüğü diye ama satın alabileceğim hiç bir sitede bulamadım..
şuan küçük bir ilde olduğum için burada da bulamadım..hala araştırıyorum..

ben 1 tane daha beğendim baya kapsamlı bişey o birrazcık pahalı 40 tl idi pazartesi bakıcam tekrar ona adını yazarım buradan netten bi bakarsın

Back
X